3+1 mi ? 2+1

Şöyle ki müstakil ev eşimin üstüne değil
Babamın verdiği de benim üstüme değil ama gelirler bizim
Borca girmek istemem şu ki
Özel sektörde çalışıyoruz
Oğlum seneye ilk okula gidecek
Ve çalışma saatlerim ona ödev yaptırmak için fazla uzun
Yardımcı abla yada öğretmen gibi bir şey tutmak istiyorum
Kurslara göndermek istiyorum
Diğer oğlumda büyüyor
Kredi yerine onlara harcamak istiyorum

Seneye cocuk ilk okula baslayacaksa bence kendi odasi olmasi daha önemli. Ilk okulda daha yardimci abla olmasi bana o kadar gerekli gelmiyor. Ki olsa bile, bir ilkokul çoçugu için ne kadar pahali olabilir ki? (Bu konuda tamamen bilinçsizim, bilenler tabiki fiyat söyleyebilir, merakta ettim aslinda)

Ikinizde çalisiyorsunuz ve iki evin kirasini aliyorsunuz. Bu evi sattiktan sonra, borcu bence rahat ödeyebilirsiniz. Yani 1-2 yil sonra çoçugun dersleri daha agir olur ve odasinda yapmak isterse, kardesi olmus oluyor. Konsentrasyonu için hiç iyi degil.

Biz birkaç aydır ev bakıyoruz.2+1 fiyatina 3+1 bulduk,o da sans oldu.Evin 2-3 aylik isi var o yuzden fiyati uygun.Acaba siz de o sekilde bulabilir misiniz?Kızım okula başlayacak,suanki odalarına çalışma masası koyamıyoruz. 2 çocuklu aileye en az 3 oda olmalı sanki ya. Veya en az 100-110 metre kare 2+1
Burayı kiraya verip daha güzel bir eve kiraya çıkmak da olabilir

Kızlar merhaba
Benim için büyük bir dert oldu çünkü evimizi satılık ettik ama kafamız hala karışık
3+1 büyük geniş ama 15 yıllık bir evim var 4 yıl önce aldık ev alırken paramız kullanılmış 3+1 e sıfır 2+1 e yetiyordu
Fakat 2.çocuk fikri hep olduğu için ilk çocuğum erkek o yüzden 2.sinin kız olma ihtimali yüzünden ekstra 1 odaya ihtiyaç duyduk ve 3+1 i aldık
Ama aldığımız günden beri gözüm sıfır evlerde 2.çocuğumda erkek olunca aynı odayı kullabilir olmaları yüzünden birde sitemizde yönetim çevre düzenlemesi maalesef yok çok bakımsız duruyor evlerimiz evi satılık ettik ama pişman olma korkum var 2 çocuğu olup 2+1 kullananlar fikir verebilir mi?
Bütün yazılanları tek tek okuycam fikirleriniz çok önemli
Çalışıyorum aynı zamanda cevap yazamazsam kusura bakmayın:))
İyi günler
Tabiki 3+1 :))
Şaşma büyük evden

Yaşam standardı için tabiki büyük ev ama benim icin güvenlik ve bakım önde gelir. 2+1 ev yeter ama şöyle çok dar olmamalı. Özellikle yeni yapılan evlerin mutfakları çok küçük oluyor sığamıyorsun nüfus arttıkça. Benim tek sıkıntım o. Birde balkonları geniş olmuyor. Bunlara dikkat edersiniz olur bence. Ben ne yapardım dersem biraz da kredi çeker hem kullanırken hemde ileride işime yarayacak bir ev alırdım. Ki öylede yapacağım.

ilk evim 4+1 di 2 kişiydik. sonra taşındık şimdi kızım var 5 aylık 2+1 de oturuyorum sıkıldım büyük ev istiyorum. mutfakta masa koyacak yer yok hep salondayız. misafir gelse geniş geniş oturamıyoruz. yok yok 2+1 iki çocukla hiç olmaz.

Hiç çocuğum olmasa bile 3+1 isterim.
2+1 yetmiyor.
Evim 200 metrekare bazen o bile yetmiyor.

