• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 Aylık Bebek ile İşe Geri Dönmek

Bende işi bıraktım bebeğim doğunca ben bakicam anneanne babaanne de büyüyen çocuk istemiyorum zaten yaşım da ilerledi bu kadar yeter
Ben de anneanne yeteri kadar fayda veremez diye endişeliyim doğrusu. Aslinda 9 aydan sonra zaten anneanne bakacak kreş yaşına kadar. En azindan ilk 9 ayı ben doldurmak istiyorum.

Ben imkan varsa izinlerin dibini sıyırma taraftarıyım. Bence alın.
İsim, kendi işim olduğu için 40imizin çıkmasını beklemeden ise döndüm. İmkanım olsa direkt izne ayrilirdim. Bence ayrılın ücretsiz izne. O zamanlar çok kıymetli oluyor,büyüyünce anliyorsunuz
Aslında nasil istiyorsunuz onemli olan bu bence .ikinci oğlumda ucbucuk aylıkken ise basladim. Bakıcım vardı ve süreç benim için böyle daha kolaydı .psikolojik olarak uzun sure calismamak bana iyi gelmiyor .öyle daha mutluydum .ama diğeri mutlu etseydi ücretsiz izin alırdım
Ben imkan varsa izinlerin dibini sıyırma taraftarıyım. Bence alın.
6 Aylık hamileyim henüz doğum yapmadım, hali hazırda borçlarımızda var ama ben doğumdan sonra işi bırakıcam 1 bebeğime bakacak kimsem yok ama olsada bebeğimi ben büytmek isterim ilk bebeğim en güzel zamanlarına tanıklık etmek istiyorum belki bir daha bebeğim olmayacak o günleri yaşayamayacağım maddiyat çok çok önemli ama bebeğim daha kıymetli bence sizde ücretsiz izin alın böyle bir imkanınız varmış meğer.
İlk yıl bebeğin beyin gelişimi tüm ömrümüzdekinden de hızlıymış yani ilk yıl gerçekten çok önemli. Mesela anneme tv açma desem de belki gizliden açacak tam olarak da güvenemiyorum bu yüzden en azından 9-10 aylık olalım da maddiyat önemli değil diye düşünmeye başladım çünkü borcumuz yok geçinebiliriz tek maaş ile de çok şükür.

Annen gelebiliyor ve siz belirsiz sürede olsa bebeğinizin yan odasından çalışabiliyorsanız ve hala acaba çalışmasam mı diyorsanız çalışmaya gönlünüz yok derim ben ancak. Çalışan annelerin bir çoğu bu dönemde başlıyor zaten çalışmaya herkes devlet memuru değil. Bende hemen hemen bu dönemlerde aktif olarak geri dönmüştüm iş hayatına,onun öncesindede elim hep iş üstündeydi.. Dibinden ayırmayıp kendine bağımlı çocuk yetiştirmeyi marifet sanan annelere bakmayın siz,çağırın annenizi evden çalışmaya başlayın derim ben.
Evet biraz stresli bi işim var. İşe başlayınca stresim bebeğe de yansır diye korkuyorum özellikle evdeyken. Çok gönlüm yok çalışmaya , doğru diyorsunuz.

Geçinemem değil gayet geçinebiliyoruz sadece iki maaşa alıştık tek maaşa düşmüş olucaz yazdım. Ayrıca metnin ana fikri “çocuk 9 aylık olana kadar bakmalı mıyım yoksa bensiz de yapabilir mi?”. Çocuğuma bakacak kişi de mevcut yani iki mevcut seçenekten hangisi daha saglikli dogru olur diye soruyorum. Siz niye atarlandınız ki? Hayırdır?
Niye atarlanayım ya bana ne
Sadece bunları bebek doğmadan önce düşünmek gerek diyorum yazdığım şey gayet anlaşılır ve basit.

Anneniz gelebilirse evden çalışmayı değerlendirin derim. Evden çalışma bitince ayrılın ücretsiz izne. Bir süre daha maddi olarak zorlanmamış olursunuz böylece. Anneniz gelemeyecekse tek başına olmaz evden çalışırken. Zorlanırsınız. Ben yalnızım, şu an izindeyim. 1 yaşına kadar ücretsiz izin alıp kendim bakmak istiyorum. Bizim de epey maddi kaybımız oluyor ama annem hariç kimseye güvenip bırakamam sanırım şu an.
İşe başladiktan sonra tekrar dogum sonrasi sebebiyle ücretsiz izne ayrilabiliyor muyuz? Bunu bilmiyordum

Niye atarlanayım ya bana ne
Sadece bunları bebek doğmadan önce düşünmek gerek diyorum yazdığım şey gayet anlaşılır ve basit.
Çocuğunuz yok heralde çünkü hamileyken öyle yapıcam böyle yapıcam denilen şeyler çocuktan sonra çok değişiyor. Hisler duygular fikirler değişiyor. Çocuğunuz olsa anlardınız. Yok demek ki, yazdıklarınızdan öyle anlaşılıyor. Burada peşin hüküm vermeden önce gidin bi kendinizle barışın. Üzülmeyin siz de mutlu olursunuz bi gün.

