• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 lü test şart mı kızlar

realistgirl

Guru
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2007
48
1
286
Kocaeli
kızlar 3 lü test yani sakatlık tarama testi yaptırmak zorundamıyız bana doktorum yapacaz bu hafta dedi ama sonuçlar negatif çıkarsa ben çocuğumu aldıramam allah korusun gerekli değil ani oyle değilmi nede olsa anne karnında müdahale edemiyolar tek çözüm almaksa ben buna yokum yaptıran yada yaptırmayan herkezden bi cevap bekliyorum

canım ben ikili tarama testi için kan verdim geçen hafta
sonucu bu hafta çıkacak
doktor yaptırılması gerekiyor diyor biz de kafamızda soru işareti olmasın diye yaptırıyoruz ama
senin gibi düşünüyorum kötü sonuç da alsam o benim bebeğim..
ama Allah korusun kötü birşey varsa en azından kendini buna alıştırmış olur insan
bu yönden iyi en azından :(
sen ikili testi yaptırmış mıydın ?

kızlar merak etmeyin 2 li tarama testi normal çıkmışsa ve eger ailedede herhanbir anomali yok ise 3lü tarama testine gerke kalmaz zaten herhangibir anomali var ise bu 2li testte ortaya çıkmaktadır fakat bazı dr'lar önlem olsun die 3lü tarama testini görmek isteyebilirler ben mesala ALLAHA ÇOOK ŞÜKÜR 2Lİ TESTİMİZ NORMAL ÇIKTIRGI İÇİN GEREK GÖRMEDİ 3LÜ YAPTIRMADIK bu dr baglı zaten 2li komplikasyonlu çıkmış ise ve ailede anomali var ise 3lü test yapılmalıdır ve ondada problem varsa aminosentez yapılmaktadır. zaten bi sorun çıkarsa aile isterse aldırabilir bebegi öbürtürlü bebegi anne ve baba izni olmadan alamazlar merak etmeyin.
ALLAH kimseye böyle bir sonçala karşı karşıya bırakmasın sağlıklı bebişler dünyaya getirmeniz, getirmemiz dilegiyle.

arkadaşlar bunlar bizim bebeklerimizin iyiliği için yapılan testler. şart değil tabii ama bence yaptırmakta fayda var.benim dr 2 li yapmadı , 3 lü test yaptı geçen gün sonucu aldım allaha şükür bi sorun görünmüyor. şimdi içim daha rahat acaba bişey çıkacakmı endişesi taşımıyorum en azından.(tabi bu testler % 100 garnti değil)
inşallah hepimizin bebekleri sağlıcakla doğar.

Merhaba arkadaşım,benim doktorum 2 li test test ve ense pilsi ölçümü karşılaştırması ile 3 lü teste gerek görmedi.2 li test allahtan negatif çıktı,ense ölçümüde iyi bir değerde o yüzden yaptırmaya gerek görmedi doktor.
2 li test,3 lü test veya şuan yeni bir sistem olan 4 lü test ten birini yaptırmalısın bene.Sadece bebeğin alınması için değil bu testler allah korusun down sendromlu bir bebek 1 yaşına kadar anlaşılmıyor.Önceden bilerek ona göre hazırlık yapmak ve bu hastalıklar hakkında eğitim almak içinde önemli bu testler..
Tabii bu testlerde %100 garanti vermiyor ama bir nebze olsun merakınızı gideriyor..

kızlar ya bende bu konuda çok endişeleniyorum kesin bi işe yaramıyosa neden yapıyoruz bu tasti yani bu çok zor bi kara bende yarin alacam sonucunu 3 lü testin korkuyorummmm inş. bişey çıkmaz

Benim bebeğimin ense pilisi ölçümü yapıldı.Ve normal değerdeydi..Ultrasonda herşeyide ince ayrıntısına kadar baktı ölçtü ve 2Lİ teste gerek duymadı..Bu hafta 3 LÜ testim var
Ben yaptırılması taraftarıyım en azından içiniz rahat eder arkadaşlar.

