3 aylik bebegim ve anneligim

Larensa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
1.395
707
248
Selam arkadaslarim. Konumu uygun basliga tasirlar sanirim ama en azindan bu gece burda kalmasini istiyorum lohusalik depresyonunda bir anne olarak. 3 aylik bir kizim var memleketime geldim yaz tatiline denk geldigi icin annemle bakiyorz kizlar ama ben bir kitap okudum bebek bakimiyla iilgili annemle bir turlu uyusamiyorz. Mesela kizim en gec 9 da yatsn istiyorm bunun icin de rutinler uyguluyorum kitaptan bakarak bi gun uyuyosa ikinci gun gece 12 ye kadar uyumuyo ben sinirleniyorum cunku annem benle isbirligi yapmiyo yani onada kizamiyorm ben seni boyle buyuttum diyo sen boyle kurallarla siyirirsin cocuk bu belli olmaz diyo yani hakli mi bilmiyorum yalniz nasil bakcam evde bilmiyorm battaniyede sallamaya alistirdilar yapmayin dedim agliyo dediler ee ben gurbette yalniz esim isteyken nasil sallicam simdi cildircam sizin bebeginiz nasil ya da nasildi biraz ortak dertli birileriyle konusmK istiyorum nolur

Selam arkadaslarim. Konumu uygun basliga tasirlar sanirim ama en azindan bu gece burda kalmasini istiyorum lohusalik depresyonunda bir anne olarak. 3 aylik bir kizim var memleketime geldim yaz tatiline denk geldigi icin annemle bakiyorz kizlar ama ben bir kitap okudum bebek bakimiyla iilgili annemle bir turlu uyusamiyorz. Mesela kizim en gec 9 da yatsn istiyorm bunun icin de rutinler uyguluyorum kitaptan bakarak bi gun uyuyosa ikinci gun gece 12 ye kadar uyumuyo ben sinirleniyorum cunku annem benle isbirligi yapmiyo yani onada kizamiyorm ben seni boyle buyuttum diyo sen boyle kurallarla siyirirsin cocuk bu belli olmaz diyo yani hakli mi bilmiyorum yalniz nasil bakcam evde bilmiyorm battaniyede sallamaya alistirdilar yapmayin dedim agliyo dediler ee ben gurbette yalniz esim isteyken nasil sallicam simdi cildircam sizin bebeginiz nasil ya da nasildi biraz ortak dertli birileriyle konusmK istiyorum nolur
sen kendi bildiğine göre alıştır sonuçta ömür boyu bakacak olan sensin

hımmm
evet bende mesale en bastan uyku duzenını kurmak ve sallamaya alıstırmamak ıstıyorum
kımle emek verıyor bakıyorsanız onlarıda söz sahıbı edersınız
bunları okudukca dogurdugumda kesınlıkle tek basıma bakmam gerektıgını goruyorum

hımmm
evet bende mesale en bastan uyku duzenını kurmak ve sallamaya alıstırmamak ıstıyorum
bunları okudukca dogurdugumda kesınlıkle tek basıma bakmam gerektıgını goruyorum

Şu tespitiniz ile bebek bakımının 100 de 75 ini hallettiğiniz görünüyor

Sağlıkla büyütün

hımmm
Yani aynen ben evime doncemde yasadigim yer cok sicak cocuk helak olur klimada acamayiz die annemdeyim o da bakinca cocuga laf edemiosun aliniyor ve cocuk bakimi hakkinda 10 gorus oluo ben onu begenmiyor oluyorum

Canım çok kuralcı olma,bebek hergün 9 da uyuyacak diye programlananaz.bazen bu saatler değişebilir.tabi ki uyku eğitimi ver ama bildiğim kadarıyla 4. aydan sonra uyku eğitimi veriliyor.battaniyede sallamaya gelince çok yanlış yapıyor annen orda haklısın.bence orda kaldığın sürece ne sen çok kuralcı ol ne de annen çok esnek olsun.evine dönünce uyku beslenme eğitimlerine devam edersin.benim de bir kızım var,allah bebeğini sana bağışlasın.stres yapmaki ona da yansımasın

Şu tespitiniz ile bebek bakımının 100 de 75 ini hallettiğiniz görünüyor

Sağlıkla büyütün

:KK68: cok tesekkuurr ederım...