İlk yıl bebeğin beyin gelişimi tüm ömrümüzdekinden de hızlıymış yani ilk yıl gerçekten çok önemli. Mesela anneme tv açma desem de belki gizliden açacak tam olarak da güvenemiyorum bu yüzden en azından 9-10 aylık olalım da maddiyat önemli değil diye düşünmeye başladım çünkü borcumuz yok geçinebiliriz tek maaş ile de çok şükür.
E siz de evde olmayacak mısınız? 8 5 arası bir odaya kapanıp kalacak mısınız?

Mesela ben öğretmenim geçen sene uzaktan eğitimde benim sınıfları hiç açılmadı. Normalde ücretsiz izin alacaktım bebeğim 5 aylıktı. Öyle olunca ayrılmadım. Ders arasında bebeğimi emzirdim uyuttum. Ya da çok zorlanırsam idare esneklik sağladı ders saatlerini diğer derslerle çakışmayacak şekilde değiştirdim. Arada ailem geldi yardıma. Geçen sene planladığım izne bu sene ayrıldım.

Sizin böyle esneklikleriniz yok mu?

Ben olsam evden çalışma fırsatını kaçırmaz üzerine ücretsiz izin alırdım. Şimdi ücretsiz izin alırsanız ve 6 ay sonra evden çalışma imkanınız olmazsa bebeğinizi daha erken bırakıp iş yerine gitmek zorunda olacaksınız.

Bence anneni cagir ve evden calis. Ok para en onemli sey degilde cok onemli.. ve evden boyle bir imkanin var neden degerlendirmeyeceksin? Sonrasinda annen mi bakacak mesela? Bu sekilde ozel hayat denen birsey kalmiyor onuda soyleyim..Bol
Bol harcarsin yersin skismaya gerek var mi? Hem cocuk yan odanda emzirirsin yeri gelince.. ozleyince oper gelirsin oturursun. evet biraz ev ve is isleri karisiyo evde ama daha rahat bir cok konuda.. yola gitme derdi n yok giyinme derdin yok.. bunlar zamandanda tasarruf hem.

E o zaman cevap belli ☺️

maddi olarak sıkıntıyada düşmeyecekseniz bence bebeğinizle ilgilenmek daha doğru bir karar,

E siz de evde olmayacak mısınız? 8 5 arası bir odaya kapanıp kalacak mısınız?

Mesela ben öğretmenim geçen sene uzaktan eğitimde benim sınıfları hiç açılmadı. Normalde ücretsiz izin alacaktım bebeğim 5 aylıktı. Öyle olunca ayrılmadım. Ders arasında bebeğimi emzirdim uyuttum. Ya da çok zorlanırsam idare esneklik sağladı ders saatlerini diğer derslerle çakışmayacak şekilde değiştirdim. Arada ailem geldi yardıma. Geçen sene planladığım izne bu sene ayrıldım.

Sizin böyle esneklikleriniz yok mu?

Ben olsam evden çalışma fırsatını kaçırmaz üzerine ücretsiz izin alırdım. Şimdi ücretsiz izin alırsanız ve 6 ay sonra evden çalışma imkanınız olmazsa bebeğinizi daha erken bırakıp iş yerine gitmek zorunda olacaksınız.
Malesef esneklik falan yok. 9-6 arası ögle tatili dışında sürekli bilgisayar başında telefonun ucunda olmam bekleniyor. İşe başladıktan sonra ücretsiz izin hakkım yanmış olmuyor mu o konuda bilgim yok.

