3.denemem ve çok moralim bozuk :(

seni çok iyi anlıyorum tabta cım bende aynı duyguları sık sık yaşıyorum haftaya 3. tüp bebeğe başlıyorum inşallah bu sefer olur....35 yaşındayım ve yoruluyorum artık...
koca koca kadınlar hamile kalıyor konusunda da haklısın tabiki yıllarca uğraşıpda çocuklarına kavuşanlara değil lafımız menapoza girdiklerini sanıp hamile kalanlar ve zamanı geçtiği için aldıramayıp doğurduklarını söyleyenlere, ya da bu yaş da bir kere korunmadım onda da hamile kaldım deyip bebeğini aldıranlara lafımız yoksa allah hangi yaşda olursa olsun isteğen herkese sağlıklı bir şekilde versin bebek tabiki inşallah bizede...
umudunu kaybetme bazen insan gelgitler yaşıyor umutsuzluğa kapılıyor hiçbirşey düzelmeyecek sanıyor ama yeni tedavinin zamanı gelince umutlar yeniden başlıyor

bu arada bende kendimi sebepsiz sanıyordum ama 1 aşılama 2 tüp bebek ve 2 bebek kaybından sonra yaptırdığımız genetik testlerde pıhtılaşma problemimin olduğunu ,bayağı ciddi boyutta olduğunu ve bebeklerimi kaybetme nedeninin bu olduğunu öğrendim
herşeyin demek ki bir sebebi var diğe düşünüyorum artık

Tabtacığım, ama böyle anlaşmamıştık biz seninle?... Bu işte umutsuzluğa hiç ama hiç yer yok. Her şey sen en kadar iyi dersen o kadar iyi olur. Sen kötü dersen elbette kötü olacak. ıyiyi olumluyu hayırlıyı çağırmak lazım her zaman. Hem umutsuzluk için bir neden yok ki, sırf bu sitede kısaca dolaşmak bile umudu yeşertecek birşey. Bak bizim Aralık 2010 - Ocak 2011 anneleri isimli bir topic'imiz var. Sadece bu iki ayda tüp bebekle anne olacak yaklaşık 40 kadınız. Sitede aynı döneme denk gelip bizim topic'e gelmeyen arkadaşlar da görüyorum. Ocak değil de şubatta doğum yapacak bir çok arkadaş da var hatta. Yani hiç de çoğunlukla negatif sonuçlar alınıyor diyemeyiz. Sadece bardağın boş/dolu tarafını görme meselesi. Hadi bardağın dolu tarafına bak sen de. 8-10 denemeden sonra hamile kalanlar var. Sen hamile kalabilen bir kadınsın, ve eminim erken gebelik kayıplarının tahmin edilen ve anlaşılması çok kolay olan birkaç neden dışında bebek kaybının illa ki tekrarlamadığını da biliyorsun. Aşılamaları zaten hiç hesaba katma bence, bana çok iptidai bir yöntem gibi geliyor. Ben eminim bu tedavinin sonunda anne olacaksın. Ama ne olur içindeki o kelebekleri hep uçur, hep kanatları çırpsın, heyecanını umudunu hiç kaybetme. Umut yoksa bebek de yok, unutma...

Tabtacığım, dün kontrole gittiğimde bir kadıncağızla karşılaştım. 15 yaşında evlenmiş, 36 yaşındaymış. 20 yıldır bebek için uğraşıyormuş ama resmen boşuna... Şimdi 4. denemesine başlamış. Diğer üç denemesini çok meşhur merkezlerde çok meşhur proflara yaptırmış. Hamile kalabiliyormuş hep. Birkaç kez de kendiliğinden hamile kalmış. Toplamda 5 kez düşük yapmış, hepsi de 6-7 haftalıkken düşüvermiş ve hiç kürtaj bile gerekmemiş. Ben "aaaa genetik analiz yaptırdınız mı" diye sordum. "Yaptırdık birşey çıkmadı" dedi. "E pıhtılaşma bozukluğu mu var" dedim. "Sen nereden biliyorsun, ilk kez bu merkeze geldiğimde anladılar" dedi. Denemeler de öyle 15 sene önce yapılmamış. Hepsi yeni, benim bildiğimi bilmeme ihtimalleri yok yani. Sırf anlamaz bilmez diye, kadını oyalaya oyalaya 36 yaşına getirmişler ve şimdi yumurta kalitesi çok düşükmüş. Kesinlikle şükretmemiz lazım, ya bizlere de böyle yapsalardı?...