Yani aynen ben evime doncemde yasadigim yer cok sicak cocuk helak olur klimada acamayiz die annemdeyim o da bakinca cocuga laf edemiosun aliniyor ve cocuk bakimi hakkinda 10 gorus oluo ben onu begenmiyor oluyorum
bebıs bu uyum saglar korkmayın siz helak olmussunuz o daha kotu olmus...
eve erken donus yapın derım :) suan sıze hem sabır hem enerjı lazım
kendı basınıza basa cıkabıldıgınızı gorunce hem moralınız yerıne gelır hemde daha huzurlu olursunuz bebısınızde sızde...
ysadıgınız yer neresı bılmıyorum ama bende antepdeyım anlayabılıyorum...
bebikler bızden daha kolay uyum saglıyorlar...
evınızde daha rahat edersınız
uzulmeyın sımdı eve donunce rrhatlarsınız

Anneniz de haklı siz de

Bebeğin günü gününü tutmaz ama rutin dışına bir kaç gün yahut diş hastalık büyüme atağı gibi durumlarda çıkılır

Hiç sallamadım korkup doğmadan sallamalı beşik aldım hiç kullanmadım

Benimki de ağladı meme verdim sakinleştirdim kucağa alışır dediler olsun ben ile gidince zaten ayrı kalacak dedim

Saatinde uyuttuk ama bazen uyumadı bunu çok dert etmedim hayat Memat meselesi yapmadım ertesi gün yine aynısını yaptım

Çocuğun kalabalık ortam tepkisi ike yalnız ev tepkisi farklıdır bebek 3 günde öğrenir

Sıkmayın canınızı eve gidince kendi düzeninizi kurarsınız ama hayat hep kitaplardaki gibi değil deneme yanılma ile size ve bebeğe uyan düzeni bulursunuz

Sağlıkla büyüsün

Sallamaya alıştırmayın karşı çıkacaksanız buna karşı çıkın.
Bebek bu bir ağlar iki ağlar alışır. Büyük adamdan daha çabuk alışır rutine bağlarsanız.
Ama yok bi'gün koyayım kendi uyusun, öbür gün ağladı sallayayım derseniz parmağında oynatır sizi.
Tek bakacaksanız buna dur demeniz lazım.
Her annenin yoğurt yiyişi farklıdır, içgüdüsel bir olay. Bebeğin için en doğrusuna sen karar verirsin.

bebeginiz daha kucuk oldugundan kurallari kanun gibi uygulamak yanlis olur elbette ama bi bebek icin uyuma saati 12 cok gec bence.
battaniye ile sallama meselesini asssllaaaa tavsiye etmiyorum, 2 cocugum var, 2 defa sallandi mi hep ayni sekilde uykuya dalmak isyorlar ,tekken nne icin cok zor oluyor.
kuzenlerim kucukken battaniye ile salladigimizi hatirliyorum,alismislardi baska turlu uyumuyrlardi. alisirsa cok zorlanirsiniz

Anneniz haklı kendinizi bebek bakımıyla alakalı kurallarla aşırı sıkmayın.Daha küçücük bebek kurallardan ne anlasın?Zaten bebekle ilgili şeyler yavaş yavaş her şeyi düzene oturur.
Mesela benim küçük kız kardeşim ilk başlarda hep kucakta ve emerken uyuyordu,sonra ayakta sallarken en sonunda da yatakta kendi başına uyumaya alıştı,fakat genelde hep aynı saatlerde uyurdu.
Kendiniz bebeğinize içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın,onu güvende olduğunu ve sevildiğini hissettirin,onlar zaten farklılığa fazla zorlanmadan alışırlar yeterki güvende olduklarını bilsinler.

Logusalik depresyonunda oldugunu yazmissin,bence bu konuyu annene ayrintisiyla anlat,ne kadar ciddi oldugunu bilsin,
Annen,ablan, kv, gorumce elti, konu komsu,hatta markette karsilastigib teyze bile cocuguna nasil bakman gerektigi ve ne kadar yanlis yaptigin hakkinda engin tecrube ve aydin fikirlerini seninle comertce paylasicaklar buna alismalisin :) hiic stres yapmaya degmez,sonucta annenin yaninda yasamiyosun,evine gidince duzenini kurarsin, sen bu donemi ayrintilara takilarak degil de mumkun oldukca dinlenip enerji toplayarak gecirmeye bak,uyu yat dinlen,tek basina cocuk bakmak zor istir soyliim :)
bi de bebekler gercekten kitaplara gore buyumuyolar,biraz daha rahat olmaya calis, bugun 9da uyur yarin 12de sonraki gun bilmem kacta,ozellikle bu cok kucuk donemlerinde bu cok normal,takilma fazla,sen bebegine sevgini ilgini ihmal etmedigin surece sorun yok uzme kendini bosuna

