3 çocukla boşanmak

Ücretsiz kres hizmeti de var. Bir yildir bir büyükşehirde aile ve sosyal pol. Bakanliginin sed biriminde calisiyorum. Eğer bosanmaya karar verirsen yapacagin sey bulundugun ildeki ASPB il müdürlüğüne veya sosyal hizmet merkezine basvurmak. Bir dilekce ile durumunu anlat. Normalde bu destek bir maas degil yani soyle soyleyeyim ailelerin kriz dönemlerini atlatabilmeleri icin devletin verdigi kısa sureli bir yardim. Ama ben sartlari duzelmedigi icin yillarca destek alabilen insanlar gördüm. Bu yardim icin ev ziyaretine gidiyorum. Uzman uygun gorurse ilk etapta bir yillik yardim baglanir. 6 ayda bir ev ziyaretine gideriz. Ve kurum karariyla bu yardim suresi uzatilabilir. Lutfen umutsuz olma. Devlet anneler cocuklarini kurum bakimina birakmasin kendileri büyütsun diye bu yardimi veriyor. Ki senin engelli cocugun varsa bu calisamaman icin bir mazerettir.

Tost yapması, çağırması , emziriyorsun ye demesi bile bir adım aslında.Neden inatla gitmediniz ?
Kafanizda bitirdiginiz için her yaptığı her söylediği batıyor sanırım.
Şu boşanma fikrini bir kenara bırakın . Biraz daha alttan almaya çalışın...Baktınız bir tartisma çıkacak gibi hemen cevap vermemeyi seçin,yada haksız olduğunuzu kabul edin...Birakin konuşsun konuşsun sussun.En azindan çocuklar için yapın bunu.
10 yıllık evlilik,3 çocuk,son bir kaç ay artan kavgalar.Evliliginize şans verin,belki ilk yıllar gibi aşk dolu olmaz ama saygı çerçevesinde yurutebileceginizi düşünüyorum.
Çocukları alip vurup kapıyı çıkın demek buradan çok kolay,ama görünen köyde kılavuz istemez.Bu sizinde çocuklarında zararına olur.

İnat değil aslında. Yiyecek halim yok ki. Kaç saattir ağlıyorum. Çok zoruma gitti inan ki. Çocuklar olmasa hiç düşünmezdim. Gelmezdim bile eve tekrar. Düşünüyorum hiç çıkış yolu yok. Ama devamlı da alttan alıp pusup oturmak da nereye kadar. Zaten çocuklardan çok yıpranıyorum bi de onu mu avutayım. Bilmiyorum ki hangisi daha yıpratıcı..

Kaçarak giderseniz;turlu turlu iftiralara mazur kalırsınız.Ekonomik özgürlüğünüz yokmuş.ofkeyle hareket etmeyin.sabredin.iyilikle konusun.kacma gibi bir hataya düşerseniz;bir müddet sonra geri donmek icin çagreler ararsınız.

Canım arkadaşım, ben kk yı bekarken okurdum çünkü burada tecrübeli kadınlar vardı, bundan ayrı ders çıkarılması gereken çok hikaye vardı, bdv de boşan denen konularda genelde adamın ev ile alakası yok şiddet aldatma hepsi bir arada oluyor yoksa genelde yapıcı cevaplar görüyorum. Bak sosyal hizmet uzmanı hanım yazmış, bir çok devlet koruması var, bunlara başvurusun boşandıktan sonra ama bu sorumluluğun fazlası sırtına binecek bunu da unutma.
Biliyorum canım ben 10,yıllık üyeyim çeyiz alışverişleri için üye oldum. Öyle şakasına söyledim onu.

Çocukların sorumluluğu düşündürüyor beni. Hadi her turlu maddi imkanı sağladım. Babalarının yaptıklarından geri bırakmadım diyelim. Ama disiplin edebilir miyim. Ergenlikleri nasıl olacak. Ama ben de dünyaya bir kere geldim her gün kavga gürültü nereye kadar. Hangisi daha kolay bilemiyorum kafamı toplayamıyorum.

