3 hamile!

Kazayla hamile kaldığınıza göre, ablalarınız size bu garantiyi vermese de hamile olacaktınız.
Yani onlara kızmaya hakkınız yok.

Canım doktor evin içinde mi yaşıyor? Doktorda ultrasonda hevesleniyordur, mutlu olup kabulleniyordur ama eve gidince düşüncesi karışıyordur.
Bence biraz abartmışsınız. Tamam size söz verilmiş ama bir insanın hamile kalmaya karar vermesi kadar doğal birşey yok. Bebeğinize bakarken belki içi kıpırdadı heveslendi. Eee olamaz mı? Bunun için suçlayacak mısınız şimdi kadını? Evde yardımcınız da varmış, maddi durumunuz da iyiymiş. Tutacaksınız bir bakıcı, bakacak. Tamam en güzeli aileden birinin bakması ama milyonlarca çocuk da bakıcıya emanet. Dünyanın sonu değil ya. Herkes bir şekilde emanet ediyor, siz de alışırsınız. Zaten 2. doğum izninizde kendiniz ikisine de bakarsınız. EV işlerini yapacak biri olduktan sonra iki çocuğa bakmak o kadar da zor olmaz. Öteki ablanıza gelince siz nasıl 1 yaşında bebeğiniz varken 2 aylık hamilyeseniz ve kazara oldu diyorsanız, onun da kazara hamile kalmış olma ihtimali var. Kazara hamile kalmak size mi mahsus? Öyleydi, böyleydi, söz vermişlerdi, kandırdılar, eniştem bunu dedi, ablam böyle hamile kaldı diye negatif elektirik saçacağınıza o bebekler 2-3 yaşına geldiğinde bir arada kocaman bir aile olarak ne mutlu olacağınızın hayalini kurun. Göbkelerinizi tokuşturun. Sevinin, iyi şeyler düşünün.

Haklısınız, yazılı izin almaları lazımdı.. Bu nasıl bir düşünce tarzı anlamıyorum.. Çocuk musunuz da başkasına güvenip çocuk yapmak gibi bir sorumluluğa giresiniz.. Bahaneleri geçin, gayet de isteyerek yapmışsınız... Milletin uçkurunun hesabını tutacağınıza düşük riskiniz varmış, dikkat ediverin bir zahmet.. Yeğenleriniz olacak mutlu olmanız gerekirken ne kadar çirkin çıkarcı düşünceler içindesiniz Aman Allah'ım.!

ne saçmalık ya. isterseniz aldırsın çocuğu sizin çocuğuna bakmak için.
bencilliğin bu kadarına pes.
binlerce çalışan anne çok kötü ya, sizin kadar iyi anne olamamışlar ya çocuklarını bakıcılara emanet edebiliyorlar. bir sizin etrafınızda dönüyor dünya. bence siz en küçük olduğunuzdan anneniz de olmadığından ablalarınız fazla şımartmış sizi.

Son düzenleme:

Yengeniz gerçekten böyle mi dediİnsanlar ne kadar dakötü kalpliler.

Forumu açan arkadaşım bence siz çok bencil bir insanısınız ve kendi sorumluluklarınızı başkalarına yüklüyorsunuz.Herkesin çocuk sahibi olmya hakkı yk çünkü senprensessin ve herkes enin çocukların bakmak zırunda.Çocuklarını bakıcılara güenmeecek kadar hassassan maddi durmumda iyyiabalalarıma da yardımediyorumdiyosun ayrıl o zaman işinden otur çocuklarına bak.Başakalarına güenilip çocuk mu yapılır.İnsna yeri geliyor eşine bile güvenemiyor çocuk yaparkenç

bu kadar bencilce bir düsünce görmedim hayatimda..

sizinki kazara oluyorda onlarinki neden olmuyor..

yada istemiste olabilirler gercekten ablalariniza üzüldüm yazik telefona bile cikamiyorlar onlarada bu sekilde

konusuyorsaniz

çok pardon da herkesin dünyası senin etrafında mı dönmek durumunda? Hamilesin diye herkes seninle çocuklarınla mı ilgilenmek durumunda? Senden icazet mi almalılar çocuk yapıcaz izin var mı diye.. hayret ya...

madem maddi durumun da iyi bırak işini çocuklarına kendin bak. ablanların çocukları arasındaki yaş farkı gayet makul, sen kendini tutup yapmayıverseydin 10 aylık hamileyken ikinci çocuğu o zaman.. millete çemkirip tersleşip de vicdan yaptırıp bebeklerini mi aldırtıocaksın.. ne biçim insansın sen yahu!

mrtylz hanim size sadece yuh diyebiliyorum . yabu aksam tartışacak bri gerek size yada okuduğunuzu yanlış anlıyorsunuz kadın mecbur dememiş ablasının istemeden hamile kaldığınında altını çizmiş. ben ne yapıyım diyor ki bence oda işi bırakmayı düşünüyor ve fikir alıyor .
baby01 ALLAH KOLAYLIK VERSİN . AMA SANA KALAN TEK KAPI ÜCRETSİZ İZNE AYRILIP COCUKLARIN 2YAŞINA GELİNCE İŞE DÖNMEK .şimdilik başka bi cözüm görünmüyor .

aynen sana katılıyorum...nasıl bi psikolojiyle ablalarına yansıtmışsa kadınlar da mahçup oluo,ay çok şaşırdım..belki bize bu yorumlardan ötürü kızcaklar ama benim düşüncem bu,insan kimseye güvenerek çocuk yapmamalı....