tabta slm canım yazdıklarını okuyunca bende yazmak istedim. bende 31 yaşındayım bu güne kadar 4 aşılama 2 tüp denemem var ilk tüp bebek denemesinde kimyasal gebelik oluştu 2. negatif ve bu nisan ayının 14 ünde 3. denemeyi yaptık ve hamileyim o kadar ümitsiz başlamıştımki hatta hiçbir belirtim yok diye olmadı diye normal hayatıma dönmeyi düşündüm ve test yaptırdık hamileydim Allah herkese nasip etsin inşallah bende bu sitedeki hamile haberlerini alınca ahh diyordum bigün bende yazabilecekmiyim diye bak rabbim nasip etti sakın ümidini kaybetme Allah yardımcın olsun

işte böyle haberlere ihtiyacım var.allah sizden razı olsun.allah kucağınızada almayı nasip etsin.inşallah canım inşallah benimde çektiğim bu sıkıntılar son bulur.

tabta ben bu yılı bebek yılı diyorum..çünkü 2010 nun başından beri çok ama çok hamile olan gördüm bu sitede....tüple deneyip olmayıp sonradan kendiliğinden hamile kalan bile var...sen neden onlardan biri olmayasaın kii..inş 3.denemende sende evladına kavuşursun..yazdığın şeyleri bizde yaşadık..bende hamile birini gördüğümde kendimi kötü hissediyordum..benden sonra evlenip çocukalrı kucağında olanları görmekde canımı acıtıyordu..o zman daha çok kendimi dinliyordum ve yıpranıyordum..ama bu kıskandığımdan değildii.sadece bende çocuk istiyordum..sende eminim bunları yaşıyorsun..
bende 2.denememde hamile kaldım..ve 2.denememe umutla başladım ve şükürler olsunda hamile kaldım...
sende umutlu ol moralini bozma kafan rahat başla...ilk denememde bir çok olumsuzluklar yaşadığım halde 2.denememe onları hiç yaşamamış gibi başladım..
inşş sende bu denemende gülersinn....rabbim sana, tüm isteyen herkese en yakın zamanda evlat nasip etsin inşş....

Kesinlikle moralinizi bozmayın. Benim de geçen hafta embriyo transferim oldu. Cuma günü sonuç alıcam. Sonuç ister olumlu ister olumsuz olsun ben davamdan vazgeçmeyeceğim. Ayrıca "sebepsiz infertiliteyim" demişsiniz ki ben böyle bişeye inanmıyorum sadece tıp şuanda bizlerin durumunu açıklayamıyor. Bence evrene olumlu mesajlar gönderelim ki olumlu şeyler olsun:1rolleyes:
mrb cok merak eddim sonuç ne oldu umarım hayırlı bir günde hayırlı bir haber almışındır
:Saruboceq:

tabtacım nasıl gidiyor canım?yeni sayfa açmışsın bende yeni gördüm.inşallah herşey yolundadır.dua ediyorum tatlım bol bol.Allah yardımcın olsun :)

cok güzel yzmışın hilalçiğim inşallah bizimde bir gün yüzümüz güler.beklenen günler gelecekse çekilen çile kutsaldır :Saruboceq:

bunu niye dediğimi kime dediğimi bile bilmeden yorum yapmışsın ortaya söylemedimki bi bakın bakalım kime yazmışım.kiminle dertleşmişim.yıllar sonra hamile kalanlara değil ki lafım.lütfen kendinize gelin,gerginlik yaratmayın.

