Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 3 buçuk aylık bebek anneleri

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Merhaba,26 ağustos doğumlu bir kızım var.son günlerde bayağı yaramaz oldu.beni odadan dışarı salmıyo.gündüz uykuları epey azaldı.15 dk.uyuyor.hemen uyanıyor.üstelik ağlayarak uyanıyor.ben daha rahatlayacak derken huysuzlaştı.doğduğundan beri anne sütü veriyorum.ek mama vermedim. ama son zamanlarda kilo alımında sorun var gibi.3200 gr doğdu.bir hafta sonra 3070gr.dı.birinci ayında 1200 gr.iki ve üçtede 750-800 gr arası aldı.bir hafta önce tartıldık.5800 gr az gibi. dr.aç hissediyorsan mama verebilirsin dedi.ama kararsız kaldım.sizde durumlar nasıl?uykularınız nasıl?kilo alımında düşmeler oldumu?

öncelikle merhaba benim kızımda 1 eylül doğumlu ve bizde aynı sorunu yaşadık çok ağlayan bir bebekti anne sütüyle besleniyordu kilo alımı çok güzeldi fakat iştahlı bi bebek olduğu için çok sık emiyor..uyku düzenimizde yeni düzeldi sayılır gündüz toplamda 3saat gece ise yaklaşık bi 9 saat uyuyor çok şükür.. bende ek olarak mama takviyesi yaptım ama korkuyorumda çünkü iyi kilo alan bi bebek 15 gün önce dr kontrolünde 7700 gr dı bakalım bu ay ne kadar kilo alacak.. sana tavsiyem bi defalık mama vermeyi dene eğer bi düzelme olursa doktorunada danışarak devam edersin unutma karnı tok bir bebek mutlu mesut büyür canım ayrıca kakasında da biproblem yoksa eminim açlık hissi baskındır bebişinde sağlıcakla kal

teşekkürler canım önerilerin için,işin kötü yanı benim kızım biberonu emmesini bilmiyo.bazen sağdığım sütümü veriyorum.zorla biberon alıyor.emmediği zamanlar sağdığım sütleri dolaba atıyorum.onları vereyim nasıl alışşıcak bilmiyorum ama...bu arada maaşallah bebeğinehangi mamadan kaç cc veriyorsun?

günaydın ben mamaya 1 hafta önce başladım aptamil 1 no kullanıyorum herhangi bi sorun olmadı sabah uyanınca 120 cc,öylen de aynı ama arada emziriyorum sütümü sağıyorum bazende dolgunluk hissedince.. ve en önemliside akşam 9 gibi aynı ölçüde mama veriyorum bu onun gece rahat uyumasını sağlıyor..bazı bebekler biberona zor alışıyor bende zorlandım damaklı tabir edilen biberonu beğendi küçük hanım bilirsin onlarda bebişin ayına göre boyutları var canım birde sana tavsiyem bebişin huzursuzluk yapınca farklı odalarda uyutmayı dene ben mesela gündüz oturduğum odada gecede yatağında uyutuyorum ve odasında kırmızı gece lambası taktım geceyle gündüz farkını anlasın diye ve başardımsanırım akşam dokuz olunca yatağına koyar kaymaz huysuzluk yapmadan uyuyor gözüde hep lambada tabi:)gündüz konuşup şarkılar söylüyorum ona ama gece asla pas vermiyorum uyanınca sadece emziriyorum uyandığı zaman canım allah hepimizin bebeğine sağlıklı mutlu bi yaşam nasip etsin inş

merhabalar benim bebeğimde 24 ağustos doğumlu oğlum anne sütüyle besleniyo fakat son zamanlarda oyalanıyo etrafa ilgisi arttı emmesi azaldı gibi geliyo geçen ay 1,5 kilo almıştı bu ay 600 gr almış bilmiyorum artık sütüm mü azaldı noldu.

