3.22 lik bir kistim var, bu kistle tüp bebek yaptırıl mı ? Olumsuz etkiler mi?

srp4135

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2011
132
108
133
klomen tedavisi sonucu çatlamayan yumurtadan oluşan bi kistim var tüp bebek yaptırcam bu kist varken tüp bebek yaptırmak doğru mudur? iğnelerle daha da büyümez mi?

şimdiden teşekkürler

Folikül Kistleri:Ureme çağında en sık rastlanan kist tipidir. Gelişen yumurta hücresinin çatlamaması ( dogal sıkluslarda veya klomen benzerı uyarıcı tedavıler sonrası gelısebılen) ve büyümeye devam etmesi ile oluşur. Gergin ve içinde berrak sıvı içeren kistlerdir.genellikle belirti vermezler. Folikül kistleri doğum kontrol haplarının yardımıyla veya çoğu zaman kendiliğinden 1–3 adet döngüsü sonrasında kaybolurlar. Nadıren kaybolmayanlar aspıre edılerek ( kıst sıvısı ultrasonografı eslıgınde ince bir iğne ile bosaltılarak ) tedavıye baslanır.

Benim de yumurtam çatlamıyor, klomen kullandım kist oluştu, benim sorum şu tüp bebek yaparkende çatlatma iğnesi mi kullanılacak, çatlatma iğnesi de kist yapar mı?

Çok teşekkürler Bülent bey eylülde başlıcaktık sizinle tüp bebeğe kist engelledi hap kullandım erimedi bu ay da kullanıyorum inş geçer de artık hayırlısıyla başlarız iğnelere :D kocaelide tedavim sürüyo en önemli kısım sizde inşallah ben de bebeğime kavuşurum :D

Back
X