Malesef esneklik falan yok. 9-6 arası ögle tatili dışında sürekli bilgisayar başında telefonun ucunda olmam bekleniyor. İşe başladıktan sonra ücretsiz izin hakkım yanmış olmuyor mu o konuda bilgim yok.
Kamuda olmuyor siz araştırın. Bir de süt iznini araştırın. Evden çalışınca süt izniniz oluyor mu?Eğer oluyorsa toplam 2 saat ve sizin istediğiniz saatlerde süt izni kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kamuda olmuyor siz araştırın. Bir de sür iznini araştırın. Evden çalışınca süt izniniz oluyor mu?Eğer oluyorsa toplam 2 saat ve sizin istediğiniz saatlerde süt izni kullanabilirsiniz.
Kamuda çalışmıyorum malesef özel. Bir baktım da ücretli iznin peşine kullanmamız şartmış zaten. Mesela İşe başlayıp 2 ay çalıştıysam, 4 ay ücretsiz izin hakkım kalıyormuş.

ben ilk cocugumda 6 ay ucretsiz izin aldim,
ikincide tam 2 yil evde kaldim.

bence ihtiyaciniz oldugunu dusunuyorsaniz o boyle yapiyor, bu soyle yapiyor diye dusunup kendinizi strese sokmayin.
Yarim yil, 1 yil maddi zorluk cekilir, azicik tasarruflu gidilir, sorun olmaz, halledilir. Ama siz hazir olmadan ise baslarsaniz kaldiramayabilirsiniz.

benim kiz kardesim bebegi 3 aylikken ise basladi. Bebegine bakacak kisi de vardi, o kisinin yedegi de vardi. O yuzden hic aksini dusunmedi. Ama aslinda kendisi psikolojik olarak hazir degildi. Hamileleginin son donemi zor gecmisti ve de bebek bir donem hastanede kalmisti. Kendini zorladi ve 3 aylikken ise basladi. O kadar kotulesti ki, en sonunda istifa etti, 1 yil evde kaldi, sonra calisma hayatina geri dondu. Ve o 1 yil belki de kiz kardesimin hayatini kurtardi.

Bence kendi ic sesinize kulak verin ve ihtiyaciniz varsa izin kullanin muhakkak.

Bence anneni cagir ve evden calis. Ok para en onemli sey degilde cok onemli.. ve evden boyle bir imkanin var neden degerlendirmeyeceksin? Sonrasinda annen mi bakacak mesela? Bu sekilde ozel hayat denen birsey kalmiyor onuda soyleyim..Bol
Bol harcarsin yersin skismaya gerek var mi? Hem cocuk yan odanda emzirirsin yeri gelince.. ozleyince oper gelirsin oturursun. evet biraz ev ve is isleri karisiyo evde ama daha rahat bir cok konuda.. yola gitme derdi n yok giyinme derdin yok.. bunlar zamandanda tasarruf hem.
Ben de annemin bakmasını istemezdim dediğiniz gibi kendi evimizde misafir gibi olucaz özel hayat kalmayacak . ama tamamen yabancı birine bırakmaya da korkuyorum. Tanıdık bildik bir bakıcı olsa onu isterdim.

Özelde ucretli iznin peşine kullanmak gerekiyormuş, işe dönüp 2 ay çalıştıysam geriye 4 ay ücretsiz izin hakkım kalıyormuş malesef
Anladım doğdurudur. Bizde doğum izni bitiminden itibaren 2 sene ücretsiz izin alınabildiği için sanırım başlayıp 3-5 ay çalışıp tekrar alabiliyorsun.

ben ilk cocugumda 6 ay ucretsiz izin aldim,
ikincide tam 2 yil evde kaldim.

bence ihtiyaciniz oldugunu dusunuyorsaniz o boyle yapiyor, bu soyle yapiyor diye dusunup kendinizi strese sokmayin.
Yarim yil, 1 yil maddi zorluk cekilir, azicik tasarruflu gidilir, sorun olmaz, halledilir. Ama siz hazir olmadan ise baslarsaniz kaldiramayabilirsiniz.

benim kiz kardesim bebegi 3 aylikken ise basladi. Bebegine bakacak kisi de vardi, o kisinin yedegi de vardi. O yuzden hic aksini dusunmedi. Ama aslinda kendisi psikolojik olarak hazir degildi. Hamileleginin son donemi zor gecmisti ve de bebek bir donem hastanede kalmisti. Kendini zorladi ve 3 aylikken ise basladi. O kadar kotulesti ki, en sonunda istifa etti, 1 yil evde kaldi, sonra calisma hayatina geri dondu. Ve o 1 yil belki de kiz kardesimin hayatini kurtardi.

Bence kendi ic sesinize kulak verin ve ihtiyaciniz varsa izin kullanin muhakkak.
Ne güzel yazmışsınız, sağolun. Gerçekten hamileyken bile çok yoğun çalıştım. Biraz bıktığımı da hissediyorum. Bir de iş yerimdeki insanlar, bu kızın küçük çocuğu var anlayışlı olalım diyecek tarzda değiller, işe başladığım an yüklenecek de yüklenecekler. Beni düşündüren kısım diğer kadınlar yapıyor da sen niye yapamıyorsun, hem para da alamayacaksın kısmıydı. Ama dediğiniz gibi para çok da mühim olmamalı bu noktada..

Back
X