• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Çocuk

Aylakkadin

Bahar, bir insanla gelebilir insana 🕊
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2019
7.259
17.454
198
Herkese merhaba
2. Evliliğini yapmış 2 çocuklu (esimle birer çocuklarimiz biyolojik) bir akademisyenim. Masallah çok güzel bir yuvam var. Maddi anlamda evimiz yok arabamız var. Ikimizinde güzel tatlı aileleri var. Çok sukur su anlık evliliği nde hiç bir sıkıntı yok (tabi ki 4 4 lük degil ama aklımı kurcalayan, içime sinmeyen birşeyler yok).
Daha önce eşimle 3 çocuk için konuştuğumuzda dalga geçmiştik ama hiç ciddi ciddi istiyorum dememişti ama artık cidden istediğini hissediyorum. Benim.isimle alakalı ciddi bir aşamam kaldi önünde. Akademik hayata çok sonradan geçtim onun için yaşıtlarıma göre biraz geriden gidiyorum yaşım 37.
Şimdi sizlere sorum şu 3. Çocuk çılgınlık mi? 3 çocuğu olanlar, hiç çocuğu olmayanlar, calisanlar, çalışmayanlar herkesten fikir istiyorum.
Kendimi anlatacak olursam hiç kendimi 3 çocuklu düşünmedim.
Birde düşünsem bile hemen düşünemem 40 yaş civarı bir planlama yapmamiz lazim.
Siz benim yerimde olsanız böylebir ise girer miydiniz?
Dipnot: eşim kesinlikle istemiyorum desem illa ki olsun diye zorlamaz. Ama o istiyor bugün kesin anladım ve ne kendime ne ona ne Kizlara ne de olursa bebeğe haksızlık etmek istemiyorum.
En Dipnot: bu işlerin bir yerde de nasip kısmet olduğunu biliyorum.

yasayanlar deneyimlerini yazsinlar tabi ancak benim uc cocuk isterken cesaret edememe nedenlerim cok kalabalik.olma korkusu. yani 3 oto koltugu 1 standart arabaya sığmıyor. evler genelde 3+1 3 cocuk olunca cocuklari birlikte yatirmak.zorunda kalacagiz. bir otele gitmeye kalksak genelde en buyuk odalarda 2 tane 2 kisilik yatak oluyor. yani ben de aslinda 3 cocuga bazen niyet ediyorum ama sonra karar veremiyorum. bu arada henuz 1 cocugum var o nedenle ileride biyolojik saatim ne der bilmiyorum.

bir de ben ortak olan 3. cocuk evliligi pekistirir ille diye dusunmuyorum. tam tersi de olabilir. diger cocuklara karsi tavirlar degisebilir.

3. Çocuğuma hamileyim maddi manevi sıkıntımız yok şükür üçüncü çocuğu o kadar istedim ki iki çocuktan sonra üç düşük yaptım nasip etti Rabbim yaş 34 sonra dan pişman olmamak içim bence denemelisin

sizinle yaşıtım, ev hanımıyım eşimin iyi bir geliri var, evliliğimde hiç sorun yok çok şükür, bunlara rağmen 2. çocuğu bile yapamadım. gözüm korktu. çocuk yapmak elbet imkanlar dahilinde alınması gereken bir karar ama tek kriter imkanlar değil. ne kadar istediğiniz ve hazır hissettiğiniz. yazdığınız ilk mesajda gayet hazır görünüyorsunuz, bence deneyin. olur olmaz bilemeyiz ama sizde o ışık var bence.

Ama eğer istiyorsanız yaşınız geçmeden yapın hemen ben 33 yaşındayım 5 seneden sonra 3. Çocuğa çok zorlandım gazıydı tuzuydu dışıydı derken 6 aylık cok sukur

Seninle benzer hikayemiz var , daha once de yazismistik

Biz 3.cocugu yaptik , esim de cok istedi ben de , bizim bir de ortak cocugumuz olmali dedik , ben 38 esim 45 yasindaydi kizimiz oldugunda

Ben kendi deneyimimi anlatmayacagim cunku bizim bebek evliligimize ciddi bir balyozla vurdu ama yıkılmadik ayaktayiz , her tecrube farklidir birbirinden o yuzden gercekten istiyorsaniz , altindan kalkabiliriz diyorsaniz yapin ama cok zorluyor , herseye hazirlikli olun derim ben

Herkese merhaba
2. Evliliğini yapmış 2 çocuklu (esimle birer çocuklarimiz biyolojik) bir akademisyenim. Masallah çok güzel bir yuvam var. Maddi anlamda evimiz yok arabamız var. Ikimizinde güzel tatlı aileleri var. Çok sukur su anlık evliliği nde hiç bir sıkıntı yok (tabi ki 4 4 lük degil ama aklımı kurcalayan, içime sinmeyen birşeyler yok).
Daha önce eşimle 3 çocuk için konuştuğumuzda dalga geçmiştik ama hiç ciddi ciddi istiyorum dememişti ama artık cidden istediğini hissediyorum. Benim.isimle alakalı ciddi bir aşamam kaldi önünde. Akademik hayata çok sonradan geçtim onun için yaşıtlarıma göre biraz geriden gidiyorum yaşım 37.
Şimdi sizlere sorum şu 3. Çocuk çılgınlık mi? 3 çocuğu olanlar, hiç çocuğu olmayanlar, calisanlar, çalışmayanlar herkesten fikir istiyorum.
Kendimi anlatacak olursam hiç kendimi 3 çocuklu düşünmedim.
Birde düşünsem bile hemen düşünemem 40 yaş civarı bir planlama yapmamiz lazim.
Siz benim yerimde olsanız böylebir ise girer miydiniz?
Dipnot: eşim kesinlikle istemiyorum desem illa ki olsun diye zorlamaz. Ama o istiyor bugün kesin anladım ve ne kendime ne ona ne Kizlara ne de olursa bebeğe haksızlık etmek istemiyorum.
En Dipnot: bu işlerin bir yerde de nasip kısmet olduğunu biliyorum.
Sizin durumunuzda olabilir.
Çünkü birbirinizden hiç çocuğunuz yok.
Sanırım önceki evliliklerden birer çocuk var.
O yüzden bu durumda olabilir..

Ama şimdiki eşinizden 2 çocuğunuz olsa 3.çocuğa bence hayır derdim.
Cunku 3 çocuk bu devirde inanılmaz masraf.
Mesela biraz önce eczaneye gittim. Baticon + furacin + yara bandına 46 tl ödedim..
Yani herşey çok pahalı..
Ki bunlar kesikler için olan antibiyotikli kremler..
Daha nice harcama var.

Ama sizin durum istisna. 3 çocuğa da yeterim diyorsanız olur. Eşinizden çocuk istemeniz normal.
Onunda istemesi normal..Maddiyat tamamsa bence nasipse olsun.

Back
X