3 aylık çocukla marmaris

yani sanmıyorum koltuğa oturtacağını, arka koltuğa serilirler.. :KK66:
O dahada tehlikeli bence.. Allah korusun bi kaza vs : (

Buarada 3 aylik cocugu birakma diyenler cocuklarina yapisik gezmedi yani:) cocuklar 10 haftalikken ise basladim mesela. Istesemde yapisamazdim, ama is gece yatili olmasi birde bebegin emmesi birakmami engellerdi benim. Bu dusuncede olanlarda bebege yapismiyolar. Kuaforunede gidiyo isinede.. bole diyenler olayi anlamak istemiyolar bence

herkes aynı şeye takılmış ama neden bırakılmasın ki. benimde 2 ay sonra doğumumum var ve 40ı çıktıktan sonra anneme yada kv ye bırakıp 2 3 gün tatile gitme planımız var. sonuçta anneninde kendine gelmeye ihtiyacı var
Bunu yapmanızı tavsiye etmem. Bebeğinizden bu kadar uzun süre ayrı kalmadan da kendinize gelebilirsiniz. Akşam bebeğinizin yanına dönmek kaydıyla gün içinde kısa geziler yapabilirsiniz.
Güvenli bağlanma konusunu bir araştırın isterseniz.
Anneyim, lisansım okul öncesi öğretmenliği, yüksek lisansım PDR.

Burdan sllamasi o kadar kolay herkese annem ayri kocam ayrı alem.kendi anneme mecburum.kardeşim ruh hastasi gibi.zarar vermez belki ama insanın içine sinmiyo.bende anal fissur boşuna olmadi sanki..yanimizda geleceklrr de insan kocam başkasını yalamaya bayilir.onlarin pişmesi ile de molamiz cok olur diye düşünüyorum.annemin konuşmasından hem istiyo hem istemiyo torununu.doğurmadan da bi sürü acaip acaip konuş mustu bana.işe gidince bu bakma işi biyerde çark eder mi diyorum.kocam hayatta biraktirmiyor bahaneli bahanesiz kesin.

hem fikir verin diye konu açıyorsunuz hemde burda sallaması kolay diye verilen fikirleri beğenmiyosunuz.

ayrıca eşiniz hakkında yazdıklarınız çok kötü, bebekle tatile gitmekten çok daha başka sorunlarınız var anlaşılan.

Otelin lobisi ise problem olmaz insallah. Sabaha karşı gitmeye ikna etmek lazim.gittigimde de sicakta 3 gün otururim odamda artik.beni en korkutan araba yolculuğu.
Ben bırakmazdım. Bırakmadım da geçen sene oğlum tatilde daha tam ek gıdaya geçmemişti gittiğimizde. 5.5 aylık falandı sanırım. odaya da tıkılmadım. plaja indik. oğlumdan daha ufak bebekler vardı. plajda. oğlum şezlongda uyudu. arkadaşlarınızla gidiyormuşsunuz biriniz bebeğin yanında olur biriniz denize girer. gece yolculuk yapın. otele erken gidersiniz. boş oda varsa hemen verirler çok katı olmuyorlar. yoksada lobide oturursunuz. 3 aylık bebek bırakılmaz emin olun.

Büyük kızım 8 yaşında ; 8 yılda sadece babannesinde 8-10 gece ancak kalmıştır.
Küçük kızım 3 yaşında daha hiç siftahı yok .
Bilemedim...

Ben bebeğimin 40ı çıkmadan beri yollarda olan bir anne olarak yazıyorum :) biz 9 saatlik yol bile yaptık o dediğiniz sıcakla fakat araba klimalıydı, bebeğimi ince giydirip pusetine yatırmıştım, puseti de inçe beyaz örtüyle örtmüştüm çarpmamıştı klima.

