Bebek Beslenmesi 3 aylik bebegimde egzama

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Bzcmrv

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2015
29
11
18
35
merhaba. 3 aylik oglum var ve yüzünde egzama çıktı. doktorumuz sampuanimizi değiştirmemiz istedi ve kortizonlu bi krem verdi. krem i kullandığınızda geçiyor ama sonra yine çıkıyor. kremi kullandıktan sonra 10 gün ara vermemiz lazım. bu 10 günlük arada yüzü iyice kötü oluyor. şampuan i değiştirdik nemlendirici krem aldik ama başka nelere dikkat etmem gerekiyor ogrenebilirmiyim tecrübeli annelerden. şimdiden teşekkürler.

merhaba soruna cevap degil ama yazmak istedim 3 aylik bebege kortizonlu ilac vermek ne kadar dogru tartisilir hayati bir seyi yoksa bu kadar agir bir ilaci vererek yeni gelisen karacigere yazik degil mi !!! benim cocugum 5,5 aylik yaklasik iki ay once bacaginin iki yerinde ve gozune yakin bir yerde egzamaya benzer teninde degisimler ve kabartilar vardi
sonra kendiliginden gecti. umarim bir an evvel senin bebeginde iyilesir bir an evvel ilaci kesersiniz

Oncelikle gecmis olsun. ALLAHIM sifalar versin.

Bilmiyorum faydasi olur mu ama en azinda kortizondan kat kat iyidir. Tamamen zararsiz.

Zahide yetise bakiyordum. Bir konugi vardi. Saclari dogal yoldan canlandirma uzatma diye. Neyse bir kür tarifi verdi. Ve adam kuaformus ama ellerinde agzama varmis adam parmaklarini oynatamayacak derecedeydi neredeyse diyor. Saca bu kürü yaptiktan sonra ellerinede krem gibi sürdüğünü dedi ve ciddi azalmalar ve rahatlamalar oldugunu anlatti. T3sadufen egzamanyida gecirdigini öğrenmiş oldum dedi.

Istersen dene zor birsey degil zaten.

Kasaplar bedava veriyor. Dana kemigi (ilikli kismi) dana ilikli kemik istiyorum de veririler. Sonra iligini çıkar, cikolatayi baska sicak su üzerinde eritiyoruz ya oyle eriteceksin. Sicak su kaynat tupun ustunde. Iligide baska bir kaba koy ve suyun üzerine koy. Su tupte olabilir. Eridikten sonra krem gibi kullaniyorsun gerisini bir kaba koyup dolaba koyabilirsin sabun gibi donuyor. Ayni kuyruk yagi renginde bembeyaz. Kullanacagin kadar alip ayni usul eritip yine sureceksin. Minicik bebege 1 cay kasindan az gidrr herhalde. Yani 1 kemik iliği bile aylarca gider. Kalip gibi olduktan sonra sonra dolapta bozulmuyormus. Ordna minik parcalar koparip yada kesip hergun yuzune surebilirsin .

Faydasi olur mu muamma ben adamin yalamcisiyim ama zarari olmadigi kesin. Cildini besler en azindan. Kesinlikle zararli degil dedi... yinede sne bilirsin. Denemekte fayda var derim.

Yada ahmet saracoglunun kurlerini arastirin.
Yarda ferudun kunak in. Ferdun kunakinda kara dut ile bir kuru vardi.bence ilaclardansa bu tarz kurleri arastirman daha iyi olur.

Kuru dutu sıcak suda ezin krem gibi sürün miniğe.. inşallah geçer hemen

Öyle kortizonsuz kremle geçecek gibi olmuyor çoğu zamsn oyüzden verilmesi yanlış demeyin benim oğlumun yüzünü görseydiniz saç solisyonu ve kortizonlu kremle geçti çok şükür birde doktor kortizonsuz krem verdi mucizevi krem diye bi sürü yorum okudum bende bu krem hakkında. Doktor bundan sonra cilt sıkıntılarına hazırlıklı olmamaız gerektiğini bi sıkını başlangıcı gördüğüm anda o kortizonsuz kremi sürmemi söyledi yüzü geçtikten sonra daha dün baktım yine yanakta bi başlangıç var sürdüm geçti hemen kremin adı coresatin pembesi bebekler için diğer renkleri yetişkinler içinmiş. Ben çok memnun kaldım bi kaç doktordan ve internetten de övgü duydum umarım işinizr yarar

Bir de her gün nemlendirin krem ne aldınız bilmiyorum ama ürünleri atopik ciltlere özel kremlerden almalısınız

Canım yediklerine de dikkat etsen. Benim oğlumda da vardı. İlk 3-4 ay çok kötüydü. Her gören ay yazık nolmuş dedikçe ben daha çok üzülüyordum. Sonra bioderm in bir kremini tavsiye etti doktorumuz. Sonra geçti bir süre sonra yine çıktı derken sebebini başka bir doktor söyledi. Besin alerjisi egzama ya sebep olabiliyormuş. Sonra deneme yanılma ile buldum. Süt, yoğurt, domates, yer fıstığı yediğim zamanlar çocuğun yüzü yara oluyor. Ben de dikkat ediyorum şimdi iyi çok şükür. Bi dene bence sen de.

benimde kızım 6 aylık oldu ve doğumundan itibaren tüm bebek bakım krem ve şampuanlarını güvendiğim bir marka ile başladım ve çok şükür ne konak oldu ne cildinde bir rahatsızlık oldu.Olan arkadaşlarımada tavsiye ediyorum ve onlarda çok memnun. Bence egzama gibi cilt rahatsızlıklarında sadece bir krem ile çözüm bulmayın. şampuanından çamaşır deterjanına kadar bir çok ürününü değiştirin.

Ne kadar süre yemediniz bu yiyecekleri,benim bebeğimin de bunlara alerjisi varda.

Canım 8 ayı bitirdi bebeğim hala dikkatli yiyorum. Yediğim zaman azıcık yiyorum ve iki üç gün üst üste yememeye çalışıyorum.
bebişe hiç vermediniz mi o ne zaman yiyebilecek?

bebişe hiç vermediniz mi o ne zaman yiyebilecek?

Canım pardon yanlış anladım sanırım ben. Bebeğim yiyince bir şey olmuyor nasıl oluyorsa? Her gün bir kase yoğurt yiyor ama bir sıkıntı olmuyor. Ama ben yiyince oluyor. Sanırım sütümden geçince daha etkili oluyor. Zaten alerjisi olabilecek yiyeceklerden sadece yoğurt verdim. İnek sütü, domates, fıstık vb. şeylerden henüz yedirmedim.

belki alerjisi geçmiştir.yanağına biraz yoğurt sürün bekleyin,kızarmıyorsa geçmiş demektir sizde rahatça yiyebilirsiniz.

PittaPatta diye İngiliz Organik ürün markası var, özellikle egzamada çok başarılı. Pişik ve bariyer kremi var aynı zamanda egzama kremi, İlaç kortizon yok içinde. Yabancı forumlardan araştırdım ben de. tavsiye ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…