Konuşma Problemleri 3,5 yaşını geçti ama doğru düzgün konuşamıyor :(

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

karpuzkokusu

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
20
5
6
İstanbul
oğlum şubatta 4 yaşına girecek söylediği kelimeler bunlar;

anne, baba, dede, babanne, annane, bir dakika, beni bekle, tamam, hayır, babasının ismi, benim ismim, halasının ismi, kreşteki arkadaşının ismi, olmaz, süt, yapma, dur, ayakkabı, araba, top, sana söyledim, sakın yapma, (bir şey istediğinde) bunu istiyorum, hoşçakal, görüşürüz, ebe-sobe, yakaladım seni, topu tut, teşekkür ederim, iğreenç, marsupilami gibi bir kaç kelime daha vardır belki atladığım. 2 aydır kreşe başladı biraz gelişme kaydetti ama endişeliyim. ne dersiniz?

Zamanla açılacaktır merak etmeyin derim.benim kizimda sesleri yanlis çıkarıyor. Mesela kye t,gye d falan diyor. .bende çok üzülüyorum. .

benim oğlum 3 yaşını 2 ay geçti. sadece baba ve bu ne diyor bugün denver testi yapıldı. ram a gidip göstereceğiz bakalım. siz biyere götürdünüz mü konuşma problemi için. maşallah çok kelime söylüyor gerçi.

Kızlar hiç korkmayın bnmde erkek kardeşim 4 yaşına girdi haziranda yeni yeni herşeyi söylüyo son aylarda daha çok kelime söylemeye başladı erkek çocukları gec konuşabiliyor

ram nedir? denver testi çok önceden yaptırmıştım ben 17 aylıktı sanırım. başka bi kreşe kaydettirme durumum vardı o yüzden yapmışlardı. kelimelerini az bulmuştu o zamanda

çok kelime söylüyor ama yaşıtları baya baya sohbet edecek derecede konuşuyor. doktora götürmedim ben, götürmeli miyim bilemiyorum

ram (rehberlik ve araştırma merkezi). rehabilitasyon merkezlerinde özel eğitim alması gereken çocuklara ailelere rehberlik ediyor. rapor alınması gerekiyorsa alıyorlar. rapor için gerekli yerlere bizzat götürüyorlar. ücretsiz. Bizim durum raporluk düzeyde değil, ramda özel kreş mevcut, oraya başlayacak. normal kreşlerden farkı birebir ilgi olacak. haftada 2 gün 3er saatlik bi eğitim alacak.

çok kelime söylüyor ama yaşıtları baya baya sohbet edecek derecede konuşuyor. doktora götürmedim ben, götürmeli miyim bilemiyorum
bu kadar kelimeyi söyleyen eninde sonunda cümlede kurar bence. ama anaokulu yaşına gelene kadar çözmek gerek bu konuşma problemini, öğretmenler kendini ifade eden kaba ve ince motor gelişimini tamamlamış öğrenci istiyor. bir anormallik görürse sizi yönlendiriyor. o zamanda iş güçleşiyor yaşıtlarından geri kalıyor çocuk. erken müdahale çocuk için iyi olur. ama sizinkinin kelimesi çok. cümle kurma için çevrenizdeki en yakın rama danışabilirsiniz. kreşe gidiyorsa kreşteki öğretmenleri yönlendirir sizi. gerek yok derlerse takmayın açılır zamanla.

denver da konuşma konusunda yetersiz görüldüğü için mi buraya yönlendirildiniz?

Sizi korkutmak istemiyorum.

Yeğenim de bu durumdaydı. 2 yaş itibariyle sürekli doktor kontrolü altındaydı. Konuşmayla ilgili özel derslerde aldı.

yaygın gelişimsel bozukluk teşhisi konuldu. Yüzde 51 otizimli kuzucum. Şu an 12 yaşında, uzun uzun cümleler kurmayı hala sevmiyor.

Bilginiz olsun diye paylaşmak istedim. Umarım böyle bir durum söz konusu değildir sizin yavrunuz da.

Sevgiler.

KREŞE 2 AY OLDU BAŞLAYALI. ÖĞRETMENLERİ HİÇ SIKINTI YAPMAYIN DİYORLAR. KABA MOTOR İNCE MOTOR 17 AYLIKKEN ÇOK İYİ DEMİŞTİ TESTİ YAPAN KİŞİ. HATTA SPORCU OLACAK BAK GÖR DEMİŞTİ -Kİ BİZDE DE ÖYLE Bİ BEKLENTİ VAR. AMA İŞTE KONUŞMASI.. NEDEN KONUŞMUYOR DİYE SORDUKALRINDA ÜZÜLÜYORUM

AH... ASLINDA KORKTUĞUM O AMA DİLE GETİREMİYORUM. YEĞENİNİZ BENİM OĞLUM KADAR KELİME KONUŞABİLİYOR MUYDU?

AH... ASLINDA KORKTUĞUM O AMA DİLE GETİREMİYORUM. YEĞENİNİZ BENİM OĞLUM KADAR KELİME KONUŞABİLİYOR MUYDU?

Evet. Cümle kuramıyordu ama. tek kelime, iki kelime.

Korkmayın lütfen. İnsan yakıştıramıyor tabi evladına. Biz de öyleydik. Ne testler , kontroller , ne doktorlar gezildi.

O şanslı ki bilinçli bir anne babası var. Siz de öyle olun. Onlar çok özel.

Kaldı ki öyle olmayabilir de. İçinizi rahat tutun. Ama iyi bir doktora götürün.

Ne yapmam gerekiyor ilk etapta. Ne doktoruna götürmeliyim. Nasıl aşamalar olacak. İstanbuldayım, çok yoğun çalışan bir anneyim. Altından nasıl kalkarım bilemiyorum. Birde yüz şekli otizmli çocuklara hiç benzemiyor. Sizin yakınınızın yüz şekli nasıldı?

Yüz şekli farklı olmaz ki onların :) sadece kendilerini ifade ediş biçimleri farklı.

Benim yeğenimi gören kimse anlamaz mesela sadece biraz şımarık olduğunu düşünürler çünkü biraz inatçı, istediği her şey olsun isteyen bir çocuk. Bizim tek problemimiz zaman zaman saldırganlık. Kadınlara karşı özellikle. Onu önleyemiyoruz. Diğer türlü çok sevgi dolu bir çocuk.

Annesi ile görüşüp size bu konu üzerinden mutlaka cevap yazıcam. Tam detayları bilmiyorum çünkü ama biraz kapsamlı.

Hemen en kötüsünü düşünmeyelim. Umarım yoktur böyle bir durum. Sadece tembellik yapıyordur ufaklık.

Yardımınız dokunursa çok mutlu olurum. Umarım sadece tembelliktir :)

Yardımınız dokunursa çok mutlu olurum. Umarım sadece tembelliktir :)

Bu arada derslerinde nasıl. yani yaşıtlarından geride mi sizin kuzu?

4. sınıfa kadar kaynaştırma öğrencisiydi. Daha sonra arkadaşları ile iletişiminde sıkıntılar olduğundan ayrı sınıfa aldılar. Yıl kaybı olmadı. Derleri çok iyi. Özellikle matematik ve ingilizce.

Sosyal ilişkileri sıkıntılı. Arkadaş edinmek istemiyor. Soyutluyor kendini.

Yapmak istemediği hiçbir şeyi yapmıyor.

Biraz zor bir çocuk bizim ki. Onu ve ailesinin yaşadıklarını belki ayrı bir konuda anlatırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…