• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 Aylık Evliyim ,Ne yapmam gerekiyor?

Konunuzda en son şaşırılacak şeylerde top 3'e girer: 18 yaşında nasıl mezun oldunuz? 14 yaşında insanlar üniversiteye değil liseye başlıyor.

Ben de flörtöz biri değildim ama eşimle 5 yıl sevgili kaldık (tek ciddi ilişkim diyebilirim, diğerleri çocukça şeylerdi). 27 yaşımda evlendim. Hiç de evlenmem lazım demedim yani. Geri kalan hayatınızın fragmanını 3 ayda görmüşsünüz. Dışarı çıkma yok, arkadaş sosyallik yok, kariyere izin yok, ilgi yok.
18inde mezun olmus olabilir ben de lisansa 17sinde baslamistim birde yeni nesil bu sistemden oturu ilkokula 5 yasinda basliyorlar malesef .2 yillik bi bolumu evet 18inde bitirmistir

Hocam yazdığımı baştan okumadınız mı,başta farklıydı diyorum ,niçin böyle düşünüyorsunuz tamam haklısınız ama üslubunuz hoşuma gitmedi
nasil basta farkliydi onu ayrinti ver.yoksa nerden bileyim ben.ayrica ilk aylarda boyle adam sana yillar icinde cok cektirir kesinlikle cocuk yapma 2 yil bi izle degismezse bosan canim 30 yil hapis yasarim dersen saygi duyarim ama degmez

nasil basta farkliydi onu ayrinti ver.yoksa nerden bileyim ben.ayrica ilk aylarda boyle adam sana yillar icinde cok cektirir kesinlikle cocuk yapma 2 yil bi izle degismezse bosan canim 30 yil hapis yasarim dersen saygi duyarim ama degmez
Sizi ilgiye boğan bir insanın pat diye ilgiyi kesmesi sadece kavgalardan sonra ağlayınca ilgi gösteriyor.Onun dışında adam düz duvar sanki ,ev işi yap evi temizle canın mı sıkıldı ütü yap onu yap bunu yap şunu yap hep emir veren kendisine gelince gitme buraya deyince ben erkeğim ben şöyleyim ben böyleyim diyen biri,Ailemiz doğulu mutsuzum desem yediğin önünde yemediğin arkanda derler bilirim tanırım onları .Onun ailesine değinmiyorum bile,çıplak ayakla dolaşmama kayın pederimin yanında kesinlikle çay yemek yemememe kadar kurallarla dolu bir aile Apartmanı

Çıkarsa çıksın. Bazen kavga çıkacak ki herkes sınırlarını karşı tarafa öğretecek. Siz kavga çıkmasın diye her dediğini yapınca çok mu mutlu bir evliliğin oluyor sanki. Erken kalkan yol alır çalış işe gir para biriktir.

Çıkarsa çıksın. Bazen kavga çıkacak ki herkes sınırlarını karşı tarafa öğretecek. Siz kavga çıkmasın diye her dediğini yapınca çok mu mutlu bir evliliğin oluyor sanki. Erken kalkan yol alır çalış işe gir para biriktir.
Çalışmak için defalarca kavga ettim ,ailesi herkes karlı çıktı neye ihtiyacın var söyle biz sana verelim deyip hep konuyu geçiştirdiler oysa sorun para da değil,En azından bir uğraşım olur diyorum ,Evinşn işini yap deyip susturdular

Çalışmak için defalarca kavga ettim ,ailesi herkes karlı çıktı neye ihtiyacın var söyle biz sana verelim deyip hep konuyu geçiştirdiler oysa sorun para da değil,En azından bir uğraşım olur diyorum ,Evinşn işini yap deyip susturdular
Kardeşim derse desinler. Sen iş bul git gel. Sen kendi kafanda bile çit koymuşsun istemezler izin vermiyorlar diye. İzin isteme diyorum. Ev işinin bir getirisi yok. Faydası yok. 10 sene sonra çocukla çocukla boşanmak istesen iş bulamayacaksın istediğin gibi. Buldukların ona göre olacak. Gecinmene yetmeyecek. Birikimin olmayacak. İzin istersen akıl danisirsan konuşan çok olur.

Sen en dogrusu aile evine don, boyle evlilik olmaz surdurmek icin inat etme. Don aile evine, bir ise gir calis, hayati ogren. Evlilik isine de biraz buyudukten sonra girersin.

