Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merabalar.. 3 aylik oglum var. Hiç anne sütü almak istemedi zorla 40 gün sagdim biberonla verdim. Şu anda mama yiyor. Yaklaşık 1 aydır mama yemekte çok zorlanıyor. 40 CC kadar içiyor sonra gaz sıkıştırıyor gaz çıkarıyor ondan sonra ağlaya ağlaya zorla alıyor. Biliyorum doymadım yemek istiyor ama çok zor alıyor. Şimdide ağzına alıyor biberonu resmen oyuncak yapiyor. Dışarı atıyor mamayı yemiyor.dr a defalarca söyledim. Kilo alımı iyi dedi kan tahlili yaptı sorun yok dedi. Tmm kilo alımı iyi ama biz o kiloyu çocuğa ağlata aglata aldiriyoruz. Yemek istemiyor zorla veriyoruz.boyle bir konuyla karşı karşıya kalan varsa ne olur yardımcı olun. Ne yapcami bilemiyorm. Gerçekten sorun yok mu varsa Dr mu bilemiyorum bilemiyorm . Hiç kıyamıyorum kuzum

Yok mu bu konuda fikri olan nolur yardımcı olun yaşadığım yer fazla büyük değil götürecek başka Dr da bulamıyorum yardım lutfeennnn

((
Belki Mamayı sevmiyordur artık değiştirmeyi denedin mi canım ? Benim kızımda 4 aylık mamayla besleniyo bazen canı istemeyince diliyle itiyor biberonu.
Belki Mamayı sevmiyordur artık değiştirmeyi denedin mi canım ? Benim kızımda 4 aylık mamayla besleniyo bazen canı istemeyince diliyle itiyor biberonu.
Denedim canın değiştirdik oda olmadı. Dr da panik yapma istediği zmn yesin istemediği zmn yemesin diyor. Fazla üstüne düşmemek istiyorum oda aç bırakmışim gibi içim rahat etmiyor bilmiyorum ne yapacağımı