Benim oğluşum 4 aylık oldu çok şükür uyku düzenimiz de oluştu.Gündüz 3 saat gece 10 saat uyuyor.3 aylıkken bir dönemi bende sizin gibi geçirdim sürekli ağlıyor kucak istiyordu karnının tok olduğundan eminsen huysuzlaştığında kucağına al çok zor oluyor ama bir dönem biz resmen yapışık gezdik bu bebeğin anneyi hissetmek istemesinden olurmuş bıraktığımda alıyordu yanından gidince ağlıyordu ne yapıcağımı şaşırmıştım ama bu şekilde sakinleşti ve çok şükür artık normale döndü.Anneye doysun sakinleşiyor.Ben 3 aya kadar anne sütü ve mamayle besledim şimdi malesef sadece mama kilo alımı az diyorsan bence mama vermelisin bu zamandaki gelişimleri çok önemli bize doktorumuz ilk 3 ay 800 gr normal ama 800 gr üstünde alması gerekir dedi.İkinci üç ayda 600-800 gr normal demişti.3. ayda 1030 kg almış şimdi 7 kg hepimizin bebişleri sağlıkla büyüsün inşallah.

benim kızım 93 günlük... 21 ekim doğumlu

38. haftamda 2620 grm doğdu...

sütüm az olduğundan sürekli takviye yaptım ve en sonunda son 1 aydır sırf mama ile beslendi...

1.ayında 3240 oldu

2.ayında 4100 grm oldu

3.ayında 4670 grm oldu...

son ayda mama ile beslenmesine rağmen 570 grm almış
mama ile beslenen bir çocuk için bana çok az geldi,

doktora sordum normal dedi... benim bildiğim mama kilo yapar derler dedim yok öyle birşey dedi...
çok enteresan geldi...

bu arada boyumuz
doğduğunda 46 cm
1.ayında 50 cm
2.ayında 55,5 cm
3.ayında 59 cm

sizin yanınızda biz çok tıfıl kalıyoruz sanırım...

Benim bebişimde erken doğdu 35. haftada bize merhaba dedi.Erken doğan bebeklerde çevremde gördüğüm kadarıyla beslenme sıkıntısı biraz oluyor. Benim bebişim 3. aya kadar gündüz 2-3 saatte bir 90cc zor içiyordu sonra doktorumuz zorda olsa miktarı arttır dedi.Acıktığında hemen vermiycekmişiz açlık tuttuğunda oyalaması çok zor oluyor ama 4-5 seferde miktar artıyor şimdi 4 saatte 120-150 cc içiyor.Sizde mama miktarını arttırmaya çalışın.Ben bitiremezse de 1 saat içinde tekrar verip kucakta,oyunla bir şekilde bitirtmeye çalışıyorum.Aslında genel sağlık durumu iyiyse pekte düşünmemek lazım.

haklısın aslında ben pek sıkboğaz etmiyorum... etmek lazım

Merhaba arkadaşlar benim bebeğimde 21 Eylül doğumlu.Gündüzleri 3 bölüm halinde en fazla 2 saat uyuyoruz ama gece uykumuz iyi maşallahBu ay 630 gr almışız doktorumuz az buldu ve mama takviyesi verdi.Benim sütüm az olduğu için geceleri mama veriyorum zaten ama gündüzde biberon verince mememi bırakır diye korkuyorum.4.ay için 630 gramda az gelmedi bana aslında.İnternette araştırdım bu ay 500-550 gram almaları lazımmış.Birde uyku rutinini nasıl oluşturdunuz ben ayağımda sallayarak uyutuyorum ama şöyle yatağına bırakıp kendi kendine uyumasını çok istiyorum.

25 ekim doğumlu kızım. 2900 gr dı doğduğunda emzirdim hep mama vermedim her ay 1 kilo almıştı 3. ay kontrlümüzde 680 gr 'ı duyunca bunalıma girdim resmen. Boyu 60 cm. gelişimi gayet iyi dedi doktoru. Ki bana az geliyor.... Ağlamalar mızmızlanmalar sürekli kucak istemeler herkes de aynı sanırım. Umarım atlatırız bu dönemi.
Bende ek olarak kaka yapmama da başladı 2 haftadır. 2 günde veya 3 günde bir yapıyor kakasını. Önceden günde 3 kere yapardı. Doktor buna da normal diyor. Kakasını yaptığında normalin dışında bir durum oluyorsa ara dedi. Olmuyor normal ağrısız sancısız yapıyor ama 2-3 gün sonra. Bizde de problemler bunlar daha da artarak devam etmez umarım

