• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Çocuk

Bakıp bakamayacağınızı en iyi siz bilirsiniz. Doğurup dogurmama kararını da sadece siz verebilirsiniz. Bu konuda kimsenin laf söyleme hakkı yok. Tabi diğer çocuklara nasıl baktığınız da önemli. Bu konuda bir bildikleri varsa o yüzden aldır diyor olabilirler. Yoksa hiç-bir anne kızına kolay kolay bebek aldır demez. Bari bundan sonra dikkatli olun.

Allah yardımcınız olsun.benim cesaretimi kıran annem yapamazsın küçük kızına yazık aldır diyor.kardeşimde aynı şekilde düşünüyor.beni incitiyorlar.
Ne biçim anne, ne biçim kardeş ya 🤬🤬🤬 mutluluğun için onlarla konuşmaya ara ver bence. Onlar sen yapamazsın diye değil,bakım için yardım istersin diye böyle diyorlar, belli.
Kimsenin lafıyla yavrunu aldırma. Benim kuzenim de çok genc yılında peşpeşe hamile kaldı. Hatta ikinciye bile hazır değilken ,ikinci birkaç aylıkken üçüncüye hamile kaldı. Güzel ama yorucu bir işi vardı, işten de peşpeşe izinler aldığı için sorunlar yaşadı ,hamilelikleri kusmakla,serum taktirmakla geçiyordu , o arada geride kalan çocuklarla zorlandı falan filan. Ama bir sekilde büyüyorlar. Kreş gibi bir evleri var:)
Doğan büyür demişler. Keşke önleminizi alsaydiniz ama olmusa da çare yok

3. Kez hamileyim çok tedirginim 7 aylik bir kızım 4 yaşında bi oğlum var.korunsaydiniz diyeceksiniz biliyorum hakta veriyorum.ama söylemesi ayıp üstüme boşalma ile hamile kaldım.3 çocuk annelerinin yazılarını bekliyorum biraz cesaretlendirilmeye ihtiyacım var
Çok zor ama aldırma durumu olmayacağına göre mecbur bi şekilde olacak 🤷🏻‍♀️ Allah yardımcın olsun. Benimkiler ararasında da 20 ay var eşimden başka destek olan yok çok zor valla ama bi şekilde oluyor. Tabi ben tükendim, resmen yaşlandım 😬

3. Kez hamileyim çok tedirginim 7 aylik bir kızım 4 yaşında bi oğlum var.korunsaydiniz diyeceksiniz biliyorum hakta veriyorum.ama söylemesi ayıp üstüme boşalma ile hamile kaldım.3 çocuk annelerinin yazılarını bekliyorum biraz cesaretlendirilmeye ihtiyacım var
Merhaba. Aynisini yasadim ama bile isteye. 7 aylıktı ortanca ben 3. Ye hamile kalmıştım. Planli gebelik olduğu için aldirmak vs düşünmedim. Zorluyor illa ki. Tempomuz cok arttı. Yorgunluk uykusuzluk 2.5 yıldır tavan yapmış durumda. Ama biz istedik. Eşiniz yardımcı olur mu? Geceleri birlikte uykusuz kalır mısınız? Anneniz ya da kv niz yakın mi cok bunaldiginizda destek olurlar mi? Ben ikiz delisiyim, ikiz gibi büyütüyoruz. Yavas yavas birlikte oynuyorlar en küçük 1 yaşında. Ortanda 15 ay büyük.

3 kız kardeşiz. Ablam son derece gereksiz. Tek çocuk olunca paylaşmayı bilmiyor. En ideali 2 çocuk. Kardeş sevgisini tadıyorsun. Çocuklar arasında çok az yaş farkı olmamalı bence. Kıskançlık çok oluyor. Bir psikolog söyledi. Böyle durumda büyük çocuk küçük onun çocukluğunu elinden almış hissediyormuş ve kinleniyormuş
Maddi durumunuz var ise aldırmayın çocuğunuzu. Takdiri ilanı. Demek ki Allah dünyaya gelmesini istedi. İkiyi büyüten 3.üde büyütür. Ama bundan sonra daha güvenilir doğum kontrol yöntemleri kullanın.

Vakit ayırıp yorum yazan herkese teşekkürler.bebegimi aldırmayı hiç düşünmedim.sadece annemin görüşünü belirttim.esim de bende memuruz.kizim zor bir bebek ve anne sütüne çok düşkün.ben sadece 3 çocuk annelerinden cesaret almak istedim.bir arkadaşımız inanmamış ama gerçekten üstüne boşalma ile hamile kaldım.esim bile gebeliği duyunca inanmadı olamaz dedi çünkü.bunu yaziyorumki herkes dikkat etsin benim gibi essekten düşmüş donmesin

Biz size aldır yada aldırma diyemeyiz. Aileniz destek olmak istemeyecek,tavırlarından belli. Tek başıma bakarım yada yardımcı tutarım diyorsanız olur ancak.
Ben şartlar ne olursa olsun yapamam 3. Çocuğu.. Maddiyat el versede psikolojim izin vermez.

Ben ne olursa olsun aldirmazdim.

