3+1 mi ? 2+1

Bu yorum biraz cesaretlendirdi
Eşyalarım küçük zaten evlenirken en küçüklerini beğenmiştim
Fazlalık eşyalarım içinde eşimin anne babasının iki katlı müstakil evi var oranın çatı katı müsait oraya koyuyorum
Baktığımız evin çok büyük balkonu var kapatıp yemek odası yapabilirim
Salona hiç masa koymadan tv ve koltuk çocuklarımın odası yatak odası şeklinde olacak
İlerde olmazsa satar alırız dedik
Şimdilik 5-1,5 yaşlarındalar aynı oda sıkıntı olmaz
Komşuluk olsa veya site düzenli olsa hadi kal denir ama o da yok.Sanirim salona masa sığmıyor. Balkonu cam balkon yapar yemek masani koyarsin hem misafir orda yerken temiz kalmis olur .Ayni seyi yapan arkadaslarim var.Buyuk ev sil supur bitmiyor.200 m2 de de oturdum biliyorum.Bence düşünme umarim iyi bi de komşu denk gelir.Cok ivir zıvır biblo süs vb kullanmazsin.Bos alan da kalsin evde .

Ablam 90 m² evde iki çocuğuyla cidden çok zorluk çekiyor. 2+1 i tavsiye etmem.
Biri geldiği zaman tıkış tıkış oluyor her yer.

Evim geniş 2+1'lerden. 2 kişi + 1 köpek, sığmıyoruz eve öyle söyleyeyim. 2 çocuğum olsa 4+1'de otururdum kesin, bırak 3+1'i. :) Geniş evler iyidir, İsveçli değiliz ne yapalım sığamıyoruz evlere ehehe.

Ben ailemden uzakta yaşıyorum. 2+1 deyim 2 çocuk oldu şimdi sığamıyorum. Heryer eşya dolu artı biri yatılı geldiği zaman verecek odam olmuyor. Bence 3+1 evinize tadilat yaparak gayet güzelleştirebilirsiniz.
Bende komşularım dan dolayı evi değiştirmek istemiyorum. Çok iyiler yoksa çoktan 3+1e geçmiştim.

Valla evlenirken aldik evimizi.2 kisiyiz.En fazla seneye cocuk olur,kredi bitinceye kadar baska eve geceriz,2. Cocuga kadar 3+1 e gecerix derken ikiz geliyor.Daha simdiden kucucuk odalari var.Bir.sure idare edip 3+1 e gecicez nasipse.Ama pismaniz.Keske 3+1 alsaymisiz diyorum.

Her çoçugun kendine ait yeri olmali. Kiz oglan fark etmez. Bana çok mantiksiz sirf güzel durmuyor diye daha küçük bir eve geçmek. Yani sanki isin gösteris tarafina kapildin gibi geldi bana. Ese dosta, face, instagramda ev paylasmak derdindemisin gibi.

Yani yerinde olsam 3+1'de kalirdim. Yada madem sifir bir ev istiyorsun, bir kaç yil daha biriktir ve 3+1 ev al.

Ve son olarak bana tuhaf geliyor bu Türkiyede "ille sifir ev olsun" derdi. Yurtdisinda yasiyorum ve burda çogu insan 20-30 yillik evlerde yasiyor. Gerekirse içini, disini yaptiriyorlar ve öyle oturuyorlar. 15 yillik bir ev ondan dolayi bana pek yasli bir ev gelmedi.

Evimde tadilatlık durum yok
Sitemiz bakımsız
çevre düzenlemesi yok
temizlik yok
ışıklandırma yok
Çocuk parkı var inanın otlar çocuk boyuna geliyor apartmanda bir iki adam eşim dahil çocuğu olanlar park oynayanlar akşamları temizliyor yoksa evimde sıkıntı yok ama misafirim gelecek olunca sitenin pisliğinden utanıyorum

Misafirden dolayi çoçuklarin kendine ait olan odalarindan feragat etme lütfen. Istersen en lüks evde kal, yine misafir birsey diyecekler. Cocuklarin psikolojik sagligi daha önemli. Kendilerine ait bir odalari olmali, onlarin kisiligini yansitan, oyuncak oynayabildikleri, büyüdüklerinde kavga esnasinda kendi odalarina çekilmeleri için.

