3-4 yaşındaki çocugun gece yarısı sokakta işi ne ?

Burda da var öyle anne babalar
Evleri kirlenmesin başları ağrımasın diye çocuklarını salıolar dışarı sabahtan akşama kadar
Nefret ediyorum böyle insanlardan

Bikaç ay önce karşı komşunun torununu gördüm kapıda,7-8 yaşlarında bi kız
Yanında da kendi yaşında bi kız daha vardı
Konuştum falan oyun mu oynuosunuz dedim,ertesi gün kızın arkadaşı bizim zile bastı size gelebilir miyim diye
Komşunun torununu tanıyorum ama o kızı hiç tanımam bizim apartmandan da değilmiş ailesini falan bilmem
Neyse gelme diyemedim tabi,saat gece 11 oldu kız hala bizde köpeğimle oynuo
Aslında oynuo da sayılmaz korkuo çığlık atıo bas bas bağırıo ama sevmeye çalışıo
Senin annen baban merak etmez mi dedim etmezler onlar gezmeye gitti dedi
Şok oldum e sen ne arıosun dışarıda burda dedim geziyorum dedi
Sen artık evine git dedim annen merak eder dedim neyse yolladım
Ondan sonra her gün bize gelmeye başladı gecelere kadar kalıo
Annem korkmaya başladı kızın başına bişey gelse dışarıda bizden bilinecek bu kız sizin eve girip çıkıodu deseler naparız
Aileyi de tanımıyoruz gidip söyleyelim

Komşuya sorduk o da tanımıomuş ailesini
En sonunda biz senin annenle bi tanışalım bakalım belki gelmeni istemio belki seni başka yerde bilio sen gizlice geliosun dedim,
Annem beni dışarı yolluo sabah nereye gittiğimi bilmio hem ben büyüdüm 8 yaşındayım falan dedi.

Hala pek sık olmasa da gelir bize,biraz önce marketten geldim hala dışarıdaydı kimse kalmamış o tek başına oynuo dışarda
Bu nasıl bi ailedir nasıl anneliktir ben anlamış değilim
İnsan hiç mi merak etmez bu çocuk nerde nereye gidio diye
Her insan bizim gibi olmayabilir bikaç sene önce bayramda şeker toplayan çocukların haberlerini okuduk
Ve kimbilir daha kaç tanımadığı insana gidip size gelebilir miyim dio bu çocuk.
Diyecek bişey yok böyle anne babalar (!) için.

ay inanamıyorum!!! deli oldum nasıl bir vicdan bu..3 4 yaşındaki ufacık bir kız çocuğu sokeklarda nasıl olur gece yarılarına kadar..kaldı ki biz bile korkuyoruz gece çıkmaya.çöp atmaya insem ürperiyorum gece vakti.yemek verip vermemesini geçtim al içeri ne yapacaksa evde yapsın ya ufacık bir çocuk bu!daha bebeklikten yeni çıkmış..burada çocuklar gece yarısı oyun oynadığı zaman seslerinden rahatsız olurum ayrı mesele ama gece gece ne işleri var sokkalarda..heran bişi olabilir birisi kaçırabilir araba çarpabilir köpekler geziyor gece zarar verebilir...Allah korusun...ay içim acıdı kızcağıza ya..anası bırakıyor babaya ne demeli!!!!!!! yatak odası işleri mi var çocukları evden dışarı atıyorlar o saate kadar!nasıl sinirlendim ya!..bu arada su kaplarını dökmesine gelince aşırı tepki verme canım sakince güzelce tatlılıkla söyle karşındaki daha küçücük bir çocuk aklı ermez onu oyun sanıyor demek dökerken...Allah ım baba ya bak duyarlılığı tutmuş "apartmana fazla geldi kızım" demiş..asıl size fazla gelmiş çocuk.. daha çook şeyler denir de böyleleri için ;dua edelim Allah ıslah etsin böylelrini Allah bizi onların konumuna düşürmesin ve böyle çocukları ;tüm çocuklarımızı Rahman korusun dilerim merhametiyle..amin.

Son düzenleme:
al işte buda anne diymi şimdi.ayy kadına ayar oldum ablam iyi tutuyonuz siz kendinizi böyle.ne rahat kadınlar var ay hiç canı acımamış mı evladını doğururken.öyle kolaymımış çocuk sayibi olmak bak biz neler çekiyoz 2 senedir.Allah korusun kızını.kimbilir nasıl yetişçek o anneyle o babayla.

