• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. cocuk olmali mi olmamali mi?

bende 32 yaşındayım ve çocuğum yok.çalışmıyor olsam.hayatımı çocuklarıma adasam neden olmasın.inan istemişken yap derim sonra 39 yaşına gelip 3. yapmadığıma pişmanım şimdi çok zor geliyor diye başlık açarsın gibime geliyor.

Maddi açıdan yetebiliyorsanız yapın bence tabi 3üne de manevi yönden yetebileceğini düşünüyorsan. Eşim 3 erkek kardeş onuda göze almanız gerekiyor tabi. 3 erkek kardeş çok tanıdık var. Bir kadın için çok yorucu.

Merhaba kk uyeleri. Bir konuda fikirlerinize ihtiyacim var. Kafamda netlestiremedigim bir konu var. 7 ve 2 yasinda iki oglum var sukurler olsun. Bir kizim olmasini istiyorum. Tabi ki bunun kesinligi yok ama forumda bu konuyla alakali bir arastirma konum var. Bu ay calismalara basladik. Fakat hala hazir degilmisim gibi hissediyorum. Nedeni ufak oglum ezilir mi?( dogum olsa 3 yas olur aralari) Ben 3 cocuga yetisebilir miyim? Maddi acidan sikintim yok. 7 yasindaki okula gidiyor dersleri iyi beni genel olarak yormuyor. ikinci de sakin bir cocuk huysuzlugu yok sadece vezi var ve yemegini ben yediriyorum. onun disinda kendisi uyuyor abisyle ayni odayi paylasiyorlar. Yasim 32 ve cok arasi olmasin yasim da cok gecmeden yapmak istiyorum. ufak oglum 1 sene kardesiyle birlikte olur 4 yasinda da anaokuluna veririm diye dusunuyorum. Yani 2 cocukla 1 sene sonra tek cocukla kalacagim. malum okullar tam gun ve abisiyle okulda olacaklar.

Sizce erken mi? Fikirleriniz neler?
Arkadaşım sevgin ve şefkatin 3 çocuğuna da yete bilecekse, onlara güzel bir gelecek sunabileceksen, 3 te doğur 5 te doğur. Ama yavrun daha küçük biraz daha büyümesini bekle. Eminim yeni doğana ister istemez ilgi kayacağı için o mağmur büyümesin.:anne:

planlar bazen tutulmayabilir
sanki biraz yaşa takılıyor muşsunuz gibi geldi
ben 31 yaşındayım 4 senelik evliyim ve çocuğum yok
Çünkü nasip olmadı
bu konuda akışına bırakın ve kafanızda takıldığınız konular var
önce onları çözün

bana 3 çocuk hayatım bitmiş herşey çocuklar için olur gibi geliyor. 3 çocukla insan nasıl kendine zaman ayırabilirki. bir avm ye gitsen 3 çocuk. 3ünün elini bile tutamazsın. tatile çıksan ilgilenmen gereken 3 çocuk.3 valiz.peşinde koşturmaktan insan helak olur gibi.

ben destekliyorum. anlattıklarınızdan diğer çocuklarınızla deneyimleriniz keyifli geçiyor gibi gözüküyor. maddi olarak yetmek de önemli; ki o konuda problem yok diyorsunuz.
eğer kız olmazsa da biraz hüsrana uğramanız normal bence; ama sonrasında yine evladınız olduğuna şükür edeceksiniz zaten. yapın bence, çocuklar bu hayatın neşesi (doğru koşullarda bakıldıkları zaman).

Ben de üçüncü için gelgitler yaşıyorum. Donanim olarak maddi manevi açıdan fazlasıyla yetebilirim. Ancak hamileliklerim ve doğumum zor geçiyor. Doğum sonrası sıkıntılarım çok oluyor. Bu beni çok korkutuyor.

Tabi sizde bir de ikisinin de rahat çocuklar olması büyük etken düşünmeniz için. Benim ikinciyi anlatsam sayfalar sürer. 3 yaşında ama daha birkaç aydır ancak rahatlayabildim.

Allah hayırlısını nasip etsin. Sonucunu da gönlünüze güzel göstersin. :)
Amin tesekkurler. İnsAllah sizede nasip eder Ranbim ucuncuyu.

benimde 5 ve 8 yaşlarında iki oğlum var.
büyük oğlum yorucu bir çocuktur.
sürekli oğlum yapma oğlum sessiz ol modundayim.
küçük oğlum daha sakindir.
bebekliginden beri öyledir nasıl büyüdüğünü anlamadım daha çok buyukle uğraşmaktan.
3 yaş araligin iyi yanlarında var zorlugudavar tabiki.
birlikte zaman geçirdikleri gibi çatışmalarda oluyor fazlasıyla.
bana da şimdi bir kızın olur belki diyorlar.
hiç öyle bir hevesin olmadı.
Allah iki oğluma sağlık li ömür versin inşallah.tam yeni rahat etmeye başladım derken başa dönmeyi gözüm yemiyor:))
Allah gönlünüzce versin inşallah.
kismetse varsa olur bazı şeyler.
umarım sağlıkla hayırlı birde kız evladınız olur..
Masallah Allah bagislasin evlatlarinizi. Bence eger az da olsa kiz hevesiniz varda bi dusunun derim sobradan o heves buyuyor buyuyor ama yas gidiyor iste. Bizin grubumuz var birde kizimiz olsun diye arada ugrayin denenmis formuller tutmus deneyimler var. Belki biraz istahinizi acar 3. Cocuk icin.

