3. cocuk olmali mi olmamali mi?

Whiteandblue

Kûn fe yekûn🙏
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2009
14.445
8.144
448
Merhaba kk uyeleri. Bir konuda fikirlerinize ihtiyacim var. Kafamda netlestiremedigim bir konu var. 7 ve 2 yasinda iki oglum var sukurler olsun. Bir kizim olmasini istiyorum. Tabi ki bunun kesinligi yok ama forumda bu konuyla alakali bir arastirma konum var. Bu ay calismalara basladik. Fakat hala hazir degilmisim gibi hissediyorum. Nedeni ufak oglum ezilir mi?( dogum olsa 3 yas olur aralari) Ben 3 cocuga yetisebilir miyim? Maddi acidan sikintim yok. 7 yasindaki okula gidiyor dersleri iyi beni genel olarak yormuyor. ikinci de sakin bir cocuk huysuzlugu yok sadece vezi var ve yemegini ben yediriyorum. onun disinda kendisi uyuyor abisyle ayni odayi paylasiyorlar. Yasim 32 ve cok arasi olmasin yasim da cok gecmeden yapmak istiyorum. ufak oglum 1 sene kardesiyle birlikte olur 4 yasinda da anaokuluna veririm diye dusunuyorum. Yani 2 cocukla 1 sene sonra tek cocukla kalacagim. malum okullar tam gun ve abisiyle okulda olacaklar.

Sizce erken mi? Fikirleriniz neler?

Allah iki evladinizada saglik sihhat versin. Allah acilari gostertmesin ama bence 2 cocuk yeterli.

Yani 3.bir çocuk istiyorsan neden olmasın. İnşallah kız olur ama erkek olursa da pişman olmamalısin.

Benim 3 çocuğum var.En büyüğü 7 ortanca 3 en küçüğüm 1,5 yaşında.

Hepsine yetmeye çalışıyorum. Hepside mutlu görünüyor. Herkes de söyler biz birine yetisemezken sen 3 çocuga çok iyi bakıyorsun diye.

Zorlukları var mı. Elbetteki var.Ama üstesinden gelmeye çalışıyoruz ailece.

masallah Allah bagislasin. sanki iki ile uc cocuk bakimi arasinda cok fark olmuyor gibi geliyor bana. yada boyle avutuyorum kendimi. zorluklari ilkaki olacak.abimiz cok hevesli illa bir kardesim daha olsun diyor. kardesini cok sever anne gibi korur oynar yemek yedirir. bana diyor sen bevegi emzir bende kardesimi yediririm.

Sırf kız olsun diye düşünüyorsanız hayır. Büyük risk, %50 ihtimal var yani. 3. çocuğun erkek olarak doğmasının yaşatacağı hayal kırıklığı ve ister istemez çocuğa yansıyarak onu kötü etkileme olasılığı da cabası. Ama 3. bir çocuk düşüncesiyle istiyor, sırf maddi değil manevi açıdan da yetebileceğinizi düşünüyorsanız, 3 çocuğunuza da yeterince sevgi ve ilgi verebilecekseniz o zaman neden olmasın?

Kim iki erkek çocuktan sonra kız çocuğa niyetlenip çocuk yapsa onun cinsiyeti de erkek oluyor. Çevremde örneği çok var hiç şaşmadı. Ama bu sizi korkutmasın da o da erkek olursa hüsrana uğramayın.
husran olmaz tabi ki Rabbim hayirli saglikli evlat versin oncelikle. 3 erkek anasi olurum sirtim yere gelmez o zamanda.

esimde bende cok seviyoruz cocuklari. manevi olarak yetebiliriz Rabbim guc verdikce insAllah.

suan icin cok bis vaktim oluyor yetebilirim gibi geliyor. yinede bu fikir sanki istedigim gibi tam yerlesmedi sanki aklima.
Aklınıza yerleştiği an önemli bana göre de ,hazırlıksız yakalanmak gibi strese falan girmeyin de bu yıl değil ,diğer yıla kadar hazır olmayı bekleyin bana göre de ,diğer çocuğunuz da 1. Okul yılını da atlatsın önce belki okul'a tez adapte olamayabilir,yorulmayın...

Amin cumlemizinkini bagislasin Allah.Benim en büyüğü oğlum diğerleri kız. Oğlum da öyle çok sevecen ve şefkatli hepsi öyle. 3 yaşındaki bile kardeşine ablalik yapıyor.
Ben de ilk zamanlar korkmustum ama bir düzene oturTunca kolay gidiyor.
Tabi biraz kendinden fedakarlik yapıyorsun. Ama bu tek çocuk olsa da oluyor sonuçta.

3 yaşında oğlum var birde 6 aylık ikizlerim
3 çocuk istermiydim?
Hayal bile etmezdim
İkizlerim bana Rabbimden hediye((plansız oldular))

3ünede bakıyorum çok zor ama çok keyifli ve güzel:)

Oğlum huysuz değil ama çok duygusal çok hassas bı çocuk
Ama bana soranlara tek çocuk daha kolay ve anne için rahatlık diyorum
Ama sizin zaten ikinci varmış
Zaten iki çocuk varsa üçüncü yede bakabilirsiniz

Abiler büyümüş zaten
Çok da güzel olur kardeş
Ama ben maddiyattan çok maneviyata yetemezsem diye korkuyorum
Ya düzgünce yetiştiremezsem?

Rabbim evlatlarımızı korusun

3.kiz olmazsa üzülürmüsünüz?
Sırf kız olsun diye yapmayın ama erkek de olabilir

Geçenlerde sizin gibi kararsız bir arkadaşla da konuştuk, o da karar verdi 3. Bebek için ve şimdi hamile :) arada mesajlaşıyoruz hatta, yoldaki bebiş ve abi ve ablası hakkında. Kk olarak çok güzel ikna edebiliriz bakabiliyorsanız neden olmasın. Genelde 3. Çocuklar için sevmelik çocuk diyorlar. 1. De tecrübesizliği atıyorsun, 2. De kardeş kavgalarına engel olmayı öğreniyorsun, 3. De ayaklarını uzatıp kahveni yudumluyorsun benim gördüğüm 3. Çocuklar da genelde daha sakin ve arkadaş canlısı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…