• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Çocuk

Bu kadar karamsar olmayın, bizim doğduğumuz yıllar çok mu güzeldi? Çocuklarımıza her şeyi altın tepside sunarak, onlara ancak kötülük yaparız. Bırakın bizim gibi mücadele etsinler, çalışsınlar, zorlansınlar, her şeyleri olmasın, kendileri elde etsinler. Anne babalar ben yapamadım onlar yapsın, ben sıkıntı çektim onlar çekmesin diye, çocukları sorunsuz, kolay bir hayatın içinde yaşatıyoruz. Sonra değer bilmeyen, istekleri bitmeyen, kendi başına bir şey başaramayan bireyler oluyor.
Keşke öyle olsaydı da faydasını zararını tartışsaydık ama maalesef hiçbir şeyi altın tepside sunmuyoruz, banlanmayayım diye ayrıntiya giremiyorum ancak tarihsel, siyasal ,ekonomik ve toplumsal farkındalıgi olan herkes gibi ben de şu anki koşullarda dünyaya gelen tüm çocukların geleceklerinin hiç bir dönemde olmadığı kadar karanlık olduğunu gorebiliyorum , bu karamsar olmak değil gerçeği görebilmek ve inanın bazen keşke ben de arka arkaya doğurabilecek veya "allah rızkını verir nasılsa, amaaan biraz çabalasınlar nolcek? " diyebilecek kadar bilinçsiz olabilseydim de mutlu mesut umursamadan yaşlanıp gitseydim demiyor değilim...ne mutlu başarana

Son düzenleme:
3 çocukluyum şuan yaşları 11-9-3.5
Bu zamana gelene kadar zorlandım hem de çok iki cocuguj sorumlulugu ile bu bir olmuyor tabi

huyları farklı istekleri farklı yedikleri farklı benimkilerin ...

Oto koltuk demişsin bir tane en kucugun var ama sağa sola oturmak bile kavga sebebi 🤭
e zor daha çok zorlukları varda
Elbette güzellikleri de var onu da say say bitmez 😍

Bu konuda aynı düşünüyoruz aslında öyle olmasa şimdi doğurayım diye çabalardım. 40ima plan yapmazdim
Yaşınız ilerledikçe fiziksel olarak ve kafaca daha çok yorulacaksınız.35 yaşında ikinciyi doğurdum. 2 yıl uyumadı o da ablası gibi. 3.ye gücünüz varsa karar verdiyseniz, içinizde kalacaksa bence erkene çekin derim. Kuşak çatışması yaşamıyorum, nine gibi değilim ama eski ben de değilim maalesef

Biyo
Herkese merhaba
2. Evliliğini yapmış 2 çocuklu (esimle birer çocuklarimiz biyolojik) bir akademisyenim. Masallah çok güzel bir yuvam var. Maddi anlamda evimiz yok arabamız var. Ikimizinde güzel tatlı aileleri var. Çok sukur su anlık evliliği nde hiç bir sıkıntı yok (tabi ki 4 4 lük degil ama aklımı kurcalayan, içime sinmeyen birşeyler yok).
Daha önce eşimle 3 çocuk için konuştuğumuzda dalga geçmiştik ama hiç ciddi ciddi istiyorum dememişti ama artık cidden istediğini hissediyorum. Benim.isimle alakalı ciddi bir aşamam kaldi önünde. Akademik hayata çok sonradan geçtim onun için yaşıtlarıma göre biraz geriden gidiyorum yaşım 37.
Şimdi sizlere sorum şu 3. Çocuk çılgınlık mi? 3 çocuğu olanlar, hiç çocuğu olmayanlar, calisanlar, çalışmayanlar herkesten fikir istiyorum.
Kendimi anlatacak olursam hiç kendimi 3 çocuklu düşünmedim.
Birde düşünsem bile hemen düşünemem 40 yaş civarı bir planlama yapmamiz lazim.
Siz benim yerimde olsanız böylebir ise girer miydiniz?
Dipnot: eşim kesinlikle istemiyorum desem illa ki olsun diye zorlamaz. Ama o istiyor bugün kesin anladım ve ne kendime ne ona ne Kizlara ne de olursa bebeğe haksızlık etmek istemiyorum.
En Dipnot: bu işlerin bir yerde de nasip kısmet olduğunu biliyorum.
Biyolojik ne ya 🙈çok mu cahilim anlamadım 😅 yani ilk evlilikten ayrı ayrı birer çocuk mu var

Tebrik ederim sizi..
Siz esnaf halinizle 3.çocuğu bu devirde zor görüyorsunuz. Ki bizim ülkede esnafların durumu baya iyidir.
Normal çalışanlar nasıl 3.çocuğa cesaret ediyor anlamıyorum..
O iki çocuğunuzu iyi yetiştirin. Bence önemli olan o..

