3. Burun operasyonu

serpilce55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2010
440
6
46
Samsun
Merhaba Dr Bey.Kısaca şöyle açıklamak istiyorum;1. ameliyatımdan sonra kıkırdak oynamıştı ve 10 dk lık bir düzeltme işlemi ile törpü yaptı doktorum.Fakat 8 ay geçtikden sonra şu an yine kıkırdak noktamda bir sertlik var ve daha önemlisi sağ üst kemiğimde şişlik var sanırım kemik açılması denilen bir olayı yaşıyorum.

Şimdi bu 3. operasyon yine bir ameliyat tarzında üst kemik törpülenecek ve kıkırdağın üstü törpülenecek.

Öğrenmek istediğim şu:BAzı yazılarda okuyorum kaburgadan,kulaktan kıkırdak alınıyormuş,3 ameliyatların iyileşmesi ve sonucun olumlu olması çok daha zormuş tarzındaki yorumların ne derece doğruluğu vardır.Anlattığım olayda bana da kıkırdak eklenmesi söz konusumu çünkü aksine fazlalık olduğunu düşünüyorum ve budurum normal mi?

Teşekkür ediyorum.

Merhaba,

Bir burun ne kadar ameliyata maruz kalırsa düzelmesi o kadar zor olur ama bazı durumlarda ufak dokunuşlarla sıkıntı giderilebilir. Şu anki durumunuzu bilmediğim için doktorunuzun dediklerinden yola çıkarak konuşursak, kulak veya kaburgadan kıkırdak alınması muhtemel ise burnun tam şeklini bulması zaman alabilir. Tabi neye göre zaman alabilir hiç ameliyat olmamış bir burun ameliyatına göre. 3. ameliyat sonuçlarının olumsuz olması diye birşey yok. Düzelme sağlanabilecek, az düzelme sağlanabilecek, maalesef hiç düzelemeyecek burunlar var.. Benim önerim, önce kendi doktorunuza güvenin sonra da başka doktorlardan fikir alın.

Back