Misafiri hiç düsünme. Bizim nesil hemen simdi en iyi evlerde oturalim istiyoruz. Anne babalarimiz 20 yil sonra iyi bir evde oturuyordu. Yani diger mesajimdada yazdim, biraz para biriktirin ve öyle sifir 3+1'e geçin. Cocuklar büyüyünce dahada pisman olursunuz.

Her çoçugun kendine ait yeri olmali. Kiz oglan fark etmez. Bana çok mantiksiz sirf güzel durmuyor diye daha küçük bir eve geçmek. Yani sanki isin gösteris tarafina kapildin gibi geldi bana. Ese dosta, face, instagramda ev paylasmak derdindemisin gibi.

Yani yerinde olsam 3+1'de kalirdim. Yada madem sifir bir ev istiyorsun, bir kaç yil daha biriktir ve 3+1 ev al.

Ve son olarak bana tuhaf geliyor bu Türkiyede "ille sifir ev olsun" derdi. Yurtdisinda yasiyorum ve burda çogu insan 20-30 yillik evlerde yasiyor. Gerekirse içini, disini yaptiriyorlar ve öyle oturuyorlar. 15 yillik bir ev ondan dolayi bana pek yasli bir ev gelmedi.
Ama yurtdışındaki evler 30 yıllık da olsa bir estetiklik, bir karakter taşıyor. Eski evlerin olduğu mahallere de yeni evlerin olduğu mahallelere de aynı imkanlar sağlanıyor. Yollar, parklar, ışıklandırmalar falan yapılıyor. Burada ise belediyeler bile yeni mahallelere, zengin muhitlere çalışıyor. Bir mahallede saat 12de yürüyüş yapabiliyorken diğerine hava kararınca girmeye yürek ister. Birinde yapılı temiz parke yollardan yürürken diğerinde çamura bata çıka bebek arabasını sürmekten çok taşıya taşıya yürürsünüz. Türkiye gerçekleri. O yüzden ben konu sahibinin evin ferahlığından ziyade çevreye önem vermesine hak verdim.

Ben de Tlc de küçük ev avcıları programına bayılıyorum. Kızım için ayrı bir oda istediğimden 2+1 küçük Amerikan mutfak kutu gibi bir ev hayal ediyorum. Çocuğum olmasaydı 1+1 isterdim

Sifır ev cazip gelmesin lütfen.eksigiydi şusuydu busuydu astarı yuzünden pahalıya geliyor.aynı hatayı ben yaptım.eski 4+1 ev yerine yeni sıfir 3+1 ev aldık.tertemiz olması parlak parlak olması giyinme odası evebeyn banyosu falan cezbetti.eşimi de dinlemedim.o kadar pişmanım ki.yani 3+1 de iyi tabi ama 1 odam fazla olsaydı aynı paraya hatta bu ev daha pahalıya geldi.kaç eşyamı da attım sığmıyor diye.yeni alacağım herseyi de daha küçük boyutlarda almak zorundayım simdi.hayatımın pişmanlıgı oldu.psikolojim bozuldu resmen.şu an oturdugum evden nefret ediyorum.üstelik krediyle aldık 4 sene satamayacağız.siz sakın yapmayın sakın.her zaman büyük ev daha iyidir.içini yaptırır yaptırır oturursunuz.

Ayyy o parlaklar insani mahvediyor iyi bilirim. 0 evde oturdum kiracı olarak 10 ay dayanabildim ve baska eve çıktım. O elindeki ojeyi kapan parlak mutfak dolaplari o granit yerler sil sil bitmez. Hos simdiki evimde cok matah değil ama ay sinirlerim bozuldu. Uzuldum de. En iyisi icini yaptirmak bencede. Kendi zevkine göre yormayacak sekilde. Sizde belki satarsınız:(

