3+1 mi ? 2+1

100 metrekare 2+1 de oturuyorum. Bı oda bizim bı oda kızların birde oturma odamız var bize yetiyor. Minimalist yaşam tercih ettiğim için az ve gerekli eşya kullanıyorum gayet yeterli bı hayatımız var.

Asıl evin planına gore değişir onceki evim 90 m2 Di ve salon esyaları salona sıgabiliyoken suan 155 m2de salon esyalarım ayrı odalarda
Az esyayla mutlu olabilecekseniz ve istiflemiyorsanız 2 oda uygundur 2+1 cok geniş evler var odalara dolap yaptırırsanız sorun olmaz
Ben olsam ustune biraz ekleyip 3 odalı 0 alırdım

Büyük küçüklük eder ama küçük.büyüklük etmez böyle bir laf vardi imkan.olanak varsa 3+1 cocukda varsa eger ileride pisman olmamak icin ideal

Ben kucuk ev seviyorum. 2 insan 2 kedi 1+1 evde yasiyoruz. Evde yuksek tavan, bol pencere, bol yukluk olunca bogmuyor. Yalniz buraya 3 odali bir evden geldik ve o arada isimize yaramayan her seyi elden cikardik. Az esyayla kucuk evde yasamak harika bir seymis gercekten. Is cok az, temizlik, isitma, sogutma cok kolay. 2 cocukla 2+1 ev yeterli yani. Paylasmayi, saygili olmayi ogrenirler ayni odada kalarak.
Konu alakasiz olacak ama iki kedi anlasabiliyor mu?iki erkek kedim olsun istiyorumda merak ettim.

Çocuklar büyüyünce kendi ayrı odaları olsun isteyecektir.3+1de oturup 2+1e geçmeniz bana pek mantıklı gelmedi.

Yorum yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim
Dün akşam 2+1 eve baktık inanılmaz hoşumuza gitti büyük genim nasip olur alabilirsek yatak odası için olan kısmı çocuklara çocuk odası odan kısmı kendimize düşündük
3+1 evimizi satmıyoruz arabamızı satıp üstüne kredi çekip almaya karar verdik
Yatırım için kaçırılmayacak bir ev çünkü
Kendi evimizi de kiraya vermeye karar verdik
Baktık pişman olduk geri döneriz napalım:))
Her zaman ki gibi çok yardımcı oldunuz
Sizleri seviyorum...

Konu alakasiz olacak ama iki kedi anlasabiliyor mu?iki erkek kedim olsun istiyorumda merak ettim.

Evet, cok iyiler. En kolayi ayni batinda dogup hic ayrilmamis kardesleri almak, ama bizimki gibi sonradan tanisanlar da iyi anlasabiliyor (birini iki sene once 3,5 yasindayken aldik. Birini de gecen kis 8 yasinda aldik). Su konuda anlatmistim bir seyler. Jackson Galaxy'nin kitabini ve videolarini oneririm.

Jackson Galaxynin kitabindaki tanistirma adimlarini yaptik harfiyen. Cok mutlular simdi. Sizinki gibi once odalari ayirdik. Kediler asla birbirlerini gormeyecekler. Yalniz bulunduklari odayi sahiplenmemeleri icin her gun ya da iki gunde bir odalari degistirdik. Kedileri serbest besliyorsaniz (her an kapta mama varsa) bunu birakin. Gunde sadece 2 kere mama verin ve mamayi onlari ayiran kapinin iki tarafinda verin. Mamayi sakin sakin yiyebildikleri uzaklik neyse orada baslayin, adim adim birbirine yaklastirin. Sonra kapinin arasina tel gerin ve havluyla kapatin (yani bariyer inceliyor ama yok olmuyor, hala birbirlerini gormuyorlar ve iceri giremiyorlar). Havuluyu yavas yavas yerden 1 cm, 5 cm kaldirin sonra. Ama hep yemek zamanlarinda. Bulusmalari iyi bir seyle bagdastirsinlar diye... Bunu yapin 1 hafta 10 gun, birbirlerine 30 cm uzakta hirlamadan, tedirgin olmadan mama yemeye basladiklarinda devamini da yazarim :)
Iste o ayrilmama hali tedirginlikten de olabilir. Eve gunde iki kere bir mama kabi bir tarafta, oburu obur tarafta yiyecekler. Madem kapi kapaliyken yaklasabiliyorlar o zaman direkt en yakin noktadan baslayin. O hisssslama anlarini hic yasatmamaya calisacaksiniz. O yuzden bir adimda yeterince rahat olduklarini gorunce diger adima gecin. Biz su asagidakine benzer bir kapi yaptik ve carsafi ustune gerdik. Kapi olmazsa ya da alcak olursa atlayip kavga ederler :)

