3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

uckelebek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2023
55
61
3
43
Bu forumu boşanma konumuz başladığından beri takip ediyorum. Şimdi artık geldi çattı benim de sizin fikirlerinize ihtiyacım var. 3 çocuğum var; 8,15 ve 16 yaşlarında . 20 yıllık evliyim. 2 yıllık önlisans mezunyum ama hiç çalışmadım. Eşim elektrik mühendisi şuanda iyi bir firmada iyi bir pozisyonda çalışıyor. Çok çalışkan dürüst bir insandır çocuklarına da çok düşkün ama boşanmayı yıllardır dile getirir. Artık bu yıl evden de ayrıldı dönem dönem açıkça konuştu birkaç kez ayrılalım diye. Ne kadar dirensem de kararlı artık ben de kabullendim. Eş dost arkadaşlarıma fikir almak için sordum. Anlaşmalı boşanmada neler istemeliyim diye ona da söyledim ama fazla geldi. 15000 tl nafaka, 300.000 civarı bir araba , 250.000 tl nakit para istediğimi söyledim. Çocuklardan biri özel okulda onların kıyafet okul masrafını da karşılamasını istedim. Bunlara ses çıkarmadı ama nafakayı ve toplu parayı fazla buldu. Buarada evi arabası yok. Oturduğumuz evin tüm masrafını şirketi karşılıyor lüks yeni bir site, 4+1 ev burdan çıkmak istemiyorum tabiki. O da çık demedi ama bu işyerinden ayrılsa bu ev imkanı olmayacak bu kafama takılıyor. Sizce taleplerim çok mu, ekonomi ortada böyle bile geçinmek zor olacak bizim için. Çekişmeliye mi dönmeliyim

15bin tl nafaka çok gerçek dışı kusura bakmayın
Ayni imkanlar kalacak ama bosanmis olacaksınız gibi düşünüyorsanız çok yipranirsiniz
Çocuklarınız büyük yaş faktörü var ama iş araştırmanın faydası olacaktir
Çekişmeli boşanma bu talepleri karsilarmi bilmiyorum avukata danismakta fayda var

Eşinizin maaşı ne kadar? Birikim ve taşınmaz var mı? Eşiniz istemediği için mi çalışmadınız? Yoksa çalışmamak kendi tercihiniz miydi?

Daha evi bile olmayan biri bu istekleri asla karşılayamaz. Zaten boşanma aşamasında erkekler çirkfleşiyor.
Sakın çekişmeli boşanma. 500 er lira nafaka anca alırsın. Tazminatta birşey alamazsın. Ortada ev araba da yok el el de baş başta kalırsın.
Gerçekçi rakamlarla boşanmaya bak. Mesela arabayı al. Ev işi kalır herhalde.
Çocukların okul masrafı ve 2500 er lira nafaka gibi. Sen de 20 yıldır çalışmıyorsan belki asgari ücretle bir iş bulabilirsin.
Adam belli ki hep plan yapmış da ev araba almamış. Allah bildiği gibi yapsın onu.
Ben 10 yıl çalıştım 105 gram altın tazminat olarak kş onu da 1 yıl sonra ödemeli(hala ödemedi) 2 çocuğuma 2500 lira nafaka ile boşandım.

Uzlaşı yoluna gidin. Arabayı kabul etti nafaka ve toplu parayı fazla buldu sanırım. Extra evde kalmak istiyorsunuz ve özel okul masrafları. Mahkemede tümünü alamazsınız. Toplu paradan feragat edilebilir bence. Birde bu durumda sizinde çalışmanız gerek sanırım. Eski eş iyi bir pozisyonda diye anladım. Size iş bulmasını da rica edin. Tecrübeniz olmadığı için kendiniz iş bulma konusunda zorlanabilirsiniz.

12 adaları unutmussunuz.
Evi bile olmayan adam 300binlik arac alip, 250bin nakit verip, her ay 15bin nafakayi yollayip, cocuklarin ozel okul masraflarini nasil karsilasin
Artı ücretsiz tahsis edilen lüks evde oturmakta var. O kısmı atlamışsınız :)

İstekleriniz cok utopik 20 yil calismayip bide adamin herseyini almak istiyorsunuz sizde artik calisip fedakarlik yapma zamanina gelmissiniz arabayi alinda toplu para ne alaka ve 15 bin nafakanin uzerine cocuklarin tum masraflarini kafsilayacaksa adam yemeyip icmeyip size calisacak heralde. Siz sanirim calismadan hayatiniza devam etmek istiyorsunuzda cekismeli bile bosansaniz bukadar sey alamazsiniz yani

Bu forumu boşanma konumuz başladığından beri takip ediyorum. Şimdi artık geldi çattı benim de sizin fikirlerinize ihtiyacım var. 3 çocuğum var; 8,15 ve 16 yaşlarında . 20 yıllık evliyim. 2 yıllık önlisans mezunyum ama hiç çalışmadım. Eşim elektrik mühendisi şuanda iyi bir firmada iyi bir pozisyonda çalışıyor. Çok çalışkan dürüst bir insandır çocuklarına da çok düşkün ama boşanmayı yıllardır dile getirir. Artık bu yıl evden de ayrıldı dönem dönem açıkça konuştu birkaç kez ayrılalım diye. Ne kadar dirensem de kararlı artık ben de kabullendim. Eş dost arkadaşlarıma fikir almak için sordum. Anlaşmalı boşanmada neler istemeliyim diye ona da söyledim ama fazla geldi. 15000 tl nafaka, 300.000 civarı bir araba , 250.000 tl nakit para istediğimi söyledim. Çocuklardan biri özel okulda onların kıyafet okul masrafını da karşılamasını istedim. Bunlara ses çıkarmadı ama nafakayı ve toplu parayı fazla buldu. Buarada evi arabası yok. Oturduğumuz evin tüm masrafını şirketi karşılıyor lüks yeni bir site, 4+1 ev burdan çıkmak istemiyorum tabiki. O da çık demedi ama bu işyerinden ayrılsa bu ev imkanı olmayacak bu kafama takılıyor. Sizce taleplerim çok mu, ekonomi ortada böyle bile geçinmek zor olacak bizim için. Çekişmeliye mi dönmeliyim
Neden bosanmak istiyor ve ortada bısey yokken neden kabul ettnız bıraz daha acar mısınız konuyu

Cekismeliye girme nafaka cok az baglaniyor cocuklarin butun okul masraflarini anlasmaya koy universite dahil .kırayi talep edin sizde ise girip fatura mutfaj masrafina calisin .yoksa cekismelide bunlar hayal olur .ben altinlarimi alamadim oda yetmiyor 16 bin maasa 1500 nafaka veriyor onada cok diyip yeri gogu inletiyor avikati cekismeli cok cok zor yuzyuze bakacak durumunuz bile olmuyor nefret ettiriyor kendinden avtk dilekceleri taniklar cok uzucu surecler akli olan anlasmaliya ikna eder

Daha kendi eviniz yokken 250.000 nakit araba yüksek nafaka istiyorsun mahkemenin bile bunu vereceğini zannetmiyorum ayrıca küçük bebeyin yok şimdiden iş aramaya bak ve direnmenin anlamı yok adam istemiyor evide ayırmış

Son düzenleme:
Back
X