Evet cocugum var ve hic üzelmene gerek yok. Cok mutlu , beni ve babasini seven bir kizim var. Hatta birsey daha söyleyim, 7 aylikken kres'e basladi (ki bu istegim disindaydi, ben 1 yasindan sonra yollamak istiyordum).
Gelelim herkesin dilinde olan güvenli baglanma olayina. Bir bebek daima annesine baglanir. Cok ekstrem bir örnek ile, cocugu döven yada tüm gün sokaga salan annelerin cocuklarida onlara cok baglidirlar. Sorun burda baglilik bagimli derecesindemi degil mi? Cocuk halen kendi benligini bulabiliyormu? Annesiz direk korkuyor mu? Yoksa etrafinida kesf etmek istiyor mu?
Bence siz önce güvenli baglanma olayini iyicene arastirin. Bowlby, Ainsworth gibi insanlar ne demis arastirin. Ve sunuda söyleyim, avrupada bu konuda hic kimse endise etmiyor, Türkiyedeki gibi. Ve en cok Türkiyede cocuklar güvensiz baglaniyorlar. Burda konularda bile belli oluyor, adam 30 yasinda ve halen anam da anam diyor.
Yeni dogmus bebek icin anne kokusu dogru önemli fakat 3 aylik, biraz daha etrafi kesf edebilen bir bebek icin öyle degil. Yada her bebek icin öyle degil. Ben cok bunalima girmistim ve esim beni bir kac gün tatile götürmüstü ve kizim,o zaman 3-4 aylikti. Annemlerde kalmisti ve hic bir sorun yasamadik. Ben tabi kizimi cok özlemistim fakat yinede tatil bana iyi gelmisti. Daha iyi bir enerji ile kizima bakabildim. Yoksa o bunalimda eminim ne kizima, ne evliligime fayda etmezdi.