3-4 bebek

ablamın 3 cocugu var biri 1. sınıf biri 2 yasında digeri 1 yasında
kış başında büyük olan eve grip getirdi muhtemelen mart gibi falan iyileşicekler
kısır döngüye girdi birbirlerine bulaştırıp duruyolar :bicak:

Cesaretinize hayran kaldim.
Benim de ayni tarif ettiginiz gibi cok uslu 7 aylik bir oglum var.
Gunduz en az 3 defa uyur. Aglamasi huysuzlugu yaramazligi yoktur. Gece de uyanmadan uyur masallah diyeyim :nazar:
Tum bunlara ragmen ben ikinciyi bile dusunemiyorun. 3 4 aklimjn ucundan dahi gecmez.

Merhaba arkadaslar
derdim su bi bebegim var Allah herkesinkini bagislasin olmayana da nasip etsin.
Konu su benim hep hayalimde 3-4 cocuklu civiiiil civil bi evdi.Dusunsenize cok neseli bi ev....
Bebegim cok uslu buyuyor uykusu yemesi icmesi cok rahatim anlicaginiz en az 12 saat gece uykusu var.
Suan 5 aylik
Acaba diyorum hayalimi gerceklestirsem yapabilir miyim? Maddi anlamda sorunumuz yok cok sukur geleceklerini hazirlayabiliriz.Esim cok istiyor ama bebegim de cok kucuk.1 den fazla aileler nasil yapiyor merak ediyorum.Acaba bende yapabilir miyim ????? İcime dert oldu.karar vermem lazim.
Ekleme:Kayinvalidem asla ikinci bi cocuk dusunmeyin 1.harap olur yavrum napar ne gerek var tamam diyor ki daha hic konusu bile acilmamisti.Niye harap olsun ki dedim yazik yazik diyor.Ona biz karar veririz anne sen cok dusunme bosver bunlari seninle bi alakasi yok ki dedim artik yani :) yok korunun bilmem ne utandiriyor insani.Fikrini soyleyebilir ama kendi karar aliyor.Hayret.Guluyorum.
Bence de daha küçük biraz daha büyüsün en azından 1,5 yaşında falan hamile kalsan doğana kadar baya düze çıkar ilk çocuğun ben de üç tane istiyorum 29 oğlum oldum şuan üç aylık hamileyim 31 yalın sonunda o gelecek nasipse bide 33 ye bi tane istiyorum kısmet tabi rabbim sağlıkla kucaklamayı nasip eylesin

İlk 9 ay bende ikinciyi yapsam mı diye düşündüm. Uyuması, yemesi, hasta olmaması falan e iyiymiş dedirtti.
1 yaş atağı ile azı dişler üst üste geldi son 10 gündür. İyi ki yapmamışım dedim. :D

Bir arkadaşım var, çok samimi değiliz.
Biri 4 biri 2 yaşında 2 oğlu var, şuan 3.ye hamile.
Kadını bir kez bile somurturken görmedim, hep güleryüzlü hep pozitif, ve görüyorum yani çocuklar ne kadar yoruyorlar bubaltıyorlar.

Ben 2. Çocukta perte çıktım :)

Yani yapabilirim derseniz neden olmasın, kendinizi eşinizi siz tanıyorsunuz.

Ben kendimden pay biçerek asla önermiyorum:) ama arkadaşımı örnek gösterirsem 3 4 5 olur yani, neden olmasın diyorum :)

Ben direk ikiyi gordugum icin tek cocuk rahatligini bilmiyorum.Evde bir kaos oluyor bazen.Kusuyorlar .Kavga ediyorlar .Yemek sirasi banyo sirasi ... Hani iki de bu hallerde oldugum icin düşünmüyorum.Kv karismasi garip ona neymis .Bakabileceksen gozun de kesiyorsa yapın gitsin.İkinci çocuktan sonra vazgecersin zaten :))

