• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 düşük+1 dış gebelik kan pıhtılaşması sorunu ve artık tüp bebek tedavisi istiyoruz sizce ?

gribltlar

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
11
Puanlar
8
Merhaba ben iki buçuk yıllık evliyim ilk iki hamileliğim kalp atışını hiç duymadan düşük ile sonuçlandı ve genetik test yapmamızı istediler ve bende pıhtılaşma sorunu olduğu belirlendi daha sonra üçüncü defa hamile kaldım ve adetim 1 gün gecikti test yapıp çift çizgili görünce hemen doktora gidip baktırdık ve daha keseyi görmeden Oksapar kan sulandırıcı iğneye başladık çünkü korkuyordum yani 2 hafta boyunca her gün vurdum ama yine kalp atışı yok en sonunda bi sabah tuvalete gitmemle parça düşürdüğümü gördüm ve bu da düşmüştü doktor sağlıksız olabilicegini söyledi iğnemi düzenli kullanmıştım oysaki neyse şimdi tekrar test yaptım pozitifti gördüm ama beta artmıyor ve bir şey oluşmamış doktor dış gebelik olduğunu söyledi şuan beta takibi yapıyorum cuma 970 di bugün 1000 olmuş Çarşamba tekrar vericem düşmezse ameliyat veya iğne ile birlikte bitirilecek hep son çare olarak tüp bebek diyorduk ama bebeğimiz oluyor ana tutunamıyor şuan daha çok netleşti kafamızda çünkü hep hüsran test yapıyorsun pozitif ama sevinemiyorsun yine aynısı oluyor tüp bebek süreci nasıl oluyor yardımcı olabilir misiniz benim durumumda olan ve tüp bebek yaptıran var mı lütfen yardımcı olun…

Merhaba ben iki buçuk yıllık evliyim ilk iki hamileliğim kalp atışını hiç duymadan düşük ile sonuçlandı ve genetik test yapmamızı istediler ve bende pıhtılaşma sorunu olduğu belirlendi daha sonra üçüncü defa hamile kaldım ve adetim 1 gün gecikti test yapıp çift çizgili görünce hemen doktora gidip baktırdık ve daha keseyi görmeden Oksapar kan sulandırıcı iğneye başladık çünkü korkuyordum yani 2 hafta boyunca her gün vurdum ama yine kalp atışı yok en sonunda bi sabah tuvalete gitmemle parça düşürdüğümü gördüm ve bu da düşmüştü doktor sağlıksız olabilicegini söyledi iğnemi düzenli kullanmıştım oysaki neyse şimdi tekrar test yaptım pozitifti gördüm ama beta artmıyor ve bir şey oluşmamış doktor dış gebelik olduğunu söyledi şuan beta takibi yapıyorum cuma 970 di bugün 1000 olmuş Çarşamba tekrar vericem düşmezse ameliyat veya iğne ile birlikte bitirilecek hep son çare olarak tüp bebek diyorduk ama bebeğimiz oluyor ana tutunamıyor şuan daha çok netleşti kafamızda çünkü hep hüsran test yapıyorsun pozitif ama sevinemiyorsun yine aynısı oluyor tüp bebek süreci nasıl oluyor yardımcı olabilir misiniz benim durumumda olan ve tüp bebek yaptıran var mı lütfen yardımcı olun…
Çok geçmiş olsun sorun üste kalsın diye yazıyorum aynı şeyleri yaşadım ama eşim istemiyor tüp Bebek oluyorsa doğal oluyor ama olmuyor sürekli düşük ve bir gebeligimde mol gebelik yaşadım şimdi eşimde hareketsizlik var onun için doğal bir şeyler denemeyi düşünüyoruz o şekilde sprem kalitesiz olunca çocuk da tutunmuyor olabilir bide pıhtılaşma sorunum yoktu var ama düşük olacak kadar sorun yok dedi ama başka bir kan sonucun bağışıklık la ilgili sonucum kötü cikti