birincisi... yazdiklarinizi salim kafayla tekrar okuyunuz!!
sanirim uzuntu den ne dediginizi bilmiyorsunuz. benim yazimda herhangi bir olumsuzluk yok. sizin yazdiginiz cumlenin abesligini dile getirdim. ki burasi sizin izninizle yonetilen bir site degildir! herkes istedigi dusunceyi yazmakta ozgur, yazdigim konuda sizin cumlenizi tekrar hatirlatayim oyleyse " koca kadinlari hamile gordugunuzde sinir oluyormussunuz"
bende o koca dediginiz kadinalr yillarca ugrasmislardir belki dedim. eger elestiri kaldiramiyorsaniz verdiginiz cevaplara daha olgunlukla yanitlamaniz gerektigini ogreniniz sayin bayan!! burada yazacaginiz en kucuk cumleciginiz bile elestiriye acik bir yer oldugunu bilmelisiniz!!! ve sizin izninizle yonetilen bir yer degildir burasi!!
iyi dileklerimle yazdigim yazida. cok negatif ve agrasif bir tavir sergilediniz. insanlari elestirirken elestirilmeyide hazm etmeniz lazim!!
ikincisi. kimsenin hadini bildirmek size kalmamis. sanirim yasiniz kucuk ne dediginizi bilmiyorsunuz!
Allah yardimiciniz olsun...

ve Amac asla gerginlik yaratmak degildir! bu siteye uzun zamandan beri giriyorum ve bir cok kiside beni bilir. ve o yazimi yazmadan once sizin yazilari okumustum. yani suclamadan once.. dikkatli olalim...
burada hepimiz ayni seyi istiyoruz. cook zorlu sinavlardan geciyoruz. cok mucadelleler veriyoruz. sinirleriniz gergin olabilir, mutsuz olabilirsiniz, baskalarinada sinir olmus olabilirsiniz, ama sunu unutmamak lazim... ilk once "saygi" ben America`da yasiyorum ve burada milyonlarca yasi buyuk kadin mucadele veriyor o MINICIK ELLERI TUTABILMEK icin.. hayranlikla bakiyorum onlara.. ne mutlu ki yavrularinin mis kokularini iclerine cekebilecekler... ben konuyu baska yone de cekmek istemedim tek dedigim o dediginiz koca kadinlari hamile gorunce sinir oluyorum demenizdi.. Allah aratmasin kimseyi. buyukte konusmamak lazim derim ben...
Bence ruh sagligimizin dingin olmasi herseyi daha cok kolaylastiracaktir. pozitif olalim...
umarim hepimiz yavrularimizi kucagimiza aliriz... ve kendinize gelin demek nedemek? bana gercek hayatta bunu soyleseydiniz durum emin olun %100 degisirdi!!!
dedigim gibi hepimiz zorlu bir yolda savas veriyoruz... sinirlerimizi minimum duzeyde korumaliyiz butun hormonlarimizin yuzdeleri bize bagli...

ve Amac asla gerginlik yaratmak degildir! bu siteye uzun zamandan beri giriyorum ve bir cok kiside beni bilir. ve o yazimi yazmadan once sizin yazilari okumustum. yani suclamadan once.. dikkatli olalim...
burada hepimiz ayni seyi istiyoruz. cook zorlu sinavlardan geciyoruz. cok mucadelleler veriyoruz. sinirleriniz gergin olabilir, mutsuz olabilirsiniz, baskalarinada sinir olmus olabilirsiniz, ama sunu unutmamak lazim... ilk once "saygi" ben America`da yasiyorum ve burada milyonlarca yasi buyuk kadin mucadele veriyor o MINICIK ELLERI TUTABILMEK icin.. hayranlikla bakiyorum onlara.. ne mutlu ki yavrularinin mis kokularini iclerine cekebilecekler... ben konuyu baska yone de cekmek istemedim tek dedigim o dediginiz koca kadinlari hamile gorunce sinir oluyorum demenizdi.. Allah aratmasin kimseyi. buyukte konusmamak lazim derim ben...
Bence ruh sagligimizin dingin olmasi herseyi daha cok kolaylastiracaktir. pozitif olalim...
umarim hepimiz yavrularimizi kucagimiza aliriz... ve kendinize gelin demek nedemek? bana gercek hayatta bunu soyleseydiniz durum emin olun %100 degisirdi!!!
dedigim gibi hepimiz zorlu bir yolda savas veriyoruz... sinirlerimizi minimum duzeyde korumaliyiz butun hormonlarimizin yuzdeleri bize bagli...
ayyy canım yazık çok morali bozulmuş.sanırım sende o koca kadınlar birisin . benim artık moralim bozuk değil sebebini anlamışındır.herşey yolunda yani.ayrıca evet gerçek hayatta olsak %100 değişrirdi emin olabilirsin :))))
amerikada yaşıyomuş ne alakaysa.ben de 1 sene orada yaşadım ne alaka şimdi .. çok komik..size cevap bile yazmak saçmalık ama ne yaparsın kendinizi bi şi sanmayın diye yazdım.bi de herkes okusun diye...daha cevap vermeyi düşünmüyorum.çünkü siz gerçekten ne dediğinizi bilmiosunuz.yazık üzülmeyin bu kadar.yıpratmayın kendinizi...bi doktora falan gidin sakinleşin biraz..moralinizi bozmayın.
herşey olacağına varır.bak benim 3.denemem hayırlıymış.hayırlısı olsun kendinizi gerçekten çok yıpratmışsınız.ama artık SİZ BİLE MORALİMİ BOZAMAZSINIZ.:)))

