2yasindaki oglumun uyku sorunu

Biz aksam cay icildikten sonra isiklari kapatiriz fazla ses yapmayiz onu uyku moduna sokmak icin benim oglum da tam 2 yasinda. Kendi oynar ya da biz eslik ederiz cok hareketli bi cocuk koltuklarda ziplar ziplar durur ve sonunda pes edip koltuga uzanir poposunu pispislatarak uykuya dalar ve yatagina koyariz. Tabi nadiren bizim de duzen bozuluyo her gun her gun bu sekilde uyumuyo bugun gunduz uykusuna gec yatti o yuzden gec uyudu baya direndi uykuya bi 10 dk salladim ayagimda.Yorulmasi cok onemli bir de los sessiz ortam

Burda en dertli benim herhalde.oglum ilk 7-8 ay falan hiç uyumadi sabah 6-7 de falan uyurdu ustune 10 da ağlayarak uyanirdi.sonra 2 yaşına kadar emzirdim 2 yaşına kadar uyuduktan sonra her gece durmadan uyanip deli gibi ağlayarak bir emzir bir gezdir sabah ettik.emmeyi biraktirdim hiç durmadan geceler boyu 2-3 ay ağladı.kac kere baygınlık geçirdim.o da yetmedi tam 3 yaşına kadar gece kaç kere uyanip aralıksız 1 saat bazen 2 saat ağladı gezdirmekten kollarım hala sakat.sonra bu aglamalar kesildi sayılır.su an 3 buçuk yaşında gece 3-4 kere kalkıp ağlıyor ama 15 dk sonra falan uyuyor.bazen uyanıyor 2 saat falan uyumuyor ama aglamiyor en azından.yalniz ben uykusuzluktan bildiğin yaslandim sinirlerim harap oldu ve calisiyorum.uyutmak dediğin gibi dert her akşam 1 saat uğraşıyorum ya ayakta kucağımda sallıyorum ya yerde yuvarlanıp duruyor ama beni ugrastiriyor baya.2 yaşından beri de hiç gündüz uyumadi.

Camim seninki baslibasina bir bdv konusu olmus
Rabbim sabir ve guc versin sana

saat 11.30 dan beri uyutmaya calisiyrm.. az once uyudu. en az 20 kere tutunup kalkti geri koydum. dayanamadim cok agladi 50 kere salladim yok uyumadi.. su an cift goruyorum yazilari..bi 50 kere de emzirdim sag sol uykuya dalar diye yok yok yok... en sonunda mama yaptim dayadim biberonu meger acmis yavrum.. 11 gibi yogurdunu yedirmistim iyi bu onu tutar diye basladim uyutmaya zaman nasil gectiyse nasil kaptirdiysam kendimi az once bile ya ben seni yeni yedirdim ama niye uyumuyosun diyorum kendi kendime..saat 2 olmus demek ki haberim yok..
off cok muzdaribim bu uykudan deli olacam.. uzuluyorum da.bazen tutamiyorum kendimi bagiriyorum daha 1 yasinda bebek.. kiziyorum sonra kendime cok.. gecen gun sabah 4 te uyudu, ondan onceki gun 3 te.. oturtamadim hala uyku duzenini kiziyorum kendime bu konuda sonra bazen de diyorum ne zaman gelirse uyukusu uyusun o da olmuyor..
baslayacam uyku egitimine yapacak bisey yok..
Cennet annelerin ayaklari altindadir sozu gercekten cok cok dogruymus..
Anne olunca anladim..
Allah saglik versin yavrularimiza napalim annelik oyle kolay degilmis ...

Uyku egitimiyle alakali bi kac blog yazari anneyi okudum. Aglamasina babasi dayanamiyor. Ama son care o yontemlerden biri gibi
Ben aslında 7 aylıkken alıştırmaya çalışıyordum benim eşim de ağlatma falan diyordu. Sonra beraber süper dadı falan izledik ve canı yandığı için değil keyfi ağlama diye bir şey olduğunu anladı. Bir gece, evde salonla koridoru ayıran kapıyı kapatıp kızı uyutup geliceğim gelme ben çağırmadıkça dedim ve uyuttum. İlk bizim kararlı olmamız lazım...

Şimdi bir de 2 yaş sendromu var başımızda. Oto koltuğunda oturmamak için bile olay çıkarıyor...

Selam aynı sorun bende de var 10 aylık oğlum doğdu doğalı neredeyse uyumuyor geceleri gündüzleri de en fazla 1 saat 2 defa kaç defa doktora götürdüm bazı çocuklar uykuyu sevmez dedi. İlaç ta vermedi hiç. O kadar yoruldum ki hayattan bezdim de denebilir sizler ne yaptınız yada ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun

Alışkanlıklardan dolayı ve kendi kendine uykuya dalmayı öğretmediğiniz için bir çeşit uyku problemi yaşıyor.Bunun için geç değil ama çok daha zorluklu geçecek bir süreç.Yani fazlaca ağlıcak ama eğer kararlı olursanız başarırsınız.Düzenli bir uyku programı bir gündüz uykusu akşam en geç 19:30 yatış saatiyle birlikte ilk başta onun yanında olmanız gerekecek uykuya dalmadan.sırtına elinizi koyabilirsiniz ya da sadece odasında durabilirsiniz.ağlamaya başladığında yatağından ayağa dikilmesini bekleyin sonra göz teması kurmadan sözlerinizle rahatlatarak yatırın.ve bunu tekrarlayarak uyuyana kadar yapın.Gece tekrar uyanırsa yine yapın.2 hafta ile bir aylık bir sürede uyku düzeni oturabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…