- 16 Ekim 2009
- 14.445
- 8.144
- 448
- Konu Sahibi Whiteandblue
-
Allah iki evladinizada saglik sihhat versin. Allah acilari gostertmesin ama bence 2 cocuk yeterli.Merhaba kk uyeleri. Bir konuda fikirlerinize ihtiyacim var. Kafamda netlestiremedigim bir konu var. 7 ve 2 yasinda iki oglum var sukurler olsun. Bir kizim olmasini istiyorum. Tabi ki bunun kesinligi yok ama forumda bu konuyla alakali bir arastirma konum var. Bu ay calismalara basladik. Fakat hala hazir degilmisim gibi hissediyorum. Nedeni ufak oglum ezilir mi?( dogum olsa 3 yas olur aralari) Ben 3 cocuga yetisebilir miyim? Maddi acidan sikintim yok. 7 yasindaki okula gidiyor dersleri iyi beni genel olarak yormuyor. ikinci de sakin bir cocuk huysuzlugu yok sadece vezi var ve yemegini ben yediriyorum. onun disinda kendisi uyuyor abisyle ayni odayi paylasiyorlar. Yasim 32 ve cok arasi olmasin yasim da cok gecmeden yapmak istiyorum. ufak oglum 1 sene kardesiyle birlikte olur 4 yasinda da anaokuluna veririm diye dusunuyorum. Yani 2 cocukla 1 sene sonra tek cocukla kalacagim. malum okullar tam gun ve abisiyle okulda olacaklar.
Sizce erken mi? Fikirleriniz neler?
amin tesekkurlerAllah iki evladinizada saglik sihhat versin. Allah acilari gostertmesin ama bence 2 cocuk yeterli.
suan icin cok bis vaktim oluyor yetebilirim gibi geliyor. yinede bu fikir sanki istedigim gibi tam yerlesmedi sanki aklima.Cinsiyeti ne kadar tutar düşünceyle vs. bilmem de bakabilecekceniz neden olmasın ,siz yetebilecekseniz herşey kolaylaşır.
masallah Allah bagislasin. sanki iki ile uc cocuk bakimi arasinda cok fark olmuyor gibi geliyor bana. yada boyle avutuyorum kendimi. zorluklari ilkaki olacak.abimiz cok hevesli illa bir kardesim daha olsun diyor. kardesini cok sever anne gibi korur oynar yemek yedirir. bana diyor sen bevegi emzir bende kardesimi yediririm.Yani 3.bir çocuk istiyorsan neden olmasın. İnşallah kız olur ama erkek olursa da pişman olmamalısin.
Benim 3 çocuğum var.En büyüğü 7 ortanca 3 en küçüğüm 1,5 yaşında.
Hepsine yetmeye çalışıyorum. Hepside mutlu görünüyor. Herkes de söyler biz birine yetisemezken sen 3 çocuga çok iyi bakıyorsun diye.
Zorlukları var mı. Elbetteki var.Ama üstesinden gelmeye çalışıyoruz ailece.
husran olmaz tabi ki Rabbim hayirli saglikli evlat versin oncelikle. 3 erkek anasi olurum sirtim yere gelmez o zamanda.Kim iki erkek çocuktan sonra kız çocuğa niyetlenip çocuk yapsa onun cinsiyeti de erkek oluyor. Çevremde örneği çok var hiç şaşmadı. Ama bu sizi korkutmasın da o da erkek olursa hüsrana uğramayın.
esimde bende cok seviyoruz cocuklari. manevi olarak yetebiliriz Rabbim guc verdikce insAllah.Sırf kız olsun diye düşünüyorsanız hayır. Büyük risk, %50 ihtimal var yani. 3. çocuğun erkek olarak doğmasının yaşatacağı hayal kırıklığı ve ister istemez çocuğa yansıyarak onu kötü etkileme olasılığı da cabası. Ama 3. bir çocuk düşüncesiyle istiyor, sırf maddi değil manevi açıdan da yetebileceğinizi düşünüyorsanız, 3 çocuğunuza da yeterince sevgi ve ilgi verebilecekseniz o zaman neden olmasın?
Aklınıza yerleştiği an önemli bana göre de ,hazırlıksız yakalanmak gibi strese falan girmeyin de bu yıl değil ,diğer yıla kadar hazır olmayı bekleyin bana göre de ,diğer çocuğunuz da 1. Okul yılını da atlatsın önce belki okul'a tez adapte olamayabilir,yorulmayın...suan icin cok bis vaktim oluyor yetebilirim gibi geliyor. yinede bu fikir sanki istedigim gibi tam yerlesmedi sanki aklima.
esimde bende cok seviyoruz cocuklari. manevi olarak yetebiliriz Rabbim guc verdikce insAllah.
Amin cumlemizinkini bagislasin Allah.Benim en büyüğü oğlum diğerleri kız. Oğlum da öyle çok sevecen ve şefkatli hepsi öyle. 3 yaşındaki bile kardeşine ablalik yapıyor.masallah Allah bagislasin. sanki iki ile uc cocuk bakimi arasinda cok fark olmuyor gibi geliyor bana. yada boyle avutuyorum kendimi. zorluklari ilkaki olacak.abimiz cok hevesli illa bir kardesim daha olsun diyor. kardesini cok sever anne gibi korur oynar yemek yedirir. bana diyor sen bevegi emzir bende kardesimi yediririm.
esimde bende cok seviyoruz cocuklari. manevi olarak yetebiliriz Rabbim guc verdikce insAllah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?