3.bebek konusu

Ben de 37 yaşındayım. Bu aralar üçüncü çocuk perileri beni de yokluyor

Valla sizden o enerjiyi aldim yaparsiniz bakarsiniz da Allah saglik versin oncelikle. Ama bebeklikleri ayri zor cocukluklari ayri zor birde daha sizinde bizimde henuz tatmadığımiz ergenlikleri var orasi buyuk surpriz. Yani desteksiz sayılırsıniz bir bakici 3 cocukla cokta destek sayilmaz ama soyle ki 3 yasindaki cocugunuz krese baslar evde sadece son cocugunuz ve bakici olursa gun icinde devran doner birsekilde. Zor mu zor guzel mi guzel neyi istediginiz onemli

Şu sizdeki çocuk doğurma isteğinden biraz da bana nasip olsaydı keşke. Ben 30 yaşındayım içimden bir tane bile doğurmak gelmiyor. Millet üçüncüsünü adını düşünürken ben hâlâ ben niye yapayım aşamasındayım.

Ben 30 yaşındayım içimden bir tane bile doğurmak gelmiyor
Ben de çok şaşırıyorum. Bakmayı büyütmeyi geçtim hamilelik doğum falan hiç mi zor gelmiyor ne cesaret var insanlarda

3 çocuklu bir anne olarak asla diyorum. Evet evlat çok güzel Allah sağlık versin ama 2-3 arasında çok fark var. Yeter 2 kardeş tek değiller. Maddi kısmını geçtim biz anne baba ve bakıcı 3 çocuğa yetişemiyoruz.

sana iki ergenasaurus anasi olarak yaziyorum , o sirin ve sevimli yaslari kalmiyor. meslek sahibi olup da gitseler diye asker gibi safak sayiyorsun , o icinde konusan sey sadece biyolojik saat . onu dinleme. deliksiz uyudugun , bebek arabasi itmedigin günler cok yakinda . kendine gel

Ben de çok şaşırıyorum. Bakmayı büyütmeyi geçtim hamilelik doğum falan hiç mi zor gelmiyor ne cesaret var insanlarda

Hiç sormayın hadi bakın falan filan Onu da geçtim ben evde kalabalık sevmiyorum. Bu kadar insana nasıl tahammül ediliyor gerçekten bilmiyorum 3 tane çocuk demek benim için evin sürekli kalabalık olması demek. Tahammül edebilecek bir şey değil bence. Bir de belki garip gelecek ama ben üç çocuğa sevgimi de verebileceğimi düşünmüyorum düşünüyorum da bir çocuğa bile bütün ilgi ve sevgi vermek zor gelirken üç çocuğa bölmek bana göre değil sanırım

Şu an 14 yaşında bir evladım var. O 2 yaşına geldiğinden itibaren hep 2. Çocuğu istedim. O kadar sene içimde hep o karşı konulmaz arzu..

Sonuç, geçen sene 40 yaşında bir evladım daha oldu. Rabbim sağlıklı uzunler versin ikisine de.

Sanırım isteyip ulaşamayınca pişmanlık daha çok oluyor. Yaşanmamış, erişilmemiş olan hep daha güzel geliyor, uhde kalıyor.

Son düzenleme:
Hamilelik doğum en kolayı aslında. O emzirme, saat başı kalkma, meme yarası, lohusalık. Sonrası daha da zor zaten. Emzirmeyi bıraktır, ek gıda hazırla, tuvalet eğitimini ver. Okul başlaması ayrı dert. Okuldaki derdine üzülmen ayrı dert. Büyüdükçe derdi de artıyor.
Okulda arkadaşı dışlar, ödev gelir yaptırması ayrı dert.
Daha sonrasında ergenlik, aman bağımlılıklardan uzak tutalım iyi arkadaşlar bulsun derdi var.
Gelecek endişesi bir yerde. Düzgün okul kazansa bile iyi bir işi olacak mı? Şu ortamda evde sağ salim gelecek mi endişesi.
Bilmiyorum ya ben çocuğunu çok seven ama anneliği sevmeyen taraftayım.
Biri üzse ben daha çok üzülüyorum. Bu sene sınıfındaki sıra arkadaşı başka okula gitti her gün üzgün geliyor anne kendimi yalnız hissediyorum diye elinden bir şey gelmiyor.
Bir de bunu 2-3 kere yaşamayı arzulamayı hiiiç anlamıyorum ben.
Kendimden çok biri için endişelenmek onun üzüntüsüne daha çok üzülmek çok kötü. Büyüdükçe dertlerine elinden bir şey de gelmiyor.

Çünkü hiç cocuk kilidini kırınca zaten hayatım artık birisine bağlı ikisine üçüne bağlı olsa da koymuyor diyorsun artık, az çöplü üzüm olmam çok çöplü üzüm olurum diyorsun

Benim hem hamileliğim hem doğumum çok rahattı Gerçi ben c-section oldum ama kolay ayağa kalktım işte.
Hatta o zaman hemen tekrar hamile kalmak isterim gibi geliyordu. Neyse saolsun canım oğlum beni bu yanlıştan döndürdü

Şaka bir yana bence maddi manevi çocuk büyütmek çok zor. Herkesin hayattan kendisi ve çocuğu için beklentileri tabi ki bir değil ama biz çift olarak birinin altından ancak kalkabileceğimize karar verdik. Ben artık hiç istemiyorum ama Allah isteyene sağlıkla, kolaylıkla versin diyorum.

Ben bu durumu hiç yadırgamıyorum hatta bu durumda olan çok fazla kadının olduğunu düşünüyorum açık açık itiraf etmeseler de. Annelik de çok hassas bir konu bu kadar açık konuşunca çok fazla insan yorum yapıyor. Çok büyük bir emek. Ömür boyu sorumluluk çok zor hem fiziksel hem duygusal hem zihinsel. Layığıyla çocuk bakmak/büyütmek bana dünyanın en zor işi gibi geliyor

Bu tamamen sizin şartlarınız , maddi ve manevi durumunuzla ilgili eşinizle karar vermeniz gereken bir konu

Bu devirde tek çocuk bile çok zor

Sizin zaten bir kız bir de erkek evladınız varmış

Çalışmıyorsanız ve naddi durumunuz da iyi ise diğer çocuklarınıza da bakarım her şekilde aksatmam sorumluluklarımı diyorsanız yapın

Bu kafalara nasıl erişebilirim var mı bir yolu? Yapınca mı oluyor analık isteği? Ne oluyor biri ban anlatsın? Hamile olduğumu öğrendiğimde psikolojim yerle bir oldu. Bende mi sorun?

Allah gönlünüze göre versin.

Ülke durumunu varsayarsak eğer , maddi ve manevi gücünüz sizi zorlayacaksa yapmayın.

Kalabalık aileler güzel mi bilemem bana göre güzel değil ama kalabalık içinde çok yalnız olan biri olarak mantıklı gelmiyor.

Herkes evlenip yuvasını kuruyor kalmıyor kalabalık falan.

Çocuk birazda aslında ömür törpüsü Rabbim hepsini bağışlasın olanı , olacak olanları.

Okut , büyüt, v.s. zor işler yani

Eline ver ekmeği sal sokağa , aç tv'yi devri kapandı çoktan.

İnsan yetiştirmek zor velhasıl

`