3 kürtaj sonrası hamilelik

dilekizmir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2010
13
0
86
İzmir
Merhaba
Ben önceki yıllarda, en sonuncusu geçen sene nisan ayında olmak üzere çeşitli nedenler ile 3 defa kürtaj oldum. Şimdi eşimle bende bebek istiyoruz. Ama ben hamile kalamamaktan çok korkuyorum 3 defa kürtaj olan biri rahatlıkla hamile kalabilirmi? yada hamile kaldığında gebelik sürecini yada bebeği olumsuz etkilermi? ve gebe kalmadan önce hangi testleri yaptırmak gerekir? yardımcı olursanız çok çok sevinirim. Şimdiden teşeküür ederimbilmiyorumkismile

Birde şunu eklemek isterim adet günlerim son zamanlarda kısaldı ve azaldı. 3 gün adet kanamam oluyor oda çok çok az bununda bir etkisi olurmu?

merhaba elbetteki 3 kürtaj rahim içine yapılan bir müdehale olduğundan dolayı gebe kalmayı etkileyebilir. ancak asıl önemlisi sonradan eklediğiniz şikayetiniz kanama miktarının azalması durumu. bu rahim içinde hasar ya da yapışıklığa delalet olabilr. rahim filmi mutlaka çektirin ve yapışıklık var ise histeroskopi ameliyatıyla açılmaya çalışılsın. diğer gebelik öncesi testleriniz ise başvuracağınız doktorunuz tarafından zaten planlanır folikasit kullanmaya başlayabilirsiniz. bol şans.

ilginize teşekkür ederim en kısa zaman içinde doktora gideceğim. Bu histeroskopi ameliyatı dediğiniz tehlikeli bir ameliyatmıdır? süreci etkilermi

ilginize teşekkür ederim en kısa zaman içinde doktora gideceğim. Bu histeroskopi ameliyatı dediğiniz tehlikeli bir ameliyatmıdır? süreci etkilermi

hayır doğru ellerde tecrübeli bir hekim tarafından yapılmalıdır. hastanede yatış gerektirmez ancak sizin buna ihtiyacınız var mı yok mu önce onu saptamak lazım:)

sizi eleştimek istemem elbette geçerli sebebleriniz vardır ama 3 kez kürtaj ve anladığım kadarıyla çocuk istenemdiği için bir hastalık olmadan
çok bencil buluyorum sizi Allah size 3 kez bu şansı vermiş bunun için maddi manevi herşeyini veren insanların olduğunu hatırlatmak istedim
yolunuz açık olsun

selam bence bu platformu sağlık sorunları ile ilgili kullanırken birbirimizi eleştirmemeli ve kırıcı olmamalıyız. çünkü hayatta yaşadığımız herşeyin bir nedeni vardır ve yaptıklarımızın da bir bedeli. bunun yargıcı biz değiliz insanın kendi içindeki vicdanıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…