3 Küçük Soru-n...

Matruska

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
1.027
95
318
İstanbul

Merhaba Kızlar bir çogunuz benim sorunlarımı az çok biliyor.bir zamanlar vajınısmus,bir zamanlar görümce derken sorunlar bittiimi,bitmiyor..size küçük sorularım olacak,görüşleriniz benim için önemli...

1- Ben 8 aylık evliyim ve görümcemden yana sıkıntılıyım biliyosunuz,az biraz mesafe koysamda hiç görüşmeme gibi bir şansım yok malesef.kendimde birşey farkettim eşim işten gelince telefonunu kurcalıyorum bazen.görümcemi aramış görünce sinirlerim bozuluyor.evet yanlış bişey farkındayım sonuçta eşimin ablası karışma hakkım yok.ama sırf o aramışmı diye bakıyorum resmen...bencilce bişey,ama ona karşı o kadar nefret varki içimde kendimi frenleyemiyorum nasıl yenebilirim bu duyguyu?

2-Eşimde bende çalışıyoruz.eşim iyi maaş alıyor ama benim iyi aldıgım söylenemez.kredi borcumuz var ayda 1.500e yakın oraya ödüyor eşim.faturalarıda o ödüyor.hesaplayınca maaşından yine para kalıyor bayaa.ben istiyorumki kesemiz ortak olsun bende para vereyim ihtiyaçları beraber karşılayalım.o benden para istemiyordu.zaten az alıyorsun sen kendıne harca diyordu.bir kaç aydır benden 1.000 TL istiyor.tamam vereyim ne yapacaksın diyorum.cevap yok.borcumu var yokmu bilemiyorum.habire internetten saçma sapan alışveriş yapıp duruyor.intermettem alışveriş yaptıgına göre parası var diyorum.e varsa neden benden istiyor.neden istiyorsun desem surat yapacak biliyorum.arada kaldım,nasıl düşüneceğim bilmiyorum.

3-Vajınısmus sorunum vardı.mart ayında şükür yendim.yenmeden önce bile eşim daha istekliydi bana karşı.yeni evlilerde normal ilişki arası nedir bilmiyorum.bizimki normalmi onuda bilmiyorum 4-5 günde bir yada haftada bir.bu konuyu buraya yazmaktnda ayrıca utanıyorum zaten ama siz daha bilgilisiniz.sorunumu yendım ama sadece o sorunu yendım bu konuyla ilgili sıkıntılarım bitmiş değil.onu bir kenara bıraktım sadece normal ilişki sıklıgını soruyorum size kızlar...

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

1.gorumcenı takma o senı taksın
2.maddı konularda ıpı elıne almasan da herseyden bılgı sahıbı olmaya calıs
3.bu ılıskı konusu cok gorecelıdır.bana gore haftada 1 normal.bende bu konuda cok calıskan olanlar var mı merak edıyorum

1_görümceni düşündükçe daha çok takmaya başlarsın o onun ablası sen sevsende sevmesende görüşürler..tel.e bakmamaya çalış ablasıyla ilgili konuları üstün körü geç..yani yokmuş gibi davran en azından kendi kafanda öyle düşün..
2_evin geliride gideride ortaktır..ama herşeyi önünüze döküp borcu alışverişi kalan parayı hesaplayın herşeyden ikinizinde haberi olsun..bişeyi bahane edip borçlardan arta kalanla bişeyler yapmaya çalışın yatırım gibi..böylece elde ne kalıyo görmek istediğinizi anlatın..
3_evliliğin ilk yılı genelde 2 günde bir hatta daha sık olabilir..sonra zamanla haftada bire filan düşebilir..herkeste farklıdır.ama dediğim gibi ilk zamanlar daha sıktır...

