• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3,5 Yıllık Bir İlişki Bitmek Üzere ... Ne Yapmalıyım ??

Merhabalar;

Öncelıkle kendımızı tanıtayım.

Ben 29 yaşında, güzel ve akıllı sayılabilecek bir bayanım. İlişkimde hep açık sözlü ve dürüst oldum, fedakarlık yaptım maddi ve manevi anlamda, affeden, özür dileyen, sorunları çözmek için çözüm arayan ama aynı zamanda kırılan hep ben oldum..!!

Sevgilim 42 yaşında, aşırı düşkün olduğu 8 yaşında bir oğlu var ve bir evlilik yapmış zamanında.. Aynı zamanda beni de etkileyen maddi problemleri var, onu tanıdığımdan beri maddi konularda hep sorumsuz davranıyor ve borcu hiç bitmiyor. Ayrıca sorun olduğunda konuşmak yerine ötelemeyi ya da kaçıp gitmeyi tercih ediyor. Bana karşı güven sorunu var ve kıskanç biri, sürekli beni deniyor, gözetliyor neredeyim ne yapıyorum vs.... Ben bir aile olmak ve ondan çocuk sahibi olmak istiyorum o ise git gel ler yaşıyor, bir gün sıcak bakarken bir gün ben istemiyorum diyor.

Ben o hastayken, bir ara işsiz kaldı o parasız günlerinde, canı sıkkınken, boşanma arefesinde ( o ara tanışmıştık) hep yanında oldum, ona destek oldum ama aynı desteği ondan göremedim.

En son sorun bende evlendim boşandım, evlensek boşanırız, zaten sende çocuk istiyorsun sadece seni yıpratıyorum deyip kestirip attı. Ben psikolojik destek almayı önerdim ama sıcak bakmıyor ki beni sevdiğini de biliyorum.. Ne yapmalıyım sizce ?

Bence arkanı dön ve kaçarak uzaklaş eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağar der annem hep :)
Bu tarz ilişkiler çok sağlıklı olmuyor bir yerde muhakkak bir eror veriyor.
3,5 yılı çöpe mi atım diyorsanız atın derim ben çünkü ömrünüze yazık olacak. Balık baştan kokarmış derler.

Tüm yorumları okumadım. Kaç yaşındasınız onu da bilmiyorum ama neden evlenmiş, boşanmış çocuğu olan hele bir de maddi sıkıntılar yaşayan biriyle evlenmeyi düşünüyorsunuz anlamadım. 3,5 senenize kıyamıyorsunuz da bütün bir ömrünüzü maddi olanaksızlıklar la geçirmeye mi kıyıyorsunuz.
Bu sitede ilk evliliğinden ayrılmış adamlarla evlenen kişilerin sorunlarını okumadınız sanırım. Lütfen bu insanların yaşadıkları sıkıntıları okuyun ve ona göre kararınızı verin. Evlilik flörte benzemiyor çünkü. Kendi maddi problemlerini bile öteleyen bir insan evlilik sorumluluğunun altına nasıl girecek peki? Bir ilişkide "fedakarlık" denilince eğer bir taraf "feda" ediyor diğer kişi de bu işten "kar" elde ediyorsa bunda bir problem vardır. Bilmiyorum sizde fedakarlık çift taralı mı ama anladığım kadarıyla sürekli maddi sıkıntılar yaşayan biriyse, evlendiğinizde de bu durum böyle devam edecektir. Neden hayatınızı böyle biriyle geçirmekte ısrarcısınız onu anlamadım?

Onu kendisiyle yüzleştiremezsiniz çünkü o bu yüzleşmeden hayatı boyunca kaçacaktır.
ayrıca ben biraz yan çizmede sesdim karşı taraftan muhtemelen kötü zamanlarında boşanma arifesini sizin desteğinizle atlattı.
Ama şu an o zamanları atlattı ve sizinle yolları ayırmak istiyor.
Evlensek yine ayrılırız vs vs. diyen bir insanın sizi sandığınız kadar çok sevdiğine ihtimal vermiyorum. Çünkü seven bir insanın gözü karadır (tıpkı sizin gibi) siz bütün riskleriyle bir işe girişiyorsunuz ama o bunu yapamıyor daha doğrusu yapmak istemiyor. Bir düşünün derim ben. Yinede benim gözüm karar ne olursa olsun evleneceğimm diyorsanız da yaşayın ve görün derim tecrübeyle sabitleyin madem bunuda.