Konu sahibi emziriyor, sütünü sağıp bırakmayı düşünüyormuş.
Kendi ağızıyla söyledi zaten çocukla gidersem odaya tıkalı kalırım diye, yani çocuk ayak bağı olur keyfime bakamam eğlenemem diyor:KK43: 1 yaşında falan olsa anlarım da, daha dünyaya gözlerini yeni açmış el kadar bebek bırakılmaz kim ne derse desin. Sırf kendi keyfini düşünüp 3 günlük eğlence uğruna çocuk sütten kesilmez. Yazıktır günahtır yavrucağıza. Aksini savunan önce kendi evladını kucağına alsın, ondan sonra yorum yapsın!

Akıllı kadının hali başka inanin buyudukce daha kolay zevkli oluyor en zor zamanlari üçüyaşina kadar ...Ama arkadaşın bebeği için cok haklısınız ne yiyecek nerde yürüyecek düşermi derdi yok bol bol uyur ya oda da yada yanlarında bebek arabasında. benimde iki çocuğum var çok şükür artık büyüdüler ama çok ayrıntıntici bir insanim bir yere giderken her saniyeyiçocuklarıma göre önceden planlamaktan beynim yoruluyordu yinede gezmeyi yeni yerler görmeyi çok seviyorum asla vazgeçmedim gezmekten
Şimdi oglanda bana çekti elinde haritala geziyor bir yere giderken yakınından geçtiğimiz bütün şehirlerin tarihi turistik yerlerini görmek istiyor:)
Sağlıkla buyütün.
En guzelini yapiyorsunuz tamam kabul küçük çocukla/bebekle değil tatil bazen markete gitmek bile sorun haline geliyor bu bir gerçek ama onları dünyaya getirmeyi tercih eden de bizleriz. Haliyle öyle yada böyle orta yolu bulmak zorundayız. Hem kendimize hem çocuğumuza iyi gelecek şekilde program yapıyoruz doğal olarak.
Sonuçta ebeveynlik kisa sürmüyor. Zevk almanın bir yolunu bulmak gerek,çocuğu külfet,yük ,kambur olarak görmek yerine. Aksi halde hayat hepimiz için çok zor olur.

Biz sizde var bilinç ve evlat sevgisi zaten. Kendiniz gibi olmayan herkes tü kaka.
Size kötü bir haberim var. Dünyadaki milyarlarca annenin annelik anlayışı sizinkiyle aynı değil. Bu da onları kötü anne yapmaz. Sizin de iyi anne olduğunuzun kanıtı yok. Yani herkes kendi anneliğine baksın. Toplumdaki bir sürü problemli insanın bir sorunu da annesine- çocuğuna "bağımlı" olması ona bakarsanız. 40 yaşına gelip annesinin eteğinden ayrılamayan "çocuklar"la dolu ülke.
Mesela kadın çocuğunu bırakıp yarım saat markete bile gitse çocuğunun özleminden çıldırıyormuş falan, bu hastalıklı durumları övünür gibi anlatıyorlar burada. Pes diyorum.

Ben mükemmel oldugumu iddia etmedim. Zaten mükemmel bir insan oldugumu sahsen düsünmüyorum. Eksiklerim var ve az cok tamamlamaya gayret ediyorum.Konu sahibine de kaka demedim. Ama bazi konularda daha bilincli hareket etmek sart. Cocuklara sahip cikmak bize düsüyor. O annesine bagli cocuklara gelince: Ordaki ana sorun anneler tekrar cocuklar degil. Kendiniz de yaziyorsunuz. Annelik duygusu herkeste ayni degil eminim. Ama 3 aylik bir bebege yük gibi bakmak da hic normal degil. Artik cok bulmaktanmidir nedir. Peess diyebilirsiniz sorun yok. Ama dogrudur: 3 aylik bebegi baskalari rahatsiz olmasin ve havuza girebilsin diye bir yerlere birakmak bencilliktir,baska birsey degil. Istediginiz kadar pees diyin bu benim fikrim.

