3. Günden 5. Güne gelemeyen embriyo

hayalcibalik

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2023
115
65
18
31
Herkese merhabalar ilk tüp bebek denemem amh 0.02. Hemen tedaviye başladım ve iğneler ile 1 yumurtam büyüdü 23 ekimde opu oldu kaliteli güzel bir şekilde döllenme oldu 3. Güne kadar gelişimi sorunsuzdu. Doktorum 5. Güne kadar takip edip dondurmak istedi ancak dün gelişimi durmuş. Bunun sebebi yumurtada veya spermde bir sorun olduğunumu gösterir acaba ?

Hayır aslında göstermez. Benim de 2 embriyom olmuştu ancak doktor 3. gün tek embriyo transfer etti. Kalan embriyo 5. Günü geçmişti orta kalitede olmasına rağmen. Benim de amh değerim düşük. Embriyoloğa sorduğumda embriyo sayısı az olduğunda risk almak istemiyoruz 5. Güne kadar demişti. Amhsi düşük olanlarda da genelde 3. gün diye okudum.

Bekleyip beklememek doktora göre değişiyor sanırım. 3. Gün embriyosunun rahimde başarı oranı %10 olarak söyledi tabiki tutanda baya var Allah’ın takdiri. Sizin transfer olumlu sonuçlandı

İnşallah test günüm Salı. Salıya kadar bir test daha yapmayacağım gibi.
Siz de inşallah en yakın zamanda yavrunuzu kucağınıza alırsınız moralinizi bozmayın hiç bir zaman. Zaten bu durumları hep stresten yaşıyoruz gibi geliyor bana.

Merhaba, bende ayni dertten muzdaribim. En son denememde 3. Güne gelen embriyom 4.Güne ulaştığında yavaşladı. Transfer oldu ama tutmadı.
Benim doktorumda rezerv az olduğu icin riske atmak istemiyoruz transfer ediyoruz dedi.
Sorunun neyden kaynaklandığını sorduğumda alınan spermlerin gayet iyi olduğunu, yumurtalardan kaynakli olabileceğini söyledi.

Çok saolun evet stresten uzak kalmalıyız sizde öyle test gününe kadar güzel şeyler düşünün hayırlı haberler alırsınız inşaAllah

yumurtadan kaynaklı olabilir demiş bazı doktorlar 3. Günden sonra gelişmeyende spermden dolayı dna hasarı olabilir derler hangisi doğru net bişey bundan oldu diyemiyorlar. Bu yumurtalar kalitesiz olsa hiç döllenme olmazdı değilmi anlıyamıyorum hiç kafam karman çorman oldu

Bende zaten yumurta sayısı az, her ay 1 ya da 2 embriyo dölleniyor alınan bu yumurtaların kalitesini bilmiyoruz dedi. Dna hasarını da sordum doktoruma, alınan spermlerde yapılan sperm testinin iyi olduğunu, Dna hasarı düşünmediğini söyledi, bak şimdi benimde kafam karıştı

Bende öyle sayım çok az zorla 1 tane oldu kalitesiz demiyor embriyolog başka sorunlar vardır gelişmemesi için diyor zaten en iyisini seçiyolar sperminde bende anlamadım tekrar görüştüğümde sorucam bu defa sebeb ne diye

bYa düşük soylemıs 3gün tutan cpk kişi okudum keza benım de oyle cok şükür.2tane transfer edldi biri iyi biri orta, biri tuttu çok şükür
ayrıc anne rahmının lab ortamından daha ıyı olduggunu ve oradakı ıhtımalın daha fazla oldugunu da okudum çoğu yerde keske transfer etkeselerdı
Yaa ne güzel Allah bağışlasın size bende okudum çok fazla yazılan bilgi var tutanda çok fazla var doğrudur. 3. Günden sonra yavaşlamaya başlamış bunun için sanırım sağlıklı bulmadılar ve beklediler izlemek için

Benden kaynaklı genetik olabileceğini ama yaşımın genç olması nedeniyle genetik teste gerek olmadığını söyledi. Doktorunuzla görüştüğünüzde yazarsanız sevinirim bende arayış içerisindeyim

Merhaba bende şöyle bir durum yaşamıştım ilk tedavimde 4 yumurta toplandı döllenme olmadı 4 ay boyunca vitamin kullandım 2. De doktorum bile inanamadı 16 yumurtam oldu demem o ki sağlıklı beslenmek ve vitaminler çok önemli

Tabiki haber veririm bende bekliyorum görüşmek için

Vitamin tedavinin en başında veriyorlar önemi büyük tabiki sağlıklı beslenmekte öyle. Ne güzel çok yumurtanız olmuş. Benim Döllenmede problem olmadı gelişmesi durdu burdada başka bir problem oluyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…