3 çocukla boşanmak

Rabbim sana da şifa versin inşallah canım benim :KK43: zaten kafamda hiç bundan ayrılayım başkasıyla evlenirim diye bir düşünce yok.. Hayırlısı bakalım.
amin inşaallah özel değil se engel i nedir Allah şifa versin engelli çocuk özveri istiyor onu bırakIp işe de gitmen zor olur lütfen bu bir sınav sakIn ayrIl ma benim ailem de yaşadı bunu ben çook korktum ayrılırlar diye kimse komşu dahi ilgillenmiyor tek başına bakabilmen zor kabul etmen gerek dolaş aklInda n at biz çook şükür düzeldi k anne babam bakıyor herşey geçer

benim çevrem engelli anneler iyle dolu kas hastasIyIm bende anneler nasIl çırpınıyor en iyi bilen benim tüm ihtiyacI mı annem yapıyor babam 3te 1 ve bu anneler 2evladıda hasta olanI da var 5i olan ıda bunu bilerek şükür etmeli severek işler i yapmalı

amin inşaallah özel değil se engel i nedir Allah şifa versin engelli çocuk özveri istiyor onu bırakIp işe de gitmen zor olur lütfen bu bir sınav sakIn ayrIl ma benim ailem de yaşadı bunu ben çook korktum ayrılırlar diye kimse komşu dahi ilgillenmiyor tek başına bakabilmen zor kabul etmen gerek dolaş aklInda n at biz çook şükür düzeldi k anne babam bakıyor herşey geçer
Cerebral palsili canım. İnşallah biz de düzeliriz çok umudum yok gerçi.

Bilmiyorum ki kafamda bitirdim sanırım. Olmuyor her an her an düşünüyorum. Nasıl gidebilirim nereye giderim sürekli planlar yapıp bozuyorum hiç cesaretim yok zaten.

Allah şifa versin yavrunuzu tüm çocuklara . Dediğim gibi siz de zor zamanlar geçiriyorsunuz . 3 çocuk biri özel bakım isteyen , biri de çok ufak daha . Eşinizden gerekli desteği görmediğiniz için siz de haliyle bunalmışsınız . Size biraz nefes aldıracak zaman lazim . En kısa zamanda yardımcı alın biraz yükünüz hafiflesin . Emin olun 3 çocuklu evin dağınıklığını kimse garipsemez . Önce kendi ruhunuzu , psikolojinizi rahatlatın gerisi gelicektir.

Arkadaşlar son zamanlarda bu konuyu düşünüyorum hep. Son 4-5 aydır hiç geçinemiyoruz herşeyden kavga eder olduk. Bu gün yine kavga ettik uzerime yürüdü çocukların yanında. Annesinin yanında. Annesi araya girmese belki de vuracaktı. Sonra iftardan sonra hiç bişey yok gibi konuşmaya başladı.

3 çocuğum var biri 8 yaşında biri biraz daha küçük engelli biri 10 aylık.

Biz çok severek evlendik. Çok iyiydi ama sanki 3. Çocuktan çocuktan sonra herşey bozuldu. Seviye kalmadı ilişkimizde. Korkmadan çekinmeden bir birimizi kırar olduk. Hatta son nokta el kaldırdı. İlerde vuracak belki.

Ama korkuyorum. Asla anlaşmalı boşanmaz. Benim kaçıp düzen kurmam lazım ama ne ailem ne akrabam var. Engelli çocuğum düşündürüyor. Zamanında okumadım diplomam yok. Şimdi kendime yetemiyorum. Basıp gitmek istiyorum korkuyorum. Sizce nasıl bir yol izlesem. Biraz akıla biraz cesarete ihtiyacım var çok korkuyorum çocukların düzeni bozulacak. Yeni düzen kurup çocuklarıma bakabilir miyim bilmiyorum.
Öte yandan geçinemedikçe çocukların psikolojisi bozulacak.. Akıl verin nolur.
canım üstüne yürüdükten sonra kötü davranmıyosa pişman olmuş olabilir. bi de devlet engelli çocuğun için emin değilim ama 900 tl gibi bi para veriyo bakım parası bakamadığını ispatlarsan ama inşallah dönemlik bişeydir gönlünü alır barışırsınız