gerçekten mi :) bence çocuk büyütmek zor değil aslında ama emzirmek çok zor. emzirme olmasa 4 çocuk bile isterdim. hatta emzirmekten bi haberken 4 tane istiyordum:)
1. Oglum 3 ay ikinci 7 ay emdi. Cok sutlu bir hatun degilimm keske 2 yasina kadar emseydi buri bari. Belli mi okur belki 3. Emer

konuyla alakasız . 2 yaşındaki bebe kendi başına.nasıl uyuyor var mi tüyo :)
Dogdugundan beri kendi uyuyor hic sallamsdim. Birde abisiyle birlikte ayni odada yatiyorlar etkisi okuyor. Abimizde sikinti vardi su yontemi denedim uzun olacsk ama. Yatagini ayirmalisin oncelikle. Uyku saati gelibce yatir yatagina bir hikaye oku anlat nasil seviyorsa. Sonra isigi kapat ve konusmadan yaninda dur.ncok huysuzlaniraan ilk zamanlar az yaninda yatabilirsin. İlk donem 1 saati bulabilir uyumasi. İsik kapaninca konusmak yasak aglasa dahi tutup yatiracaksin yerine. Sonralari alisir. Bir ay sonra bakmisdin ki uyku dersin yatagina kendi yatar. Sabir gereliyor oncelikle ve bu donemde asla uyku saati sasmamali musafirlikte uyutulmamali. İnsAllah faydasi olur

Masallah Allah bagislasin evlatlarinizi. Bence eger az da olsa kiz hevesiniz varda bi dusunun derim sobradan o heves buyuyor buyuyor ama yas gidiyor iste. Bizin grubumuz var birde kizimiz olsun diye arada ugrayin denenmis formuller tutmus deneyimler var. Belki biraz istahinizi acar 3. Cocuk icin.
teşekkür ederim cumlemizin inşallah.
28 yaşındayım su an belki ilerde ömrümüz varsa olur dediğiniz gibi.
kısmet:))
inşallah gönlünüzce olsun.
benim üçüncüde erkek olacak dördüncü de kişi bulacağım gibi hissediyorum o yüzden de cesaret edemiyorum.:anneadayı:
Rabbim hepimizinkine sağlık sıhhat versin.
nasipte varsa herşey olur:))

bende 32 yaşındayım ve çocuğum yok.çalışmıyor olsam.hayatımı çocuklarıma adasam neden olmasın.inan istemişken yap derim sonra 39 yaşına gelip 3. yapmadığıma pişmanım şimdi çok zor geliyor diye başlık açarsın gibime geliyor.
Hic pismanligim olmadi sukurlrr olsun bu konudada pisman olmamak adina calismalara basladim insAllah cok bekletmez minik uyemiz.

Maddi açıdan yetebiliyorsanız yapın bence tabi 3üne de manevi yönden yetebileceğini düşünüyorsan. Eşim 3 erkek kardeş onuda göze almanız gerekiyor tabi. 3 erkek kardeş çok tanıdık var. Bir kadın için çok yorucu.
Esim buyuk oglum her isimi gorurler temizlik utu yatak toplama.insAllah yorulnam bende

husran olmaz tabi ki Rabbim hayirli saglikli evlat versin oncelikle. 3 erkek anasi olurum sirtim yere gelmez o zamanda.

arkadasimin 6 abisi var kendisi ailedeki tek kiz ve okadar oglandan bitanesi bile bakmiyor annelerine, arkadasim yurtdisinda yasiyor firsat buldukca annesine kosup gidiyor simdide ev alip yakinina gelmeye niyetli..
yani moral bozmak istemem ama oglu olunca insanin sirti yere gelmez diye bisey yok tam tersi gelin faktoru var

bana 3 çocuk hayatım bitmiş herşey çocuklar için olur gibi geliyor. 3 çocukla insan nasıl kendine zaman ayırabilirki. bir avm ye gitsen 3 çocuk. 3ünün elini bile tutamazsın. tatile çıksan ilgilenmen gereken 3 çocuk.3 valiz.peşinde koşturmaktan insan helak olur gibi.
Aslinda hic degil birde hayat avm de gezmek degil ki onun yerine yesilkiklerde cocuklari salip oturup cekirdek citlemeyi tercih ederim. Alisveris yapilacagi zmn gidiyiruz mesela ufakligin uyku saatinde gideriz aradasinda uyur. Abi zaten bizimle alisveris yapar sikinti yok. 3. Olsa esim kanguruya takar mesela miss. Bir yasina kadar kanguruda buyur abide 4 yasina gelir 9-4-1 yadibda olur evlatlar. Mantikli dusunur planli is yaparsaniz ve dikkatli ozverili caliskansaniz kendinizede esinizede dostlariniza da vakit ayrilir aslinda. Onvelikle en buyuk yardimciniz esiniz olmali.

Back
X