Kizlar Kızdığım nokta madem kendileri de yapacaktı cocuk..ne diye beni kocamı kandırıp yap yap 3 tane yap biz bakarız..benim maddi yardımlarım da oluyordu kendi cocuklarına..hamile kalmayı hic ama hic düşünmeyen ablam ben dogum yaptıktan kısa bir süre sonra spiralini çıkarttı bile bile isteye isteye hamile kaldı..şimdi kendisiyle neden ilgilenmediğinden yakınıyor..son olarak büyük ablam, hamile kaldığı icin küçük ablami eleştiren suçlayan kadın şimdi o da hamile..az önce enistem aradı dediki sana mahcup oldugu icin aldırmak istiyor bebeği ablanı ara deki ben basımın çaresine bakarım ikna et aldırmasın..halbuki ben bugün doktoruyla konuştum doktorumuz aynı kisi..dediki ilk geldiginde mizmizlandi diye ama sonra tmm dedi kabullendi bebeği..şimdi eniştem ne yapmaya çalışıyor !
emin olun Allah yardımcınız olacaktır.bende bebeğimi annemin büyüteceğine inanıyordum aynı sizin ablalarınıza güvendiğiniz gibi ...abimin eşinin 10yaşında bir çocuğu var asla 2.düşünmeme diyordu o da öğretmen benim gibi yani o defteri kapatmışlardı..ben ise yıllarca bekledim bebeğimi.yengemin çocuğunu annem büyütmüştü,ben hamile kaldığımı öğrendiğimde o kadar mutlu olmuştumki 4 yıl beklemiştik bebişim için ,bende annemi aradım hamileyim diye çok sevindi,o da yengemi aramış ,sonra yengem beni aradı ve dediğine inanamadım düşük yapabilirsin bak şimdiden heveslenme...bu ne ya,ben 4 yıl beklemişim sevincimi paylaşmışım böylemi denir..yinede bişey demedim bebeğim 4 aylık olmuştu karnımda ve yengem aradı ay canım bende hamileyim biliyomusun oysa istemiyorduk kaza oldu..şimdi senin bebeğe kim bakacak dedi..annemi arayıp sordum annem gayet soğuktu ve kızım ikinizide idare etmeye çalışırım ama yengenlerin evi daha yakın bana dedi.kırılmasın canım annem diye bişey demedim.ama anladım benim bebeğime bakmak istememiş..hatta oğlum doğduğunda yengem bi arkadaşıyla gelmişti ve arkadaşına anlatırken duydum ..ben hiç düşünmüyodum 2.yide kaynanam bitaneylemi kalacan diye çok ısrar etti ondan hamile kaldım dedi...ya canım bunları şunun için anlattım..annende ablanda olsa malesef güvenemiyosun..ben onları seviyorum ama güvenemiyorum..bebeğime bakıcı buldum eve geliyor 3 yaşında şimdi Allaha çok şükür kimseye muhtaç olmadan büyütüyorum yavrumu..eğer bakıcıya güvenemem diyosanız,başta anlaşın bakıcıyla kamera yerleştirin ve bu şartlar altında çalışmayı kabulediyosa çalışsın,zaten bakıcıyı mutlaka eve alın..hem öğretmensiniz mümkünse öğrencilerinizin annesi olursa daha özverili bakar..bu da bir seçenek olabilir...Allah yardımcınız olsun..