Sizin gibi yüzlerce kadın var, asla umutsuzluga kapilmayin. Esinin terk edip gittigi, cocuklariyla sokaklara attığı, fuhuş yaptirdigi, kendi öz kızına tecavuz ettigi ve boyle travmalardan çıkıp ekonomik ve psikolojik destekle sonrasinda mutlu bir hayat kuran insanlar var. Ben sizin durumunuzu umutsuz gormedim. Lutfen umutsuz olmayin. Bu saatte acınızı kalbimde hissettim lutfen aglamayin. Cocuklariniz icin kendinizi toparlayin

Ücretsiz kres hizmeti de var. Bir yildir bir büyükşehirde aile ve sosyal pol. Bakanliginin sed biriminde calisiyorum. Eğer bosanmaya karar verirsen yapacagin sey bulundugun ildeki ASPB il müdürlüğüne veya sosyal hizmet merkezine basvurmak. Bir dilekce ile durumunu anlat. Normalde bu destek bir maas degil yani soyle soyleyeyim ailelerin kriz dönemlerini atlatabilmeleri icin devletin verdigi kısa sureli bir yardim. Ama ben sartlari duzelmedigi icin yillarca destek alabilen insanlar gördüm. Bu yardim icin ev ziyaretine gidiyorum. Uzman uygun gorurse ilk etapta bir yillik yardim baglanir. 6 ayda bir ev ziyaretine gideriz. Ve kurum karariyla bu yardim suresi uzatilabilir. Lutfen umutsuz olma. Devlet anneler cocuklarini kurum bakimina birakmasin kendileri büyütsun diye bu yardimi veriyor. Ki senin engelli cocugun varsa bu calisamaman icin bir mazerettir.
Anladım canım çok teşekkür ediyorum bilgiler için..

Siz esinizden boşansanız da esinizin size destek olacagini ve cocuklariyla ilgilenecegini düşünüyorum. Sorumsuz bir baba profili cizmedi benim gözümde. Bosanmakta kararliysaniz onun da eninde sonunda bunu kabul edecegini dusunuyorum. Inanin ben cok kotulerini gordum ama sizin esiniz onlardan degil. Engelli bir cocuk sahibi olmak zaten psikolojik olarak yipratici birsey. Bence esiniz yorulmus. Belki siz ondan daga beter durumdasiniz. O yuzden alttan da alamiyorsunuz. Keske bir aile danisma merkezine gitseniz. Yardimci olabilecegim bisey olursa ozelden de yazabilirsiniz.

Kaçarak giderseniz;turlu turlu iftiralara mazur kalırsınız.Ekonomik özgürlüğünüz yokmuş.ofkeyle hareket etmeyin.sabredin.iyilikle konusun.kacma gibi bir hataya düşerseniz;bir müddet sonra geri donmek icin çagreler ararsınız.

Ondan korkuyorum zaten. Pişman olmamak için çok iyi düşünüp yolumu çizmem lazım. Çocukların en az hasarla atlatmaları lazım..

Biliyorum canım ben 10,yıllık üyeyim çeyiz alışverişleri için üye oldum. Öyle şakasına söyledim onu.

Çocukların sorumluluğu düşündürüyor beni. Hadi her turlu maddi imkanı sağladım. Babalarının yaptıklarından geri bırakmadım diyelim. Ama disiplin edebilir miyim. Ergenlikleri nasıl olacak. Ama ben de dünyaya bir kere geldim her gün kavga gürültü nereye kadar. Hangisi daha kolay bilemiyorum kafamı toplayamıyorum.
Boşanma sürecinde bir süre çocuklardan ayrı kalacaksın bu kesin ve nerede kalacaksın, devletin imkanları var, sığınma evleri vb. Benim önceki yorumumu yanlış anlama, gerçekçi baktım sadece ama sosyal hizmetler uzmanı arkadaşın yönlendirmesi bir umut ışığıdır bence. Çok zorlu bir süreç seni bekliyor ama değer diyorsan belgelerini hazırla şimdiden ve küçük bir birikim yapmaya çalış. Çocukların disiplini güç ve sert olmayı gerektirecek büyük ihtimalle. Ama karar verenin önünde hiç bir ihtimal duramaz

Sizin gibi yüzlerce kadın var, asla umutsuzluga kapilmayin. Esinin terk edip gittigi, cocuklariyla sokaklara attığı, fuhuş yaptirdigi, kendi öz kızına tecavuz ettigi ve boyle travmalardan çıkıp ekonomik ve psikolojik destekle sonrasinda mutlu bir hayat kuran insanlar var. Ben sizin durumunuzu umutsuz gormedim. Lutfen umutsuz olmayin. Bu saatte acınızı kalbimde hissettim lutfen aglamayin. Cocuklariniz icin kendinizi toparlayin
Yani onları düşününce benimki hiç bir şey tabii ki. Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Yani zaten benim hayatım çok zor genel olarak. Bir de eşim köstek olup iyice zorlaştırıyor. Şikayet edince şükürsüz oluyorum. Herşeyden şikayet eden oluyorum.