herkes aynı şeye takılmış ama neden bırakılmasın ki. benimde 2 ay sonra doğumumum var ve 40ı çıktıktan sonra anneme yada kv ye bırakıp 2 3 gün tatile gitme planımız var. sonuçta anneninde kendine gelmeye ihtiyacı var
Ilk 6 ay anne sutunden baska bisey yiyemez. 2 yasa kadar anne sütü almak, dünya saglik orgutune göre de cocugun HAKKIDIR. 2-3 gun emzirmezsen memelerin şişer, taş gibi olur, acisindan duramazsin... bence dogum yaptiktan sonra tekrar gel bi konusalim.

Kimse tatil ihtiyaç değildir demiyor zaten.Konu sahibi konusunu tatile gitme önerisi olarak açmadığı ve bebekle ilgili tavrı için eleştirildi. Konu başlığını da 3 aylık bebeğimle açmak var/3 aylık çocukla demek var. Bana göre ikisi tamamen farklı anlamlar içeriyor.
Katılıyorum benim de çok dikkatli çekmişti

Ben konu sahibine hak veriyorum, arabanın kliması bozulmuştu sadece 40 dak lık yolda bile yeğenim hasta olmuştu, he birde süper anneler hemen üşüşmüş çocuğunuzu bırakıp nasıl tatil yapacaksınız diye, yahu annesiz büyüyen, annesi hastanede olduğu için ananesinden ayrı kalan bir sürü çocuk var, 3 günde me olacak çocuga, kendi içi böyle rahat ediyorsa, bence gayet olabilir.
Hanımefendi annesiz büyüyen veya hastalık nedeniyle annesinden ayrı büyüyen çocuklar var demişsiniz , bu durumlarla konu sahibinin keyfi tatile çıkması aynı şey mi?
Ortada mecburiyet yok ki...
Ayrıca klimasız araba için de istenirse çare bulunur, yola gece çıkılır vs.
Mecburi sebeplerle annesinden ayrı kalan çocukların yaşadığı psikolojik sorunlar ve iç dünyalarındaki sıkıntılar ise burada anlatılamayacak kadar derin.
Sadece şu örneği vermek isterim.
Bu yıl sene başında 40 aylık bir erkek öğrencimizin annesi sağlık sorunları nedeniyle hastanede yattı. Çocuğumuz yaklaşık 1 haftalık sürede annesini sınırlı sürede görebildi. Öğrencimizdeki agresiflik ve fiziksel şiddet öğretmenlerine, hatta onunla profesyonel bir şekilde ilgilenmeye çalışan kurum psikoloğuna kadar yansıdı.
Yaklaşık 2 ayın sonunda öğrencimizin psikolojik durumunda kısmi düzelme sağlandı. Gerisini siz düşünün artık.

Asgari annelik standardı ile süper annelik karıştırılmış yine. Çocuk 3 yaşında olsa ve anne günübirlik tatile gideceğim ama ben nasıl bebeğimi 8 saat bırakayım dese bu süper annelik oluyor. Ama 3 aylık bebekten bahsediyoruz burada.

O yüzden konusu geçtikçe yazıyoruz, bebek sahibi olmak büyük bir karar diye. Hayatınızın değişmesini istemiyorsanız bebek sahibi olmayın. Çünkü karar verip dünyaya getiriyorsanız ona bakmak zorundasınız.

Ayrıca doğa bu konuda kadın ile erkeğe eşit davranmıyor. Eşinizin size faydası ancak diğer işleri yapmak konusunda olur o kadar. Ama kusura bakmayın 40'ı çıkmış bebeği 3 aylık bebeği bırakıp tatile gitmek bencilliktir.

