3 çocukla boşanmak

Bence hemen gidin çocuğunuz için maaş isteyin. O maaşın bir kısmıyla eve en az haftada bir gelecek yardımcı tutun. Engelli yavrunuzu da özel eğitime yazdırın. Orada kaldığında size de kendinize ve diğer sorumluluklarınıza yetecek zaman kalır. Ayrıca oradaki etkinlikler çocuğunuzu geliştirir. Haftada bir gün de olsa kendiniz dilediğiniz gibi gezin,tozun. Önce siz iyi olun,bu ruh haliyle yararınız olmaz. Siz iyi olursanız evlilik de iyi gider, hayat da. Boşanmak yerine ben olsam böyle bir yol izlerdim.
Maaşı boşanmaya karar verirsem alırım illaki. Şu an zaten eşimin maaşı yüksek olduğu için vermezlermiş. Kızım özel eğitime gidiyor zaten devletin verdiği 2 seansa ek 2 seans biz ücretli alıyoruz

Olabilir. kim derdi bu hale gelecek bu evlilik değil mi:KK43: ya da hep kötüydü de ben mi görmüyordum dersin. :KK43:
yok onceden de oyle olsa bilirdin canim
gormeaden duymazdan gel bakalim insallah sorununuz çozulur
ben ya duymuyorum yada çok pis karsilik veriyorum her iki durumdada bir saat sonra bisey olmamis gibi konusyyor benimki
sende sana hangisi iyi gelecekse onu yap

Valla nerden yazdım pişman oldum herkes ona taktı. :KK43:
Pişman olacağın bir şey yok canım,ben seni çok tatlı buldum,ondan yazdım,bence zaman ver kendine ve evliliğine,bence de kurtulmayacak bir şey yok.Boşan demek çok kolay,ama gerisi var.Eskiden bir şarkı vardı,halam genç kızken çok dinlerdi.AYRILMAK ÇOK KOLAY.
AYRILIK ZOR GELİR
DÜŞÜNMEK İSTEMEZSİN,
HATIRAN DİLLENİR..
TEK BAŞINA YAŞAMAK KOLAY MI SANIYORSUN,
ALDANIYORSUN...
Aynen böyleydi,hayat iki kişiyle daha çekilir oluyor canım.Bence de ki eşine,Bunu-bir-daha-sakın-tekrar-etme.Asla affım olmaz.
Arkadaşlarda çok iyi fikirler vermiş,hepsine katılıyorum.

ben genelde keskin davranırım boşanmalısın derim ama bu konuda öyle yapamazsınız. 1 çocuğum var çalışıyorum inan kreşe ver al bile zor oluyor yavrumu. sen de 3 tane kuzucuk var birisi özel. o yüzden karşılıklı iyi niyetli davranın sorundan çok çözüme odaklanın.
zira bu şartlarda boşanıp düzen kurabilmek çok zor.

normalde huzursuzluk ve uyumsuzluk çiftler arasında çözümsüz hale geldiğinde boşanılması taraftarıyım ama sizin 3 çocuğunuz var ve bu durumda yeni bir düzen kurma süreci yıpratıcı olabilir. öncelikle evliliğinizde kurtarılabilecek bir şeyler var mı ona bakmanız gerek. bence siz de yıpranmışsınız. aile terapisi faydalı olacaktır. birbirinize fırsat verin. özelikle biri engelli 3 çocukla kendinize başbaşa hiç zaman yaratamıyorsunuzdur uzun süredir. bir şekilde aile büyüklerinden yardım alın, kısa süre de olsa çocuklara baksınlar. bir hafta sonu kaçamağı bile iyi gelecektir. uzun uzun konuşun, yürüyüş yapın...birbirinizi anlamaya çalışın. yapılabilecek her şeyi yaptığınıza denediğinize emin olun. sonrasına bakarsınız.

aslında sen ve eşin çok yorulmuşşunuz.acaba yardımcı birini bulsanız.ev temizliği çocuk bakımında sana yardımcı olsa sen biraz nefes alırsın kolay değil canım 3 çocuk ev işii, biri daha emek isteyen bir yavru.eğer devletten parayı alırsan yardımcı tutabilirsin

Evet kk genelde bosan der ama şimdi ağır engelli bir çocuk var ortada.
O çocuğun zaten sürekli bakıma ihtiyacı var o anlamda tek başınıza yapamazsiniz sığınma evi falan da olmaz o çocuk için.
Yani mesele sadece para değil o cocugun düzeni çok önemli.
Onun dışında 5 6 aydır devam eden sorun için 10 yıllık evliliği harcamak çok yanlış.
Eşiniz bağırdı mi azarladı mı susun tartismayin çocukların önünde gece odanizda sakince anlatin kirildiginizi. (Bu demek değil ki kendinizi ezdirin çocuklar etkilenmesin diye bu tavsiyeyi veriyorum )
Adamın da bi derdi var demek ki anlamaya çalışın bakalım cinsel anlamda falan da sorunlar varsa o da gerginlik yaratmış olabilir.
3 çocuk da kolay değil ayrıca sorumluluklar ağır gelmiş olabilir her ikinizede.
Olmuyorsa eşinizle açık açık konuşun bak aylardır böyle hissediyorum boşanmayı düşünüyorum lütfen hareketlerine çek o düzen ver diye.
Terapiste de gerekirse zorla götürün.

