Evliligin ilk yillari birbirine alişma surecinde çiftler arasinda buyuk sorunlar yaşaniyor aslinda. Aniden evin kocasi kadini oluveriyor insan. Bir evi geçindirmek, hamile beklentileri, toplumun dayattigi kari koca gorevleri derken hayati 180 derece degisiyor insanin. Ama malesef eşinizde o kadar çok sorun var ki bunu sadece evliligin alişma donemiyle bagdaşdirmak biraz zor. Size hicbir seye degmediginizi soyluyor ki bu bor hakaret. Sizi kisitlamasi, dinlememesi, hep sizi haksiz gormesi narsist bir davraniş. Eger evliliginizi devam ettirmek niyetindeyseniz, bunun için cabaliycam diyorsaniz o zaman ikinizin de yapmaniz gerekenler var. Biz sizinle iletişim kura bildigimiz için size soyliycez. Yani size soyluyorsak herseyi degismek sadece sizin elinizde algisi olmasin. Yapacaginiz şey gururlu, kendini ezdirmeyen, hakaretin en kucugunu dahi kabul etmeyen, benimle ilgilenmezsen seninle ilgilenmem ve ilgi için asla yalvarmam, kendi hayatima bakarim, beni kisitlarsan bunun hakli sebebi olmadigi surece kendi hür irademle hareket ederim havasi yaratmak. Bunun da tek yolu 'evlendik diye vazgecilmez digilsin' mesajini vermek. Erkekler genelde kadinlarin bosanmasinin zorlugunu çok iyi biliyor ve o yuzden eşlerine keyiflerince diledikleri gibi davraniyor. Ama benimle boyle davranmaya devam edersen beni kaybedersin mesajini alan ve o korkuyu yaşayan erkek kaybetmemek için daha dikkatli davranir. Çozum yollari şunlar. O size bağirdiginda siz de bagirirsaniz asssslaaa o konu hallolmaz. Yapacaginiz şey o bagirdiginda sakince durmak yuzume bakmak ve odayi terketmek. Pesinizdem gelip kavgaya devam ederken de ' ben sakince soylenen sozleri duya biliyorum ve anlaya biliyorum. Insan gibi konuşarak iletişim kuracaksan konuşalim aksi halde bu ses tonunu duymak istemiyorum' diyceksiniz. Her defasinda bagirinca bunu yapin ki size birsey anlatmak istediginde artik bagirmanin bir fayda saglamayacagini gorsun. Hakaret ettiginde ' bir daha bana boylr hakaret edersen donulmez yollara gireriz. Ilk başlar adapte olma surecidir dedim, soylersem anlar dedim ama artik beni aşagilaman, hakaret etmeni asla kabul etmiyorum. Son kez soyluyorum bir daha hakaret edersen farkli bir benle karşilaşirsin'. Sen kim oluyorsun bunu soyluyorsun, hakareti iade edip sensin falan demek asla işe yaramaz. Karsindaki insani dik duruşunla, inatcil tavrinla altedebilirsin ancak. Bu insanin dogasinda var. Sizi kisitlamaya kalkarsa ' bak kisitlama nedenon mantikliysa, o arkadaşimin her hangi bir yanlişini gorduysen ya da bana guvenmiyorsan soyle. Yok sirf sen istedigin yere gidip senin istediklerinle goruşeceksem ben boyle bir evlilik istemiyorum. Ben mutlu olmak için evlendim ama hayatimi kotuye dogru degiştin. Bir eş olarak senin gorevin beni mutlu etmek, ailede adaletli bir buyukluk yapmak. Eger bunu başaramiycaksan, evcilik oynamaya niyetim yok. Otur düşün ya hayati birbirimize zorlaştirmadan devam edicez ya da biz mutlu olamiyoruz yollarimizi ayiriyoruz diycez'. Ben bunun için evlenmedim ve daha yolun başindayken boyleyse ileride sinir hastasi olmak niyetim yok..
Yani rest çekiceksiniz ve dik duruşlu gururlu, kendini, kişiligini ezdirmeyen bir tavir segiliyceksiniz. Laf dalaşi sesi daha da yukseltir. Ve doga geregi insan savunma mekanizmasini işe salar. Yani karşi tarafin bagirdigini gorunce ne dedigini dinlemeden hemen kendini uste çikarmaya çalişir