Ama size aldir aldirma demek bize dusmez.
Maddi durumunuz nasil, arkadas cevreniz nasil?
Belki gelip bakmaz ama malzeme alsaniz size yemek pisirecek komsunuz var mi, yemek yapmaya vakit ayirmamak size 1 saat de olsa avantaj saglar. Ben kolumu kirmistim komsularim samimiyetim olmamasina ragmen sık sık yemek yapip getirdi mesela kurtarici oldu. Samimi komsunuz varsa destek isteyin.

Bakici tutmak, temizlikci destegi almak, en azindan haftada 2 gun bi universite ögrencisinden yardim almak gibi seyler saglayabilir misiniz?

2. Cocugunuza hamile kaldiginizda ikiz olsaydi ne olacakti? Aldirmayi dusunur muydunuz? Farzedin ki ikizler...

Spermler oksijenle temasla ölür
Yani üstüne boşalma gibi bir durumla hamile kalmak imkansız
Çünkü spermler yürüyemez koşamaz kendi kendilerine girişi bulamazlar
Korunmadık deseniz daha dürüstçe olurdu
Hayırlı olsun bebeğiniz
Muhtemelen anneniz kardeşiniz onlardan fazlaca destek talebinde bulunursunuz diye korktular, kimsenin aldır demeye hakkı yoktur
Annesiniz korkmayın cesaretli olun gerekirse yardım almayın kimsenin lafını işitmeyin tüm gücünüzle kendiniz bakın. Ve tüplerinizi bağlatabilirsiniz doğumdan sonra
Çünkü rahminiz doğurgan yapıdaysa spiral varken bile hamile kalma olasılığınız ve spiralin kayma durumu olabiliyor riske atmayın derim

Vakit ayırıp yorum yazan herkese teşekkürler.bebegimi aldırmayı hiç düşünmedim.sadece annemin görüşünü belirttim.esim de bende memuruz.kizim zor bir bebek ve anne sütüne çok düşkün.ben sadece 3 çocuk annelerinden cesaret almak istedim.bir arkadaşımız inanmamış ama gerçekten üstüne boşalma ile hamile kaldım.esim bile gebeliği duyunca inanmadı olamaz dedi çünkü.bunu yaziyorumki herkes dikkat etsin benim gibi essekten düşmüş donmesin
Obarkadas bu işi bilen biri.... Lütfen geri çekilme ile kalmışsınız diyin bunu. Üste bosanarak mümkün değil!!!!!!!

Bu şekilde gebelik olabileceğini biliyorum başıma geldiği için, kendinizi anlatmaya uğraşmayın anlamamakta direnip sayfalarca doğum kontrol diye yazmaya devam ederler :))) Şu an yaşadığınız korku, panik, kafa karışıklığı, tedirginlik hepsi çok normal, bu devirde bir çocuğu bile hakkıyla büyütmek çok çok zor iken üçüncü insanı haliyle ürkütüyor ama dünyaya gelen büyüyor bir şekilde. Eşinize çok iş düşüyor, umarım size destek olan bir babadır, Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin, kolaylıklar diliyorum

Aldır aldırma diyemem zorluğuna göre karar verecek büyütecek olan sizsiniz rızkiyka gelir hilayelerine ben inanamiyorum ayrıca üste bosalmayala olmamıstır o belliki doğurgansınız çift koruma yapmalıydınız siz gene hamile kalırsiniz zaten bu bilinçsizlikle
Canım bibim o rızık lafı bambaşka birşey yani yaşayacağı varsa gelir anlamında ama bizim millet ona Allah'ın özel hesap açacağını düşünüyor🤷

Annem olur ama istemiyorki aldır diyor
Anneyi bosverin, Allah bagislasin öncelikle.
Iki çocuğum var, zorlanıyorum, yalan yok.
Ama büyüyorlar, zor da olsa her halleri aşk.
Eşiniz yardım edecek.
Beraber buyuteceksiniz, başka yolu yok.
Eşiniz ne düşünüyor, iki katı yardımcı olmalı her konu da.

Dünyaya geleceği varmış sen istemesende o bir can ve rızkıyla geliyor... belki ilerde büyüyünce iyiki doğurmuşum seni dedirticek bi evlat olucak.. anneniz değil sizsiniz bu kararı vericek olan.. Ben bunun altından kalkabileceğiniz için rabbimin size bunu verdiğini düşünüyorum.. çünkü bu nasip tamamen
Rizkiyla geliyor tamamen saçmaliktir önce o cocugun rizkini düsünmek lazım öyle dogurmak lazim hiç bir çocuk icerden hisse senediyle çıkmıyor. Konu sahibinin kendi karari kessin dogurur kiyamaz ama geri cekilmeyle korunmicagini bilecek durumda olmaliydi. Asla korumaz.

Farzetki ikiz yada siz bilirsiniz.baskalarini değil kendinizi dinleyi n..

Vay arkadaş biz bir yıldır yumurtlama günleri vücut ısıları bilmem ne takibi yaparız olmaz nerdeyse milletin kocası bi odada masturbasyon yaparken kendisi diğer odada hamile kalacak :KK48: Kusura bakmayın ben sadece buna takıldım ötesini anlamam:KK48:

Back
X