Bu arada Jackson Galaxy'nin youtube kanali da cok guzel ve sizin konuyla alakali su vidyo var:

Eki Görüntüle 2297539

Bu durum hem ne kadar eşyanız olduguna hemde evın kac m2 olacagıyla alakalı bir durum. 1 çocugum var 2 tanede olsa 2+1 yeterde artar bile bize. Büyük ev ve ev buydukce fazla eşya yük sadece insana

konudan alakasız olucak ama o kadar küçük evde iki kedinin tuvaletlerini nereye koyuyorsunuz acaba. Konu sahibinden özür dilerim çok merak ettim. Ben de küçük ev seviyorum. Tiny house moda olmadan önce de severdim. Kimseye muhtaç olmadan tek başıma temizleyebileceğim ev en iyi evdir kafasındayım. Yeterli dolap ve makul ölçülerde oda olması şartıyla 2+1 gayet güzel. Çok eşya alıyoruz, çocuklarımızın odalar dolusu oyuncakları oluyor. Evimizde olan herşeyi ne kadar gerekli diye sormak lazım.

Bence de, cok haklisiniz. Cok fazla esya aliyoruz. Bizim evde kural tek fonksiyonu olan esya her gun kullanilmiyorsa alinmaz, yeni bir sey alinacagi zaman evden ayni isi yapan bir sey bagislanir, kullanilmayan esyalar da belki lazim olur diye asla tutulmaz. Kiyafetler, mutfak araclari falan dahil. Bir tek kitap ve plak biriktiriyoruz. Onlar da zaten koltugun arkadasindaki tavana kadar olan raflarda. Yer kaplamiyor.

Kedi kumuna gelince: Camasir, kurutma makinesi ve depolama alani olarak dusunulmus kucuk bir yerimiz var. Bazi evlerde "kucuk tuvalet" diye gecen alana benziyor. Oraya yan yana iki tane kutu koyduk. Normalde kedi sayisi +1 derler kutu sayisi icin, ama simdiye kadar yapani gormedim. Bizimkiler de 2 kutuyla gayet rahatlar. Biri birini, oteki de oburunu kullanir diye dusunmustuk, ama kediler aralarinda anlasmis, bir tanesini kucuk digerini buyuk tuvalet icin kullaniyorlar :KK70:

2+1 candır ya...220 metrekare evden sırf büyük diye ciktim evim sıfırdı ferahtı havuzluydu 4 cephe balkondu ama çok zordu temizliği tek cocuk çalışıyoruz pazar evdeyiz onda da dışarı çıkıyoruz oturdugumuz yer belli yattığımiz yer belli illallah ettim tozdan 130 metrekare 2+1e gectim cok mutluyum rahatım aksamları 1 saatte bütün evi mis gibi yapiyorum

Ben boguluyorum 3+1 ama ev kucuk mutfak kucuk cocuk odalari kucuk ebeveyn banyosu yok icimden temizlik yapmak filan gelmiyor yatak odamda derin dondurucu.

cok merak ediyorum 4+1 veya 5+1 evler hep dublex mi oluyor normal olani yokmu varsa ilerde bende oyle almak istiyorum dublex degil
Benimki dublex ama tek kat olabilecegni sanmiyorum cunku en az 200 mt2 oluyor

cok merak ediyorum 4+1 veya 5+1 evler hep dublex mi oluyor normal olani yokmu varsa ilerde bende oyle almak istiyorum dublex degil
Sitelerde de oluyor daire olarak 5+1 4+1 benim bir önce ki sitemde evlerimiz 4+1di bnm yasadigim sehirde cok illa dublex yada villa olmasi sart degil

Evet, cok iyiler. En kolayi ayni batinda dogup hic ayrilmamis kardesleri almak, ama bizimki gibi sonradan tanisanlar da iyi anlasabiliyor (birini iki sene once 3,5 yasindayken aldik. Birini de gecen kis 8 yasinda aldik). Su konuda anlatmistim bir seyler. Jackson Galaxy'nin kitabini ve videolarini oneririm.
teşekkürler.ben kedimin aşıları bitince seneye yazın almayı düşünüyorum.baya yardımcı olacak bana bu video.bazı insanlar iki erkek kavga eder dedi korktum.

Back
X