Ondan korkuyorum zaten. Pişman olmamak için çok iyi düşünüp yolumu çizmem lazım. Çocukların en az hasarla atlatmaları lazım..

Eğer daha büyük sorunlar yoksa;öfkeye kapılma.ekonomik özgürlüğün ;sahip
Çıkanın yoksa;evliliğini düzeltme yoluna git.ev çocuklar derken,seninde sinirlerin yıpranmıştır.kacmak kurtuluş degil;hem adini çıkarırlar;hem çocuklarının hayatına yansır.esinle iyilikle konus.

Siz esinizden boşansanız da esinizin size destek olacagini ve cocuklariyla ilgilenecegini düşünüyorum. Sorumsuz bir baba profili cizmedi benim gözümde. Bosanmakta kararliysaniz onun da eninde sonunda bunu kabul edecegini dusunuyorum. Inanin ben cok kotulerini gordum ama sizin esiniz onlardan degil. Engelli bir cocuk sahibi olmak zaten psikolojik olarak yipratici birsey. Bence esiniz yorulmus. Belki siz ondan daga beter durumdasiniz. O yuzden alttan da alamiyorsunuz. Keske bir aile danisma merkezine gitseniz. Yardimci olabilecegim bisey olursa ozelden de yazabilirsiniz.

Hayırlısı bakalım... Evet boşanmayı çok çok çok istiyorum korkularım vardı ama bir yolu olmalı diyordum konuyu açtıktan sonra daha çok korktum. Aklıma eseni yaptım hep. Hiç düşünmeden çok karışık yollara girdim. Çoğunda pişman oldum. Yine pişman olmaktan korkuyorum. :( ama yutup oturmak da istemiyorum bu yaptığının bir bedeli olmalı :(

Arkadaşlar son zamanlarda bu konuyu düşünüyorum hep. Son 4-5 aydır hiç geçinemiyoruz herşeyden kavga eder olduk. Bu gün yine kavga ettik uzerime yürüdü çocukların yanında. Annesinin yanında. Annesi araya girmese belki de vuracaktı. Sonra iftardan sonra hiç bişey yok gibi konuşmaya başladı.

3 çocuğum var biri 8 yaşında biri biraz daha küçük engelli biri 10 aylık.

Biz çok severek evlendik. Çok iyiydi ama sanki 3. Çocuktan çocuktan sonra herşey bozuldu. Seviye kalmadı ilişkimizde. Korkmadan çekinmeden bir birimizi kırar olduk. Hatta son nokta el kaldırdı. İlerde vuracak belki.

Ama korkuyorum. Asla anlaşmalı boşanmaz. Benim kaçıp düzen kurmam lazım ama ne ailem ne akrabam var. Engelli çocuğum düşündürüyor. Zamanında okumadım diplomam yok. Şimdi kendime yetemiyorum. Basıp gitmek istiyorum korkuyorum. Sizce nasıl bir yol izlesem. Biraz akıla biraz cesarete ihtiyacım var çok korkuyorum çocukların düzeni bozulacak. Yeni düzen kurup çocuklarıma bakabilir miyim bilmiyorum.
Öte yandan geçinemedikçe çocukların psikolojisi bozulacak.. Akıl verin nolur.
Eşinle ilişkini düzelt çocuklara acı boşanma elde daha iyisi yok.ayrılmak dilde kolay.herkedin evliliği süper değil yalnızca sabır saygı ve anlayış lazım

Evet 3 çocukla dünyanın yuku... Ben de bundan çok korkuyorum. Ama öte yandan nerdeyse her gün kavga eder olduk.. Çocuklara da yazık diyorum. Belki ben cevap vermesem kavga büyümez ama tutamıyorum kendimi kan beynime sıçrıyor:KK43:
Siz psikolojik destek alın, sakin kalırsınız böylece. Zor ama alttan almaya bir süre eşiniz yokmuş gibi davranmaya çalışın. Aklınıza sürekli sorunları getirmeyin tam tersi eşinizin iyi yönlerini mutlu günlerinizi getirin.