En azından 1er sene bekleyin.. hem vücut kendini toparlar hem bebeğiniz 2. olana kadar 2 yaşına gelmiş olur.. biz 4 kardeşiz . Bi sonraki kardeşimle 1,3. İle ikinci arasında 2 yaş var.. en sonuncu da 7 yaş var.. annem keşke 4.de hemen üstüne doğursaydım sizinle birlikte büyürdü diyo.. siz arkadaş oldunuz o yalniz kaldı diyo..

ablamın 3 cocugu var biri 1. sınıf biri 2 yasında digeri 1 yasında
kış başında büyük olan eve grip getirdi muhtemelen mart gibi falan iyileşicekler
kısır döngüye girdi birbirlerine bulaştırıp duruyolar :bicak:
Aynı biz oğlum getirdi ikizlerim hasta oldu sonra esim ve ben annemi yardıma çağırdım annem oldu karantinaya alinmamiz gerek.

Hastalık zamanı çok zor oluyor küçük çocuk bakimi

Merhaba arkadaslar
Konu su benim hep hayalimde 3-4 cocuklu civiiiil civil bi evdi.Dusunsenize cok neseli bi ev....
Bebegim cok uslu buyuyor uykusu yemesi icmesi cok rahatim anlicaginiz en az 12 saat gece uykusu var.
Suan 5 aylik
Acaba diyorum hayalimi gerceklestirsem yapabilir miyim? Maddi anlamda sorunumuz yok cok sukur geleceklerini hazirlayabiliriz.Esim cok istiyor ama bebegim de cok kucuk.1 den fazla aileler nasil yapiyor merak ediyorum.Acaba bende yapabilir miyim ????? İcime dert oldu.karar vermem lazim.
Ekleme:Kayinvalidem asla ikinci bi cocuk dusunmeyin 1.harap olur yavrum napar ne gerek var tamam diyor ki daha hic konusu bile acilmamisti.Niye harap olsun ki dedim yazik yazik diyor.Ona biz karar veririz anne sen cok dusunme bosver bunlari seninle bi alakasi yok ki dedim artik yani :) yok korunun bilmem ne utandiriyor insani.Fikrini soyleyebilir ama kendi karar aliyor.Hayret.Guluyorum.

kv kısmına yorum yapma gereği bile duymuyorum.
Zaten onu ilgilendiren bir durum yok :)
Hadi fikrini söylemiş saygı duyup gene kendi kararlarınızı alacaksınız neticede evet diyip geçin kulak arkası yani :)
Valla bende çok seviyorum 2 yavrum var rabbim bağışlasın inşallah.
Çalışıyorumda fakat eşim çok yıprandık diyor yaşta oldu 35
Ben birtane daha istiyorum o istemeyince bende acaba diyip tedirgin oluyorum.
Neticede sizinki uslu ve siz bakıyorsunuz ama 2.bilinmez.
Benim zordu ve yorucu bir süreçti .
HER KAPIDAN BİR çOCUK ÇIKMASI HARİKA BİRŞEY.
Tabiki geleceğini hazırlayacağımız mutlu bir aile sunacağımız kadar çocuk olmalı iyi düşünüp karar vermeliyiz.
Rabbim anneliği hakeden herkese nasip etsin kucağını sağlıcakla doldursun.

Merhaba arkadaslar
Suan 5 aylik
Acele etme derim canım, bunun daha diş çıkarma, ek gıdaya alışma, emekleme, düşme kalkma, yürüme, çişe alıştırma dönemleri var. 5 aylıkken melek gibiler zaten, yerinden oynamaz öylece yatar kuzucuk :) biraz zaman ver kendine ve bebeğine. Hem bünye de toparlansın biraz, depolar dolsun, hem bebeğini rahatça emzir... Güle güle sağlıcakla büyüt inşallah

Dün bi bebek gördüm yerde yatırdı annesi hık mık iyyyyk diye ses ediyor, arada gülüyor bir saat durdu.Öyle on tane olsa bakılır .Benim insanlığım gitmişti .Canavar gibi bişey doğurmuşum onun yanında .:KK70:

