3 aylık çocukla marmaris

Anne babalar elbette baş başa da bir şeyler yapmalı, kendilerine de zaman ayırmalı ama her şeyin bir zamanı var. Daha dünyaya adapte olamamış bebeği (çocuk değil), günlerce bırakıp gitmek çok abes bir iş. Günü birlik gidilebilir, emziriyorsanız sağıp bırakırsınız, mama alıyorsa o da sorun olmaktan çıkıyor ama bu ufacık bebek şuan anne&baba kucağında olması gereken dönemde. 3 gün bırakmak saçma. Yerinizde olsam şartlar uygunsa ya hep birlikte giderdim, ya da eşiniz de dahil kimse gitmesin. Elbette gidebileceğiniz, daha rahat dönemler de gelir.

Gece yola çıkacaksınız muhtemelen 5.5 saatte gitmeyi planladığınıza göre ki klimasız arabayla gündüz sizde perişan olursunuz zaten. Cam açmak vs işe yaramaz yani bu sıcakta.
Benim merak ettiğim bebek 3 aylık,siz 9 ay hamile geçirdiniz haliyle 1 senedir belli bebeğiniz olacağı,arabanızın klimasız oluşu da yeni bir durum değildir diye düşünüyorum,neden program yaptınız ki durumlar böyleyken?
Ben anlamadım.
3 aylık bebek bırakılıp gidilmemeli. Eşiniz bebeği de götürücez diyorsa gece cıkarsınız yola gidersiniz. Otele gidince de lobide vakit geçirirsiniz odaya girene kadar ki bebekle erken çıkan olursa sizi erken alırlar odaya. Biz hiç beklemedik 2'ye kadar,genelde erken aldılar odaya en geç 12 olmuştur.
Ha ben bebekle gitmek istemiyorum,3 günde olsa kafami dinleyeceğim diyorsanız o ayrı ama klima vs bahane etmeyin.

Bebek emmiyorsa ne sakincasi var?

Aman taslasinlar:KK70:
Ben bebege yapisik yasamayi dusunmuyorum fikrim degismezse. Kendim de 3 aylikken falan anneanneme birakilmisim 2 ay boyunca. Bir problemim de yok yani:KK70:

Git 3 gün kafanı dinle. Çocuğa yapışık olmak zorunda değilsin bence.
Yeni doğmuş bir bebeğe annesinin bakım vermesi yapışık yaşamak değildir. Onun şu an tek ihtiyacı annesi. Gündüz biraz ayrı kalmak olsa tamam ama 3 gece çok uzun bir süre.
Tamam anneler kendini paralamasın, kendine de vakit ayırsın, mutlu olsun da tatile gitmek için de yeni doğmuş çocuğu bir zahmet bırakmasın. Bu bencilliktir. Yok tatilim yanmasın diyorlarsa alırlar bebeklerini ya gece serinde çıkarlar yola ya da camı aralık bırakıp giderler.
Hayat bebekli olunca bazı düzenlemelere ihtiyaç duyuyor. Bunları göze alıp çocuk dünyaya getirmek gerekir diye düşünüyorum. İlk 3 yıl zorlu geçiyor, çocuğun ihtiyaçları ve düzen gereksinimi daha fazla. Sonrası rahat:)

Gece yola çıkacaksınız muhtemelen 5.5 saatte gitmeyi planladığınıza göre ki klimasız arabayla gündüz sizde perişan olursunuz zaten. Cam açmak vs işe yaramaz yani bu sıcakta.
Benim merak ettiğim bebek 3 aylık,siz 9 ay hamile geçirdiniz haliyle 1 senedir belli bebeğiniz olacağı,arabanızın klimasız oluşu da yeni bir durum değildir diye düşünüyorum,neden program yaptınız ki durumlar böyleyken?
Ben anlamadım.
3 aylık bebek bırakılıp gidilmemeli. Eşiniz bebeği de götürücez diyorsa gece cıkarsınız yola gidersiniz. Otele gidince de lobide vakit geçirirsiniz odaya girene kadar ki bebekle erken çıkan olursa sizi erken alırlar odaya. Biz hiç beklemedik 2'ye kadar,genelde erken aldılar odaya en geç 12 olmuştur.
Ha ben bebekle gitmek istemiyorum,3 günde olsa kafami dinleyeceğim diyorsanız o ayrı ama klima vs bahane etmeyin.
Bencede en mantıklısı bu geceden gidip lobide oturmak hem yardımcı olurlar dediğiniz gibi erken boşalan odalara alırlar en kötü ihtimal lobide 2 kadar beklersiniz klima ve bebek bakım odası vardır lobide diğer iki ihtimale göre 2 ye kadar orada oturmayı tercih ederim ne bebeğini bırak nede kilimasiz arabayla sıcakta yolacık

