• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 aylık bebeğim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Merhaba hanımlar. Konunun yeri burası olmayabilir ama cevap yoğunluğu bakımından buraya açmak istedim.

Hanımlar benim 3. Ayına girmesine bir hafta kalan bir bebeğim var. Son zamanlarda dikkatimi çeken bir şey var ve sizlere sormak istedim. Bebeğimi iki saatte bir emziriyorum. İki hafta öncesine kadar çok sık ağlıyordu, ben de her ağladığında emziriyordum ama suan şükür boyle devam ediyoruz. Bebek şarkıları açtığımda, oyaladigimda iki saat dayanabiliyor.

Dikkatimi çeken şey, emme süresinin uzunluğu. Nette okuduğum sayfalara göre, büyüdükçe emme suresi azalır diyor. Biz de tam tersi uzadi. Tek goguste 45-50 dakika süruyor. Bazen sikiliyorum bu süreden çünkü diğer islerime mani oluyor ama bebeğimin doymasını herşeyden çok onemsiyorum. Sizce bu uzunlugun sebebi ne olabilir?

Bence emzirmenin Zaman'ı yoktur bebeğin ne kadar emmek isterse emsin her Bebek bir olmuyor belki açlıktan daha cok seninle yakın olmayı seviyordur aranızdaki güven bağı oluşuyor keyfini cıkar

Seni emzik olarak kullanması olabilir :)

Süt veren memenin zamanla debisi artar, bebeğin de emiş gücü. Yani şu noktada 45 dk boyunca o memeden süt geldiğini sanmıyorum. Muhtemelen keyif yapıyor seninki :halay:

keyif yapiyor :)
erkek mi?

bide gaz sancisi , karin agrisi vs varsa emerken acisi azaldigi icin uzun sure kaliyordur memede
emmek sadece karin doyurmuyor , bebeklerin duygusal ihtiyaclarini gideriyor , acilarini azaltiyor

Bizimki de aynen memede uyuyo bizi boş meme olarak kullaniyorlar.. :)

Bence emzirmenin Zaman'ı yoktur bebeğin ne kadar emmek isterse emsin her Bebek bir olmuyor belki açlıktan daha cok seninle yakın olmayı seviyordur aranızdaki güven bağı oluşuyor keyfini cıkar

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. : )

Seni emzik olarak kullanması olabilir :)

Süt veren memenin zamanla debisi artar, bebeğin de emiş gücü. Yani şu noktada 45 dk boyunca o memeden süt geldiğini sanmıyorum. Muhtemelen keyif yapıyor seninki :halay:

Ben süt geldiğini saniyordum. : ) 40-50 dakika az az : ) meğer emzik olmuşum, haberim yokmus. ; )

keyif yapiyor :)
erkek mi?

bide gaz sancisi , karin agrisi vs varsa emerken acisi azaldigi icin uzun sure kaliyordur memede
emmek sadece karin doyurmuyor , bebeklerin duygusal ihtiyaclarini gideriyor , acilarini azaltiyor

Evet, erkek.

Bunları okuduktan sonra, iki saatte kalabilir, sorun yok. : )

erkekler daha cok ihtiyac duyuyor anne sefkatine , karni doyuyorsa , kilo alimi iyiyse birakin emsin bol bol , kuzum sizi hissetmek istiyor demek ki:)
bunlari da emzirirken yaziyorum bu arada :))

: )

Bu site ve sizler iyi ki varsınız. Güle güle buyutun bebeğinizi. : )

Merhabalar;
Bebeğiniz doyma ihtiyacından sonra emme hazzını gideriyor memenizde. Anneyi meme ile özdeşleştirdiği için kendini orada güvende ve huzurlu hissediyor. Bırakın emdiği kadar emsin :)bu göğüslerinizin süt üretimini de arttırır. Tabii bazen siz de yorulup bunalabilirsiniz bu durumdan, veya acil işiniz olabilir. Bu gibi durumlarda parmağınızı yavaşça bebeğinizin ağzına sokarak memeden çekebilir ve emziğe karşı değilseniz emzik verebilirsiniz. Tabii önceliğinizin emzirmek olmasını tavsiye ederim. Sevgiler.

Back
X