Kızlar ben çalışan bı bayanım..1 yasında bir cocuğum var ve 2 aylık hamileyim..ben dogum yapana kadar 2 ablam şa cocuk defterini kapatmıştı, cocuklarının en küçüğü 7-8 yaslarında..ikisi de sen git çalış biz senin bebeğine bakarız 3 tane yap hatta bakarız biz diyorlardı..çünkü ablalarımdan başka bakacak kimsem yok..neyse kızım 6 aylik olunca baktim ablam dediki ben spiralimi cikartiyorum hamile kalmak istiyorum dedi ve hamile kaldı..üzüldüm ama tek soz etmedim( 2 ay önce ben de hamile oldugumu öğrendim dünyam basına yıkıldı korunduğumuz halde hamile kaldım..neyse moralim çok bozuldu hamile kalınca çünkü bebegim 10 aylikti ve kime nasıl bırakacam diye endişelerim vardı..ücretsiz iznim bitip okula başlayınca diğer ablama bırakmaya başladım kızımı..diğer ablam kızımı kendininin büyüteceğini söylüyordu..gercekten de çok ilgileniyor benim su an düşük riskim var ve ablam her gun bize gelir, yemek yapar vs vs ..şimdi sıkı durun diğer ablam da hamile..bana kızıma bakacağına soz vermişti..dun hamile olduğunu söyledi ve sana karsı çok mahcubum çok ayıp oldu ama isteyerek kalmadım kazara oldu dedi..ha bu arada ablamın hamile kalmak aklının ucundan bile gecmiyordu..neyse şimdi okulun açılmasına 1 ay var..2 ablam da hamile ben de hamileyim ( kızımı kime birakacam evdeki kadına guveneniyorum..3 umuz arka arkaya dogum yapacaz kimse kimseye yardımcı olamicak..ben nasıl okula gidicem rapor hakkım bitti..maalesef annemiz de hayatta değil ( napacam bilmiyorummmm bana akıl verin evet evde yardımcım var çok şükür durumumuz da iyi ama güvenip kimseye bırakamıyorum ne esımin ailesinde ne benim ailemde bakacak kimse yok..bebegin doğduğunda kızım 1 buçuk yasında olcak sezryan olcam 2 bebek evin icinde ben napicam kızlar ((((((( ha bu arada ablam tlf larına çıkmıyor kocası çıkıyor size karsı çok mahcup tlf a çıkamıyor diyor..sonradan hamile kalan ablam diğer ablamı hamile kaldığı icin aylarca eleştirdi..yeğenimize bakacaktık hem soz veriyosun..sana güvenerek hamile kalıyor hem de gidip sen hamile kaliyosun diyerek suçladı ama şimdi kendisi de hamile (((
çok pardon da herkesin dünyası senin etrafında mı dönmek durumunda? Hamilesin diye herkes seninle çocuklarınla mı ilgilenmek durumunda? Senden icazet mi almalılar çocuk yapıcaz izin var mı diye.. hayret ya...
madem maddi durumun da iyi bırak işini çocuklarına kendin bak. ablanların çocukları arasındaki yaş farkı gayet makul, sen kendini tutup yapmayıverseydin 10 aylık hamileyken ikinci çocuğu o zaman.. millete çemkirip tersleşip de vicdan yaptırıp bebeklerini mi aldırtıocaksın.. ne biçim insansın sen yahu!
mrtylz hanim size sadece yuh diyebiliyorum . yabu aksam tartışacak bri gerek size yada okuduğunuzu yanlış anlıyorsunuz kadın mecbur dememiş ablasının istemeden hamile kaldığınında altını çizmiş. ben ne yapıyım diyor ki bence oda işi bırakmayı düşünüyor ve fikir alıyor .
baby01 ALLAH KOLAYLIK VERSİN . AMA SANA KALAN TEK KAPI ÜCRETSİZ İZNE AYRILIP COCUKLARIN 2YAŞINA GELİNCE İŞE DÖNMEK .şimdilik başka bi cözüm görünmüyor .
Sen kimsin ki bana sonradan görme diyosun ağzımı açtırma beni tanımıyorum etmiosun sana su kadarını söyleyimm esım ve ben dogdugumuzdan beri rahatiz Allah'a şükür sıkıntı çekmedik hiç..sana ailelerimizin mal varlığını sayacak değilim hem seni de enterese etmez! Egitim seviyesine gelince benim ablam doktor ben öğretmen Abi'm savcı..esım 3 univ mezunu kayınpederim 70 yasında ama univ mezunu sadece 3 eltim lise mezunu! bence sen insanların sikintilariyla uğrasan zavallı bı insansın hadi canım hadi başka tarafa burda sana yer yok! Konuyu beğenmediysen yorum yapma silah zoruyla mı okutuyoruz ya sabır ya sabır!
--------------------------------------------------------------------------------
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?