3.5 yıl ve bir ömürü kıyasladığımız zaman 3.5 yılın lafı bile olmaz
onca emekten zamandan bahsediyorsunuz ee bunların farkındaysanız daha fazla zorlamayın inceldiği yerden kopsun...

ben ne aşkı böyle bilirim, ne de iki birbirini seven insanın birbirine,aşklarına yaklaşım tarzlarını bu şekilde gördüm.. apaçık belli ki gittiğiniz yolunuz yanlış..

bi insan 7'sinde neyse 70'de de odur..
balık baştan kokar..

-gibi sözler bu tarz durumları birebir karşılıyor.. bikaç arkadaş daha söylemiş, ben bu yazılanlarda o adamın size sevgisini falan göremedim + daha bekarken sevgiliyken boşanırız lafı ağza alınıyorsa,bu kadar kolaysa o ilişki ne çabayı ne sürdürülmeyi hakediyor demektir..

ister deli gibi aşık olun,sevin ister alışkanlık diyin.. olmaz..
bile bile lades denmez.. üstelik bi evlilik geçmiş başınızdan ve daha tecrübeli daha olgunsunuz, en azından öyle olmalı..

bence değil 3,5 yıl böyle bi insanla 1 yıl bile geçmez..
çöpe gidecek,harcanmış olucak bişey yok..
aksine hayatınızı kurtarın..

Evlenmek için bir tane bile sebep yok
Ayrılmak için bir çok sebep var :19:

sevgılınız evlenmeyı düşünmüyor sanırım..
ve zorakı bunu yaparsa,sonunda sız mutsuz olursunuz..
bırakın o sızınle evlenmek ıcın çabalasın..
olması gerektıgı gıbı!

kaçamak oynuyorsa da keyfı bılır..
sankı sız 42 yasındasınız,neden bu kadar ustelıyorsunuz kı..

ya onun sevgılısı olarak kalın..
yada sonunda evlenmeyı ıstıyorsanız,buna uygun bırıyle bırlıkte olun..

Ya pardon da ne demek evlenelim ayrılırsak ayrılırız denemiş oluruz deneme tahtası mı bu kolay mı o kadar evlenip ayrılmak. Flört gibi değildir bu evliliğin boşanmayla sonuçlanması daha yıpratıcı ayrıca 3.5 seneyse şimdi o zaman olacak kaç sene en güzel günleriniz yıllarınız geçecek değer mi. Aşkta mantık yoktur diyorsunuz ama aşk geçici birşeydir zaten karşılıklı saygı, fedakarlık, istekler, hayata bakış açılarıdır kalıcı olan. Adamın maddi sorunları var, bir oğlu var açık açık çocuk istemem evlilik istemem demiş zaten evlenmeden böyle senelerinizi harcayın bu adama yardım edin el uzatın sorunlarına çözüm bulun ama merak ediyorum bunca şeyin içinde aşkınızı yaşamaya zaman bulabiliyor musunuz hayat çok kısa gençlik bir kere geliyor madem o kadar güzelsiniz akıllısınız iyi düşünün derim geriye baktığınızda keşke demeyin yaşayamadıklarınıza ağlamayın.

Yorumlarınızı tek tek okudum ve teşekkür ederim.

Ben en basından gozumu kapayıp bır yola çıkmışım, ve hayat risklerden ıbaret denemeden goremezsın sonunu diye düşünüyorum. evlenelim boşanırsak sorun değil benim için ama denemezsem içimde hep bir uhde kalacak bunu çok iyi biliyorum.

Aşk ile alakalı yorum yapan arkadaşa da şunu söylemek isterim aşkta mantık aramamak gerekir mantık aşkın bittiği yerde devreye giriyor tecrübeyle sabit diyebilirim..

Genelde hepiniz üzüleceğimi düşündüğünüzden kolay yolu seçip yol yakından dön , arkana bakma, çıkar at hayatından demişiniz ama ben zoru seviyorum. Sadece istediğim onu nasıl kendi güvensizlikleri ve korkuları ile yüzleştirebilirim bana bunu anlatmanızı istiyorum...