ayyy canım yazık çok morali bozulmuş.sanırım sende o koca kadınlar birisin . benim artık moralim bozuk değil sebebini anlamışındır.herşey yolunda yani.ayrıca evet gerçek hayatta olsak %100 değişrirdi emin olabilirsin :))))
amerikada yaşıyomuş ne alakaysa.ben de 1 sene orada yaşadım ne alaka şimdi .. çok komik..size cevap bile yazmak saçmalık ama ne yaparsın kendinizi bi şi sanmayın diye yazdım.bi de herkes okusun diye...daha cevap vermeyi düşünmüyorum.çünkü siz gerçekten ne dediğinizi bilmiosunuz.yazık üzülmeyin bu kadar.yıpratmayın kendinizi...bi doktora falan gidin sakinleşin biraz..moralinizi bozmayın.
herşey olacağına varır.bak benim 3.denemem hayırlıymış.hayırlısı olsun kendinizi gerçekten çok yıpratmışsınız.ama artık SİZ BİLE MORALİMİ BOZAMAZSINIZ.:)))

malesef o dediginiz asaladiginiz koca kadinlardan degilim. zannedersem ciddi bir seviye probleminiz var.. evet cevap esasen ben yazmamaliydim. gercekten kuculttum kendimi sizin seviyenizde.. Allah sizin gibi kisilere akil fikir ihsan eylesin. zira bu agrasiflik halleriniz zaten sizin ic huzurunuzun olmadigini. ve daha onceki yazilarinizda da kendinizde beyan ettiginiz gibi PISIKOLOJINIZIN bozuldugunu gosteriyor.. ayrica abd de yasamanin hava ile ne ilgisi var burada da cevremdede goruyorum dedim. yanliz degiliz dedim. kime neyi ispatladiginizi neyin kavgasini ettiginizi.. aynaya bakarark kendinize soylweyin. cunku herkesinde bildigi gibi. insanin ic cirkinligi yuzune vururmus. belki o size bisiler anlatabilir. ayyy canim morali bozulmus basit cumleleri sadece benim bildigim kadinlar arasinda kavga halindeyken yapilan agiz teknikleri.. tesekkur edeyim ben almayayim.. Yine dedigim gibi GUZEL ALLAHIM AKIL FIKIr VERSIN... benimle yazismayi keserseniz sevinirim. zira gercekten seviye dustu!!!

bahsettiginiz konu eger hamileyseniz de Allah anali babali buyutsun saglicakla derim.. Allah olmayanlarada tez zamanda nasip etsin insallah..

