3 lü tarama testi riski yüksek olması

Merhabalar. Konunuzun büyük kısmını okudum. Çok şükür bebeğiniz de sağlıklıymış. Ben bir şey sormak istiyorum. İkili tarama riskim düşük çıktı ama hcg mom 3,75 çıktı. Yani yüksek. Yüksek hcg değerinin sebebini çok araştırmışsınız. Acaba bi sonuca varabildiniz mi? Yani nedeni neymiş diye? Arıyorum ama bir bilgi bulamıyorum
Merhaba Dr lar da cok arastirdi amniyossentez dshi yapildi tibbi olarak ulasabildigimiz 1 ihtimal vardi net olmamakla birlikte bebek 4 boyutluda tek arter tek ven cikti tek damarla beslendigi icjn gelisimi geri dendi (buna ragmen 41 haftada 4 kg 54 cm dogdu) bu bir etken olabilirdi ama kesin degil.2ihtimal ise tibbi ispati olmamakla birlikte internette yazan ispanak bhcg hormonunu oldugundan fazla yukseltiyormus.3 lu taramaya gidecegim gunun sabahi 2 koca ispanakli borek yemistim🤔🤔 o testlerin hic dogru sonuc verdigine inanmiyorum eminim bebeginiz cok sagliklidir

Merhaba Dr lar da cok arastirdi amniyossentez dshi yapildi tibbi olarak ulasabildigimiz 1 ihtimal vardi net olmamakla birlikte bebek 4 boyutluda tek arter tek ven cikti tek damarla beslendigi icjn gelisimi geri dendi (buna ragmen 41 haftada 4 kg 54 cm dogdu) bu bir etken olabilirdi ama kesin degil.2ihtimal ise tibbi ispati olmamakla birlikte internette yazan ispanak bhcg hormonunu oldugundan fazla yukseltiyormus.3 lu taramaya gidecegim gunun sabahi 2 koca ispanakli borek yemistim🤔🤔 o testlerin hic dogru sonuc verdigine inanmiyorum eminim bebeginiz cok sagliklidir
Anladım çok teşekkür ederim. Ben de pazartesi kan vereceğim fetal DNA testi için. Daha 5,5 aylık bir hamilelik sürecim var ve düşünüp durarak kendime zehir etmek istemiyorum. Kafa rahatlığı çok önemli çünkü. Çok çok teşekkür ederim tekrardan ❤️

Anladım çok teşekkür ederim. Ben de pazartesi kan vereceğim fetal DNA testi için. Daha 5,5 aylık bir hamilelik sürecim var ve düşünüp durarak kendime zehir etmek istemiyorum. Kafa rahatlığı çok önemli çünkü. Çok çok teşekkür ederim tekrardan ❤️
Rica ederim fakat bilin ki fetal dna lar da kesin sonuc degil ordan sonucu temiz gelip cocugu down lu doganlar var acaba onu yaptirmasaniz mi bilemedim🤷‍♀️🤷‍♀️ ama.eminim cok sagliklidir

Rica ederim fakat bilin ki fetal dna lar da kesin sonuc degil ordan sonucu temiz gelip cocugu down lu doganlar var acaba onu yaptirmasaniz mi bilemedim🤷‍♀️🤷‍♀️ ama.eminim cok sagliklidir
Bu çok küçük bir ihtimal yalnız. Amniyosentez riskininden daha düşük bir ihtimal olunca ilk tercih oluyor.

Şuan aynı durumdayız bebeğiniz doğdumu acaba nasılsınz
Benjm bebeğim Sapasağlam doğdu çok şükür ben amniyosentez de yaptirdim normal cikti fakat 4 boyutlu da tek arter tek ven cikti 5 farklı hastanede gelişim.geriligi teşhisi kondu 35 haftada dogar dediler 2 kiloyu geçmez dediler 41+2 de 4 kg 54 cm gayet sağlıklı doğdu fakat ilk 15 gün sekeri düşük cikti o da emdikce düzeldi şuan 2 yasinda😍 sizde sağ salim alırsınız.insallah kucağınıza

Merhaba hanımlar.Benim 5 gün önce yaptirmis oldugum 3 lu tarama testinde b hcg ye gore riskim 1:53 cikti cok yuksek ve tedirgin edici bir risk.dr hemen amniyosentez istedi yarin sabah yapilacak.anlamadigim down sendromu disinda baska bir sebepten bhcg yukselemez mi benim degerim suan 153780 mom deger 8.25 ense kalinligi 1.5 idi burun kemigi de iyidi suyunda sorun yoktu bugune kadar hicbir anormallik gorunmedi 3 lusubde hcg si yuksek cikip saglikli dogum yapan var mi
Öncelikle merhabalar bende 20 haftalık hamile bir anne olarak yazıyorum size ilk gebeliğim ilk heyecanimiz ve ilk göz ağrımız bana doktorum ikili test yapmadan direk 3 lü test yaptı ve 1:134 çıktı sonuç direk risk grubundasın karnından sıvı almamız gerek dedi çok soğuk kanlı bir şekilde özele gitmemize rağmen yoksa %50 gibi bir riskim olduğunu söyledi boğazım düğüm düğüm oldu o an dünya başıma yıkıldı sanki eşim beni teselli etmek için üzüntüsünü bile yaşayamadi herşey hayat bile durmuştu sanki benim için özel hastaneye gittiğimiz için o an sıvı alma işlemini yaptırmadan önce ailelerimizle görüştük ve başka bir doktora gittik tabi bu süreçte günlerim aglayarak ve acı cekerek geçti bu doktorda 5 boyutlu ultrasonla bakıp anormal hiç birşey görmediğini fakat ortada yapılan bir test var bebeği riske atamayız bu yüzden fetal DNA nipt yaptırmamin daha uygun olduğunu karından sıvı aldirirsam bebeğin poposuna ve bacağına iğnelerin batabilecegini küçükte olsa düşük riski olduğunu söyleyince nipt testi yaptırmayı kabul ettim tabi 1 hafta gibi bir süre sonuç bekliyorsunuz bu testte birden fazla kromozom hastalığa bakılıyor sadece down sendromuna değil beklemek çok yorucu ve zor geçse de şükürler olsun sonucumuz tertemiz geldi ve bebeğimiz sağlıklı bu testlerin doğruluk oranı ise %99 en azından bebeğinizi riske atmamış oluyorsunuz ve cinsiyeti hakkında da bilgi veriyor size doktorunuz girmediğim sayfa okumadığım yorum kalmadı çok acı çektim ama şuan size tavsiyem bu testi yaptırmanız olur benim gibi bu sorunu yaşayıp acı çeken annelerin yüreğine inşallah bir su serpilir

Canım banada doktor riskli dedi beta HCG yüksek dedi fetal dna yaptırdım sonucu bekliyorum yediğim içtiğim haram oldu kaç günlerdir inşallah senin bebeğin gibi sağlıklı olur

Eklentiler

• Screenshot_2025-01-07-19-28-41-621_com.mi.globalbrowser-edit.webp
    Screenshot_2025-01-07-19-28-41-621_com.mi.globalbrowser-edit.webp
    49 KB · Görüntüleme: 53
Back
X