Denedim canın değiştirdik oda olmadı. Dr da panik yapma istediği zmn yesin istemediği zmn yemesin diyor. Fazla üstüne düşmemek istiyorum oda aç bırakmışim gibi içim rahat etmiyor bilmiyorum ne yapacağımı
Demek ki doyuyor acıkınca da yiyorsa sıkıntı yapma canım o zaman
Demek ki doyuyor acıkınca da yiyorsa sıkıntı yapma canım o zaman
Doymuyor cnm biliyorum. Cisinin rengi değişiyor bu zmn larda. Bıngıldaginda hafif çökme oluyor . Sıvı kaybından dolayı olurmuş. Cildircam artık resmen mama yememiz facia. Korkuyorum midesinde fln birşey olacak diye
Doymuyor cnm biliyorum. Cisinin rengi değişiyor bu zmn larda. Bıngıldaginda hafif çökme oluyor . Sıvı kaybından dolayı olurmuş. Cildircam artık resmen mama yememiz facia. Korkuyorum midesinde fln birşey olacak diye
Hmm ne desem bilemedim canım.. o zaman en yakın bi zamanda farklı bi doktora danış
Sütünüz kesilmediyse ısrar edin emzirmekte
ek gıda için çok erken
Farklı mamaları deneyin
Sevmediğinden de yemiyor olabilir
Sütünüz kesilmediyse ısrar edin emzirmekte
ek gıda için çok erken
Farklı mamaları deneyin
Sevmediğinden de yemiyor olabilir
Kesilmedi sütüm geliyor daha o kadar inatçı ki oğlum hala deniyorum ama almıyor. Mamayı da değiştirdim . Şaşırdım kaldım ne yapacağımı bilemiyorum
Kesilmedi sütüm geliyor daha o kadar inatçı ki oğlum hala deniyorum ama almıyor. Mamayı da değiştirdim . Şaşırdım kaldım ne yapacağımı bilemiyorum
Sağarak verin
Aç olduğu zamanlarda önce emzirin
geçici bı dönem de olabiliyor
atak haftasında vs olabilir. yada biberon cok yavaş akış ise yoruluyordur, mama değişimi yapmışsınız birde biberon değiştirin bakalim..
gazli bir bebek mi. biberondan içerken cok hava yutuyorsa mide sisip gaz oluyordur rahatsız ediyordur o sekilde devam edemez. kolunuzun icinde, verdiğiniz şeklin daha dik pozisyonunda içirin..
Sağarak verin
Aç olduğu zamanlarda önce emzirin
geçici bı dönem de olabiliyor
Sagarak da verdim o zmn da çok yara oldu goguslerim. Mikrop Kapçak diye korktum cocuk
Sagarak da verdim o zmn da çok yara oldu goguslerim. Mikrop Kapçak diye korktum cocuk
Ben kraftın elektriklisini kullandım ikizlerim de
Fiyatı uygun ilk iki gün yara oldu ama sonrasında hiç olmadı
Çekim gücü de oldukça iyi
İnşallah düzelir canım
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Merhaba ben de aynı şeyi yaşıyordum 5 dk emiyordu sonra gaz sancisiyla ağlıyordu kilo alımı iyi mama eğer yoğun kıvamlı iyi bi mama ise ya da suyunuz iyi yağlı ise azicikda olsa daha almıyorsa d oyuyordur bence endişelenmeyin daha almıyorsa çünkü doyma aglamasiyla gaz sancisi da karıştırılıyor bazen.
Merabalar.. 3 aylik oglum var. Hiç anne sütü almak istemedi zorla 40 gün sagdim biberonla verdim. Şu anda mama yiyor. Yaklaşık 1 aydır mama yemekte çok zorlanıyor. 40 CC kadar içiyor sonra gaz sıkıştırıyor gaz çıkarıyor ondan sonra ağlaya ağlaya zorla alıyor. Biliyorum doymadım yemek istiyor ama çok zor alıyor. Şimdide ağzına alıyor biberonu resmen oyuncak yapiyor. Dışarı atıyor mamayı yemiyor.dr a defalarca söyledim. Kilo alımı iyi dedi kan tahlili yaptı sorun yok dedi. Tmm kilo alımı iyi ama biz o kiloyu çocuğa ağlata aglata aldiriyoruz. Yemek istemiyor zorla veriyoruz.boyle bir konuyla karşı karşıya kalan varsa ne olur yardımcı olun. Ne yapcami bilemiyorm. Gerçekten sorun yok mu varsa Dr mu bilemiyorum bilemiyorm . Hiç kıyamıyorum kuzum
Merhaba öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun anne sütünü reddeden ne yapsanızda kabul etmeyen bebekler olabiliyor o zaman çıkar yol devam mamaları oluyor bu durumda bebeğinizin doyup doymadıgını anlayabilmek için kilo alımını yakından takip etmek gerekiyor . Ama siz mamayıda zorla verebildiğinizi söylüyorsunuz o zaman bunun altında ki nedenleri araştırmak gerekir kolik,reflü,idrar yolu iltihabı,kansızlık ... iştahsızlık yapabilen etmenler .40 cc içtikten sonra gaz sıkıştırıyor diyorsunuz o zaman kolik olabilir bu durumda da gaz damlaları , bacaklarına egzersiz , masaj bu sıkıntısına çare olabilir . Sevgiler
Merhabalar;
Bazı bebeklerde bu gibi dönemler olabiliyor. Meme reddine benzer bir durum sanırım, biz de ara ara yaşıyoruz. Kucağıma alıp ayakta sallayarak, elini tutup ninniler söyleyerek vs sakinleştirerek doyurmayı deniyorum ben de. Kilo alımı, büyümesi sağlıklıysa aslında sorun yok ama içinizin rahat etmesi için farklı bir doktora daha danışabilirsiniz. Onun dışında biberondan mama yavaş aktığında ya da ucu tıkandığında da sinirlenip ağlayabiliyorlar, 3 aylık bebek için çift delikli başlık denemenizde fayda var. Biberonu da değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bir de sabırlı olmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Ne kadar sakin olursanız bebek de o kadar rahat beslenir. Geçici bir durum olduğuna ve çabucak atlatacağınıza inanıyorum. Sevgiler.