Sizin memlekettekilerin durumu nasıl ki 3 çocuk diyorlar size?
Bunu diyen malum uc ve üzeri cocuk sahibi olan kadin akrabalarımız aslinda. Memleket dedigim yer ilçe. Şehirde çocuk buyutmekle küçük yerlerde büyütmek cok farkli aslinda. Tabii bunu anlatamazsınız. 😏 mesela üçüncü bir çocuğa enerjim yok desem ya da yeteri kadar ilgilenemem desem çocuk kendi kendine büyüyor derler ama genelde eski kadinlarimiz böyle yeni neslimizin geneli çok akilli bu konuda

Bunu diyen malum uc ve üzeri cocuk sahibi olan kadin akrabalarımız aslinda. Memleket dedigim yer ilçe. Şehirde çocuk buyutmekle küçük yerlerde büyütmek cok farkli aslinda. Tabii bunu anlatamazsınız. 😏 mesela üçüncü bir çocuğa enerjim yok desem ya da yeteri kadar ilgilenemem desem çocuk kendi kendine büyüyor derler ama genelde eski kadinlarimiz böyle yeni neslimizin geneli çok akilli bu konuda
Evet yeni nesil artık daha bilinçli..

Çocuk kendi kendine büyümüyor.
Onlar ilgilenmedikleri için kılıf uyduruyorlar.
O tıp kadınların çocukları ya saldım çayıra mevlam kayıra büyüyor. Ya da daha vahimi en büyük talihsiz çocuk hepsine annelik yapıyor.
Öyle evlat yetişmez ki.

Boşverin öyle kişileri ikna etmeye uğraşmayın.
Istediklerini düşünsünler..

Cahille kavga edilmez..

istiyorsanız, maddi manevi yetebileceğinizi düşünyorsanız yapın. çocuklarınız var zaten bana kendi adıma 3.çocuk büyük lüks gibi geliyor. ama sizin durumunuzu siz daha iyi bilirsiniz.

istiyorsanız, maddi manevi yetebileceğinizi düşünyorsanız yapın. çocuklarınız var zaten bana kendi adıma 3.çocuk büyük lüks gibi geliyor. ama sizin durumunuzu siz daha iyi bilirsiniz.
Su aşama da Rabbim olmayana isteyene versin inşallah diye düşünüyorum. Benim ki 40 yaş hayalî ♡

Her ikinizin de cocuklari var, yaşınız 37 şu an hamile kalsanız 38 de doğuracaksınız, bence ne gerek var (34 yaşında 1 bebek annesi olarak söylüyorum )

Siz bilirsiniz sonucta kisisel bir konu.

Zaten birer cocugunuz var, ikiniz de ebeveynligi tatmissiniz, yapmasaniz da ziyan degil bence. Olsa ekstra mutlu olucaz derseniz yapin tabi ama dedigim gibi olmasa da kotu bir durum olmaz.

Ote yandan 2 cocugunuz ne dusunur bilemedim acikcasi, kardes onlari birbirine daha mi cok baglar, yoksa annesi babasi siz olan bir kardes gelince kendilerini yabanci mi hissederler emin olamadim :KK51:

Bilemedim, dedigim gibi kisisel bir konu. Burda tekrar bebek aglamasi dinlemeye razi degilim diyen de cikar, cok cocuk seviyorum diyen de. Siz istediginzi gibi yapin.

Ben yapmazdim.sanirim ya. Diğer çocukları dusunerek yapmazdım. Şuanda eşit koşullardalar, ama yeni bebek eşitliği bozar. Tabi bir de akadmeik işlerle çocuk büyütmek Zor olduğu için. Ya d aben çok zorlanıyorum bilmiyorum

Önceki evliliklerden 1 er cocuk var sanırım.
2 si de mi sizle kalıyor?Esinizin cocugunun bi annesi var sonucta.
siz neden 3 cocuklu oluyorsunuz anlamadım😁

Back
X