Bence gidilebilir, önlemler alındıktan sonra...
Ama ben de bebeğin ki daha çok küçük, senden ayrılması taraftarı değilim.. 3 gün de olsa...:nazar:

Buarada konusulmus baya..bebeklerin bu ayda oto koltugu dedigimiz seye gunde 2 saatten fazla oturmasi yasak! Yani zararli. Malum daha dik oturan koltukta oturmuyolar.

Bencede en mantıklısı bu geceden gidip lobide oturmak hem yardımcı olurlar dediğiniz gibi erken boşalan odalara alırlar en kötü ihtimal lobide 2 kadar beklersiniz klima ve bebek bakım odası vardır lobide diğer iki ihtimale göre 2 ye kadar orada oturmayı tercih ederim ne bebeğini bırak nede kilimasiz arabayla sıcakta yolacık
Kızım 11 aylıktı tatile gitmeye başladığımızda.
Her sene hatta son iki senedir senede iki kez tatile gittim onunla.
Evet muhakkak zor oluyor bebekle tatil,uyku saati yemek saati ama bence 3 aylık bebekle tatile gitmek,11 aylık bebekle yola çıkmaktan daha kolay.
Sadece anne sütü ile besleniyorken ve uyuyorken herşey daha kolay oluyor.
Aşırı huysuz bir bebek değilse şayet,emzirip,gazını çıkarıp,altını temizleyip uyutuyorsunuz zaten. Ne yiyecek ne içecek,ona uygun yemek olur mu vb dertler olmuyor. Biz ilk tatilde bu anlamda zorlandık çünkü tam yürümeye çalıştığı dönemlerdi. 2 dakika oturamadık eşimle yanyana. Sırayla baktık ,birimiz yemek yerken diğeri yürutüyordu vs.
Yemek konusu zaten zorluyor ona göre otel seçmek gerekiyor. Bebek dostu tabir edilen,her daim ona uygun yiyecek bulunabilecek vs.
Bebek arabasını alırsın,gölgede uyurken o havuza,denize bile girersin. Sabahtan bebeği bile sokabilirsin denize çok sıcak olmayan saatlerde. Sonra odada dinlenilir.
Zaten klimalı aracla gitmemize rağmen normalde kullandığımız duzeyde kullanmadık klimayi yolda carpmasın kızımı hasta olmasın diye. Sabah 5 gibi çıktık yola arabayla gideceksek. Çok sıcak olmadan yolu yariladık dönüşümlü kullanarak arabayı. Sonra zaten kahvaltı molası verdik. Hava aldık,dinlendik. En geç 11 gibi vardık otele ve hep erken alındık odaya. Her oda 12 de boşalacak 2 saat temizlenecek diye birşey yok. Maksimum 12 gibi aldılar hep odaya bizi. En geç 1 de ki öğle yemeği yedik beklerken genelde. Rica edilirse bebekli ailelere kolaylık sağlanıyor,öyle katı kurallar uygulanmıyor.

3 aylik cocugu nasil annenize birakmayi planliyorsunu? Emzirmiyor musunuz? Kac gunluk tatil plani? Ben 2,5 yasindaki kizimi bile birakmak istemiyorum, sizinki 3 aylik

Eee öyle de can güvenliği yok
Koltukta oturmalı 2 saatte bir 1 saat mola verilerek hareket ettirilmeli bence eğer götüreceklerse
Oturamaz ama, haklısın tabi, ben sık mola vereceklerini düşünerek yazdım gidebilirler bence diye..
Ananeye bırakılmasındansa. Konu sahibi bırakmayı bile düşünmüş :) ben daha küçücükken mecburi çıkışlarımda bile aklım onda kalıyordu.. Kaldı ki 3 gece gidilecek!...