Kızlar merhaba
Benim için büyük bir dert oldu çünkü evimizi satılık ettik ama kafamız hala karışık
3+1 büyük geniş ama 15 yıllık bir evim var 4 yıl önce aldık ev alırken paramız kullanılmış 3+1 e sıfır 2+1 e yetiyordu
Fakat 2.çocuk fikri hep olduğu için ilk çocuğum erkek o yüzden 2.sinin kız olma ihtimali yüzünden ekstra 1 odaya ihtiyaç duyduk ve 3+1 i aldık
Ama aldığımız günden beri gözüm sıfır evlerde 2.çocuğumda erkek olunca aynı odayı kullabilir olmaları yüzünden birde sitemizde yönetim çevre düzenlemesi maalesef yok çok bakımsız duruyor evlerimiz evi satılık ettik ama pişman olma korkum var 2 çocuğu olup 2+1 kullananlar fikir verebilir mi?
Bütün yazılanları tek tek okuycam fikirleriniz çok önemli
Çalışıyorum aynı zamanda cevap yazamazsam kusura bakmayın:))
İyi günler
2 +1 evim bebeğim oldu ve ona oda yapınca onun odasındaki eşyaları nereye koyacağım diye düşünüyorum eşim ısrarla başka eve gitmek istemiyor bu evimiz bahçeli olduğu için lakin ben daraliyorm bunalıyorum iki çocuğunz var erkekte olsalar yarın büyüyunce ayrı oda isteyecekler bence.

3+1 ev en iyisi bizde tek bebek oldugu halde sıgamıyoruz bir odamız akulu arabalar bebek arabaları koli koli oyuncaklar kullanmadıgım eşyalar ne var yok hepsi orda. O oda olmasa ne yapardım bilemiyorum. 2 balkonum var arka balkonum bıle dolu. Arkadasımın evı 2+1 ama çok ufak oturmaya gıttıgım zamn dk sayıyorum kalkmak için

Ben kucuk ev seviyorum. 2 insan 2 kedi 1+1 evde yasiyoruz. Evde yuksek tavan, bol pencere, bol yukluk olunca bogmuyor. Yalniz buraya 3 odali bir evden geldik ve o arada isimize yaramayan her seyi elden cikardik. Az esyayla kucuk evde yasamak harika bir seymis gercekten. Is cok az, temizlik, isitma, sogutma cok kolay. 2 cocukla 2+1 ev yeterli yani. Paylasmayi, saygili olmayi ogrenirler ayni odada kalarak.

Ayyy o parlaklar insani mahvediyor iyi bilirim. 0 evde oturdum kiracı olarak 10 ay dayanabildim ve baska eve çıktım. O elindeki ojeyi kapan parlak mutfak dolaplari o granit yerler sil sil bitmez. Hos simdiki evimde cok matah değil ama ay sinirlerim bozuldu. Uzuldum de. En iyisi icini yaptirmak bencede. Kendi zevkine göre yormayacak sekilde. Sizde belki satarsınız:(
Aslında evime gelenler çok begeniyor ferah düzenli bir ev diyorlar odaların yerleşimi olarak da.sadece önceki evim de 3+1 di ve odaları bu evimin 2 katıydı.orayı çok severdim.şehir degiştirdigimiz için satmak zorunda kaldık orayı.burası da kücük degil ama eşim o 4+1 için çok ısrar etti.10 yıllık bir evdi içi idare ederdi bile.basiretim mi bağlandı artık kısmet mi diyelim bilmiyorum ama burası cezbetti.giyinme odası fikri banyo tuvaletlerin mutfağın lükslügü falan.oysa giyinme odası yerine git duvardan duvara dolap yaptır.hatta bir odayı ayır dimi.kocaman ev.yok işte!!!salak kafam :(( mutfak banyoyu da istedigin gibi yaptır.

Ama kısmetmiş ne yapalım.o yüzden kesinlikle tercihim büyük evden yana her zaman.
Ayrıca iyi dilekleriniz için teşekkürler.bazen şükretmesini bilmiyoruz.çok şükür evimiz var.Allah kötü şeyler için sattırmasın.şimdilik yeter bize galiba.inşallah 4+1ev de nasip olur.Allah isteyen herkese gönlündeki evi nasip etsin.

Aslında evime gelenler çok begeniyor ferah düzenli bir ev diyorlar odaların yerleşimi olarak da.sadece önceki evim de 3+1 di ve odaları bu evimin 2 katıydı.orayı çok severdim.şehir degiştirdigimiz için satmak zorunda kaldık orayı.burası da kücük degil ama eşim o 4+1 için çok ısrar etti.10 yıllık bir evdi içi idare ederdi bile.basiretim mi bağlandı artık kısmet mi diyelim bilmiyorum ama burası cezbetti.giyinme odası fikri banyo tuvaletlerin mutfağın lükslügü falan.oysa giyinme odası yerine git duvardan duvara dolap yaptır.hatta bir odayı ayır dimi.kocaman ev.yok işte!!!salak kafam :KK43:( mutfak banyoyu da istedigin gibi yaptır.