O dahada tehlikeli bence.. Allah korusun bi kaza vs : (

Buarada 3 aylik cocugu birakma diyenler cocuklarina yapisik gezmedi yani:) cocuklar 10 haftalikken ise basladim mesela. Istesemde yapisamazdim, ama is gece yatili olmasi birde bebegin emmesi birakmami engellerdi benim. Bu dusuncede olanlarda bebege yapismiyolar. Kuaforunede gidiyo isinede.. bole diyenler olayi anlamak istemiyolar bence
Ya tabi ki biliyorum tehlike var, risk var, benim kızım da 11 aylık falandı ilk çıktığımızda koltuğunda oturmadı tutarak yapışık bir şekilde gittik, koltukta yanıma koyduğumda da tuttum şükür kazasız belasız gittik geldik.. :nazar:
Klima da vardı ama açmadık, o daha çok hasta eder diye açmadık ki öyle..
Kaderciyim biraz ben galiba, Allah ne derse o olur, hani benim yanımdan ayrılamaz diyorlar ya senin yanında senin gözünün önünde bile kötü durumla olabilir.. Allah muhafaza..
Ben de şuna gelemiyorum, kadını hemen yargılıyorlar, anneliğini sorguluyorlar.. Tanıyor musun, gördün mü? Sen öyle uygun görüyorsun o böyle uygun görüyor. Saygı sevgi sadece isim oldu artık galiba..:confused:

gece yolculuk yapsanız akşam güneş batınca cıksanız olmuyor mu.. ara ara da mola verir havalandırırsınız arabayı..

3 aylık bebbeğimi bırakmazdım.. net.

Asgari annelik standardı ile süper annelik karıştırılmış yine. Çocuk 3 yaşında olsa ve anne günübirlik tatile gideceğim ama ben nasıl bebeğimi 8 saat bırakayım dese bu süper annelik oluyor. Ama 3 aylık bebekten bahsediyoruz burada.

O yüzden konusu geçtikçe yazıyoruz, bebek sahibi olmak büyük bir karar diye. Hayatınızın değişmesini istemiyorsanız bebek sahibi olmayın. Çünkü karar verip dünyaya getiriyorsanız ona bakmak zorundasınız.

Ayrıca doğa bu konuda kadın ile erkeğe eşit davranmıyor. Eşinizin size faydası ancak diğer işleri yapmak konusunda olur o kadar. Ama kusura bakmayın 40'ı çıkmış bebeği 3 aylık bebeği bırakıp tatile gitmek bencilliktir.

çok güzel anlatmışsınız...

Ya tabi ki biliyorum tehlike var, risk var, benim kızım da 11 aylık falandı ilk çıktığımızda koltuğunda oturmadı tutarak yapışık bir şekilde gittik, koltukta yanıma koyduğumda da tuttum şükür kazasız belasız gittik geldik.. :nazar:
Klima da vardı ama açmadık, o daha çok hasta eder diye açmadık ki öyle..
Kaderciyim biraz ben galiba, Allah ne derse o olur, hani benim yanımdan ayrılamaz diyorlar ya senin yanında senin gözünün önünde bile kötü durumla olabilir.. Allah muhafaza..
Ben de şuna gelemiyorum, kadını hemen yargılıyorlar, anneliğini sorguluyorlar.. Tanıyor musun, gördün mü? Sen öyle uygun görüyorsun o böyle uygun görüyor. Saygı sevgi sadece isim oldu artık galiba..:confused:
Kadere bende inaniyorum tabii, ama tevekkul esas degil mi? Elinden geleni yap gerisini mevlaya birak. Cocugu koltuga oturtamayip tutarak gidince o an icin elinden geleni yapmis olsanda.. dogrusu bu degil. O cocugun oturmasi gerekirdi. 11 aylik cocugun oto koltugunda hayli hayli oturmasi gerekir aslinda.. tabii bu yolculuk 10 saatse o is olmaz. Daha once binmemismiydi oto koltuguna?

Birde klimayi ben tabii kullaniyorum. Uzun kisa yol farketmiyo. Bu havada 5 dk da pisiyo insan cocuklara bu kotulugu yapamam. Ha surekli acmamda bebege mesela biraz serinletirim kapatirim tekrar axarim. Karsisina oturtmam cocugumu vs.

