• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 3-6 yaşında çocuğu gözlük kullanan varmı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

EflatunSu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2007
532
2
96
47
Balıkesir
Çocuğu gözlük kullanan varmı aranızda?Nasıl alıştırdınız,zorluk çektinizmi?
Benim 5 yaşında kızımın bir gözünde hafif kayma var.Her zaman olmuyor ama.Kızdığında ve bağırdığında farkediyoruz.Doktora götüreceğim.Büyük ihtimalle gözlük verecek.Nasıl alıştırıcam tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.a.s.

Çocuğu gözlük kullanan varmı aranızda?Nasıl alıştırdınız,zorluk çektinizmi?
Benim 5 yaşında kızımın bir gözünde hafif kayma var.Her zaman olmuyor ama.Kızdığında ve bağırdığında farkediyoruz.Doktora götüreceğim.Büyük ihtimalle gözlük verecek.Nasıl alıştırıcam tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.a.s.

Canım yıllar önce benimde oğlu üç yaşında gözlük taktı .Sağ gözde kayma vardı .Arada bir kayıyordu .Birincisi sana tavsiyem onu şimdiden gözlüğe heveslendir .Öyle güzel şeyler söyle ki gözlüğe heveslensin ,bu çok önemli .Gözlüğü de takınca abartılı bir şekide ne şeker olduğunu , ne kadar yakıştığını muhakkak söyleyin .Bunlar geçekten önemli .Gözlükle kayma tamamen düzeliyor merak etme canım .Şimdi oğlum üniversiteyi bitireli yıllar oldu .Kayma hiç yok , sadece bilgisayarda gözleri yoruluyor o kadar .:1hug:

Canım yıllar önce benimde oğlu üç yaşında gözlük taktı .Sağ gözde kayma vardı .Arada bir kayıyordu .Birincisi sana tavsiyem onu şimdiden gözlüğe heveslendir .Öyle güzel şeyler söyle ki gözlüğe heveslensin ,bu çok önemli .Gözlüğü de takınca abartılı bir şekide ne şeker olduğunu , ne kadar yakıştığını muhakkak söyleyin .Bunlar geçekten önemli .Gözlükle kayma tamamen düzeliyor merak etme canım .Şimdi oğlum üniversiteyi bitireli yıllar oldu .Kayma hiç yok , sadece bilgisayarda gözleri yoruluyor o kadar .:1hug:

Paylaştığın için teşekkür ederim.Eşimin tarafındada var bu sorun.Sanırım irsi.:çok üzgünüm:
Eşim sürekli gözlük takıyor.Bende miyop var.Ara sıra takıyorum gözlüğümü:utangac:
Acaba benimde gözlüğümü sürekli takmamın yardımı olurmuki?
Geçmiş olsun bu arada.a.s.

merabalar.benim oğlumda 4 yaşında ve gözleri astigmat hipermetrop.biri 2,5 biri 2,75..takıyoruz gözlüğümüzü.bi sorun çıkarmadı çok şükür..

kardesim 3 yasinda takti gözlügü onunkisi gözünde katrak vardi,yaslilarda görülen hastalik ve oda bizim ufakligi buldu.cok zorlandik kucücük burnu o kalin camli gözlügü takmakta baya bir zorlandi.23 yil öncesi tabi simdiki gibi teknolaji yoktu cok cektik.sinirlenince özlügü atip kiriyordu,arkadaslari yas büyüdükce alay edyiyorlardi yavrum cok zr bir genclik gecrdi suan lazer amaliyat oldu öyle kurtuldu gözlükten.gözünün kaymasida sürekli kullansin gecer ama bir cikarip bir birakmasin o zaman düzelmesi zorlaniyor.gecmis olsun canim.kiyamiyorum biz zorlugunu cektik kardesimde, kücük cocuklari görünce icim yaniyor yinede rabbim cagresiz dert vermesin bunlar gecer insallah

Paylaştığın için teşekkür ederim.Eşimin tarafındada var bu sorun.Sanırım irsi.:çok üzgünüm:
Eşim sürekli gözlük takıyor.Bende miyop var.Ara sıra takıyorum gözlüğümü:utangac:
Acaba benimde gözlüğümü sürekli takmamın yardımı olurmuki?
Geçmiş olsun bu arada.a.s.

Canım , seninde gözlük takmanın sanırım yararı olur .Ama sen çıkarttığın zaman o da gözlüğünü çıkarmak isteyecektir .Çocuk psikolojisi bu ," annem takmıyor bende takmam diyebilir " Benim tavsiyem gözlük alınmadan önce onu heveslendirmen .Önceden heveslenirse merakla bekleyecektir , hatta onunla beraber gözlük mağazalarını dolaşıp "sanada hangisini alalım " diyebilirsin .Yani amaç çocuk gözlüğü bir mecburiyet olarak algılamasın .Öptüm tatlım...:1hug::1hug:

kardesim 3 yasinda takti gözlügü onunkisi gözünde katrak vardi,yaslilarda görülen hastalik ve oda bizim ufakligi buldu.cok zorlandik kucücük burnu o kalin camli gözlügü takmakta baya bir zorlandi.23 yil öncesi tabi simdiki gibi teknolaji yoktu cok cektik.sinirlenince özlügü atip kiriyordu,arkadaslari yas büyüdükce alay edyiyorlardi yavrum cok zr bir genclik gecrdi suan lazer amaliyat oldu öyle kurtuldu gözlükten.gözünün kaymasida sürekli kullansin gecer ama bir cikarip bir birakmasin o zaman düzelmesi zorlaniyor.gecmis olsun canim.kiyamiyorum biz zorlugunu cektik kardesimde, kücük cocuklari görünce icim yaniyor yinede rabbim cagresiz dert vermesin bunlar gecer insallah

Allah kimseye dermansız dert vermesin..
Sizede geçmiş olsun.Çocuklar acımasız oluyor bazen.Daha doğrusu içleri dışları bir oluyor.Üzüldüm kardeşinizin yaşadıklarına.
Kızım inşallah bu yıl anaokuluna başlayacak.Normaldede duygusal ve kırılgandır.Alay konusu olurmu diyede çok düşünüyorum aslında.:çok üzgünüm:

Back
X