Merhaba. Çok geçmiş olsun. Ben de 5 yıllık evliyim. İlk gebeliğimde yaklaşık 9 ay denedik olmadı sonra tam ümidimizi kesmişken gebe kaldığımı öğrendim. Zaten ilk gebeliğim olduğu için kullandığım ilaç vs yoktu. Normal bir şekilde keseyi kalp atışını gördük. 12. Hafta kontrolüm vardı. Kontrolümden 1 gün önceok kanamam oldu. Bi gittim ki bebeğimin kalbi durmuş. Kürtajla alındı. Sonra bir süre ara verdik ikinci gebeliğimde dediğiniz pıhtılaşma testlerini yaptırmıştık bende metahfr heterozigot mu ne çıktı. Doktorum da aslında türkiyede bir çok kadında bu var. Tam anlamıyla engel bu değil. Ya da çözüm bu değil. Ama yine de bu tedaviyi deneyelim dedi. İkinci gebeliğimde kan sulandırıcı ile 7. Haftaya kadar geldik sonra düşük oldu. Belki bebek oluşmuştu belki oluşmamıştı bilmiyoruz. Ama kese vardı. Sonra 3. Gebeliğimde artık herşey aklımıza geldiği için ve beklenen bi gebelik olduğu için her ay idrar testi ile dolaşıyordum. Adetim gecikmişti ama idrar testinde çıkmıyordu. Sonra kan testinde düşük beta gördük. Doktor takipte kalmamız gerektiğini söyledi. O gebelikte dış gebelikte sonuçlandı. İğne ile sonlandırıldı. Bu süreçte ankara şehir hastanesinde genetik tıp uzmanı ile görüşüldü ve eşim de ben de kan verdik. Neticede ikimizde de bir şey çıkmadı çok şükür. Çok fazla doktor görüşü aldık. Bize söylenen ve bilgi birikimimiz şu oldu. Size de yol göstersin diye yazıyorum.
Öncelikle pıhtılaşma sorunu ile ilgili görüş lu şekilde. Evet sende pıhtılşama sorunu var kesinlikle kan sulandırıcı kullanmalısın diye bir tedavii biçimi yok. Bunu son yayınlanan makaleler ve hocalar bu şekilde ifade ediyor. Ama neticede bebek sahibi olmak için oksapar kullanmak vücuda da zarar vermediği için biz bunu kullanıyoruz. Yani bi ihtimal için sadece. Pıhtılşama sorunu kalp ve damar hastalıkları doktoru ile tespit edilmiş ise ancak o zaman evet sizin damarlarınızda pıhtılşama sorununuz var denebilir.
İkincisi bize söylenen şuydu eğer her gebeliğinde kese ve bebek oluşur ama kalp atımı durarak gebelik sonlanmış olsaydı o zaman yumurtalarından şüphelenirdik.
Ya da 3 gebeliğinde de kese oluşur düşük olur şeklinde olsaydı o zaman da eşinin spermlerine bakardık. Ya da ard arda dış gebelik yaşasaydın o zaman da rahimle ilgili bir sorun olduğunu düşünürdük ama bunların hepsi farklı şeyler o yüzden yaşadığın şeyler ard arda gelmiş şanssızlıklar şeklindeydi.
Tüp bebeği size önermiyorum dediler. Çünkü gebe kalabiliyorsun. O kadar zahmet çekip para verip gebe kalıp kalp atımı durması ile karşılaşabilirsin bu sürece girdiğine değmez dediler. Dış gebelik geçirdiğim için ve herşeyw rağmen rahim filmi çekindim eğer çekinmediyseniz kesinlikle size de tavsiye ediyorım. Ardından 4. Gebeliğime progestan ilacı ve oksapar ile birlikte başladım. 12. Ve 16. Haftalarımda çok ciddi kanamalar yaşadım. Oksaparı o yüzden bırakmak zorunda kaldım. Progestan çok kullandım.
Size tavsiyem önce büyük bir şehir hastaneside eşinizle gidip genetik tahlil yaptırın. Belki genetikte birşey vardır. Sonra yumurta rezervinize eşinizin spermlerine baktırın. Rahim filmi çektirin. Ve progestan ilacını tavsiye eden bir doktorla ilerleyin. İnşallah hamile kalabilmeniz büyük mucize rabbim size de verecektir