Ve sevgi varsa herseye değer bende sevgi çift taraflı olduğu için pes etmiyorum..!!

Ben de çoğu kişi gibi bu ilişkinin geleceği olmadığını düşünüyorum. Söyleneceklerin çoğu söylenmiş zaten, ben farklı bir noktaya temas etmek isterim. Sen bu adamı değiştirmek istiyorsun. Korkularıyla yüzleştireyim, artık bana güvensin, beni denetlemekten vazgeçsin, geleceğe umutla baksın, belki yeni bir aile fikrine alışsın, çocuğumuz olsun istiyorsun. Yani sen o adamı başka biri yapmak istiyorsun. Bu zorluklara birlikte katlanmak, sevgiyle direnmek değil gerçekle yüzleşmekten kaçarak olmayacak bir hayale tutunmak bana göre.

O adam artık 42 yaşında, evlenmiş, baba olmuş, boşanmış. Bazı sorunları var, zorlukları var, sorumlulukları var. Sen onu alıp da iyileştirmeye çalışırsan boşa kürek çekersin. Kimseyi değiştiremezsin, kimseyi dönüştüremezsin. O seninle aynı hayalleri, aynı heyecanları paylaşacak, yaşıtın biri gibi olamaz. Söylediklerinden anladığım kadarıyla o da senin bu gerçekleri görmeni bekliyor.

Ben en basından gozumu kapayıp bır yola çıkmışım, ve hayat risklerden ıbaret denemeden goremezsın sonunu diye düşünüyorum. evlenelim boşanırsak sorun değil benim için ama denemezsem içimde hep bir uhde kalacak bunu çok iyi biliyorum.

Aşk ile alakalı yorum yapan arkadaşa da şunu söylemek isterim aşkta mantık aramamak gerekir mantık aşkın bittiği yerde devreye giriyor tecrübeyle sabit diyebilirim..

Genelde hepiniz üzüleceğimi düşündüğünüzden kolay yolu seçip yol yakından dön , arkana bakma, çıkar at hayatından demişiniz ama ben zoru seviyorum. Sadece istediğim onu nasıl kendi güvensizlikleri ve korkuları ile yüzleştirebilirim bana bunu anlatmanızı istiyorum...

Ve sevgi varsa herseye değer bende sevgi çift taraflı olduğu için pes etmiyorum..!!

Madem sadece bizden istediğiniz adamı evliliğe nasıl ikna edebilirim sorusu,ozaman kk bayanları olarak adamın kapınına dayanalım,hatta olmadı biz senin yerine ayaklarına kapanalım.evliliğie belki ikna olur.

Siz bukadar zoru seviyorsanız bu zorluğuda tek başınıza çözümleyin,kk bayanlarınada sormanıza gerek yoktu.
Bir insan nasıl evlenip boşanırım birşey olmaz diye düşünebilir. şu yazınızla siz herşeyi anlatmış oldunuz.

Kimse sizin evcilik oyununuz için size yardım etmez hanımefendi

Hayal kurmayayım da ne yapayım kestirip atayım mı yani koskoca 3,5 yılı... Verilen emeklere yazık olmaz mı?

Düşün bir işe girdin ve paranı alamıyorsun. Sen emeklerim, paramın karşılığını almam lazım diye çalıştıkça çalışıyorsun. Ama yine karşılığını alamıyorsun. Böyle bir döngüye girmektense işi bırakıp karşılığını alabileceğin bir işe geçmek mantıklı değil mi?

Bende bir ilişkiye yıllarımı verdim ama beni memnun etmediği ve etmeyeceği için arkamı döndüm ve gittim. Zor muydu evet hem de dibine kadar. Ama daha fazla yılımı hatta ömrümü versem çok daha zor olacaktı.:ssz:

Ben bu kizlarda ,kendini zorla aldirma( evlenme) istegine anlam veremiyorum. Adam asiksa zaten kendi evlenmek ister.

3,5 yil gecmis hala bosaniriz evlensekte diyen adamdan ne hayir gelir.Tek tarafli ask ya da adi herneyse onu yasiyorsun.

Sevgilinde boslukta seninle sadece vakit geciriyor ki, zor zamaninda yanimda olmadi diyorsun,ee evlenmiyor ,hicbir tutacak yani yok.