Ama kısmetmiş ne yapalım.o yüzden kesinlikle tercihim büyük evden yana her zaman.
Ayrıca iyi dilekleriniz için teşekkürler.bazen şükretmesini bilmiyoruz.çok şükür evimiz var.Allah kötü şeyler için sattırmasın.şimdilik yeter bize galiba.inşallah 4+1ev de nasip olur.Allah isteyen herkese gönlündeki evi nasip etsin.

Insan bazen düşünemiyor,ya da o an kapılıyor birseylere ve oluveriyor. Önemli olan can sağlığı. Çok şükür eviniz varmış. Aminn Allah isteyen herkese gonlundeki evi nasip etsin.

Giyinme odasina da dilediginiz gibi biseyler yaparsınız zamanla yeniliklerle esya degisimleriyle alışırsınız. Hem ferahmış ne guzel. Mesela nasilsa sizin malınız kirar dokersiniz de ilerde zevkinize gore

Ev sahibi olmakta guzel birşey. Ben suan cok genis bir evde oturuyorum. Burdaki yorumlari görünce şaşırdım. Bende küçük ev istiyorum. Kiraciyiz,yeni evliyiz.
Esim diyor askim herkes buyuk ev ister sen temizligi dert ediyorsun:) bende alirsam 3 arti 1 alırım sanirim. Bu konuyla kafamda bazi seyler değişti

2+1 evde oturuyorum kiracıyım ev alacak olsam yine 2+1 isterim 1 tane çocugum var salon, oturma odası diye 2 ayrı odam yok salonumda oturuyorum evimin en güzel odasını misafir gelecekte oturacak diye saklamıyorum. Şuan oturdugunuz bina deprem yönetmeligine uygun degilse tabi ki satın ve yeni 2+1 ev alın en önemlisi bu

İki kizim ve 2+1 evimiz var.Ben gayet memnunum.Evde ivir zivir hiç bir sey yok,sadece gerçekten kullandiğimiz eşyalar var...Ev gayet ferah ve kullanişli...Temizliği de çok rahat,kolay da isiniyor...Kirk yilda bir gelen yatili misafir de salonda yatiyor,oldu bitti.Haa 2+1 daha iyidir demiyorum,ama oluyor yani.
Şimdilik sıkınti yaşamiyoruz,ilerde yaşarsak o zaman düşünürüz artik.

2+1 evim.bi salon var oturulacak kendimiz de orda otiruyoruz misafr gelince de.zor oluyor.Surekli temiz ve duzenli kalan bi oda olmali diyip 3+1'i diliyorum kendim ve sizin icin:)

Çocuk olmasa 1+1 de de yasardik karı koca mis.
Ama çocuk olunca 2+1 yetmiyor. Cidden bunaldigimi hissediyorum bazen.
Imkan varsa 3+1 makuldur. Hiç olmazsa çamaşır ütü odası yap, ben antrede kurutuyorum çamaşırlarımı. Antre büyük olmasa napardim bilmiyorum.

Ben kucuk ev seviyorum. 2 insan 2 kedi 1+1 evde yasiyoruz. Evde yuksek tavan, bol pencere, bol yukluk olunca bogmuyor. Yalniz buraya 3 odali bir evden geldik ve o arada isimize yaramayan her seyi elden cikardik. Az esyayla kucuk evde yasamak harika bir seymis gercekten. Is cok az, temizlik, isitma, sogutma cok kolay. 2 cocukla 2+1 ev yeterli yani. Paylasmayi, saygili olmayi ogrenirler ayni odada kalarak.
konudan alakasız olucak ama o kadar küçük evde iki kedinin tuvaletlerini nereye koyuyorsunuz acaba. Konu sahibinden özür dilerim çok merak ettim. Ben de küçük ev seviyorum. Tiny house moda olmadan önce de severdim. Kimseye muhtaç olmadan tek başıma temizleyebileceğim ev en iyi evdir kafasındayım. Yeterli dolap ve makul ölçülerde oda olması şartıyla 2+1 gayet güzel. Çok eşya alıyoruz, çocuklarımızın odalar dolusu oyuncakları oluyor. Evimizde olan herşeyi ne kadar gerekli diye sormak lazım.

Ben 2+1 isterdim. Yatılı misafirlerim geliyor onlar için salonda açılabilir koltuk olsun. Konsola vitrine gerek yok. Evde yeteri kadar dolabım olsun yeter. Bir de kullanılabilir bir ebeveyn banyosu yeterli

2+1 evim çocuğum yok ve şu an bile yetmiyor
hatta hep çocuk olunca ne yapacağım diyorum. hayalim 5+1 ciddiyim.
5+1den bildiriyorum iskence:) bende satmak istiyorum temizlik cilesinden yardimcin olsada haftada 2 3 gun gelmedig surece sana iskence

Back
X