arkadaşlar sanırım kimsenin niyet etmediği yerlere gelmiş konu. Sonra kimse de geri adım atmak istememiş. Olabilir böyle şeyler, zaten hassas dönemler yaşıyoruz ama büyütmemek lazım. İnanın hiç gerek yok.
Tabta'nın bahsettiği "koca kadın meselesi" kulağa ilk geldiği anlamda değildi. Bu konuyu kendisiyle daha önceden de konuştuğumuz için rahatlıkla söyleyebiliyorum ki uğraş vermiş ancak olumlu sonuç alamamış insanları kastetmediğini biliyorum. Buradaki kimseyi kastetmediğini de biliyorum. Ayrıca bir noktayı kabul edelim; hepimiz bizden başka kadınların kolayca hamile kalabildiğini gördüğümüzde bozulmuşuzdur. Elbette hamile kalana değil ama kendi içinde bulunduğumuz duruma bozulmuşuzdur. Bu çok doğal bir tepki ve bunu da kabullenebiliyor olmamız lazım. Tabta bunu yapabilmiş ve siyaseten doğru olmaya çalışmayarak, burada hislerini rahatlıkla paylaşabildiği düşüncesiyle içinden geldiği gibi yazmış. Bu konudaki hislerinin ciddi bir tepkiyi gerektirmediğini düşündüğünden, aldığı tepkiden rahatsız olup benzer şekilde cevap vermek istemiş. Sonra da olaylar büyümüş.
Hepimiz biliyoruz ki dünyada hamile kalabilecek kadın sayısı var da o sayının içine girmek için yarışmıyoruz. Bu bir yarış değil. Hatta aslında kadınların kendilerini başkalarıyla karşılaştırması da doğru veya mantıklı değil. ama kabul edelim ki çok insani birşey ve bu süreçte akıl mantıktan çok duygu ön plana çıkıyor. Eşimin hiç sevmediğim 40 yaşları civarındaki bir kuzeni hamile kalıp apar topar evlendiğinde ben de bozulmuştum. Hele bir de eşim haberi alınca saf saf "aaa bizden de yakında duyarsın, biz de tüp bebek tedavisine başladık" diyince adamcağıza ciddi mesele çıkarmıştım. Sonra o kadıncağız benim en çok korktuğum gebelik şekeri problemini yaşayınca ne kadar üzüldüm.
Neticede birbirimizi üzmeye ya da kırmaya hiç gerek yok. Ciddi bir mesele de yok zaten ortada. unutalım da kapansın.
Sevgiler.
Arkadasim kas yapayim derken goz cikartmissin... biliyorum gelenneyerek yazmissiniz lakin dedikleriniz celiskili biraz..
"Elbette hamile kalana değil ama kendi içinde bulunduğumuz duruma bozulmuşuzdur. Bu çok doğal bir tepki ve bunu da kabullenebiliyor olmamız lazım. Tabta bunu yapabilmiş ve siyaseten doğru olmaya çalışmayarak, burada hislerini rahatlıkla paylaşabildiği düşüncesiyle içinden geldiği gibi yazmış. Bu konudaki hislerinin ciddi bir tepkiyi gerektirmediğini düşündüğünden, aldığı tepkiden rahatsız olup benzer şekilde cevap vermek istemiş. Sonra da olaylar büyümüş."
Tabta bunu yapabilseydi oyle cumle ler kurmazdi bu bir..
ikincisi demissiniz ki
"Bu konudaki hislerinin ciddi bir tepkiyi gerektirmediğini düşündüğünden, aldığı tepkiden rahatsız olup benzer şekilde cevap vermek istemiş.???
benzer bir sekilde cevap vermis nedemek? benim ilk yazdigim yaziyi okudunuz sanirim eger benim verdigim tepki onun kustahca verdigi cevaba uyuyor diyorsaniz zaten ayni seyi savundugunuzu gosterir.
biliyorum arkadasiniz.. bu onu yazdigi cocukca cumlelerden yinede aklanmayi kabul ettirici bir sebep degildir. neticede "koca koca kadinlari hamile goruyorum sinir oluyorum. demesini zaten kendiside kabul etmis ki bana da " sanirim sende o koca kadinlardansin diye kustahca cevap yazmis... bir ilk okul ogrencisinin dahi konusmasi bu sekilde seviyesiz degil. neticede herkes burada bir mucadele icinde...
yazdigimiz yazilar sozcukler cumleler`i burada cok buyuk bir kitle opkuyor.. ve elbetteki her yazilan yazi dogru olacak diye bir kayidede yoktur. yani elestiriye acik bir cumle sarf ediliyor.. bende tek dedigim sadece dedigim " o koca koca kadinlar dediginiz kadinlar belki yillarca mucadele etmislerdir" haksizlik etmis olmuyormusunuz dedim" olay bu... ve arkadasinizin tepkisine bakiniz!! alayci ve kendini bilmez bir sekilde cevap vermis..
koca koca kadinlarin yasina oda gelecek.. 30 yasinda sayan bir insan daha henuz hic gormedim ben hayatimda :)
---- ve kolayca hamile kalanlara ben sinir olmuyorum yada kendi hesabima uzulmuyorum.. diyorum ki onlar kurtuldular hic degilse diyorum...
bunu neye istinaden yazdiginizi anlamadim?
"Hepimiz biliyoruz ki dünyada hamile kalabilecek kadın sayısı var da o sayının içine girmek için yarışmıyoruz. Bu bir yarış değil. Hatta aslında kadınların kendilerini başkalarıyla karşılaştırması da doğru veya mantıklı değil."
yani zaten yarismiyoruz ki :) herkes kendi hesabina dusen kendi icinde ve ailesinde mucadele veriyor.. dogurganlik konusunda yaris nasil olabilir ki... yada ben kendimi asla baskasiylada kiyaslamam bu cok abes ve cocukca...
objektif bakildiginda daha mantikli aciklamalar sonuclar bulabiliriz...
hayirli haftalar diliyorum... umarim herkes dilegine kavusur...