Ablasının çocuğunu aldırmak istemesi falan çok saçma
Hangi anne,kardeşinin bebeğine bakmak için bebeğini aldırmayı düşünür ya
İlginç bir aile doğrusu

Sen bana yuh falan diyemezsin herseyden once bu bir. Ikinci : Polemige girme benimle konuya yorum yap. Kelime dagarciginiz bana sadece 'yuh' diyebilecek kadar gelismis oldugu icin ise sizin adiniza uzuldum. Polemige girmeyin.

Son düzenleme:
Maaşallah hepinize,ne diyim :) ablalarınız bakacağız diye söz vermişler ama hamile kalmışlar yapacak birşey yok.kendi çocuklarını bırakıp sizinkilere bakacak halleri yok zaten.bende öğretmenim,sizden daha zorunu yaşadım ve ikizlerim oldu.aynı anda doğan 2 bebek düşünün.annemle aynı şehirde olmamıza rağmen bakamayacağını söyedi ki bence bakmak zorunda değil.ona güvenerek çocuk yapmadım.şimdi bakıcımız bakıyor ve çok memnunum.herkesin bebeğine yakınları bakmıyor,yani durmunuz öyle ah vah edecek ne yapacağım diye dertlenecek bir durum değil.bizler gibi sizde bakıcı tutacaksınız,zaten yardımcınız varmış.sağlık olsun.

ayrıca ablalarım eşimi çocuk yap diye kandırdı gibi bir cümle kulağa komik geliyor,çocuk musunuz siz? başkasının demesiyle mi ya da birilerine güvenerek mi çocuk yapıyorsunuz?

Son düzenleme:
Madem öğretmensin iki yıl ücretsiz izin alma hakkın var. Durumun da iyiymiş. Kullan bence.

zor ya bu tarz seyler, calismak zorundaysan birsey diyemem gene ama durumumuz iyi diyorsun..yani elinde imkan varsa bencede cocuklarini 2-3 yasina gelene kadar buyut evde misler gibi..oyle bir imkanim olsaydi kesinlikle degerlendirirdim. haricinde ise herkes hamile kalmis, sana soz vermisler...vardir Rabbimin bir bildigi tabii..sen onlarin sozune guvendin belkide birazcik ona gore rahat davranmissindir..eskiden analarimiz calismazlardi baska dertleri vardi, simdi bizler calisiyoruz dertlerimiz farkli olsada dertler bitmiyor...ama uzulme yeterki saglikli sihhatli olsun yavrularimiz..elbet Rabbim bir kapiyi kapatir bir kapiyi acar. gun dogmadan neler dogar....

2 yıl izin alıp bebeklerine kendin bak sonra da iyi bir bakıcı bulabilirsin biraz daha büyüyünce de kreşe verirsin zaten
yani bu kadar stres yapmana gerek yok canım

diğer konunuzdan alıntıladım.ablanız doktor değil miydi yada pardon doktor olmayan ablanız mı bakacaktı çocuğunuza
ben 3 kardeşsiniz gibi düşünmüştüm.
neden bu kadar sorun yapıyorsunuz ki anlamadığım...
Durumunuz çok iyiymiş. Eşinizin ailesinin fabrikaları da varmış.
2 yıl ücretsiz izin hakkınız var.madem bakıcıya güvenemiyorsunuz.2 yaşından sonra kreşe verirsiniz.

Herşeyin bir kolayı bulunur. Ücretsiz izin olur, bakıcı olur. Ablaların senin çocuğuna bakmak zorunda değillerdi zaten, hamile oldukları için suçlama onları. Aslında buna güvenerek iş yapmak da tehlikeli, B planınız olmalıydı mutlaka. Hamilelik güzel bir haber, ya sağlık sorunu olsaydı Allah muhafaza? Bence şükredin.

Belirtmeden geçemeyeceğim ayrıca. Kazara, korunarak vs. hamile kaldım diyenlere sinir oluyorum bu aralar. Ben istiyorum gebe kalamadım hala, bu kazara falan nasıl oluyor. Biliyorum Allahın verdiği bir şey ama ben sinir oluyorum gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…