- 7 Mayıs 2020
- 207
- 127
- 53
Ben cesaret edemezdim. Bence sizde düşünmeyin şükür anne oldum bu kadar yeter diyip evlatlarınıza odaklanın.Birde hamilelikte Kayıp yaşama korkusuyla,kaygı bozukluğu vesvese yaşarsanız herşey daha zorlaşır
Ama ben size sabahtan beri soruyorum bunu size doktor mu söyledi (Siz tasiyici olduğunuz için sorun olmuş olabilir) diye yoksa siz mi öyle düşündünüz dedim.doktor söyledi dediniz. Genetik doktoru dediniz. Şimdi biz yöneldik diyorsunuz ikisi ap ayrı iki şey. Bizi ilki şaşırttı. Yanı sağlıklı bebeğe translokasyon yüzünden yaşadı denmesi. Anlatabildim mi. Osman amniosentez ya da tüp bebek neden var. Boşa yani. O.yuzden ısrarla.sorduk.Anladım zaten sıkıntı değil...
Ben öyle birşey yazdigimi hatırlamıyorum siz yanlış anlamış olabilirsiniz ya da ben sizi o anlayışa yöneltmiş olabilirm..kusura bakmayın ama doktor öyle demedi diyemez zaten ne ölen bebeğe otopsi yaptırdık ne de yaşayan bebeğimin neden rahatsızlandıgini..Çocuk yoğun bakım doktoru da bi sebep bulamadı yani bunların hepsi bizi translokasyona yöneltti maalesef
Zaten hala normal deneyin dediğine göre ben onun diplomasından şüphe ederimTamam işte biz o son yazdığıniz yaşadık solunum sıkıntısı yaşadık...keşke doktor bana söyle sıkıntılar yaşayabilirsiniz deseydi
bu arada tekrar okudum da siz de inversiyon var sanırım 5-6 yer değiştirmiş demişsiniz
Canım öyle söylenmemiş sebep bulunamadığı için ona yormuşlar sadeceAma ben size sabahtan beri soruyorum bunu size doktor mu söyledi (Siz tasiyici olduğunuz için sorun olmuş olabilir) diye yoksa siz mi öyle düşündünüz dedim.doktor söyledi dediniz. Genetik doktoru dediniz. Şimdi biz yöneldik diyorsunuz ikisi ap ayrı iki şey. Bizi ilki şaşırttı. Yanı sağlıklı bebeğe translokasyon yüzünden yaşadı denmesi. Anlatabildim mi. Osman amniosentez ya da tüp bebek neden var. Boşa yani. O.yuzden ısrarla.sorduk.
Bunlar dengesiz geçmesi durumunda yaşanacak şeyler değil mi?Sıkıntı yapabilir denmedi hiç ya sağlıklı olur ya doğmaz ya da doğar doğmaz solunum boşaltım dolaşım gibi çok ciddi sistemlerde sorun yaşar konuşamaz yürüyemez.. üç ihtimal var. Dengeli ise sorun yaşamaz diyor doktorlar öyle olsa eşinizde de sorunlar olmalıydı demişti bana.
Doktorunuz değiştirin bence ya da daha çok okuyun bu konuyla ilgili çokca makale var. Sizinki translokasyon çeşitlerinden inversiyon.Evet 5 ve 6 yer değiştirmiş solunum boşaltım yazmış siniz ya çok açıklayıcı oldu biz tam olarak bunu yaşadık..nefes alabiliyordu ama veremiyordu içinde birikiyordu falan
EvetBunlar dengesiz geçmesi durumunda yaşanacak şeyler değil mi?
Ama ben size sabahtan beri soruyorum bunu size doktor mu söyledi (Siz tasiyici olduğunuz için sorun olmuş olabilir) diye yoksa siz mi öyle düşündünüz dedim.doktor söyledi dediniz. Genetik doktoru dediniz. Şimdi biz yöneldik diyorsunuz ikisi ap ayrı iki şey. Bizi ilki şaşırttı. Yanı sağlıklı bebeğe translokasyon yüzünden yaşadı denmesi. Anlatabildim mi. Osman amniosentez ya da tüp bebek neden var. Boşa yani. O.yuzden ısrarla.sorduk.
