3. Çocuk

Neden olmasin ,mutluysaniz olur tabi ,
40 yasindayim ikiz bebeklerimiz var ,mutluyum seviyorum anne olmayi ,
Bikac yil sonra belki 3 numara bile gelebilir

yasayanlar deneyimlerini yazsinlar tabi ancak benim uc cocuk isterken cesaret edememe nedenlerim cok kalabalik.olma korkusu. yani 3 oto koltugu 1 standart arabaya sığmıyor. evler genelde 3+1 3 cocuk olunca cocuklari birlikte yatirmak.zorunda kalacagiz. bir otele gitmeye kalksak genelde en buyuk odalarda 2 tane 2 kisilik yatak oluyor. yani ben de aslinda 3 cocuga bazen niyet ediyorum ama sonra karar veremiyorum. bu arada henuz 1 cocugum var o nedenle ileride biyolojik saatim ne der bilmiyorum.

bir de ben ortak olan 3. cocuk evliligi pekistirir ille diye dusunmuyorum. tam tersi de olabilir. diger cocuklara karsi tavirlar degisebilir.
Bizim evde pekiştirmeye gerek yok çok şükür. Çocuklarda ayrım yok. Biz severek girdik ise. Belki onun için çocukları da çok seviyoruz. Çok kiymetliler

Seninle benzer hikayemiz var , daha once de yazismistik

Biz 3.cocugu yaptik , esim de cok istedi ben de , bizim bir de ortak cocugumuz olmali dedik , ben 38 esim 45 yasindaydi kizimiz oldugunda

Ben kendi deneyimimi anlatmayacagim cunku bizim bebek evliligimize ciddi bir balyozla vurdu ama yıkılmadik ayaktayiz , her tecrube farklidir birbirinden o yuzden gercekten istiyorsaniz , altindan kalkabiliriz diyorsaniz yapin ama cok zorluyor , herseye hazirlikli olun derim ben
Peki neden açıklayabilir misiniz ?

Ilk 2 yorum için çok teşekkür ederim kızlar harikasınız. ♡♡
Bence sizin gibi mutlu aileler çocuk yapmalı neler okuyoruz ah burda her türlü kötü alışkanlık aldatilma dayak kötü yaşantı içinde olan aileler çocuk için canhıraş çabalıyor çok kızıyorum onlara üzülüyorum o çocuklara
Maddi ve manevi olarak benimde binlerce şükür hayatım yolunda 3. Çocuğuma hamileyim tabiki iyice düşünün taşının ama olabilir diye düşünüyorum ben
40 yaş mevzuuna gelince de ilk çocuğunu o yaşta doğuruyor artık kadınlar 3. Çocuk için geç bir yaş değil belki düşünürseniz 40 a bile kalmazsınız

11 9 ben hadi desem 14 12 olacaklar insallah :))
Eğer düşünürseniz bebeğinizin 2 değil 4 ebeveyni olacak ve bebeğinizi nasıl büyüttüğünüzün farkına bile varmayacaksınız.

Ayrıca diğer çocuklarda büyük oldukları ve bakım olarak size ihtiyacı olmadığı için yeni gelen bebek eve apayrı bir pozitif hava katacak.

Maddi durum olarak düşünmeyin, ülke ortalamasının üstündesiniz, sağlık sigortanız var.

35 yaş ve üstü annelik duygusu çok farklı, kesinlikle 20 'li yaşlar anneliğine benzemiyor, bu duyguyu tekrar yaşamak için 4.yü bile düşünüyorum.

Kadınlarda menopoza yakın yaşlarda keşke bir tane daha düşüneydim pişmanlığı çok fazla oluyor ama keşke bunu doğurmasaydım pişmanlığı olmuyor...

Yani olanın değil olmayanın pişmanlığı oluyor, acabanız varsa ve yapmazsanız pişmanlık yaşama ihtimaliniz yüksek.

Birde eşinizle ortak çocuğunuzun olması hem sizi birbirinize daha çok bağlar, hemde şu an evliliğiniz yoluyla kardeş olan çocuklarınızın birbirlerine daha sıkı bağlanmaları için bir sebep olur....

Kendimden örnek vereyim, 25 ve 28 yaşında 2 kızım olduktan sonra artık "unumu eledim, eleğimi astım" modundaydım

35 yaşında plansız bir gebelikle şaşkınlığa uğradım ama şimdi hepimiz iyiki olmuş diyoruz, kızlarım anne gibi herşeyiyle ilgilenme konusunda çok istekliler.

