3.5 yaşında çocuk günde 4 lt su içermi ?

Bence her ihtimale karsi dra goturun. Eger tahlilleri normalse yonlendirir sizi dr. Normalse normal der. Cocuklarda diyabet olabiliyor. İnsallah olmaz. BiRsey cikmazsa Tedirgin olmazsiniz iciniz rahat eder. Bi akrabamizin oglu uc yada dort yasindayken surekli yemek yiyordu doymuyordu. Herkes istahlidir şudur budur yorumlariyla yaklasti. Bi kac dra goturduler. En son bi cocuk dru tahlil yapti troid cikti. Sizdede illa birsey olacak diye birsey yok. Ama cocuklar sıkıntılarini soyleyemiyorlar. Anormal bi durumda dr a goturmekte fayda var.
Tesekkürler dr tahlil yapıp bişe yok normal hersey dedi ama içiyo tadını seviyomuş

Ay gülümsedim bu konuya çok şeker :) :-)

Eğer doktor bir şey yok dediyse bırakın içsin annesi

Belki vücudunun ihtiyacı vardır

Herkesin metabolizması farklı

Hem su içmesi iyi bir şey

Doktor uygun gördüyse sıkıntı yok

4ün üstüne de çıkmasın yine de su zehirlenmesi diye bir şey de var

Ay gülümsedim bu konuya çok şeker :) :-)

Eğer doktor bir şey yok dediyse bırakın içsin annesi

Belki vücudunun ihtiyacı vardır

Herkesin metabolizması farklı

Hem su içmesi iyi bir şey

Doktor uygun gördüyse sıkıntı yok

4ün üstüne de çıkmasın yine de su zehirlenmesi diye bir şey de var

Çok sağolun can sıkıntısından yapıo sanırımmm:)))

Üzgünüm ama Böbrek hastalığı olabilir. En kısa zamanda bir hastaneye götürün. Babam da böyle coookk şu içerdi :110:

Tahlilleri yenilemenizde fayda var.
Ayrica insallah tahlil temiz cikar ama suyun fazlasi zehirler. Bir sekilde azaltmasini saglamak zorundasiniz.

Hiperhidrasyon vucudun elektrolit dengesini bozar. Sinir sitemi ve beyinde kalici hasar olusturur. 4 litre cok fazla o yas icin. Bir sekilde azaltin suyu. (Beslenme ve diyetetik mezunuyum)

Herkese merhabaa,
3.5 yaşında kızım var ve ben böyle bi su içme görmedim günde 4 litre ben içemiyorum nası içiyo aklım almıyo ve otururken öyle çay içer gibi yada canı sıkılınca su içiyo susamadığına eminim ama engelleyemiyorum sonra bütün gün tuvaletteyiz tabi nası engellicemmm yada engellemelimiyim acaba :110:

Diyabetus insipidus denilen bir hastalık var aklıma o geldi ama o hastalığın bol su içmek dışında başka belirtileri de oluyor .
Doktora götürmüşsünüz tetkik yapmıştır, bir sorun olsa çıkardı.
Demek ki bünyesi böyle..

Seni aralik2013 anneleri grubundan hatirladim :KK68: nasil da buyuduler kuzular :sampiyon: benim kizim da bardagi ya da siseyi cok sevdiyse su icmeyi abartabiliyo ama arada bir.Hani turk kavesi oncesi su verilen minik bardaklardan kullansaniz uc kere de icse abarti olmaz.Oyuna cevirmis de olabilir kendince.Su icmeye baslayinca dikkatini dagit oyala canim.Aklima baska gelmedi :confused:

Benim de aklıma ilk şeker geldi. Ama çocukken kendimden hatırlıyorum. Koca 5 lt suyu içmek için kendimle iddialaşmıştım. Sonra başım falan dönmüştü. Çocuk bu belki böyle bi düşünceye girmiştir.
3 buçuk yaşındaki çocukmu böyle bı düşünceye girmiştir

Herkese merhabaa,
3.5 yaşında kızım var ve ben böyle bi su içme görmedim günde 4 litre ben içemiyorum nası içiyo aklım almıyo ve otururken öyle çay içer gibi yada canı sıkılınca su içiyo susamadığına eminim ama engelleyemiyorum sonra bütün gün tuvaletteyiz tabi nası engellicemmm yada engellemelimiyim acaba :110:
Canim qecen qun hastanede bi cocuk qordum yaklasik 3 yasinda vardi.Niye yatiyoki diye sordum cocuk cok su ictiqi icin tedavi qoruyomus yani su icipde doyma yeteneqi yokmus dediler.Oyle bisey olabilir baktir tekrar bence bi.

Herkese merhabaa,
Benim kızım 2 bardak su icse gunde seviniyorum böyle de bobreklere zarar zorla da iciremiyorum ne yapayim:(

Evet 1 senedir böyle tahlil yapıldı hiçbişe yok çok şükür

İstanbul kilyos sıcak değil yani içi yanıyo sanki 3 büyük kokoreç yemiş gece sabah kalkıp damacanaya sarılıo :)

Kontrol edildi değil şükür

Soruyorum susadınmı diyorum yoo diyo ee ne içiyosun diyorm tadı güzel diyo ama 4 litrede çok değilmi sizce
Valla bizde çok iceriz suyu su içmek güzeldir bir sorunu yoksa bırak içsin cami istiyor demekki bende susamadan su icenlerdenim mesela seviyorum aklıma geldikçe içiyorum o da öyledir diye dusunuyorum

Doktora gıttınız mı seker hastası olabılır
Fazla su zehırlenme yapar benım yengem gunde 6 ltre su ıcıyordu fazla sudan zehırlendi ve kör oldu

Doktora sorun bence

Herkese merhabaa,
Ben de küçüklüğümden beri en az 3-4 lt su içiyormuşum, herhangi bir sorun yokmuş. Aile içinde su kırbası olarak anılırım hala:) Daha bugün yine konusu oldu, sabahtan beri 4 lt su içmişim.
Dediğiniz gibi şeker vs yoksa, su içmek gerçekten çok güzel bir şey. Bir tek kötü yönü midenin genişlemesi olabilir, o da kilosu yoksa sorun değil:)

Doktorun normal demesi biraz ilginç. Bence başka bir doktora daha sorun. Yaşı için cok cok fazla. Böbrekleri yorulur :( susamadıgını söyleyerek içiyorsa psikolojik birşey de olabilir, kendini bir alışkanlığa vermek zorunda hissediyor olabilir, emzik gibi, saçıyla oynamak gibi. Yani boş kalınca su içiyor olabilir.
Her su istediğinde vermeyin. Mesela oyunumuz bitsin hemen vereceğim, şu an yemek yapıyorum yemek pisince veririm deyin. Ama vaad ettiğiniz zamanlarda verin mutlaka, güveni kırılmasın.
Ya da ona iki tane şişe doldurun, bütün günlük suyumuz bu kadar, hepsini bir anda bitirme, aksama kadar içelim deyin.
Bir de çok küçük bardakla vermek akıllıca. Iki bardak ust uste icse de cok icmemis olur. En küçük çay bardağı gibi

Şeker yoksa hiç korkmayın. Vucudu tertemiz olur boyu da uzar hem

Back
X