Son düzenleme:
Sizi ilgiye boğan bir insanın pat diye ilgiyi kesmesi sadece kavgalardan sonra ağlayınca ilgi gösteriyor.Onun dışında adam düz duvar sanki ,ev işi yap evi temizle canın mı sıkıldı ütü yap onu yap bunu yap şunu yap hep emir veren kendisine gelince gitme buraya deyince ben erkeğim ben şöyleyim ben böyleyim diyen biri,Ailemiz doğulu mutsuzum desem yediğin önünde yemediğin arkanda derler bilirim tanırım onları .Onun ailesine değinmiyorum bile,çıplak ayakla dolaşmama kayın pederimin yanında kesinlikle çay yemek yemememe kadar kurallarla dolu bir aile Apartmanı

Adamin ailesinin boyle oldugunu ve aile apartmaninda oturacaginizi da mi evlendikten sonra ogrendiniz. Sürekli bi ilgileniyordu ilgileniyordu diyorsunuz da ilgi başka bunlar başka.
O adam ailesinden farkli olsa sizi orda oturtmazdi ki bu kadar ileri boyutta kural bilmem ne varken kendi rahatsiz olurdu. Olmuyorsa hic bi farki yoktur.
Bence sizin niye evlendiginizden, kiminle evlendiginizden bile haberiniz yok ilgileniyor trip cekiyor diye evleniyorsunuz bi de boşanamiyorsunuz. Ha "İşime gelmedi boşarim gider, hayatima devam ederim gencim ailem arkamda" diyebilen bi insan olsaniz hiiiicç problem yok ama imzaniz hata yapmayi kaldirmiyorsa bu kadar paldir kuldur nasil evlenebiliyorsunuz? Keşke flört etmeyi sevseymissiniz hayatinizi batirmaktan daha iyi bir secenek.

Bu formdaki üyelerin en az yarısı belki de daha fazlası doğulu biliyorsun değil mi?
Kendine saygısı olmanın doğusu batısı yok.

Ayrıca arkadaşlar biz hepimiz konuyu yanlış anlıyoruz konu adamın ilgisizliği. Yoksa kadın çalışmış çalışmamış zaten umurunda değil. Sizce bu konular evlenmeden önce konuşulmadı mı sanki?
Tersinden düşünecek olursak adam ilgili bir eş olsaydı 22 yaşındaki genç bir kızın mesleğini terk etmesi kendi ayakları üzerinde durmaması falan bunlar sorun olmayacaktı konu sahibi için.
Konu sadece eşinin ilgisizliği ise tavsiyem kırmızı gecelik 🤣

Ayrıca konu sahibi sana bir şey söyleyim mi? Sen bu evlilikte böyle devam ederse yapamazsın neden mi çünkü babasız bir şekilde kendi ayakları üzerinde büyümüşsün. Ben de böyleyim biz böyle darlanmaya gelemeyiz. Eşin ilgili bir eş olsaydı bile yetmeyecekti sana emin ol

Aile apartmanında oturacağınızı nikah günü öğrenmemişsinizdir değil mi? Kayınpederinizi de nikahta görmemişsinizdir, daha önce evlerine defalarca girip çıkmışsınızdır, nasıl bir yapıları olduğu hakkında fikriniz vardır, eşinizin arkadaşlarınızı istememesi, çalışmanızı istememesi de nikahtan sonra olmamıştır, nişanlıyken mutlaka şununla görüşme, bunu giyme, çalışmayacaksın gibi sinyaller vermiştir.

Gençliğin verdiği toyluk var, siz bazı engelleri evlenince aşarım sandınız bence ama beklediğiniz gibi olmadı.
Tavsiyeleri ne kadar dikkate alırsınız bilmiyorum ama evli kalarak kendinize yazık edersiniz, bebek olursa daha büyük sorunlar yaşarsınız bu yüzden diğer arkadaşlara katılıyorum yol yakınken boşanın, kendinize yeni bir hayat kurun.

Yani 22 yaşında gencecikken hayatını yaşamak, gezmek, dolaşmak varken çektiğin şeyler çok fazla. Biraz sende de hata var. Bu adam ve ailesi birden değişmedi ya.
İzin vermiyor ne demek ayrıca? izin istemeyeceksin. Daha 4 aylık evliymişsin tek celsede biter. Büyük ihtimal çocuk da istiyordur boşanmıyorsan bile korunmanı tavsiye ederim.