Ama yurtdışındaki evler 30 yıllık da olsa bir estetiklik, bir karakter taşıyor. Eski evlerin olduğu mahallere de yeni evlerin olduğu mahallelere de aynı imkanlar sağlanıyor. Yollar, parklar, ışıklandırmalar falan yapılıyor. Burada ise belediyeler bile yeni mahallelere, zengin muhitlere çalışıyor. Bir mahallede saat 12de yürüyüş yapabiliyorken diğerine hava kararınca girmeye yürek ister. Birinde yapılı temiz parke yollardan yürürken diğerinde çamura bata çıka bebek arabasını sürmekten çok taşıya taşıya yürürsünüz. Türkiye gerçekleri. O yüzden ben konu sahibinin evin ferahlığından ziyade çevreye önem vermesine hak verdim.

Bilgilendirmen için çok tesekkür ederim. Yazdiklarina sasirdim. Niye sasirdim bilmiyorum, dedigin gibi ne yazikki Türkiye gerçekleri sonuçta.

Konu sahibin dedigine göre sorun tehlike degil yada kendisi rahatsiz olmuyormus. Azicik bakimsizmis, daha çok misafirlerden utaniyormus. Ondan dolayi bana yazik geliyor sirf misafir için, büyük bir evden feragat etmek.

Bizimde ev alma planimiz var ogun esim 2 arti 1 alırız dedi ama ayni zamanda cocuk planimiz da var tedaviye başlıcam.
Yorumlar hosuma gitti ama moralimi bozdu
Ben evlendigimden beri 2 ayri evde oturdum 2 side 3 arti 1 ama ben yetisemiyorum temizliğine duzenine kocaman ev balkonumu yikayim boydan boya koridoru mu sileyim bazen isyan ediyorum
Sizde de cocuk oldugu icin en mantiklisi sanırım 3 artı 1
Yeni 0 evlerde parlak parlak olmasin ama cok uğraşırsınız 😁😁😁 kendi evinizin icini tadilatla istediginiz gibi yapsaniz .

Bilgilendirmen için çok tesekkür ederim. Yazdiklarina sasirdim. Niye sasirdim bilmiyorum, dedigin gibi ne yazikki Türkiye gerçekleri sonuçta.

Konu sahibin dedigine göre sorun tehlike degil yada kendisi rahatsiz olmuyormus. Azicik bakimsizmis, daha çok misafirlerden utaniyormus. Ondan dolayi bana yazik geliyor sirf misafir için, büyük bir evden feragat etmek.
Rica ederim:) malesef aynı semt içinde bile çok farklı hayatlar yaşanıyor burada. İşte bu yüzden bir Avrupa ülkesi değiliz. Sosyal devlet anlayışından uzak, zengin-fakir arasında kocaman bir uçurum.

Sırf misafir içinse bence de ev değiştirilmez. Ama ben çevre ve bina sorunları duyunca aklımda canlanan görüntüden dolayı o tür evleri hiç sevemiyorum. Sanırım konu sahibinin imkanı kısıtlı değil. 2+1 lüks ev alabilen 3+1 de alabilir. Üstelik kirada da değil. Bence en doğrusu ve ileriye dönük olarak en mantıklısı birkaç sene dişini sıkıp hem büyük hem yeni bir eve taşınmak.

Evet misafirlerimden utanıyorum yalan değil ama sırf onun için ev değiştirmek değil derdim
Binanın dış kapısını bile taşla aralık bırakıyorlar
Giren çıkan istediği gibi dolanıyor
Onun haricinde iki blok site fakat benim blokta pek aile yok
Öğrenci ve maden işçileri tedirgin oluyorum giren çıkanı pek görmediğim için
Bir diğer konuda
Üst katımdaki yazın gidip kışın gelen bir aile
Büyük oğullarının akıl sağlığı pek iyi değil
Büyük oğlumla çöp atmaya çıktığım gece apartman boşluğuna dikilmiş pipisini kaşıyordu
Eve şok vaziyette gittim
Bunun haricinde sıfır olmasa bile yeni bina 5 yıllık bile olsa temiz ferah bir eve ihtiyacım var
Gece olunca zifiri karanlık sitenin bahçesine bakıyorum
Kar yağınca bile oğlumla yatak odasının balkonuna gidiyoruz bakmak için
Bunlar sebep benim için
Kredi çekmek istemediğim için yeni 2+1 bakıyorum
Bunun haricinde babamın bize verdiği 3+1 ev var
Birde eşimin babasından kalan bahçeli müstakil bir kat::)
Keşke bu detayları baştan yazsaymışım demi:))