10 yıllık evliyiz. Artık orta yol bulan kalmadı. Benim kafamda son aylarda hep bir yolunu bulup boşanıcam nasılsa diye bi bitirmişlik vardı. İnceldiği yerden kopsun diyordum ama cevaplardan sonra hiç yolunun olmadığını gördüm. BDV de açılan her konuda herkesi boşatıyorlardı. Benimkini kurtarasınız geldi. :KK43:
:DKız sen bu esprileri eşine yapsana,birşeyiniz kalmaz yeminle:D
Senin evlilik kurtulacak,başka yolu yok:KK20::sopa::KK45:

içimden bi ses seni taniyorum diyor,çok uzuldum oncelikle yasadiklarina

benim boyle bi cesaretim olmadi hiç aklilma gelsede faalieyete geçirmeyi bile deneyemedim ,insallah sen mutlu olmayi basarabilirsin ne deyim
dondum kaldim aklima bisey de gelmiyor
yurt disinda olsan çocuga devlet balardo sen çalisabilirdin
TR de bakim isleri nasil oluyor yada oluyormu

Arkadaşlar son zamanlarda bu konuyu düşünüyorum hep. Son 4-5 aydır hiç geçinemiyoruz herşeyden kavga eder olduk. Bu gün yine kavga ettik uzerime yürüdü çocukların yanında. Annesinin yanında. Annesi araya girmese belki de vuracaktı. Sonra iftardan sonra hiç bişey yok gibi konuşmaya başladı.

3 çocuğum var biri 8 yaşında biri biraz daha küçük engelli biri 10 aylık.

Biz çok severek evlendik. Çok iyiydi ama sanki 3. Çocuktan çocuktan sonra herşey bozuldu. Seviye kalmadı ilişkimizde. Korkmadan çekinmeden bir birimizi kırar olduk. Hatta son nokta el kaldırdı. İlerde vuracak belki.

Ama korkuyorum. Asla anlaşmalı boşanmaz. Benim kaçıp düzen kurmam lazım ama ne ailem ne akrabam var. Engelli çocuğum düşündürüyor. Zamanında okumadım diplomam yok. Şimdi kendime yetemiyorum. Basıp gitmek istiyorum korkuyorum. Sizce nasıl bir yol izlesem. Biraz akıla biraz cesarete ihtiyacım var çok korkuyorum çocukların düzeni bozulacak. Yeni düzen kurup çocuklarıma bakabilir miyim bilmiyorum.
Öte yandan geçinemedikçe çocukların psikolojisi bozulacak.. Akıl verin nolur.
Birbirimizi karşılıklı kırıyoruz diyorsun. Belki sizinde hatalarınız vardır. Beraber güzelce konuşsanız. Aile terapistine gitseniz. Üç çocuğun hatırına. Düzelecek bir durumdur belki.
Çocuklardan sonra cinsellik yaşamaya ara vermiş olabilirsiniz. Cinsellik bir evliliğin çimentosudur. belki bunu güçlendirmek lazım. O zaman olaylara karşı taha tahamüllü olursunuz.

Bence hemen gidin çocuğunuz için maaş isteyin. O maaşın bir kısmıyla eve en az haftada bir gelecek yardımcı tutun. Engelli yavrunuzu da özel eğitime yazdırın. Orada kaldığında size de kendinize ve diğer sorumluluklarınıza yetecek zaman kalır. Ayrıca oradaki etkinlikler çocuğunuzu geliştirir. Haftada bir gün de olsa kendiniz dilediğiniz gibi gezin,tozun. Önce siz iyi olun,bu ruh haliyle yararınız olmaz. Siz iyi olursanız evlilik de iyi gider, hayat da. Boşanmak yerine ben olsam böyle bir yol izlerdim.

Peki arkadaşlar ben şu an nasıl davranmam gerekiyor bilemiyorum :KK43: tamam boşanmak yok çekeceğim ama nasıl. Akşam işten gelince nasıl davranmam gerek. :KK43: yani çok sinirliyim içim soğumuyor yine kavga etmek istemiyorum . Ama görmek dahi istemiyorum nasıl yaklaşmam lazım. :KK43:

bir şey söylediğinde cavep vereceğiniz zaman önce içinizden 3 e kadar sayın sayarken ben bunu söylersem ne tepki verir diye düşünüp ona göre cevap verin
konuşmalarınız nötr olsun ne fazla samimi ne fazla kızgın
normal bir kişinin hayatı nasılsa o düzende devam edin mesela yemek mi yenecek birlikte yiyin sahur mu yapılacak birlikte yapın
ama artı bir özen göstermeyin ancak kızgın ya da öfkeli de konuşmayın

içimden bi ses seni taniyorum diyor,çok uzuldum oncelikle yasadiklarina

benim boyle bi cesaretim olmadi hiç aklilma gelsede faalieyete geçirmeyi bile deneyemedim ,insallah sen mutlu olmayi basarabilirsin ne deyim
dondum kaldim aklima bisey de gelmiyor
yurt disinda olsan çocuga devlet balardo sen çalisabilirdin
TR de bakim isleri nasil oluyor yada oluyormu
Olabilir. kim derdi bu hale gelecek bu evlilik değil mi:( ya da hep kötüydü de ben mi görmüyordum dersin. :(

Back
X