Herşeyden öte 35 yaşında annelik duygusu daha bı farklı... anlatılmaz, yaşanır...

deteylı ultrasonla bakılıyor ben prf.a baktırmıştım kızıma .ikili 3 lü testten sonra detaylı ultrasonla zaten anlaşılıyor bebekte sorun olup olmadığı.ama küçük yaş anneliklerde de var o risk sadece yaş faktörüyle ilgilid eğil ki
Kesinlikle banada bakıldı hemde uzun bi süre hep doplere girdim perinatolojide biliyorum ama malesef top diyor yaş ilerledik risk yüzdesi artıyor dilerim olmasın hiç bir kimsenin evladına

Herkese merhaba
2. Evliliğini yapmış 2 çocuklu (esimle birer çocuklarimiz biyolojik) bir akademisyenim. Masallah çok güzel bir yuvam var. Maddi anlamda evimiz yok arabamız var. Ikimizinde güzel tatlı aileleri var. Çok sukur su anlık evliliği nde hiç bir sıkıntı yok (tabi ki 4 4 lük degil ama aklımı kurcalayan, içime sinmeyen birşeyler yok).
Daha önce eşimle 3 çocuk için konuştuğumuzda dalga geçmiştik ama hiç ciddi ciddi istiyorum dememişti ama artık cidden istediğini hissediyorum. Benim.isimle alakalı ciddi bir aşamam kaldi önünde. Akademik hayata çok sonradan geçtim onun için yaşıtlarıma göre biraz geriden gidiyorum yaşım 37.
Şimdi sizlere sorum şu 3. Çocuk çılgınlık mi? 3 çocuğu olanlar, hiç çocuğu olmayanlar, calisanlar, çalışmayanlar herkesten fikir istiyorum.
Kendimi anlatacak olursam hiç kendimi 3 çocuklu düşünmedim.
Birde düşünsem bile hemen düşünemem 40 yaş civarı bir planlama yapmamiz lazim.
Siz benim yerimde olsanız böylebir ise girer miydiniz?
Dipnot: eşim kesinlikle istemiyorum desem illa ki olsun diye zorlamaz. Ama o istiyor bugün kesin anladım ve ne kendime ne ona ne Kizlara ne de olursa bebeğe haksızlık etmek istemiyorum.
En Dipnot: bu işlerin bir yerde de nasip kısmet olduğunu biliyorum.
Benim hiç çocuğum yok. Ilkine hamile kalabilmek için tedavi görüyorum. Hayalimde hep 3 cocuk vardı. Ama ilki için uzun sure tedavi görünce kendimi hayatin akışına bırakmaya karar verdim. Bence siz de öyle yapın. 3 çocuğa aslanlar gibi bakan anne de biliyorum, tek çocukla kafayı yeme noktasına gelen arkadaşlarım da var.
Ne bileyim, kendi hayatıma gore degerlendirince benim gönlüm hep kalabalık aileden yana

Ucuncu cocugu isteyenler diger ikisine yetebilmismi ki ucuncu diye tutturuyor? Ne gibi imkanlar var mesela iki cocugunuz icin? Geleceklerini garantiye alabildiniz mi?Hersey para degil ama para da bu devirde cok sey maalesef..En nihayetinde ogretmensiniz kazanciniz belli yani..

Sizinle aynı meslekteniz, bence her şey yeterince zor iş ile ilgili. Hazır birer tane çocuk da büyütmüşsünüz mis gibi hayatınıza baksanız bence başa sarmak çok zor.
Benim 1 tane kızım var başka da düşünmüyoruz. Çok zor bence ya...

Ama aile ya da bakıcı desteğiniz varsa, siz de hamileliği ve ilk seneleri göze alıyorsanız neden olmasın.

Ben bi daha kilo aldığımı, o hamilelik durumunu yaşadığımı, emzirdiğimi, uykusuz geceleri düşündükçe içimi afakanlar basıyor :)
Ama anladığım kadarıyla sizde daha pozitifsiniz bu konuda

Bence sizin gibi mutlu aileler çocuk yapmalı neler okuyoruz ah burda her türlü kötü alışkanlık aldatilma dayak kötü yaşantı içinde olan aileler çocuk için canhıraş çabalıyor çok kızıyorum onlara üzülüyorum o çocuklara
Maddi ve manevi olarak benimde binlerce şükür hayatım yolunda 3. Çocuğuma hamileyim tabiki iyice düşünün taşının ama olabilir diye düşünüyorum ben
40 yaş mevzuuna gelince de ilk çocuğunu o yaşta doğuruyor artık kadınlar 3. Çocuk için geç bir yaş değil belki düşünürseniz 40 a bile kalmazsınız
Harika bir yorum çok teşekkür ederim

Eşinizin kızını bu kadar çok benimsemeniz çok hoşuma gitti. Kızlar kaç yaşında mutlu olurlar mı onlar da kardeşleri olunca?
En çokta siz mutlu olur musunuz her şeyden önce?

2 cocukluyum, 3. Yu hayal edemiyorum, bana yetti sahsen, ilgim alakam bir 3 ye yetemeyecek.

Her insan kendini bilir, siz de kendinizde 3 ye enerji buluyorsaniz yasiniz sorun degil, zaten planli gebelik dusundugunuz icin testlerinizi vs yaptirirsiniz.

Back
X