Ya ne yiyor iciyorsunuz da bu kadar kör olabiliyorsunuz anlamiyorum ki.Bencede zor yolu seciyorsun,gelecegin cok ic karartici olacak sayet bu adamla devam edersen.
Insallah gözün acilir da gercegi görebilirsin,yazdigina göre güzel olabilirsinde akilli olmak ? pek bilemedim iste...

Şunu belirtmek isterim biz aşkımızı yaşıyoruz hemde belkide hiçbirinizin yaşamadığı kadar çook yaşıyoruz.. sadece ben evlenmek ve çocuk sahıbı olmak istiyorum ama bu benim istememle olmaz; onunda bunu istemesi lazım ve bilmeli ki ben eski eşi değilim farklı biriyim, denemeden bilemeyiz evlenince ne olacağını! Zaten su an birlikte yaşıyoruz gibi bir durum var evler ayrı ama hep birlikteyiz..

Evlenirsek boşanırıza gelince, evlilik ne demek biliyorum. Her şeyden önce sorumluluk, iki kişinin hayatı olmaktan çıkıp devlet resmiyeti ve aile ile çevrelerin onayıyla gerçekleştirilen bir kurum. Ama kimse boşanmak için evlenmesede boşanmak ta doğal bir süreç.. Biz evli insanlardan farklı değiliz tek eksik bi imza ve aile olmayı tamamlayacak bir çocuk!

İşte bu yüzden bir imza onu niye bu kadar korkutuyor onu anlayamıyorum..

Bir kadın bir erkekle onun değişeceğini umarak evlenir ama erkek değişmez.
Bir erkek bir kadınla onun değişmeyeceğini umarak evlenir ama kadın değişir. [Anonim ]

Onu değiştireceğinizi umarsanız çok büyük bir yanılgıya uğrarsınız. Nasıl olsa boşanırım diye evlenilmez. Bu düşünce aklınızdan bile geçiyorsa sadece evlenmek için evleniyorsunuz.

Evlenmek için evlenmek değil çocuk sahibi olmak için evlenmek istiyorum desem daha doğru olur.. Ama çocuğum olacaksa da sevdğim adamdan olsun istiyorum. Yoksa çocuk kısmı olmasa ben zaten evliliğe sıcak bakan bir kişi değilim...

"Şunu belirtmek isterim biz aşkımızı yaşıyoruz hemde belkide hiçbirinizin yaşamadığı kadar çook yaşıyoruz. -(Aman Allah daim etsin )

İşte bu yüzden bir imza onu niye bu kadar korkutuyor onu anlayamıyorum..". -(sakin seni yeterince sevmedigi icin olmasin)

Yukarda kendi yazdiklarini alt alta oku sana da sacma geldi mi?

Son düzenleme:
Şunu belirtmek isterim biz aşkımızı yaşıyoruz hemde belkide hiçbirinizin yaşamadığı kadar çook yaşıyoruz.. sadece ben evlenmek ve çocuk sahıbı olmak istiyorum ama bu benim istememle olmaz; onunda bunu istemesi lazım ve bilmeli ki ben eski eşi değilim farklı biriyim, denemeden bilemeyiz evlenince ne olacağını! Zaten su an birlikte yaşıyoruz gibi bir durum var evler ayrı ama hep birlikteyiz..

Evlenirsek boşanırıza gelince, evlilik ne demek biliyorum. Her şeyden önce sorumluluk, iki kişinin hayatı olmaktan çıkıp devlet resmiyeti ve aile ile çevrelerin onayıyla gerçekleştirilen bir kurum. Ama kimse boşanmak için evlenmesede boşanmak ta doğal bir süreç.. Biz evli insanlardan farklı değiliz tek eksik bi imza ve aile olmayı tamamlayacak bir çocuk!

İşte bu yüzden bir imza onu niye bu kadar korkutuyor onu anlayamıyorum..

Aranızda gerçek aşk varsa bence denemeye değer.Gerçek aşk en büyük sorunların bile üstesinden gelir.

Aranızda gerçek aşk varsa bence denemeye değer.Gerçek aşk en büyük sorunların bile üstesinden gelir.

bende buna inandığım için ve o aşkın varlığına emin olduğum için bu kadar mücadele ediyorum ama çoğu bayan arkadaşımız terk etmenin daha doğru olacağını düşünüyorum..

Back
X