Tabiiki gozumuzun onunde bile dusuyolar kaza olursa oluyo vs. O baska..anneden ayri kalincada bi kac gun dunyanin sonu gelmiyo..

Evet yargilayanlar olmustur anneligini, lakin konu sahibine fikir verildi burda.. sanmiyorumki dediklerimizi tutsun. Her turlu o bebegi birakip gidecek, cunku bebekle gitmek istemiyo anladigim kadariyla.

Evet cocugum var ve hic üzelmene gerek yok. Cok mutlu , beni ve babasini seven bir kizim var. Hatta birsey daha söyleyim, 7 aylikken kres'e basladi (ki bu istegim disindaydi, ben 1 yasindan sonra yollamak istiyordum).

Gelelim herkesin dilinde olan güvenli baglanma olayina. Bir bebek daima annesine baglanir. Cok ekstrem bir örnek ile, cocugu döven yada tüm gün sokaga salan annelerin cocuklarida onlara cok baglidirlar. Sorun burda baglilik bagimli derecesindemi degil mi? Cocuk halen kendi benligini bulabiliyormu? Annesiz direk korkuyor mu? Yoksa etrafinida kesf etmek istiyor mu?

Bence siz önce güvenli baglanma olayini iyicene arastirin. Bowlby, Ainsworth gibi insanlar ne demis arastirin. Ve sunuda söyleyim, avrupada bu konuda hic kimse endise etmiyor, Türkiyedeki gibi. Ve en cok Türkiyede cocuklar güvensiz baglaniyorlar. Burda konularda bile belli oluyor, adam 30 yasinda ve halen anam da anam diyor.

Yeni dogmus bebek icin anne kokusu dogru önemli fakat 3 aylik, biraz daha etrafi kesf edebilen bir bebek icin öyle degil. Yada her bebek icin öyle degil. Ben cok bunalima girmistim ve esim beni bir kac gün tatile götürmüstü ve kizim,o zaman 3-4 aylikti. Annemlerde kalmisti ve hic bir sorun yasamadik. Ben tabi kizimi cok özlemistim fakat yinede tatil bana iyi gelmisti. Daha iyi bir enerji ile kizima bakabildim. Yoksa o bunalimda eminim ne kizima, ne evliligime fayda etmezdi.
Avrupada yasiyomusunuz?
Yasiyorsaniz cocuklarin cogunun anne babayla baginin kötü ve hic yok kadar oldugunu biliyosunuzdur. Ama sunuda söylim, avrupadakilerib coguda eskisi gibi degil. Ha disiplinliler cogu o ayri ama bunun cocugu oraya buraya birakmakla alakasi yok.
Cocugu ayak bagi gibi görenler cocuk dogurmasin bi zahmet. Hic anlamiyorum böyle insanlari. Cocuk kendini bi bilsin etrafdakilerle bi bag olustursun ondan sonra birakayim edeyim diye düsünülür. Oglum 3 yasina giricek insallah bir gece dahi benden ayri kalmadi. Gerekde yok ben onu dogururken nelerle karsilasacagimi biliyordum. Arada bi sinema esimle zaman gecirdim ama bunu oglum 2 yasini gectikden sonra yaptim. Lütfen yani bebeklerinize bakamicaksaniz dogurmayin yazik günah.

Kocam kızımızı klimasiz fırın gibi arabası ile marmarise goturmek istiyor.ben annemde kalsin istiyorum.hem bana hem kendine hemde kari koca arkadaslarina tatili zehir edecek ben marmara bölgesinde oturuyorum ege daha sıcak.kocam allah tan belasini istiyor.nasıl tehdit etsem güzel laftan anlamıyor.kafasına gibi sürükleyecek bizi

klimalı araba kiralayın bence ikinizin de gönlü olsun

Back
X