belki de ben sizin sorunuzu yanlış anladım...burdan bazen yanlış da anlaşılıyor yazılanlar kusura bakmayin..ama bende şu an şok oldum eminim ki benim yaşadıklarım translokasyondanmis size de teşekkür ederim sayenizde öğrenmiş oldum..Ama ben size sabahtan beri soruyorum bunu size doktor mu söyledi (Siz tasiyici olduğunuz için sorun olmuş olabilir) diye yoksa siz mi öyle düşündünüz dedim.doktor söyledi dediniz. Genetik doktoru dediniz. Şimdi biz yöneldik diyorsunuz ikisi ap ayrı iki şey. Bizi ilki şaşırttı. Yanı sağlıklı bebeğe translokasyon yüzünden yaşadı denmesi. Anlatabildim mi. Osman amniosentez ya da tüp bebek neden var. Boşa yani. O.yuzden ısrarla.sorduk.
Çok okudum o zamanlar çok araştırdım ama hiç sizin gibi açıklayıcı şu sorunu yaşayabilirsiniz diye okumamıştım cok iyi oldu bunu öğrendiğim..demek yeni yazılar falan var bana link falan atabilir misinizDoktorunuz değiştirin bence ya da daha çok okuyun bu konuyla ilgili çokca makale var. Sizinki translokasyon çeşitlerinden inversiyon.
Hayır
belki de ben sizin sorunuzu yanlış anladım...burdan bazen yanlış da anlaşılıyor yazılanlar kusura bakmayin..ama bende şu an şok oldum eminim ki benim yaşadıklarım translokasyondanmis size de teşekkür ederim sayenizde öğrenmiş oldum..
[/QUOTE
Üzülerek yazıyorum ama Vefat eden için diye ekleyin de yine yanlış anlaşılmasın
Ben soruma.cevap alsam ben de mutlu olucam. Size doktor mu söyledi taşıyıcı olmayan bebek 'deki solunum sıkıntısının sizdeki translokasyondan dolayı olduğunu? Yoksa siz mi böyle bisey düşündünüz? Mesajlarınızda doktor dedi genetik doktoru demissiniz ama sonra biz öyle düşündük.demissiniz cidden anlamadım.Hayır
belki de ben sizin sorunuzu yanlış anladım...burdan bazen yanlış da anlaşılıyor yazılanlar kusura bakmayin..ama bende şu an şok oldum eminim ki benim yaşadıklarım translokasyondanmis size de teşekkür ederim sayenizde öğrenmiş oldum..
Ben soruma.cevap alsam ben de mutlu olucam. Size doktor mu söyledi taşıyıcı olmayan bebek 'deki solunum sıkıntısının sizdeki translokasyondan dolayı olduğunu? Yoksa siz mi böyle bisey düşündünüz? Mesajlarınızda doktor dedi genetik doktoru demissiniz ama sonra biz öyle düşündük.demissiniz cidden anlamadım.
Her hangi bir test yapılmadı ama yazılan sıkıntıları yaşadığımıza göre translokasyonla bağlantılı..tekrar yazayım her hangi bir test yapılmadı nedendir diyeBen soruma.cevap alsam ben de mutlu olucam. Size doktor mu söyledi taşıyıcı olmayan bebek 'deki solunum sıkıntısının sizdeki translokasyondan dolayı olduğunu? Yoksa siz mi böyle bisey düşündünüz? Mesajlarınızda doktor dedi genetik doktoru demissiniz ama sonra biz öyle düşündük.demissiniz cidden anlamadım.
Çok okudum o zamanlar çok araştırdım ama hiç sizin gibi açıklayıcı şu sorunu yaşayabilirsiniz diye okumamıştım cok iyi oldu bunu öğrendiğim..demek yeni yazılar falan var bana link falan atabilir misiniz
Arkadaşın arada kaçırdığı mesajlar var sanırımCanım öyle söylenmemiş sebep bulunamadığı için ona yormuşlar sadece
Teşekkür ederim..❤EuroGentest: chromosome_translocations
Genetic testing - Health professionals - Network for test development, harmonization, validation and standardization of services in human geneticswww.eurogentest.org
Çok özür dilerim inversiyon değil sanırım resiprokal translokasyon....bu arada tekrar okudum da siz de inversiyon var sanırım 5-6 yer değiştirmiş demişsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?