1) görümcenle sorunlar olabilir ama eşinin kardeşi sen görüşmesende onlar görüşmek durumunda buna sen karışamazsın sana dokunan birşey olmadığı müddetcede karısma
2) evlilikte ayrı gayrı olmaz eve giren hersey ortak,eşinin önceden zaten maaşın azz kendıne harca dedıgınde keşke yatırım yapsaydın biraz daha iyi olurdu diye düşünüyorum son zamanlardada senden para istemesinin sebebini birine borç verecek olmasına bağlıyorum ndens aklıma öyle geldı birden
3)vaginismus bir sağlık problemı vagina ağzının darlıgından kaynaklanan bir sorun olup ilişki sırasında daha fazla ağrı duymana sebebp olur ki sen her ilişki esnasında biraz daha acı duyacaksın bu bir gerçek gelelim ilişki sıklıgına hep söylüyorum önemli olan sayısı degıl kaliteseidir eşinnin istekli olmadıgını söylemişsin belkı streste oldugu için canı istemiyo olabılr

Son düzenleme:
Görümce konusunda bir şey söyleyemem sizde takıntı haline gelmiş sanırım bunu yenmek sizin elinizde sadece...

Evlilikte ayrı bütçe olayı, kendine harcama mantığı bana ters geliyor...Maaşlar alınınca para ortaya konulur borçlar hesaplanır, herkes ihtiyacı olanı alır kalan gelecek için birikim yapılır... Eşimin ne aldığından, nereye ne kadar borcu olduğundan haberim olmayacak harp çıkar evde vallahi

Cinsellik herkese göre değişir kimse kendini başkasıyla kıyaslamamalı diye düşünüyorum

Son düzenleme:
bak canım 1. soruna cevap vereyim... görümcenle sorun yaşıyor olabilirsin ama eşinin onunla görüşüp görüşmemesine karışamazsın... sen bunu engellemeye çalışırsan eşin senin olmadıgın her fırsatı ablasını aramak olarak görecek...hani derlerya yasaklar tatlıdır... sen ne kadar engellersen okadar adam ablasını aramak için dürtülecek....
bakma teline... adamın hiç birşeyden haberi yok.. sen onun teline bakıyorsun. sonra ablasıyla konustugunu görüyorsun . ve haliyle bozuluyorsun. eşine bişey söylemiyorsun ama yansıtıyorsun...
belki suratın düşüyor, belki ters tada sert cevap vererek ortamı gerginleştiriyorsun...kavga çıkıyor... eşin üzülüyor , sen üzülüyorsun... yıpranıyorsunuz boşboşuna...sonra eşinin gözünde duyguları gelgit olan bir bayana bürünüyorsun.
eşinin teline bakma... ne yaparsa ne ederlerse etsinler.. sen baksanda bakmasanda durum değişmiyor dimi... bakmasan hiçbirşeyden haberin olmayacak...e bakarsanda bu kez moralin bozuluyor,gerginleşiyorsun...
ozaman sen kendi iyiliğin için bakma..

Gorumcenı boşver.

Evlilikte senin paran benim param olmamalı.
Ne yapacağini açıklasın
Sanırım sen parayı gorumcene vereceğını duşunuyorsun.

İlişki de kişiden kişiye değişir, görecelidir
Standardı yoktur...

Son düzenleme:
görümce sorunu vardır ama hergün tel.e bakmak falan sadece senin takıntın düşünmemeye çalış ne yaşamış olursanız olun o eşinin ablası ve görüşmelerinizi engelleyemezsiniz

maddi konuya gelince eşin şimdiye kadar istemiyorda şimdi istiyorsa ekstra alışveriş yapmış ya da birileri aklına girmiştir sebebini eşini kırmadan ya da hissettirmeden araştır çok ta ipleri bırakma sonra olmadık şekilde harcayıp canınızı sıkabilir

son sorun tamamen eşler arasında olduğu için cevap veremiyeceğim ben kendi aralıklarımı da yazamam çünkü hiç belli olmuyor psikolojiye bağlı belliki eşine başta ulaşılmaz geliyordun şimdi o büyü kalktı belki de sen hala kendini sıktığın ve bazı şeylere adapte olamadığın için eşinde çok yaklaşamıyordur tabuları yıkmak lazım mesela bizim helal dairesinde hiç tabumuz yoktur eşimle bu da onun isteğini tetikler ben gün içinde telefon eder ve ona onu çok istediğime dair mesajlar veririm ve bu da onun hemen eve koşup çocukların yatmasını dört gözle beklemesine sebep olur:))))