Yine burayı mikemmel anneler basmış. Sanki sizi ve çocuğunuzu sizden daha fazla düşünebilirlermiş gibi... :)

Geçen gün kardeşim 1 aylık bebeğini anneme bırakıp göle gitti kocasıyla. Günübirlikti ama bütün gün yoklardı sonuçta. Buraya yazsaydı Allah bilir, anası tarafından keyif için terkedilmiş bahtsız yavru diye arabesk yazılırdı burada. Bizim millette annelik buram buram arabesk, yemin ediyorum.
Bırakın Allah aşkına, biraz da kendiniz için bir şeyler yapın.

Ben olsam çocuğu da alır giderdim sanırım.
Ama 3 gün için koca yol bu sıcakta çekilir mi, bence çekilmez. Sen en iyisi çocuğunla uçakla git.

Evet tabiki biraz bilincli cocuk yetistirmek hemen mükemmelcilik ve arabask oluyor. Kusura bakmada ama türk toplumdaki bir sürü sorular bilincsiz ve bencil ebeveynler yüzünden de var. Bir sürü kitap var bu konularla ilgili. Insanlar birtanesi bile acip okumaya tenezzül bile etmez. Bebegi bir gün icin birakmak baska,3 gün 5 saatlik yere birakmam baska. Heleki bebeklerin genelde kolik oldugu zamanlarda. O aylar anneye zor,ama bebege zor degil mi? Yani bari bahane uydurup yazmasinlar burda. Bastan o kadar uzaga plan yapmak hata. Bebek bir günde olmadiya. Ama kime ne anlatiyoruz. Bebegi bagaj ve yük gibi gören bastan cocuk yapmasin. Sonrada sada solda birakiliyorlar ve sonradan neler oluyor haberlerde izliyoruz.

Arabayla hiz yapmadan camlar azar acik sekilde belki gidebilirsiniz ama uzun surecek yolculuk. Bebek uyursa pek de sorun degil bence..
Tatil deniz bebege de iyi gelirdi bence. Ben anneme birakamazdim heralde. Ya gitmem ya da gotururm..
sabah 5 te yola çıkarsanız yolu yarılarsınız öğlene kadar rahat giderseniz bence çocukla gidin ayrı koymayın hem buralarda türlü imkan var 3 aylık bebek bırakılırmı ya

Firin gibi araba diyorum.5.5 saat yol celicez

insanlar da size 3 aylık bebeği nasıl bırakıp gitmeyi düşünüyorsunuz diyor? anneliğinizi sorgulamak bana düşmez ama vicdanlı olduğunuza eminmisiniz? ben kedimi bırakamıyorum aklım hep onda kalıyor siz bebeğinizi bırakmaktan bahsediyorsunuz.

tatil sizin için ne kadar önemliymiş ki biri kliması olmayan arabada çocuğu yola götürmeyi düşünüyor biri 3 gün değil mi yaa annem bakıversin diyor.

Allah hakedene, bakabilecek olana nasip etsin bu yavruları..