Arkadaşlar son zamanlarda bu konuyu düşünüyorum hep. Son 4-5 aydır hiç geçinemiyoruz herşeyden kavga eder olduk. Bu gün yine kavga ettik uzerime yürüdü çocukların yanında. Annesinin yanında. Annesi araya girmese belki de vuracaktı. Sonra iftardan sonra hiç bişey yok gibi konuşmaya başladı.

3 çocuğum var biri 8 yaşında biri biraz daha küçük engelli biri 10 aylık.

Biz çok severek evlendik. Çok iyiydi ama sanki 3. Çocuktan çocuktan sonra herşey bozuldu. Seviye kalmadı ilişkimizde. Korkmadan çekinmeden bir birimizi kırar olduk. Hatta son nokta el kaldırdı. İlerde vuracak belki.

Ama korkuyorum. Asla anlaşmalı boşanmaz. Benim kaçıp düzen kurmam lazım ama ne ailem ne akrabam var. Engelli çocuğum düşündürüyor. Zamanında okumadım diplomam yok. Şimdi kendime yetemiyorum. Basıp gitmek istiyorum korkuyorum. Sizce nasıl bir yol izlesem. Biraz akıla biraz cesarete ihtiyacım var çok korkuyorum çocukların düzeni bozulacak. Yeni düzen kurup çocuklarıma bakabilir miyim bilmiyorum.
Öte yandan geçinemedikçe çocukların psikolojisi bozulacak.. Akıl verin nolur.
Bosanir bosanir merak etmeyin. 3 cocuklu hayattan bikmistir adi herif.

Terslemek veya inatlaşmak için yapmadım. Sabaha kadar ağladım boğazım duğum duğum gozlerim şişmiş. O an tost yiyecek durumda değildim.

Tutmasın mümkünse. Ailesinin yanında sudan sebeplerden karısının üzerine yürüyen insan tutmasın hiç gerek yok. Sadece aç kalmak mı oruç tutmak. Hiç bir şey yoktu ortada inan ki.

O zaman da bu sefer yapamadım kocacım gel ben seni çok iyi besleyeyim kaldırdığın el inince daha kuvvetli vurursun demek olmayacak mı. :KK43:

3 çocukla derdi sorulması gereken benim diye düşünüyorum. Varsa bir derdi söylesin sürekli huzursuzluk çıkarmaya beni kırmaya ne gerek var.

Onu şaka olsun diye söyledim. bdv de her konu boşanmaya çıkıyor ya. Siz boşan deyince boşanmayacağım tabii ki. Ama akıl akıldan üstündür boşanma durumunda nasıl bir yol izlemeliyim bir fikri olan olur belki diye. Diyorum ya bir sonraki kavgada belki de şiddet olacak. Ben gözlerindeki nefreti gördüm dün. Anlatamıyorum belki de şu an duygularımı ama kendimi çok değersiz sevgisiz kimsesiz hissediyorum. Beni sevmeyen bir adamın 3 çocukla bana katlandığını hatta artık katlanamadığını düşünüyorum. O da istemiyor ama çocuklar için boşanamayacağını düşünüyor.
Çocuk için boşanmıyorsa esin o da güzel bak.Cogu katlanamaz sevmediği birine.Rahatlarina cok duskundur.Cocuklari gözü gormez boşanır.Demekki adam sabırlı bir adam.Bu bile o adama + katar.Onemli bir +
Keşke işten de bosanilsa bu arada:)Ama ise katlanıyoruz işte sorun olsa bile.

Peki arkadaşlar ben şu an nasıl davranmam gerekiyor bilemiyorum :KK43: tamam boşanmak yok çekeceğim ama nasıl. Akşam işten gelince nasıl davranmam gerek. :KK43: yani çok sinirliyim içim soğumuyor yine kavga etmek istemiyorum . Ama görmek dahi istemiyorum nasıl yaklaşmam lazım. :KK43:
Çalıştığını boşandığını ve işinde sorunlar yaşadığını dusun.Maddi sıkıntı çektiğini.Cocuklarla ilgilenmekte sikinti cektigini.Engelli cocigun nolacak.Nasil para yetecek.Belki şükredersin bu adama
Engelli çocuğun var çalışamazsın.Bir maaş girecek ki boşanıp ayakta durabilesin.Boyle adam çocuklarla daha iyi ilgilenir.Boyle nerde haftada bir nerde.