ben hiç bişey yaptırmadım.sadece ense pilisi ölçüldü o kadar.doktorumda illa yapılması gerek diye bişey söylemedi.ikili testtede üçlü testtede kesin bir sonuç çıkmıyor sadece bi risk oranı belirleniyor.yani 1/100000 çıkan birinde bile hala down sendromlu bebek doğurma ihtimali var.sadece risk kiminde yüksek kiminde düşük oluyor.sonra isteyen amniyosentez yaptırıyor o sonuçlanana kadarda çocuk oluyor neredeyse 5 aylık.benim şahsi fikrim ben o saatten sonra bebeğimi aldırmam.tabiki fikirlere saygı duyuyorum.

kızlar ilk öncelikle beni yanlış anlamayın.bazıları demişki 5 aylık olduktan sonra bebeğim aldırmam tamam harika bi duyguu annelik bebeğini hissetmek ama ya bebeğinizde bişey varsa ileriyi düşünerek karar verin öyle bi durumda hem maddi hemde manevi anlamda iyi olmanız gerekir ayrıca hayatınızı neredeyse o na adayacaksınız çünkü onu siz getirdiniz bu hale ve ömrünüzün sonuna kadar onun eli ayağı ve daha birçok seyi siz olacaksınız öncelikle buna hazırmısınız ya eşiniz hazırmı.tamam hadi bunları kabul ettik işlerinizden çıktınız ve bebeğinize siz bakmaya başladınız ve artık kocaman oldu tabi sizde yerinde durmayarak yaşlandızın.allah korusun size bişey oldu peki o gözünüzden sakındığınız yavrunuza kim bakacak şimdi.hadi birinide buldunuz siz vefat ettikten sonra o na bakacak biri var diyelim peki sizin gibimi bakacak.siz onu aldırmaya kıyamazken başkasının kollarına nasıl emanet edeceksiniz peki.
ve ayrıca o çocuğu yaptıktan sonra başka bir çocukta biraz zor isteyeceksiniz..
bence çok iyi düşünülmesi gereken bişey
allah hepimizin çocuklarını sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin.ama teknoloji bu derece ilerlemişkende neden faydalanmayalım.bence doktorunuz hangi testi uygun görürse yaptırmalıyız

canım ben ikili tarama testi için kan verdim geçen hafta
sonucu bu hafta çıkacak
doktor yaptırılması gerekiyor diyor biz de kafamızda soru işareti olmasın diye yaptırıyoruz ama
senin gibi düşünüyorum kötü sonuç da alsam o benim bebeğim..
ama Allah korusun kötü birşey varsa en azından kendini buna alıştırmış olur insan
bu yönden iyi en azından :(
sen ikili testi yaptırmış mıydın ?

hayır canım ama doğrusunu istersen tam olarak 3 lü mü yoksa 2 li testmi dediğini tam anlamadım ama tarama testi dediğini duydum canım ben karar verdim yaptırmayacağım canım 2 hafta sonra 5 aylık oluyo inşallah bebeğim. o zaman kontrole gideceğim zatenn aynı doktoroda gitmeyeceğim değişiyorum dr mu ille yapalım diyemez
zaten ben bi sorun varmı dediğimde 3 hafta sonra gel test yapalım o zaman anları zdedi
gitmeyeceğim o dr a işte.