Tabta galiba hamilesin, hayırlı uğurlu olsun, Allah tamamına eriştirsin ama gerçekten yazdıklarını ve imojenin yazdıklarını görünce iki kelime etmeden geçemedim, arkadaşım burası herkese açık bir site ve bebek sahibi olmaya çalışırken hepimiz o kadar hassas oluyoruz ki yazıklarımıza belki 2 kat dikkat ediyoruz, şahsen ben kendi adıma öyle yapıyorum, ilk başta yazdıklarını okuyunca senin için üzüldüm kendi adıma da kırıldım, senin yazdıklarını okuyan veböyle hisseden çok kişi vardır inan, ben 36 yaşındayım ve evlendiğimden beri bu mücaedele içindeyim. Benim anne olmaya hakkımyok mu? Ya da 45 yaşındaki kadının anne olmaya hakkı yok mu?ıster 1 ister 10. çocuğu olsun her kadının her yaşta anne olmaya hakkı vardır, senin ifade etmek istediğin eminim bunlar değildir ama yazdıklarından bu ifade çıkıyor, unutma ki yaz konuşmaya benzemez, jest mimikler yoktur, kendini ifade ederken daha özenli davranman gerekebilir. Sana yolunda başarılar diilerim arkadaşım.

Tabta galiba hamilesin, hayırlı uğurlu olsun, Allah tamamına eriştirsin ama gerçekten yazdıklarını ve imojenin yazdıklarını görünce iki kelime etmeden geçemedim, arkadaşım burası herkese açık bir site ve bebek sahibi olmaya çalışırken hepimiz o kadar hassas oluyoruz ki yazıklarımıza belki 2 kat dikkat ediyoruz, şahsen ben kendi adıma öyle yapıyorum, ilk başta yazdıklarını okuyunca senin için üzüldüm kendi adıma da kırıldım, senin yazdıklarını okuyan veböyle hisseden çok kişi vardır inan, ben 36 yaşındayım ve evlendiğimden beri bu mücaedele içindeyim. Benim anne olmaya hakkımyok mu? Ya da 45 yaşındaki kadının anne olmaya hakkı yok mu?İster 1 ister 10. çocuğu olsun her kadının her yaşta anne olmaya hakkı vardır, senin ifade etmek istediğin eminim bunlar değildir ama yazdıklarından bu ifade çıkıyor, unutma ki yaz konuşmaya benzemez, jest mimikler yoktur, kendini ifade ederken daha özenli davranman gerekebilir. Sana yolunda başarılar diilerim arkadaşım.

tesekkur ederim arkadasim.. ve bana sanirim sende o koca kadinlardansin dedi??? bu ne terbiyesizliktir degil mi...bende 36 yasindayim... burada 42 yasinda arkadasimiz yillarca mucadelenin sonunda hemile kalabildi ve ben bu haberi mutluluk goz yaslariyla kutladim arkadasimi.. bilemiyorum insanlar halka acik bir sitede bukadar rahat yazabiliyorlar.. uc defa tartarak yazilmali bencede... hepimiz ayni mucadele icerisindeyiz.. ilk basta o arkadasimizin yazilarina uzuldum.. hatta ilk yazima bakin lutfen hersey ortada..bu sitede de ister birinci ister ucuncu cocuk sahibi olmaya calisan kadin olsun neticede dedigim gibi hamile kalanlara koca koca kadinlar hamile kaliyor sinir oluyorum demek haksizlik degil mi dedim. sadece bu??? ve cevaplara hepiniz bakin... seviye okadar onemliki.. okadar dikkatle secilmeliki kelimeler... sizinde dediginiz gibi.. mimik ve jest hareketlerini burada goremiyoruz.. ama cumlelerden de nasil bir karekterle yazistigimi az cok cozdum.. eger dedigim gibi hamileyseniz sayin tabta hanim.. kutlarim sadece.. darisi bekleyenlere insallah...

Üzülmeyin inş pozitif olur sonuş olmasa bile hayırlısı napalım

arkadaşlar sanırım kimsenin niyet etmediği yerlere gelmiş konu. Sonra kimse de geri adım atmak istememiş. Olabilir böyle şeyler, zaten hassas dönemler yaşıyoruz ama büyütmemek lazım. ınanın hiç gerek yok.