Eşinle ilişkini düzelt çocuklara acı boşanma elde daha iyisi yok.ayrılmak dilde kolay.herkedin evliliği süper değil yalnızca sabır saygı ve anlayış lazım
Biz hepsini tukettik artık. Ama yapacak bişey yok gibi görünüyor :( yutup oturacağız mecbur. :(

10 yıllık evliyiz. Artık orta yol bulan kalmadı. Benim kafamda son aylarda hep bir yolunu bulup boşanıcam nasılsa diye bi bitirmişlik vardı. İnceldiği yerden kopsun diyordum ama cevaplardan sonra hiç yolunun olmadığını gördüm. BDV de açılan her konuda herkesi boşatıyorlardı. Benimkini kurtarasınız geldi. :KK43:
Allah aşkına bu millete ne oluyor en ufak şeyde boşanma dusunuyor. Hakikaten milletin genetiğiyle oynandı. Bir önceki mesajınıza bianen diyorum, evet haklisiniz çok kırılmşsiniz belli ama adam kalkıp kendi sahur hazırlamış, sizi düşünmüş çağırmış. Hala ne diye somurtup adamı tersliyorsunuz. O adam ise gidecek, kaç saat oruç tutacak. Biraz sırf Allah için zorla olsa da kalkıp gitseydiniz,bir çay koyayim kuru yeme deseydiniz, eminim o adam da yumisayacakti. Yani biraz alttan alsaniz, adamın ne derdi var anlamaya calissaniz olmaz mi? Herseyi birilerinden beklemeyin, yuvayi toparlayacak olan sizsiniz. Bir de herkesi bosatiyorsunuz bana boşan demiyorsunuz diyorsunuz. Boşanmak o kadar basit mi, KK dakiler boşan deyince bosanacaksiniz. Burda fevri hareket edip boşanan, perperisan olup eski kocasının peşinden koşanlar, ah vah edenler da var. Siz bir adamı idare edemiyorum diye sizlaniyorsunuz ama boşanıp bir işe girseniz türlü türlü insanin kahrını cekesiniz. Çocuklarınız ne olacak??? 3 çocuğunuz var aklinizi başınıza alın. O yuva kolay kurulmadı, 10 yıldır kolay yurumedi, o çocuklar kolay büyümeyecek. Siz elinizi taşın altına koyup kurtaracaksinjz yuvanizi, kimseden bosan diye de tavsiye beklemeyin.

bence bir erkek olarak esiniz iyi sayılabilecek bir es. erkek olarak diyorum cunku erkeklerin kapasiteleri bu kadar iste..mesela siz bogazini dusundu demissiniz ama size tost yapmış ve çağırmış o onun yeterli oldugunu dusunuyor. kadin olarak biz olsak daha israr ederdik. ama erkekler daha duz. istemiyor istese yapmisim alirdi vs gibi dusunuyor. bogazini dusunse size hiç yapmazdi bile.

beklentilerinizi düşürdüğünuzde daha mutlu olursunuz bence. haftada bir cocuklara bakıyormus siz disari cikiyormussunuz. cogu davranisi guzel aslinda.

cocuk ufak oldugu icin uykusuzluktan vs ondan gerginlesmisinizdir. 10 aylik olan biraz daha büyüyünce duzelirsiniz.

bosanmayin bence. hayat daha zor olur sizin icin.

ustunuze yurumus tamam hos degil ama ramazan fevriligine verin. ben bazen iste o kadar gergin oluyorum ki esim selam dese saldircak gibi oluyorum. iste sıkıntıları olabilir vs vs.

cok ciddi sorunlar olmadikca yurutmeye calismak lazim yoksa dunyada evli cift olmamasi lazim zaten. yani herkesin sorunlari var. sevgiyle asiliyor genelde. sevginiz azalmis olabilir..basbasa bisiler yapmaya calisin. tekrar birbirinize ilginiz gelsin.

Back
X