Kızım 11 aylıktı tatile gitmeye başladığımızda.
Her sene hatta son iki senedir senede iki kez tatile gittim onunla.
Evet muhakkak zor oluyor bebekle tatil,uyku saati yemek saati ama bence 3 aylık bebekle tatile gitmek,11 aylık bebekle yola çıkmaktan daha kolay.
Sadece anne sütü ile besleniyorken ve uyuyorken herşey daha kolay oluyor.
Aşırı huysuz bir bebek değilse şayet,emzirip,gazını çıkarıp,altını temizleyip uyutuyorsunuz zaten. Ne yiyecek ne içecek,ona uygun yemek olur mu vb dertler olmuyor. Biz ilk tatilde bu anlamda zorlandık çünkü tam yürümeyi çalıştığı dönemlerdi. 2 dakika oturamadık eşimle yanyana. Sırayla baktık ,birimiz yemek yerken diğeri yürutüyordu vs.
Yemek konusu zaten zorluyor ona göre otel seçmek gerekiyor. Bebek dostu tabir edilen,her daim ona uygun yiyecek bulunabilecek vs.
Bebek arabasını alırsın,gölgede uyurken o havuza,denize bile girersin. Sabahtan bebeği bile sokabilirsin denize çok sıcak olmayan saatlerde. Sonra odada dinlenilir.
Zaten klimalı aracla gitmemize rağmen normalde kullandığımız duzeyde kullanmadık klimayi yolda carpmasın kızımı hasta olmasın diye. Sabah 5 gibi çıktık yola arabayla gideceksek. Çok sıcak olmadan yolu yariladık dönüşümlü kullanarak arabayı. Sonra zaten kahvaltı molası verdik. Hava aldık,dinlendik. En geç 11 gibi vardık otele ve hep erken alındık odaya. Her oda 12 de boşalacak 2 saat temizlenecek diye birşey yok. Maksimum 12 gibi aldılar hep odaya bizi. En geç 1 de ki öğle yemeği yedik beklerken genelde. Rica edilirse bebekli ailelere kolaylık sağlanıyor,öyle katı kurallar uygulanmıyor.
Akıllı kadının hali başka inanin buyudukce daha kolay zevkli oluyor en zor zamanlari üçüyaşina kadar ...Ama arkadaşın bebeği için cok haklısınız ne yiyecek nerde yürüyecek düşermi derdi yok bol bol uyur ya oda da yada yanlarında bebek arabasında. benimde iki çocuğum var çok şükür artık büyüdüler ama çok ayrıntıntici bir insanim bir yere giderken her saniyeyiçocuklarıma göre önceden planlamaktan beynim yoruluyordu yinede gezmeyi yeni yerler görmeyi çok seviyorum asla vazgeçmedim gezmekten
Şimdi oglanda bana çekti elinde haritala geziyor bir yere giderken yakınından geçtiğimiz bütün şehirlerin tarihi turistik yerlerini görmek istiyor:)

Evet tabiki biraz bilincli cocuk yetistirmek hemen mükemmelcilik ve arabask oluyor. Kusura bakmada ama türk toplumdaki bir sürü sorular bilincsiz ve bencil ebeveynler yüzünden de var. Bir sürü kitap var bu konularla ilgili. Insanlar birtanesi bile acip okumaya tenezzül bile etmez. Bebegi bir gün icin birakmak baska,3 gün 5 saatlik yere birakmam baska. Heleki bebeklerin genelde kolik oldugu zamanlarda. O aylar anneye zor,ama bebege zor degil mi? Yani bari bahane uydurup yazmasinlar burda. Bastan o kadar uzaga plan yapmak hata. Bebek bir günde olmadiya. Ama kime ne anlatiyoruz. Bebegi bagaj ve yük gibi gören bastan cocuk yapmasin. Sonrada sada solda birakiliyorlar ve sonradan neler oluyor haberlerde izliyoruz.

Biz sizde var bilinç ve evlat sevgisi zaten. Kendiniz gibi olmayan herkes tü kaka.
Size kötü bir haberim var. Dünyadaki milyarlarca annenin annelik anlayışı sizinkiyle aynı değil. Bu da onları kötü anne yapmaz. Sizin de iyi anne olduğunuzun kanıtı yok. Yani herkes kendi anneliğine baksın. Toplumdaki bir sürü problemli insanın bir sorunu da annesine- çocuğuna "bağımlı" olması ona bakarsanız. 40 yaşına gelip annesinin eteğinden ayrılamayan "çocuklar"la dolu ülke.
Mesela kadın çocuğunu bırakıp yarım saat markete bile gitse çocuğunun özleminden çıldırıyormuş falan, bu hastalıklı durumları övünür gibi anlatıyorlar burada. Pes diyorum.

klimalı bir araç kiralayın 3 günlük. klimasız arabayla yetişkin insan bile kavrulur. ama bebeği bırakmayın.

Back
X