Anneligi gerçekten hakeden insanlar var. Siz de inşallah tez vakitte kavuşursunuz bebeğinize.
Dün haberlerde gördüm.Yine böyle 4 yaşında bir çocuğa sokakta oynarken araba carpmış ölmüş hemen oracıkta.Annesi bağıra bağıra ağlıyordu.
Annemle izliyorduk aklımıza hemen bu kız geldi .Allah gostermesin

Kız hala sokaklarda şuan bile.Sahura kadar oturup öğlene kadar uyuyormus kadın söyledigine göre.
Geçen annemle konusurken çocukları için "kendi başına kalkar yağlı ekmek yerler doyururlar karnını" demiş

ay şoke oldum.Nasıl kendi başının çaresine bakar küçücük kız ya.Bizler deli oluyoruz anne olalım diye
kadın ele gelmiş çocuğu elinde yağlı ekmeklerle sokağa salıyo.pesss diyorum başkada bişey diyemiyorum canım.
Napçaksın eğitemezsin ki ablam böyle insanları.Allah ıslah etsin.Kendi çocuğuna acımayana daha ne denir bilemedim.

pess... sorumsuz insanlar. diyecem ki hani belki küçük güvenli bi yerde büyümüştür ondan bilmiyordur. ben merkezi bi yerde büyüdüm sokağa çıkmam yasaktı ama oynayan çocuklara özenirdim babamın gözetiminde çıkarırlardı. mesela eşim küçük yerde büyümüş sabah çıkar akşam girermiş.... hani yere göre değişir doğru ama o devirlerdeymiş o. araba tek tükmüş ara sokaklarda. bu devirde 10 yaşındaki çocuğu bile bırakamıyorsun ya kaçırırlar diye. 3-4 ne ki. dengeli yürüyemez o habire düşer. saftır kim çağırsa gider. bi yere gitse annesini, adresini söyleyemez, araba gelse göremez.... pes diyorum ya. böyle bir çocuk büyüdükçe de arsız olur. sokaktaki diğer çocukları da bozar. ilgi yok sevgi yok kendi karnını kendi doyuruyo yaş kaç 4. ben 15imdeyken annem sabah sandviç yapıyodu ya bizde mi tuhaflık?

şikayet etmek gerek ama neresi yetkili bilemiyorum. sosyal hizmetler mi savcılığa suç duyurusu mu? bakamıyorsa devlet alır çocuğunu.

ya yurtdışında kadın bakıcısız çocuklarını evde bıraktı diye dava açılıyor. çocukları alınmak isteniyor. bizde ki rahatlığa bak. sözde bizim aile yapımız her milletten iyidir...

Bulunduğumuz zaman da kaç yaşında olursa olsun çocuklar dışarı salınmamalı çok tehlıkelı.
Ya da çocuklarının yanında olacak anneler babalar yalnız başına mümkün değil. ama site olur bahçeli güvenlıklı o zaman bırakılabılır.

Allahım ne rahat ne sorumsuz insanlar varböyleleri anne baba olmayı haketmiyor aslında doğur sokağa at ne olursa olsun diyorlar galiba
yazık küçücük çocuğa acıdım Allah korusun yavrucağı

Bu konuyu ağustosta açmıştım.O kadar sinirlenmiştim ki anlatamam.Yaklaşık 2 hafta önce bir olay oldu.Ondan sonra kadın kızına sahip çıkmaya başladı.
Bu minik kızımız herkesin zillerine basıp rahatsız ediyordu 1 dedik olmadı 2 dedik olmadı.En sonunda bir komşu bunlarla kavga etti.Kızına bakamıyorsun filan ama ağır şeyler dedi.Kadın da salmadı kızını ni daha.Bir de bizim mahallede sapık olayları çıktı.Bir küçük kızı merdiven altına kıstırmaya çalışmışlar.Kız çığlık atmış korkup kaçmış.Artık herkes daha temkinli.Gerçi yakalanmış ama ne olur ne olmaz.Zaman gerçekten çok kötü.

Iyi bari bir parça aklini basina devsirmis, insallah devamli olur...
Eskiye donecek olursa sizin en birinci vazifeniz sikayet etmek olmali arkadasim...
Allah insaf versin boylelerine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…