Evin darligi zordur birde bu çocuklar hep çocuk kalmayacak büyüyecekler o zaman hiç sigilmaz 2+1 de salonda oturursanız iki oda iki çocuğa sizde yatak odasında yatarsınız sığınabilir metre kare önemli aslında

Evet misafirlerimden utanıyorum yalan değil ama sırf onun için ev değiştirmek değil derdim
Binanın dış kapısını bile taşla aralık bırakıyorlar
Giren çıkan istediği gibi dolanıyor
Onun haricinde iki blok site fakat benim blokta pek aile yok
Öğrenci ve maden işçileri tedirgin oluyorum giren çıkanı pek görmediğim için
Bir diğer konuda
Üst katımdaki yazın gidip kışın gelen bir aile
Büyük oğullarının akıl sağlığı pek iyi değil
Büyük oğlumla çöp atmaya çıktığım gece apartman boşluğuna dikilmiş pipisini kaşıyordu
Eve şok vaziyette gittim
Bunun haricinde sıfır olmasa bile yeni bina 5 yıllık bile olsa temiz ferah bir eve ihtiyacım var
Gece olunca zifiri karanlık sitenin bahçesine bakıyorum
Kar yağınca bile oğlumla yatak odasının balkonuna gidiyoruz bakmak için
Bunlar sebep benim için
Kredi çekmek istemediğim için yeni 2+1 bakıyorum
Bunun haricinde babamın bize verdiği 3+1 ev var
Birde eşimin babasından kalan bahçeli müstakil bir kat::)
Keşke bu detayları baştan yazsaymışım demi:))

Tabiki bastan yazsaydin daha iyi olurdu. Etraf kötü, misafir deyip duruyordun. Etrafta pedofil dolasmasi, bakimsizliktan daha önemli bir unsur.

Birçok olanaginiz varmis, niye ille 2+1? Borca girmek istemezseniz bile o bahçeli müstakil kati satabilirsiniz. Ki ben olsam borca girerdim ve 3+1 ev alirdim. Durum yakinda iyicene berbat olunca evde almak zor olur. Borcunuz bittiginde 3 eviniz olmus olur. Cocuklarin için fena bir miras degil :)

Tabiki bastan yazsaydin daha iyi olurdu. Etraf kötü, misafir deyip duruyordun. Etrafta pedofil dolasmasi, bakimsizliktan daha önemli bir unsur.

Birçok olanaginiz varmis, niye ille 2+1? Borca girmek istemezseniz bile o bahçeli müstakil kati satabilirsiniz. Ki ben olsam borca girerdim ve 3+1 ev alirdim. Durum yakinda iyicene berbat olunca evde almak zor olur. Borcunuz bittiginde 3 eviniz olmus olur. Cocuklarin için fena bir miras degil :)
Şöyle ki müstakil ev eşimin üstüne değil
Babamın verdiği de benim üstüme değil ama gelirler bizim
Borca girmek istemem şu ki
Özel sektörde çalışıyoruz
Oğlum seneye ilk okula gidecek
Ve çalışma saatlerim ona ödev yaptırmak için fazla uzun
Yardımcı abla yada öğretmen gibi bir şey tutmak istiyorum
Kurslara göndermek istiyorum
Diğer oğlumda büyüyor
Kredi yerine onlara harcamak istiyorum

Kesinlikle 3+1 , 2+1 yeri geliyor çocuksuz karı kocaya yetmiyor. Birde 2 çocukla birlikte bunun ilerisini de düşünün, ilerde genç olacaklar belki ayrı odaları olsun istiyecekler, ders çalışırken felan zorlanacaklar. Sadece kız erkek çocuğu ayrı oda ister diye düşünmeyin , günümüzde ayrı oda istemeyen çocuk yok.

Back
X