Çok geçmiş olsun sorun üste kalsın diye yazıyorum aynı şeyleri yaşadım ama eşim istemiyor tüp Bebek oluyorsa doğal oluyor ama olmuyor sürekli düşük ve bir gebeligimde mol gebelik yaşadım şimdi eşimde hareketsizlik var onun için doğal bir şeyler denemeyi düşünüyoruz o şekilde sprem kalitesiz olunca çocuk da tutunmuyor olabilir bide pıhtılaşma sorunum yoktu var ama düşük olacak kadar sorun yok dedi ama başka bir kan sonucun bağışıklık la ilgili sonucum kötü cikti
Merhaba, istanbulda yaşıyorsanız yasemin çekmez var kliniği nerede bilmiyorum tam olarak ama Instagramdan takip ediyorum. Her hastaya tüp bebek yapmıyor bazılarına alınması gereken önlemi alıyor bazılarının doğal gebeliği devam ettirmesine yardımcı oluyor. İhtiyacı varsa tüp bebek de yapıyor. Görüşmenizi tavsiye ederim gördüğüm kadarıyla bilgili biri

Ya valla biz hangi yolla olursa o şekilde denemeye razıyız Allah sağlıklı bir şekilde nasip etsin de ben hamile kalabiliyorum sadece tutunamıyor gelişemiyor inşallah sende sağlıkı bir şekilde kucağına alırsın

Merhaba, istanbulda yaşıyorsanız yasemin çekmez var kliniği nerede bilmiyorum tam olarak ama Instagramdan takip ediyorum. Her hastaya tüp bebek yapmıyor bazılarına alınması gereken önlemi alıyor bazılarının doğal gebeliği devam ettirmesine yardımcı oluyor. İhtiyacı varsa tüp bebek de yapıyor. Görüşmenizi tavsiye ederim gördüğüm kadarıyla bilgili biri
Teşekkür ederim bakıcam sağolun bende çıkmazdayım öneri arıyorum

Teşekkür ederim bakıcam sağolun bende çıkmazdayım öneri arıyorum
He bir de arkadaşımın kimyasal gebelikşeri vardı beş tane diye hatırlıyorum. Pıhtılaşması olduğunu öğrendi. Gebeliği farkettiği gibi kan sulandırıcıya başladı perinatolog var. Aytaç ismi acıbademde istanbul. Acıbadem
Halkalıdaki. Gebelik takibini onunla yaptı 7 8.aya kadar

Teşekkür ederim.peki.nerde İstanbul ama neresi

Ya valla biz hangi yolla olursa o şekilde denemeye razıyız Allah sağlıklı bir şekilde nasip etsin de ben hamile kalabiliyorum sadece tutunamıyor gelişemiyor inşallah sende sağlıkı bir şekilde kucağına alırsın
Amin inşallah sende inşallah bende raziyimda çoksa ısrarcı olamıyorum benimde aynı şekilde ama son bir senedir olmuyor kalamadim hiç

Rahim filmi çektirdiniz mi tutunmasına engel bir durum var mı? Eğer çektirdiyseniz ve yok ise bir sonraki gebeliğinizde adetiniz biter bitmez ecopirine başlayın çift çizgiyi gördüğünüz an iğneye başlayın. Döllenme sırasında da kan gitmiyor belli ki ve regl günü gelene kadar iş işten geçmiş oluyor. Benim de pıhtılaşma sebepli kimyasallarım oldu ben fark edene kadar düşüyordu zaten. O yüzden bahsettiğim şekilde ilerledik bu şekilde sağlıkla oğlumu kucağıma aldım çok şükür 🙏🏻🌸

Bunları doktorunuzla da teyit edin tabi, onlar da işinin ehli kisilerse aynı şekilde ilerleyecektir tedavi diye düşünüyorum 🤗

Çok sancınız olmuş muydu. Parça parça mı kaç gün sürdü

Canm merhaba. Öncelikle rahim filmi cektinmi bilmiyorum rahimde perde olabileceğini düşünüyorum en öncelikli olarak yerleşmeye yer kalmıyor olabilir ikinci bir sorun olma ihtimali olarak da bağışıklık sorunu olabilir