Öncelikle sakin olur bu büyük anne grubu hep böyle yalnız olmadığınızı bilin... İkincisi siz ne kadar düzene sokarsanız sokun bebeğiniz büyüdükçe düzenini kendi oturtacak bunun için kendinizi sıkmayın. Bu nedenle anneniz azıcık haklı. Siz yinede kontrolün sizde olduğunu hissettirin ama bırakın onlarda bebeğinize ve size yardımcı olmanın tadına varsınlar. Mesela bizde durum şöyle olur; annem şunu şöyle yapsak mı der uygunsa yaparız değilsede en uygun halini yaparız. Başlarda bende sizin gibiydim baktım ki kafayı yicem böyle bir çözüm bulmuştum. Ama sonuçta dediğim gibi onun annesi sizsiniz. Belki yönteminiz iyi değil ama elinizden gelen buysa ve yapabildiğiniz buysa kimse karışamaz ..

Arkadaslar yazdiklariniz bana okadar moral oluyor ki anlatamam burda yazilanlari okuyunca artik evime donmeye karar verdim

yatma saatini 1 gunde halledersiniz,hani bigun 9da bigun 11dě yatti diye sIkinti yapmayin ama battaniyede sallamanin onune gecin..

Bakalım ben ne yapacağım. Annem sallamak istediğinde alırım hemen diye sanıyorum, ki lohusalık depresyonuna girip evden çıkıp gitmekten korkuyorum :KK43:

Evinde başlarsın arkadaşım . Oğlum başta hiç sallanmadı ye emerken uyurdu ya da yatakta kendi uyuyordu . Sonra ben onu ana kucağında sallamaya başladım yok yere alıştırdım sonra anakucağı Kırıldı ve ayakta salladım . Ayakta sallama fikri zaten çok itici geliyordu bana . Kendi uyusun istiyordum zor oldu ama oğlum 1 YAŞ civarı kendi uyumayı öğrendi şimdi 19 aylık . Kışın 8 buçuk yazın 9 buçukta uyuyor . Arada geç uyuduğu tabi oluyor ama ertesi gün eski saatinde uyuyunca sıkıntı olmuyor

Anenin yaninda kaldigin surece karisma hakki doguyor. Kendi duzenini olusturmak istiyorsan evine gitmelisin. Sicak olsun, ben sicakligi 50 dereceyi bulan nem orani yuzde 80 olan bir yerde yasiyorum, klima acarsin niye acamayasin, derecesini yukseltceksin mesela 28de falan ac, bebegini de ona.gore giydir, klimanin hava akimi bebege vurmasin, kapaklarini ona gore cevir,o sekilde acarsin. Uyku duzeni 40i cikinca baslar, 40i cikinca saat degil ama gece gunduzu ogretirsin, sonra yavas yavas rutine gecersin. Oglum 3 aylikti, her gun ayni saatte rutinle yatirmaya basladim, ayni saatte uyuyor muydu, hayir, ama odadan cikarmadan hemeb gidip sessizce karanlikta uyutmaya devam edyordum, boyle boyle gece uzun uyuma kavramini ogreniyorlar. Battaniyede sallamasin ayaginda sallasin bence, ayakta sallamaya karsi degilim, bana gore rahat, ellerim bos kitabimi da okuyorum kendi kendine uyuyacak diye helak da olmamis oluyorum.

bence hazir annenizin yanindayken dinlenin enerji toplayin sonrasinda ıhtiyacı iz olacak. uyki saati bence cogunlukla bebeklede alakali benim bebegim aksam8de uyurken arkadasin gece 1 lerde 2lerde. 4 aydan sonra oturmaya basliyor duzeni.gece gunduzu ayirt ediyor daha rahat ediyorsunuz. birseylere alismak icindr cok erken henuz aliskanlik olmaz bebekte.siz evinizde nasil isterseniz oyle uyutursunuz.bu kadar yipratmayin kendinizi. bol bol dinlenin. saglikli bir sekilde buyutursunuz insallah

Back
X