Tabta'nın bahsettiği "koca kadın meselesi" kulağa ilk geldiği anlamda değildi. Bu konuyu kendisiyle daha önceden de konuştuğumuz için rahatlıkla söyleyebiliyorum ki uğraş vermiş ancak olumlu sonuç alamamış insanları kastetmediğini biliyorum. Buradaki kimseyi kastetmediğini de biliyorum. Ayrıca bir noktayı kabul edelim; hepimiz bizden başka kadınların kolayca hamile kalabildiğini gördüğümüzde bozulmuşuzdur. Elbette hamile kalana değil ama kendi içinde bulunduğumuz duruma bozulmuşuzdur. Bu çok doğal bir tepki ve bunu da kabullenebiliyor olmamız lazım. Tabta bunu yapabilmiş ve siyaseten doğru olmaya çalışmayarak, burada hislerini rahatlıkla paylaşabildiği düşüncesiyle içinden geldiği gibi yazmış. Bu konudaki hislerinin ciddi bir tepkiyi gerektirmediğini düşündüğünden, aldığı tepkiden rahatsız olup benzer şekilde cevap vermek istemiş. Sonra da olaylar büyümüş.

Hepimiz biliyoruz ki dünyada hamile kalabilecek kadın sayısı var da o sayının içine girmek için yarışmıyoruz. Bu bir yarış değil. Hatta aslında kadınların kendilerini başkalarıyla karşılaştırması da doğru veya mantıklı değil. ama kabul edelim ki çok insani birşey ve bu süreçte akıl mantıktan çok duygu ön plana çıkıyor. Eşimin hiç sevmediğim 40 yaşları civarındaki bir kuzeni hamile kalıp apar topar evlendiğinde ben de bozulmuştum. Hele bir de eşim haberi alınca saf saf "aaa bizden de yakında duyarsın, biz de tüp bebek tedavisine başladık" diyince adamcağıza ciddi mesele çıkarmıştım. Sonra o kadıncağız benim en çok korktuğum gebelik şekeri problemini yaşayınca ne kadar üzüldüm.

Neticede birbirimizi üzmeye ya da kırmaya hiç gerek yok. Ciddi bir mesele de yok zaten ortada. unutalım da kapansın.

Sevgiler.

arkadaşlar sanırım kimsenin niyet etmediği yerlere gelmiş konu. Sonra kimse de geri adım atmak istememiş. Olabilir böyle şeyler, zaten hassas dönemler yaşıyoruz ama büyütmemek lazım. İnanın hiç gerek yok.

Tabta'nın bahsettiği "koca kadın meselesi" kulağa ilk geldiği anlamda değildi. Bu konuyu kendisiyle daha önceden de konuştuğumuz için rahatlıkla söyleyebiliyorum ki uğraş vermiş ancak olumlu sonuç alamamış insanları kastetmediğini biliyorum. Buradaki kimseyi kastetmediğini de biliyorum. Ayrıca bir noktayı kabul edelim; hepimiz bizden başka kadınların kolayca hamile kalabildiğini gördüğümüzde bozulmuşuzdur. Elbette hamile kalana değil ama kendi içinde bulunduğumuz duruma bozulmuşuzdur. Bu çok doğal bir tepki ve bunu da kabullenebiliyor olmamız lazım. Tabta bunu yapabilmiş ve siyaseten doğru olmaya çalışmayarak, burada hislerini rahatlıkla paylaşabildiği düşüncesiyle içinden geldiği gibi yazmış. Bu konudaki hislerinin ciddi bir tepkiyi gerektirmediğini düşündüğünden, aldığı tepkiden rahatsız olup benzer şekilde cevap vermek istemiş. Sonra da olaylar büyümüş.

Hepimiz biliyoruz ki dünyada hamile kalabilecek kadın sayısı var da o sayının içine girmek için yarışmıyoruz. Bu bir yarış değil. Hatta aslında kadınların kendilerini başkalarıyla karşılaştırması da doğru veya mantıklı değil. ama kabul edelim ki çok insani birşey ve bu süreçte akıl mantıktan çok duygu ön plana çıkıyor. Eşimin hiç sevmediğim 40 yaşları civarındaki bir kuzeni hamile kalıp apar topar evlendiğinde ben de bozulmuştum. Hele bir de eşim haberi alınca saf saf "aaa bizden de yakında duyarsın, biz de tüp bebek tedavisine başladık" diyince adamcağıza ciddi mesele çıkarmıştım. Sonra o kadıncağız benim en çok korktuğum gebelik şekeri problemini yaşayınca ne kadar üzüldüm.