1. soruna cavp yazarken diğerlerini untumuşum

2. soruna cevap.. sen çalışsanda çalışmasanda evdeki hesaplar şeffaf olmalı... eşinizle konusun..birşerkilde herşeyden haberiniz olmalı..
3. sorun.. sayıya çok takılma...nicelik değil, nitelik önemli

Son düzenleme:

Evet eşim onun kardeşi karışmamam lazım ama elimde değil.ablasıyla öpüşüp sarılınca bile cinleniyorum o boyuta geldim resmen.soruyorum maaşını,zaten biliyorsun kredi ödüyorum fatura falan derken harcanıyor diyor.bana sen arttırabiliyorsan biriktir diyor.bende biriktiriyorum tabı az çok ama ortak yapmamızı tercih ederdim.vajınısmus zaten çok zor bişey pskolojımı bile bozmuştu...aslında şöyleki o istemese ben hiç yapmam insan haz almadıgı şeyi yaparmıki.bende istekli değilim.onunda böyle olması bana garip geliyor sadece..

kartlarına falan borcu oldugunu biliyorum.ektresini görüyorum hep asgari ödüyor kapatamıyor bir türlü.belkide para bu yüzden istiyor.ama bana söylemiyor bunu :/

görümceme para vereceğini düşünmüyorum aslında.saçma sapan alışverişler yapıyor bunu engellemek istiyorum.geçen ay babama bir dünya alışveriş yapmış nerden baksan 300tl lik kıyafet.hem param yok diyor hem böyle davranıyor.

evet hesaplar şeffaf olmalı ama biz bunu başaramıyoruz :/

Cnm sen esinin ablasiyla, esinden daha fazla samimiyet kurmaya basla.
Esin bundan rahatsiz olsun.
Inanki tam yerinde bir taktik.
Ben 2gun ust uste konustum da esim rahatsiz oldu hemen:))
Birde konularimdan belki hatirlarsin, bende cok fazla sorunlar yasiyordum.
Icimde ne var ne yok esime anlattim.
Oncelikle rahatladim.
Ardindan da ablasiyla, politik davranmaya karar verdigimden dolayi, gorusmeye basladim.
Vicik vicik degil tabi ki yine, ama esimin gozune batiracak kadarda, samimi konusmalar yapiyorum.
Hem sende gorusursen, acaba esimle ne konustular. konustular mi ki, vs vs entrikalarindan kurtulmaya basliyorsun.
Kacari yok, surekli yuz yuze gelmek durumundasin.
Iyi gelini oynamaya calisirsan, bu konuda sen kazanirsin.
Hurmet et ki, saygi goresin, demisti bir arkadasim.
Ozeti de bu bence.

1. Takıntı haline getirdiğinizin kendinizde farkındaysanız kolaylıkla halledersiniz kafanızda, yeter ki isteyin.

Ne yaşamışsanız yaşayın, Allah'a emanet edin kendinizi.. Herşeyden önce hiçbirşekilde bir daha tlf.nu bu yüzden kurcalamayın.
Bırakın kardeşler kardeşliklerini göstersinler birbirlerine.Bunun çözümü yalnızca sizde kısacası.

2.Eğer normal şartlarda sizin maaşınıza karışmıyorsa,bu konuda baskısı yoksa (ki evin birçok sorumluluğunu üstüne almış) sizden para istemişse verebilirsiniz.

