- Konu Sahibi karpuzkokusu
-
benim oğlum 3 yaşını 2 ay geçti. sadece baba ve bu ne diyorbugün denver testi yapıldı. ram a gidip göstereceğiz bakalım. siz biyere götürdünüz mü konuşma problemi için. maşallah çok kelime söylüyor gerçi.
benim oğlum 3 yaşını 2 ay geçti. sadece baba ve bu ne diyorbugün denver testi yapıldı. ram a gidip göstereceğiz bakalım. siz biyere götürdünüz mü konuşma problemi için. maşallah çok kelime söylüyor gerçi.
Kızlar hiç korkmayın bnmde erkek kardeşim 4 yaşına girdi haziranda yeni yeni herşeyi söylüyo son aylarda daha çok kelime söylemeye başladı erkek çocukları gec konuşabiliyor
Zamanla açılacaktır merak etmeyin derim.benim kizimda sesleri yanlis çıkarıyor. Mesela kye t,gye d falan diyor. .bende çok üzülüyorum. .
bu kadar kelimeyi söyleyen eninde sonunda cümlede kurar bence. ama anaokulu yaşına gelene kadar çözmek gerek bu konuşma problemini, öğretmenler kendini ifade eden kaba ve ince motor gelişimini tamamlamış öğrenci istiyor. bir anormallik görürse sizi yönlendiriyor. o zamanda iş güçleşiyor yaşıtlarından geri kalıyor çocuk. erken müdahale çocuk için iyi olur. ama sizinkinin kelimesi çok. cümle kurma için çevrenizdeki en yakın rama danışabilirsiniz. kreşe gidiyorsa kreşteki öğretmenleri yönlendirir sizi. gerek yok derlerse takmayın açılır zamanla.çok kelime söylüyor ama yaşıtları baya baya sohbet edecek derecede konuşuyor. doktora götürmedim ben, götürmeli miyim bilemiyorum
ram (rehberlik ve araştırma merkezi). rehabilitasyon merkezlerinde özel eğitim alması gereken çocuklara ailelere rehberlik ediyor. rapor alınması gerekiyorsa alıyorlar. rapor için gerekli yerlere bizzat götürüyorlar. ücretsiz. Bizim durum raporluk düzeyde değil, ramda özel kreş mevcut, oraya başlayacak. normal kreşlerden farkı birebir ilgi olacak. haftada 2 gün 3er saatlik bi eğitim alacak.
bu kadar kelimeyi söyleyen eninde sonunda cümlede kurar bence. ama anaokulu yaşına gelene kadar çözmek gerek bu konuşma problemini, öğretmenler kendini ifade eden kaba ve ince motor gelişimini tamamlamış öğrenci istiyor. bir anormallik görürse sizi yönlendiriyor. o zamanda iş güçleşiyor yaşıtlarından geri kalıyor çocuk. erken müdahale çocuk için iyi olur. ama sizinkinin kelimesi çok. cümle kurma için çevrenizdeki en yakın rama danışabilirsiniz. kreşe gidiyorsa kreşteki öğretmenleri yönlendirir sizi. gerek yok derlerse takmayın açılır zamanla.
Sizi korkutmak istemiyorum.
Yeğenim de bu durumdaydı. 2 yaş itibariyle sürekli doktor kontrolü altındaydı. Konuşmayla ilgili özel derslerde aldı.
yaygın gelişimsel bozukluk teşhisi konuldu. Yüzde 51 otizimli kuzucum. Şu an 12 yaşında, uzun uzun cümleler kurmayı hala sevmiyor.
Bilginiz olsun diye paylaşmak istedim. Umarım böyle bir durum söz konusu değildir sizin yavrunuz da.
Sevgiler.
AH... ASLINDA KORKTUĞUM O AMA DİLE GETİREMİYORUM. YEĞENİNİZ BENİM OĞLUM KADAR KELİME KONUŞABİLİYOR MUYDU?
Evet. Cümle kuramıyordu ama. tek kelime, iki kelime.
Korkmayın lütfen. İnsan yakıştıramıyor tabi evladına. Biz de öyleydik. Ne testler , kontroller , ne doktorlar gezildi.
O şanslı ki bilinçli bir anne babası var. Siz de öyle olun. Onlar çok özel.
Kaldı ki öyle olmayabilir de. İçinizi rahat tutun. Ama iyi bir doktora götürün.
Yüz şekli farklı olmaz ki onların :) sadece kendilerini ifade ediş biçimleri farklı.
Benim yeğenimi gören kimse anlamaz mesela sadece biraz şımarık olduğunu düşünürler çünkü biraz inatçı, istediği her şey olsun isteyen bir çocuk. Bizim tek problemimiz zaman zaman saldırganlık. Kadınlara karşı özellikle. Onu önleyemiyoruz. Diğer türlü çok sevgi dolu bir çocuk.
Annesi ile görüşüp size bu konu üzerinden mutlaka cevap yazıcam. Tam detayları bilmiyorum çünkü ama biraz kapsamlı.
Hemen en kötüsünü düşünmeyelim. Umarım yoktur böyle bir durum. Sadece tembellik yapıyordur ufaklık.
Yardımınız dokunursa çok mutlu olurum. Umarım sadece tembelliktir :)
Yüz şekli farklı olmaz ki onların :) sadece kendilerini ifade ediş biçimleri farklı.
Benim yeğenimi gören kimse anlamaz mesela sadece biraz şımarık olduğunu düşünürler çünkü biraz inatçı, istediği her şey olsun isteyen bir çocuk. Bizim tek problemimiz zaman zaman saldırganlık. Kadınlara karşı özellikle. Onu önleyemiyoruz. Diğer türlü çok sevgi dolu bir çocuk.
Annesi ile görüşüp size bu konu üzerinden mutlaka cevap yazıcam. Tam detayları bilmiyorum çünkü ama biraz kapsamlı.
Hemen en kötüsünü düşünmeyelim. Umarım yoktur böyle bir durum. Sadece tembellik yapıyordur ufaklık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?