3 haftalık evliyiz yatılı misafir

Biz balayından direk kayınvalidemlere gitmiştik😇 bir hafta kaldık. Daha evimizi kurmamıştık. Tam düğün öncesi tayinimiz çıkmıştı. Eğer tayin olmasaydı ev kurmayacaktık. Benim bekarlık evimde oturacaktık.
Neyse tam gideceğiz kayınpederim evinizi kurun da geri gelin dedi. İşe başlayacağız. Hiç bilmediğimiz bir şehirde ev kurmamız lazım 1 ay içinde. Ortada ev yok hiçbirşey yok. 1 günlük mesafe var. Zaten düğün işlerinden çıkmışız yorgunuz. Maddi manevi hiç destekleri zaten yok.. Kredi çekeceğiz. Bize geri gelin diyor bir de🙄
O gün bugün sinir olurum kendisine.

Merhaba değerli kk hanımları.
Ben henüz 3 haftalık evliyim ve kocamın annesi ve babası yatılıya gelmek istiyorlar. Aramızda 2 buçuk saat mesafe var, bize gelip 2-3 gün duracaklarmıṣ. Ya ben anlamıyorum. Daha 3 haftalık evli bir çifte yatılıya gelmeleri normal mi?
Niṣanlıyken de sürekli kayınvalidem diyordu iṣte sizde yatılıya kalmak için çarṣaf aldım diye. Eṣimin diğer kardeṣleri çok daha uzak mesafede oturuyorlar.
Eṣimi çok seviyorum aramız çoook çok iyi. Hiç bir zaman (sevgililik dönemi ve niṣanlılık dönemi boyunca) tartıṣmadık.
Ama bu yatılı kalma beni fazlasıyla sinir ediyor. Daha balayı tatilinden yeni geldik, normal mi sizce bize hemen yatılıya gelmeleri? Ben mi abartıyorum?
Üstelik babası çok tuhaf bir adam nerde ne denilceğini bilmiyen birisi, aṣırı karıṣıyor herṣeye. Ne yapmam lazım? Eṣimi de kırmak istemiyorum, çok mutluyuz.

Masallah mutlulugunuz daim olsun :nazar: Ben size hak verdim boyle bir es kirilmaz tabi. Bence birlikte yasamayi teklif edin esiniz sizi daha cok sevecektir. Mutlulugunuz katlanarak artacaktir.

Ben de iki haftalık evliyken ve İstanbul'dan Antep'e yeni taşınmışken,daha evimi yeni yerlestirmişim,işe yeni başlamışım,annesi babası ablası eniştesi yeğenleri kardeşi cümbür cemaat bana kurban tatilini geçirmeye geleceklerdi,kabul etmedim.Yani bu kadar anlayışsızlik pes dedirtti.Taşınırken bir gram yardımları olmaz,hizmet gördürmek için koşarak gelirler.Ben Kurban tatilinde İstanbul'a gidicem dedim kabul etmedim.Sonradan kayınpeder laf sokmaya kalktığında da,cümbür cemaat elimi mi öpmeye gelecektiniz yeni gelinin evine diye cevabını verdim.
Çok güzel cevap
Bu insanlar bir tuhaf
geleneksel falan bile değiller tam şark kurnazları
Kendilerine bedava ev, bedava yemek ve bedava hizmetçi arıyorlar.
Adını oğlumun evi koymuşlar geline hizmet ettirmek istiyorlar.
Geleneksel adam kurban bayramında oturur evinde kurban işini halleder, evini kendi temizler oğlunun kızının el öpmeye gelmesini bekler bunlarda oda yok

Kendilerine alıştırıyorlar. Baştan ipleri sıkı tutmak buna deniyor :KK51:

😊 benim memlekette dugun。oldukdan sonra gwlin geldigim eve iki gun yigeniyle yapisik gezdik aklima o geldi valla ne sinirlenmistim。onlar。dusunmuyo ise yapacak bisey yok malesef
Nereye gelin gittiniz merak ettim

Iyiki ayri evdesiniz. Biz hala ayni evdeyiz. Kaynana odaya geldiginde kapiyi çalmaz bile pat girer. O yuzden çogu zaman kilitli oturuyorum tek olsam bile. Diyemiyorumda calip gel diye. Bir keresinde iliski esnasinda bile geldi. 🙈 ama ben gozukmuyordum. Esimin poposunu gorup hemn cikti. Esime diyorum ki ne var beni gormedi diye oda ne o ben yatagin bos yerine yapmicagma gore sen oldugnu biliyordr demisti 😄 Ilk ve son kapi kilitsiz girisimizdi. Uyuz kadin

Iyiki ayri evdesiniz. Biz hala ayni evdeyiz. Kaynana odaya geldiginde kapiyi çalmaz bile pat girer. O yuzden çogu zaman kilitli oturuyorum tek olsam bile. Diyemiyorumda calip gel diye. Bir keresinde iliski esnasinda bile geldi. 🙈 ama ben gozukmuyordum. Esimin poposunu gorup hemn cikti. Esime diyorum ki ne var beni gormedi diye oda ne o ben yatagin bos yerine yapmicagma gore sen oldugnu biliyordr demisti 😄 Ilk ve son kapi kilitsiz girisimizdi. Uyuz kadin

Ya kusura bakmayin ama benim aklima ilk gelen belki de kadin sizinle ayni evde yasamak istemiyordur. Bu sebeple gitmeniz icin yapiyordur. Ayni evde yasamayi nasil kabul ettiniz? Yasiniz 21 aileniz de mi yapma, etme demedi?

Ya kusura bakmayin ama benim aklima ilk gelen belki de kadin sizinle ayni evde yasamak istemiyordur. Bu sebeple gitmeniz icin yapiyordur. Ayni evde yasamayi nasil kabul ettiniz? Yasiniz 21 aileniz de mi yapma, etme demedi?
Yasamak istemiyorsa ogluna ev alsin. Ve ya oglu ev alsinda tasinalim. Tasinana kadar kabul edilecek mecbur. Yapma etme denilecek bisey yok burda

Back
X