3.gun transferle 5.gun transfer arasında ne fark var

canim 5.gün embriyolar daha çok hücreye bölünmüs oldugu için daha kaliteli oldugunu duymustum..

3.gün embriyosu 6 veya daha fazla hücrelidr genelde 8 hücreli olurlar
3.gün konduğunda embriyo bölünmeye devam edecek morulla olacak daha sonra hcüre sayıları sayılamayacak kadar oldunda blastosit oluyor.. daha sonra tutunucak..

5.veya 6.güne kadar dışarda yaşayan embriyonunda rahime daha kolay ayak uyguracağı ve dayanklı olduğu düşünülüyor..
5.günde tutunma 3.güne göre daha cabuk oluyor.. ama en çok 3.gün trasnferi yapılıyor .. her ikisindede başarı şansı aynı sorunna göre değişir tabi benim bildiğim

ay moralım yerıne geldı doktorum 5.gun yapıcam dedı eger transfer olursa
saolun kıslar rahatlattınız beni

vallahi takılmayın bu duruma
çöp diye kötü embriyo yerlestirdiler nestleye
o çöp varya 3 aylık oldu

nasıl ya
çöp diyemi ?
kime kıss

bende 5gün istiyorum..
melis şekerim senin olur canını sıkma lütfen pko var bir sürü yumoşın var 5.gün illaki olacaktır diye düşübüyolar çünkü 40 tane yumoşun var canım

aman korkma yaa yeterki bebek gelsin ne oacakk
kilo aldınmı şişkinlin varmı nefes alama fenalık basma gibi

toplandıktan sonra oluyormuş bende direkten döndüm söylemişimdir gebelik oluşursa daha büyük sıkntı olurmuş ama ben hastane falan yatmadım kocaman göbeğim ve ben idare ettik

doktorum çok yumurtan oldugu ıcın olusabılır dedi
fazla şişkinliğim yok normalım suan agrımda yok
tuzlu sıvı tuketme dedıler catlatma ıgnemı yaptım az once ıhsallah bır sorun olusmaz cuma buyuk gun

Naz sen amerikanda mı yaptırıyorsun?Ben de daha önce orada yaptırmıştım bende OHSS riski atlatmıştım orada bana da su içme demişlerdi ama başka merkezler OHSS ihtimali varsa günde en az 3 litre su için diyor.ılginç bir durum.Bu arada 5. gün transferi genelde daha başarılı oluyor.

evet canım amerıkanda yaptırıyorum hemsıre dedı bana sıvı tuzlu tuketme dıye bende uyuyorum napıyım ohsss olusmasında razıyım napıyım senın doktorun kımdı sonuc ne oldu

toprakcm nereden anladın amerikanda oldunu canım

Benim doktorum Bülent Urmandı, maalesef ki olmadı.Şimdide umutta deniyorum 15 haziranda transferim olacak inşallah...Benimde 32me ltane yumurta toplandı(doktor opu öncesi 50 civarı olduğunu söylemişti banada) 2 ay öncesi ve OHSS ihtimali nedeniyle donduruldu 2 ay önce.Aslında bu kadar çok yumurta olması bir yandan da iyi zira doktorların 5. güne kadar embriyolrı gözlemleme şansı oluyor.

Gülencim Diğer merkezler hep OHSS de bol sıvı alın derken bir tek amerikan az sıvı alın diyorda ordan anladım gülencim...

benım ılk denemem oyuzden doktorum ne derse onu yapıyorum hıc bır tecrubem yok cunku bu konuda
doktor demedı aslında sıvı alma dıye hemsıre dedi

Aynen öyle nazcım biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, gerisi rabbimin ol demesine kalmış...Ben çıkıyorum kızlar...ıyi geceler...

Back
X