İlk bebeğiniz daha 5 aylıkken ikinci çocuğu düşünmeniz sizin için de o bebek için de zor olmaz mı.. vücut bile normale dönmemiştir daha.
Ayrıca maşallah bebeğiniz şimdilik uslu olabilir, ayı ayını tutmaz diyor çoğu anne.
Daha bebeğiniz 5 aylıkken 2. bebeğe heves etmeniz size de maşallah valla, çocuk sever bir kalbiniz var demek ki

Eğer ona verebilecek bir sevginiz varsa ve eşinizde sizinle aynı fikirdeyse ve mutlusanız maddi anlamda da sorun yoksa yapın tabi

Ailemin tek cocugu olarak buyudugum icin benim de hayalim hep en azindan 3 tane cocugum olmasi, 2 az 4 de cok geliyor nedense :) benim de annem 3 4 cocuk cok fazla deyip duruyor eşimin bu sayida cocuk istedigini saniyor :) Halbuki benim icimde hep kalabalik civil civil bir aile olmak var :dua: maddi durumunuz el veriyorsa elbet buyur o cocuklar diye dusunuyorum. Manevi olarak da yetebilirim diyorsaniz neden olmasin :)

Biz 4 kardeşiz. Ve bi sofrada toplanınca kocaman bir aile oluyoruz. 2 eş 1 çocuk da ekleniyor.
Ben de 4 tane istiyorum. Benim de 5 aylık Bebeğim var. Ama nasip bakalım. Memurum. Çalışma hayatımın da düzenli devam etmesini istiyorum. O yüzden benimki hayal olarak kalabilir:)
Bu arada kardeşimle aramda 18 ay var. Ve asla kendimi ilgisiniz hissetmedim hatta daha çok ben şımartıldım diyebilirim. İlk çocuğa haksızlık yorumlarını kabul etmiyorum bu yüzden. Tamamen sizin ebeveynliğize kalmış.

benım kız oglak yukselenı yengec
ben hayatımda bu kadar zor bır cocuk gormedım
ılla kendı dedıgı olacak kendı gozuyle gorecek ılla kendı yapacak
2 yasına gırmesıne 1 ay kaldı acaba su meshur sendrom mu dıyorum

mesela 2 saat once canım baya sıkıldı
kalkmıs ustunu cıkarmıs sadece ustunde atlet katına ustu acık yatmıs uyumus kontrol ıcın gıttım bı baktım buzzz karnı gogsu bobregı acıkta
uyudugu yerde hemen ustunu gıydırdım bı sinirlendı cektı elımden uyku tulumunu yere fırlattı hayır dıye
:olamaz: bı afralar bı tafralar
Benimkide yengec kizi 2.5 yasinda bagiriyor sinirleniyor su icerken birdamla su damladi kazagina diye butun kiyafetleri atletine kadar cikariyor bu pis oldu diyor evin icinde Dort bes defa kiyafet degistiriyoruz.gecenin ucunce uykudan uyanip terledim diye kiyafetlerini cikariyor oyle yatiyor uykusu da hafif dokunsam uyaniyor iyce dalana kadar iyice ortutorum ustunu nobet bekliyom artik.oyle yengecler takintili ayni babasi o da yengec.

Büyüdüler canım çok şukur biri 8 biri 9 yaşında. Bi de bi deli cesaretiyle biz 3. yu yaptık. :-) çok şukur o da 15 aylık oldu. Ama zor çocuk bakmak. Daha doğrusu layıkıyla bakmak zor.
Ay çok şükür büyütmüşsünüz:) benim de 17 aylık kızım var. Bu ay da gebelik şüphem var, karalar bağladım ama herşeyin hayırlısını nasip etsin Allah :dua:

Merhaba arkadaslar
Suan 5 aylik
cahil cesur olur cocuk daha 5 aylık ne acele

Back
X