Merhaba,
Öncelikle bölümünüz hayırlı olsun.
Eşiminde benimde 2.evlikiklerimiz. Eşimin ilk evliliğinden çocuğu yok. benım ilk evliliğimden normal doğumla 10 yaşında bir oğlum var. eşim 40 yaşında ben 30 yaşındayım. 7 yıldır evliyiz. son 3 yıldır çocuk sahibi olmayı istiyoruz. İlk 2 yıl normal yollarla denedik olmadı. Son 1 yılda 3 kez micro enjeksiyon denedik. . yapılan tetkiklerde yumurtlama - adet ve hormon düzeyim normal çıktı. HSG cekildi bir sorun çıkmadı. eşimin sperm tetkiklerinde morfoloji %2 çıktı. sırasıyla nisan 2009 da 12 yumurtadan 6 embriyo elde edildi - 3 tane orta kalite 3.gün transfer edildi (diğer 3 embriyo işe yaramaz dediler, donduramadık ) sonuç negatif - Haziran 2009 da 9 yumurtadan 4 tanesi döllendi embriyolardan 2. gün 2 tanesi gelişmeyi durdurdu diger 2 tanesinide riske atmamak için 2. gün transferi yaptılar fakat sonuç yine negatif - 3. denemeyi ocak 2010 da yaptık . eşime ve bana genetik test yapıldı normal çıktı. 14 olgun yumurta toplandı 9 tanesi döllendi. 4 tanesi gelişmeyi durdurdu. 2 tanesi bozuk döllenmiş 3 tane orta kalite embriyo kaldı. yine riske atmamak için 2. gün transferi yaptılar ve sonuç yine negatif.... 3 denemenin hicbirinde iyi kaliteli embriyolarımız oluşmadı. hep orta kaliteydi ve transfer edilenler dahil embriyolarımızda fragmantasyon oluşuyor. yumurtalar ya dollenemiyor/ya anormal dolleniyor / normal dollenenlerde gelişmeyi durduruyor / gelişen embriyolarda malesef fragmantasyon oluşuyor.
-bu durumun morfoloji bozukluğuyla alakası varmıdır ?
-bundan sonra micro enjeksiyon denemelimiyiz ?
-tekrar denememizi tavsiye ederseniz nasıl bir yol izlemeliyiz?
biraz uzun yazdım nolur kusura bakmayın. Yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.