Ne kadar süre görüştünüz soru sahibi?

evlenmeden once ilgiye bogmak nedir kavrami acin erkeklerden bazilari evlilik oncesi karsidaki nisanliyla yatana kadar bir tutku bir cilve ask gosterisi yapabilir sizinkisi bence bu tarzd.onun diainda evlenmeden onve ben calisacagim dediginde ne dedi adam.ya da evlenmeden once neden calismaya baslamadiniz simdi tutturuyonuz caliscam diye.1 gun once evli degilke ise girseydiniz neden 1 gun sonra evlenince is diye tutturdunuz anlamadim.aile apartmanina gitmissin bide bunuda sen sectin evlenmeden once esyalar dizilir eve sen aile apartmaninada evet demissin.yani hayir deseydin ozamanlar kimse karismazdi belki.yani evlenmeden once yani nikahtan once gezmenize karismayan birimiydi aksamlari disarimi cikiyodu n kizlarla simdi bir andami artik yasak anlamadim.bence sen rastgele bodoslama evlenmissin gecmis olsun.ben oyle kazma bi adami 100 m oteden tanirim hicte evlenince degisen bir tip degildi bence

bak canim net konusayim is isten gecmis bu adam ve ailesi duzelmez duzeltmeye calisma cunku tarzlari bu kabullen veya kabullenme boylrler.eger rahatsizsan bu evlilikten boşan.tabiki kolay degil bosanmak ama oncrlikli tavsiyem KORUN.cocuk yapma sonra omur boyu iskence cekersin.daha bu baslangic doz artacak emin ol.ruhunu kaybeden asalak birine donusursun sonra.once korun cocuk yapma asla sonra bosanma sinyalleri ver

22 yaşında nasıl evlenmeye cesaret edebiliyosunuz anlamıyorum. senin şu an üniversiteyi yeni bitirmiş, yeni işe başlayan birisi olman lazımdı. ailen nerede? daha fazla uzatma bence kaç kurtar kendini ileride çocuk olursa daha zor olur

Öncelikle biraz uzun olacak şimdiden okuduğunuz için teşekkürler.
Arkadaşlar ben 22 yaşındayım neredeyse 4 aylık evliyim fakat bir sorun var ki evliliğim normalde canım cicimli geçmesi gerekirken iki gün iyiysek 2 gün kötü kavgalı geçiyor.Eşim nişanlılık döneminde trip atsam bile gönlümü alırdı ,aşırı ilgiliydi.Şakar yapardı ,gülerdi.Aynı şekilde ben de öyleydim çocuk neşesi vardı bende kendisinde benden 8 yaş büyüktür.Gelin görün ki evlendik evleneli eşim ilgisini kaybetti ,Ben zorla ilgi göstermesi için söylenip duruyorum.Bana çok talepkar olduğumu söylüyor.Aşırı baskı kuruyor bana hiç bir yere gitmeme izin vermezdi .Arkadaştıma karışırıyor .Onun yüzünden arkadaşım kalmadı.İstediği insanlarla muhatap olmamı istiyor.Ben hayır deyince sen çok şey istiyorsun deyip duruyor.Haytım boyunca gezdim okudum eğitim aldım çalıştım.Şimdi evden çıkamama bile izin vermiyor.Aşırı bunalıyorum.Kendisi her şeye karışıyor ,eleştiriyor.Bir yardım ediyor burnumdan getiriyor.Evlendiğimden beri neşem yok hep öfke doluyum ,kızıyorum sesimi duyurmak için bağırmak zorunda kalıyorum.Kendisi çok manipülatif bana rezil olduğunu nanör olduğumu hiçbir şeye değmediğimi söyleyip duruyor.Söylediğim hiç bir kelime onda karşılık bulmuyor .Artık susuyorum .Konuşmak bile gelmiyor içimden.Zaten eşim deseniz o hiç konuşmuyor.Sohbet dahi etmiyor.ne güzel söz no hoş bir hareket hiçbiri yok Evlilik bu kadar sıkıcı bir şey mi?Lütfen yardımcı olun 🙏🙏🙏
Bir insan 3 ayda değişmez. Demek ki hep böyle idi ama siz iyi yanlarını görmek istemişsiniz. Çocuk yapma. Fazla uzamadan ayrıl. İnsanlar değişmez. Seven sevdiği için bir şeyler yapar. Bu sevmiyor. Hep fedakar olduysan bu gitmez kafasında. Ben olsam onu yalnız bırakırım ne hali varsa görsün. Bakalım ne yapacak.

Back
X