Demek ki gerçekten ihtiyacı var.Eşi olarak kırmadan sorabilirsiniz, dolaylı yoldan.'' Bu aralar sıkıntın mı var, destek olacağım bir konu var mı ?'' şeklinde soru sorup sonra bin tl.yi çaktırmadan sorabilirsiniz.

3.İlişki sıklığı diye bir sayı yok bence..Kişiler arasında bu çok fark gösterir.. İş yoğunluğu, stres etkenken, hava, iklim bile bu süreci değiştirebilir.

Bu yüzden bunu dert haline getirirseniz kafanızda istemsiz bir şekilde eşinizede yansıtacaksınızdır..
Rahatlamaya çalışın.Elinizden geleni yaptıktan sonra akışına bırakmalısınız.

1- Görümcenle olan sorunu eşinle gündeme ve dile getirmemeye çalış.Eşinin telefonunu kurcalamak sadece seni üzer.Ne kadar konuştuklarını bilmen gerekmiyor.Bırak konuşsunlar,kardeşler nihayetinde.Bilmezsen rahatsız olmazsın,bu yüzden aramalara bakma diyorum.

2- Maddi konularda açık olmak gerekir.Bir eviniz,bir düzeniniz var.Sen çalışmasan bile,evin gelirini giderini bilmen gerekir.

3- İlişki sıklığı konusu çiftlere ve hatta dönemlere göre değişir.

Ama sen,"O istemese ben hiç yapmam,istekli değilim,zaten haz almıyorum,sadece onun böyle olması garip geliyor" demişsin.
Sen isteksizsen,karşılık vermiyorsan,belki bilemiyorum acı duyuyor veya görev gibi tamamlıyorsan,eşinin de çok istekli olmasını bekleyemezsin.
Vajinismusu yenmek için yardım aldın mı bilmiyorum ama bu durumu düzeltmek için birşeyler yapmalısın bence.
Sözettiğim,ilişki sıklığı değil,senin zevk almaman sorunu.Evlilikte cinsellik önemli ve eşler arasında belli başlı gerginlik konularından biri.

görümcenle olan sorununu bilmiyorum ama kendini sürekli doldurma. ayrıca kendinde diyorsun saçma birşey olduğunu, yapmaya kalkarsan mantıklı olmadığını kendine tekrar hatırlat.

ben 2,5 yıldır evliyim. başlarda ben ne aldıysam nereye harcadıysam ona söylüyordum. ondanda aynısını istedim. hesap verme olarak düşünmemesini istedim. "sadece söyle, kızacak değilim" dedim. ve dediğim gibi yapmaya alıştı. başlarda bozuluyordu. defalarca kibarca anlattım. bende sana söylüyorum diye. şimdi söylüyor.

parayı neden istediğini değilde nelere harcadığını sorabilirsin.

3- bu durum yorgunluğa vs.de bağlı olabiliyor. kişisine göre değişir.

vajınsmusu yendım ilişki yaşayabiliyoruz ama bende isteksizlk,haz almama zaten en başında vardı.kendımı düşünmüyorum artık.eşime yetemiyrmuyum diye kendımı yargılamaya başladım sanırım...

normalde maaşıma karışmıyor coğu zaman market alışverişini ben yapıyorum,oda yapıyor.maaşım az oldugu için anca yetiriyor diye düşünüyor heralde..
eşim işte çok yoruluyor geliyor yemek yiyip uyuyor,isteksizliği yorgunluga baglı olabilir diye düşünüyorum.

taktik süper ama görümceme yüz verirsem astarını isteyecek biliyorum.hasta diye herkese dişini gösteriyor banada öyle davranmaya calışıyor.yakın davranırsam bu daha fazlasını isteyecek benden ve ben onun yüzünü görmeye tahammül bile edemiyorum..