benimde oglum 10 ekim dogumlu..dogdugunda 3896 gr boyu ise 52 cm´di. bundan iki hafta once doktor kontrolunde 7 kg boyu ise 65 cm cikti..fakat soyle bi sorunum var..bebegim zaten son 1 aydir sag gogsumu emmiyor.sadece birini veriyorum..sag gogsumu emmemesinin sebebide damla damla gelmesi sol gogsum cok hizli geliyo o yuzden sol gogsumu cok seviyoduuuu taaki 2 gun oncesine kadar.gogsumden hizli hizli gelen sutu buyuk bi zevkle iciyor fakat yavas yavas gelincede birakiyor.bende ek gida olarak mamaya basladim.ama bugun nerdeyse hic denecek kadar mememi tutmadi cok uzgunum bide mama ile kilo almazsa eskisi kadar yikilirim.cok pismanim mama verdigim icin

Endişelenmeyin arkadaşlar büyüfükçe az kilo almaları çook normal.Benim oğlum 1yaşında artık 100-150 gr bile yeter diyo doktor.ZAten 3.-4. aydan itibaren 500-600 gr a kadar düşüyo kilo alımları.Hiç moralinizi bozmayın önemli olan çok kilo alması değil sağlıklı olması.

Benimkide şanslıysam günde bir kere ama genelde 2 günde bir yapıyor kakasını bana da doktorum kabız,ishal veya kötü kokulu yeşilimsi olmadığı sürece sorun yok dedi.Kilosunada takılmayalım bende ilk üzüldüm ama araştırınca 3.aydan sonra normalmiş gördüm

Canım bebeğinin kilo alımı çok çok iyi ona yetmese zaten sürekli aranır ağlar uyumaz belli ederdi.Hemde bebeğin doyup doymadığının tek göstergesi tartıdır.Bence hemen kes biberonu.Biberona alışınca emmiyorlar işte.Bana doktor mama takviyesi yap dediği halde sadece geceleri veriyorum.Birde ille biberon vereceksen nubynin damlatmaz ucu var o emzik ucundan kullan mutlaka.Çekmeden gelmiyor o emzik.Ya da biraz pahalı ama Nuby doğal dokunuş biberon var yavaş akışlı olanını kullan.Anne sütü bir nimet ne yap et emdir.İlk zamanlar ağlar direnir ama uğraş biraz.Benimkide bırakıcak gibi oldu ben belinden aşağısını soydum ayaklarını bacaklarını okşayarak,konuşarak verdim mememi.

benım kızımda 1 ekım doğumlu. hastahane cıkıs kılosu 2970 gr dı. 3. ay kontrolümüzde 6040 gr 60 cm di. bakalım bir hafta sonra kontrolümüz var kaç kilo olmuş cok merak edıyorum. çünkü emerken fazla emmıyo hıssedıyorum. memeden ayrılı yüzüme bakıp gülüyo. hep oyun istiyo zilli:))

Aynen aynen:))İki çekiyor bakıyor yüzüme gülüyor.Etrafına bakıyor kendi kendine konuşuyor.Bir çekiyor bir bakınıyor.Demekki oluyormuş böyle.

Başlarda süperdi uykuya dalma şekli. Emer memede uyur giderdi. Sonraları emdikten sonra arabasına koyup yavaş yavaş itmeyle uyur oldu. Şimdilerde ise yaklaşık 1 haftadır eziyete döndü diyebilirim. Kolik zamanlarında kurutma makinesiyle uyuturdum. Unutmuştu öyle uyumayı normale dönmüştü ama malesef yine aynı yönteme döndük. Odaya koyuyorum makineyi, bir yandan da emziriyorum küçük hanım attaaaaa Makineyi de kapatmıyorum uykuya daldığında, uyanana kadar 1-2 saat o sesle uyuyor. Bu arada bu işlemi sadece akşam 6 gibi veya 8 gibi uyguluyorum. Derin uyusun rahatlasın diye makineyle uyutuyorum. Uykuya doyduğu için sonrasında huysuzluğu gitmiş oluyor, uyanınca yine emiyor ve son gece uykusuna makinesiz dalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…