Neticede birbirimizi üzmeye ya da kırmaya hiç gerek yok. Ciddi bir mesele de yok zaten ortada. unutalım da kapansın.

Sevgiler.

Arkadasim kas yapayim derken goz cikartmissin... biliyorum gelenneyerek yazmissiniz lakin dedikleriniz celiskili biraz..

"Elbette hamile kalana değil ama kendi içinde bulunduğumuz duruma bozulmuşuzdur. Bu çok doğal bir tepki ve bunu da kabullenebiliyor olmamız lazım. Tabta bunu yapabilmiş ve siyaseten doğru olmaya çalışmayarak, burada hislerini rahatlıkla paylaşabildiği düşüncesiyle içinden geldiği gibi yazmış. Bu konudaki hislerinin ciddi bir tepkiyi gerektirmediğini düşündüğünden, aldığı tepkiden rahatsız olup benzer şekilde cevap vermek istemiş. Sonra da olaylar büyümüş."

Tabta bunu yapabilseydi oyle cumle ler kurmazdi bu bir..
ikincisi demissiniz ki
"Bu konudaki hislerinin ciddi bir tepkiyi gerektirmediğini düşündüğünden, aldığı tepkiden rahatsız olup benzer şekilde cevap vermek istemiş.???
benzer bir sekilde cevap vermis nedemek? benim ilk yazdigim yaziyi okudunuz sanirim eger benim verdigim tepki onun kustahca verdigi cevaba uyuyor diyorsaniz zaten ayni seyi savundugunuzu gosterir.
biliyorum arkadasiniz.. bu onu yazdigi cocukca cumlelerden yinede aklanmayi kabul ettirici bir sebep degildir. neticede "koca koca kadinlari hamile goruyorum sinir oluyorum. demesini zaten kendiside kabul etmis ki bana da " sanirim sende o koca kadinlardansin diye kustahca cevap yazmis... bir ilk okul ogrencisinin dahi konusmasi bu sekilde seviyesiz degil. neticede herkes burada bir mucadele icinde...
yazdigimiz yazilar sozcukler cumleler`i burada cok buyuk bir kitle opkuyor.. ve elbetteki her yazilan yazi dogru olacak diye bir kayidede yoktur. yani elestiriye acik bir cumle sarf ediliyor.. bende tek dedigim sadece dedigim " o koca koca kadinlar dediginiz kadinlar belki yillarca mucadele etmislerdir" haksizlik etmis olmuyormusunuz dedim" olay bu... ve arkadasinizin tepkisine bakiniz!! alayci ve kendini bilmez bir sekilde cevap vermis..
koca koca kadinlarin yasina oda gelecek.. 30 yasinda sayan bir insan daha henuz hic gormedim ben hayatimda :)

---- ve kolayca hamile kalanlara ben sinir olmuyorum yada kendi hesabima uzulmuyorum.. diyorum ki onlar kurtuldular hic degilse diyorum...

bunu neye istinaden yazdiginizi anlamadim?
"Hepimiz biliyoruz ki dünyada hamile kalabilecek kadın sayısı var da o sayının içine girmek için yarışmıyoruz. Bu bir yarış değil. Hatta aslında kadınların kendilerini başkalarıyla karşılaştırması da doğru veya mantıklı değil."

yani zaten yarismiyoruz ki :) herkes kendi hesabina dusen kendi icinde ve ailesinde mucadele veriyor.. dogurganlik konusunda yaris nasil olabilir ki... yada ben kendimi asla baskasiylada kiyaslamam bu cok abes ve cocukca...

objektif bakildiginda daha mantikli aciklamalar sonuclar bulabiliriz...
hayirli haftalar diliyorum... umarim herkes dilegine kavusur...

çok sevindim. bende 3 deneme aşamasına geldi. nerede olumlu haberi aldın. doktorun kimdi paylaşırsan sevinirim.

Back
X