Çok haklısınız arkadaşlar. Maalesef geçinmekten başka çare yok.:(
Akşam geldi ben mümkün olduğunca konuşmamaya çalıştım. O da çok konuşmak için çaba sarf etmedi zaten. Yemekten sonra yatak odasına geçtim. Az önce de sahur hazırladım yedik kalktık. En ufak bir pişmanlık yok belli yani. :(

Bosanmayi şimdi değil de son çare dusunseniz ? Alıp karşınıza konuşun bakalım eşinizin kalbine hitap ederek , suçlayıcı değil de ne hissettiginizi ona aktaracaginiz bir konuşma. Otizmli sanırım çocuğunuz , ileride gerçekten sıkıntı yaşayabilirsiniz bir başınıza. Büyüdükçe çocuklar istenmeyen davranışları annenin engellemesi biraz daha güç oluyor , umarım aileniz için en iyisi olur

Az önce tost yapmış sahur için hadi gel sahurunu yap dedi. Ben çocuk odasındayım ağlıyorum iftardan beri. Ben de ben yemek istemiyorum dedim. Kalk ye hadi aç aç tutulmaz hem emziriyorsun dedi. Ben de yemicem zaten sayende sutum kesildi dedim. İyi o zaman dedi gitti kendisi yedi. :KK43: adam hala boğazını düşünüyor. :KK43:
Kusura bakma ama ben eşiniz için boğazını düşünüyor diyemicem sonuçta ramazandayız adam çalışacak ne güzel seni düşünüp tostunu hazır edip sanada seslenmiş illa söz ile özürmü dilemesi gerek yani 10 senelik evlilikte ve 3 çocuk sorumluluğunda bazı şeyleri görmemezlikten gelmen lazım her soruna olumlu yönlerinden bak 3 çocukla boşanmak öyle kolay değil hem çalışıp hem evi idare ettiremezsin boşandığın gün pişmanlıklar başlar daha geri döşünü olmaz bir şekilde çözüm yolu ara şimdi bir koca idare etmek derdin varken boşandıktan sonra bşrsürü üstesinden gelmen gereken sorunlar olacak 10 sene evlilik kolay değil insan bazrn bu raddeye malesef geliyor bende 8senedir evliyim benimde kendime göre sıkıntılarım var kaç kere boşanmayı düşündüm ama sonra vazgeçtim çünkü eşimi seviyorum eminim sende seviyorsundur zamanla kızgınlıklar kırgınlıklar geçer biraz sabret :)

Çok haklısın canım..çekmekten başka çıkış yolu görünmüyor :KK43:
Zaten başından beri diyorum aklımda var ama cesaretim yok. Çocukları helak edeceğim arada :KK43:
Aslında psikoloğa gitseniz belki bakış açınızı değiştirmenizi sağlar. Belki sizde de hata var ama farkedemiyorsunuz , terapi iyi gelebilir. Engelli çocuğun bakımı zor ağır, belki bu yüzdende tahammülünüz azaldı eşinizle birbirinize. Aslında eşiniz kabul etse de birlikte çift terapisine gitseniz süper olur
İnsallah düzeltirsiniz

Canım kocandan cok şey bekliyosun. Hatasını anlasın özür dilesin hatta herşeyi o yapsın ben kafamı dinliyim derdindesin. Öyle olmuyo işte keşke olsa. Erkekler bizim gbi düşünmüyolar. Mesela biz konuyu sakız gbi uzatırızdaaaa uzatırız. Ama erkekler o konuyu 10 dk sonra unuturlar. Hatta bu kadın neye tirip yapıyo bu afra tafra kime derler.
Bence sen kocan sana bişe desede tmm peki de. Belki sorunları vardır kendinin bile çözemedigi. Sanada anlatamıyo demekki. Sende çemkirince evde kopuyo kıyamet. Seninde sakinleşmen lazım. Boşanmak çare degilki. Bi arkadaş konu açmış deli gbi boşandıgı kocasına geri dönmeye çalısıyo. Çok pişmanım diyo.
Evlilik yükü paylaşmaktır. Ortak bi nokta bul bence.

images (19).webp

Çok zaman geçmiş konunun üstünden şimdi ki durum nedir bilmiyorum merak da ettim açıkçası özel çocuğu olan aileler böyle sorunlar yaşıyorlar sanırım bizim de ara sıra ortaya çıkan bir durum ama biraz da suçu kendimde buluyorum ben çünkü hiç eşimin üzerine sorumluluk yüklemedim çocuk konusunda hastalığında ilaçlarıyla ben ilgileniyorum egzersizleriyle ben ona fırsat bile vermiyorum anne saati yapmak iyi geliyor ama rutine bağlamadık bizde henüz erkekler maalesef hiç büyümüyorlar o dizilerde gördüklerimiz gerçek değil hanımlar

Back
X