Merhaba. Çok geçmiş olsun. Ben de 5 yıllık evliyim. İlk gebeliğimde yaklaşık 9 ay denedik olmadı sonra tam ümidimizi kesmişken gebe kaldığımı öğrendim. Zaten ilk gebeliğim olduğu için kullandığım ilaç vs yoktu. Normal bir şekilde keseyi kalp atışını gördük. 12. Hafta kontrolüm vardı. Kontrolümden 1 gün önceok kanamam oldu. Bi gittim ki bebeğimin kalbi durmuş. Kürtajla alındı. Sonra bir süre ara verdik ikinci gebeliğimde dediğiniz pıhtılaşma testlerini yaptırmıştık bende metahfr heterozigot mu ne çıktı. Doktorum da aslında türkiyede bir çok kadında bu var. Tam anlamıyla engel bu değil. Ya da çözüm bu değil. Ama yine de bu tedaviyi deneyelim dedi. İkinci gebeliğimde kan sulandırıcı ile 7. Haftaya kadar geldik sonra düşük oldu. Belki bebek oluşmuştu belki oluşmamıştı bilmiyoruz. Ama kese vardı. Sonra 3. Gebeliğimde artık herşey aklımıza geldiği için ve beklenen bi gebelik olduğu için her ay idrar testi ile dolaşıyordum. Adetim gecikmişti ama idrar testinde çıkmıyordu. Sonra kan testinde düşük beta gördük. Doktor takipte kalmamız gerektiğini söyledi. O gebelikte dış gebelikte sonuçlandı. İğne ile sonlandırıldı. Bu süreçte ankara şehir hastanesinde genetik tıp uzmanı ile görüşüldü ve eşim de ben de kan verdik. Neticede ikimizde de bir şey çıkmadı çok şükür. Çok fazla doktor görüşü aldık. Bize söylenen ve bilgi birikimimiz şu oldu. Size de yol göstersin diye yazıyorum.

Öncelikle pıhtılaşma sorunu ile ilgili görüş lu şekilde. Evet sende pıhtılşama sorunu var kesinlikle kan sulandırıcı kullanmalısın diye bir tedavii biçimi yok. Bunu son yayınlanan makaleler ve hocalar bu şekilde ifade ediyor. Ama neticede bebek sahibi olmak için oksapar kullanmak vücuda da zarar vermediği için biz bunu kullanıyoruz. Yani bi ihtimal için sadece. Pıhtılşama sorunu kalp ve damar hastalıkları doktoru ile tespit edilmiş ise ancak o zaman evet sizin damarlarınızda pıhtılşama sorununuz var denebilir.

İkincisi bize söylenen şuydu eğer her gebeliğinde kese ve bebek oluşur ama kalp atımı durarak gebelik sonlanmış olsaydı o zaman yumurtalarından şüphelenirdik.
Ya da 3 gebeliğinde de kese oluşur düşük olur şeklinde olsaydı o zaman da eşinin spermlerine bakardık. Ya da ard arda dış gebelik yaşasaydın o zaman da rahimle ilgili bir sorun olduğunu düşünürdük ama bunların hepsi farklı şeyler o yüzden yaşadığın şeyler ard arda gelmiş şanssızlıklar şeklindeydi.

Tüp bebeği size önermiyorum dediler. Çünkü gebe kalabiliyorsun. O kadar zahmet çekip para verip gebe kalıp kalp atımı durması ile karşılaşabilirsin bu sürece girdiğine değmez dediler. Dış gebelik geçirdiğim için ve herşeyw rağmen rahim filmi çekindim eğer çekinmediyseniz kesinlikle size de tavsiye ediyorım. Ardından 4. Gebeliğime progestan ilacı ve oksapar ile birlikte başladım. 12. Ve 16. Haftalarımda çok ciddi kanamalar yaşadım. Oksaparı o yüzden bırakmak zorunda kaldım. Progestan çok kullandım.
Size tavsiyem önce büyük bir şehir hastaneside eşinizle gidip genetik tahlil yaptırın. Belki genetikte birşey vardır. Sonra yumurta rezervinize eşinizin spermlerine baktırın. Rahim filmi çektirin. Ve progestan ilacını tavsiye eden bir doktorla ilerleyin. İnşallah hamile kalabilmeniz büyük mucize rabbim size de verecektir 🤲

Back
X