1.sorunlarınız nedir bilmiyorum ama ,bende fazla umursamamaya çalış, kendi kendine kötülük yapıyorsun.
2.ne alışverişiymiş bu? kızacak diye susma sakın. bunu bilmek senin hakkın. bunun peşine düş
3.geçen gazetede okudum, normali haftada 3 defaymış.

hiç bi şekilde anlaşamıyoruz.daha doğrusu ben anlaşamıyorum.çünkü anlaşmamız için onun dediklerini yapmam istekleri doğrultusunda haraket etmem gerek.bende bunu yapmıyorum bu sebepten aramız iyi olamıyor görümcemle..
saat alıyor pant.alıyor.gerek olmadıgı halde.galiba takıntılı kıyafet koleksiyonu var resmen..
normali haftada 3 ise biz bayaa anormaliz :)

bir erkeğin aniden dış görüntüsüne daha çok önem vermesi, giysi konusunda falan pek hayra alamet değil ama biliyorsun dimi..

aniden değilki bekarlıgından beri takıntılıydı bu konuda.annesi kıyafetlerini koymaya yer bulamazdı.şimdide ben bulamıyorum.

1-Malesef eşlerin ailesi atsan atılmıyo satsan satılmıyo eşlerimizde bizim ailemize bayılmıyo olabilir. Bi tanıdığım bana sen tek çocuksun aileninde durumu var kimi kimsesi olmayan bi eş bul rahat et demişti ve bu bana çok saçma geldi nerden bulcam öyle çöpsüz üzümü yuvadan çocukmu alıyoruz hem öyle adamında psikolojisi bozuk olur aile görmemiş falan... Bugün düşününce evet ailesi olmayan biri çok cazip ama benim ailem olmasaydı allah korusun herkesin ailesi kendine kıymetli. Bende eltime kaynıma hatta kv ve kb hiçbirine bayılmıyorum çok kırıldığım şeyler var başka bi aile olsa gözümün içine bakarlardı ama kısmet olmadı eşim gördüğü anladığı halde tabiki alakasını kesmedi bende görüşme diyemem herşeyi yutup kendimde görüşüyorum çok samimi candan davranmasamda gidip gelme var yani napalım Allaha havale etcez...

2-Herkesin parası kendine diyemem ailesiniz sonuçta ama neden istediğini sormak hakkın cevap vermiyosa sende para vermezsin zorla alcak değil heralde güzel bi konuşma yapın önceden verdiğim halde istemiyorum dedin şimdi neden istiyosun vereyim ama nereye gittiğini bileyim bilmediğim borcumuzmu var diye sorabilirsin yani sormaktanda korkmamalı insan karı kocasınız sonuçta eşler arasında çekinme olmamalı.

3-Yeni gelinin havlusu kuru kalmaz derler:) ilk zamanlar sık oluyor tabi ben eşimin öğlen yemeğinden feragat edip eve geldiğini bilirim hey gidi günler şimdi 9 aydır tık yok gebelik işi bozdu iki evhamlı basiretimiz bağlandı:) Ama yaklaşık 3 yıldır evliyim ilk aylardan sonra azalma oluyo haftada 3-4'tü bizim o da bebek için çalışmaktan aslında istek pek olmasada yaptığımız oluyodu:)
Bence senin isteksiz olmandan dolayı acı çektiğini düşünerek pek yanaşmıyodur karşılıklı istek olmadan zevkide olmuyo açıkcası eğer istiyosan eşini teşvik edebilirsin sen yanaş şansını dene geri çevirmez büyük ihtimalle. Çevirirsede iş yoğunluğu vs bazı sıkıntıları yorgunluğu olabilir bunuda konuşarak halledebilirsiniz.

Açıkcası eşlerle konuşulabilcek konular önce eşle konuşulup düzelmiyosa burda bize sorulmalı diye düşünüyorum çünkü hayat ikinizin biz ne kadar bilebilirizki eşine benden alacağın parayı napcaksın neden aramızda soğukluk var falan diye konuşmazsanız biz nasıl fikir verebilirizki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…