kızlar ya bende bu konuda çok endişeleniyorum kesin bi işe yaramıyosa neden yapıyoruz bu tasti yani bu çok zor bi kara bende yarin alacam sonucunu 3 lü testin korkuyorummmm inş. bişey çıkmaz

canım senin bebeğin tam olarak kaç aylık ve dr un neden gerek gördü acaba benim dr test yapmalıyız dedi şimdi aklıma takıldı bişeymi gördü acaba ense pilisi ölçümünüde cevapını vermedi ama haftasına göre normal dedi
ben oğlum olacağını duyunca ilgilenmedim pek fazla şimdi de başka dr a gideceğim değiştireceğim dr mu 5 aylıkken gideceğim yeni dr bana test diyemeyecek zaten zamanı geçmiş oluyor

canım sende haklısın ama allah ın dediği olur ilerisini gerisini allah bilir aldırmak caiz değilse aldırılmamalı allah ın imtihanı olabilir bu tabiki allah evlatlarımızla imtihan etmesin inşallah en çok bundan korkuyorum inşallah sağlıklı doğar ama sadece düz bakmamalısın bu konuya onu sana veren allah onu o şekilde istedi ve o onun için ne iyisiyse onu nasib edecektir er yada geç belki burada bekli ahirette.

kızlar ilk öncelikle beni yanlış anlamayın.bazıları demişki 5 aylık olduktan sonra bebeğim aldırmam tamam harika bi duyguu annelik bebeğini hissetmek ama ya bebeğinizde bişey varsa ileriyi düşünerek karar verin öyle bi durumda hem maddi hemde manevi anlamda iyi olmanız gerekir ayrıca hayatınızı neredeyse o na adayacaksınız çünkü onu siz getirdiniz bu hale ve ömrünüzün sonuna kadar onun eli ayağı ve daha birçok seyi siz olacaksınız öncelikle buna hazırmısınız ya eşiniz hazırmı.tamam hadi bunları kabul ettik işlerinizden çıktınız ve bebeğinize siz bakmaya başladınız ve artık kocaman oldu tabi sizde yerinde durmayarak yaşlandızın.allah korusun size bişey oldu peki o gözünüzden sakındığınız yavrunuza kim bakacak şimdi.hadi birinide buldunuz siz vefat ettikten sonra o na bakacak biri var diyelim peki sizin gibimi bakacak.siz onu aldırmaya kıyamazken başkasının kollarına nasıl emanet edeceksiniz peki.
ve ayrıca o çocuğu yaptıktan sonra başka bir çocukta biraz zor isteyeceksiniz..
bence çok iyi düşünülmesi gereken bişey
allah hepimizin çocuklarını sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin.ama teknoloji bu derece ilerlemişkende neden faydalanmayalım.bence doktorunuz hangi testi uygun görürse yaptırmalıyız
--------------------------------------------------------------------------------

canım sende haklısın ama allah ın dediği olur ilerisini gerisini allah bilir aldırmak caiz değilse aldırılmamalı allah ın imtihanı olabilir bu tabiki allah evlatlarımızla imtihan etmesin inşallah en çok bundan korkuyorum inşallah sağlıklı doğar ama sadece düz bakmamalısın bu konuya onu sana veren allah onu o şekilde istedi ve o onun için ne iyisiyse onu nasib edecektir er yada geç belki burada bekli ahirette.

realistgirli evet ikili tarama testini kastetmiştim
üçlü tarama testinden önce yapılması gerekiyor o yüzden sordum yaptırdın mı diye
mehtapbaygus arkadaşımız iyi diyor doğru söylüyor da sağlıklı doğan bir bebeğe de bir rahatsızık verebilir Rabbim bunun garantisi yok ki, ayrıca sağlıksız denen birçok bebeğin de sağlıklı doğduğu görülebiliyor ??

kızlar ben 3 lü testin sonucunu aldım çok şükür iyi çıktı çok sevindim ama inanın dr göstermeyi belkerken bacaklarım uyuştu heyecandan çok zor bi durum boş yere bu stres bizi nasılda yıpratıyorben ikii tane daha çocuk doğurdum bu testleri hiç yaptırmadım iyikide yaptırmamışım bellemek umutsuzluğa düşmek çok zor allah herkesin yardımcısı olsun kendinize iyi bakın

realistgirli evet ikili tarama testini kastetmiştim
üçlü tarama testinden önce yapılması gerekiyor o yüzden sordum yaptırdın mı diye
mehtapbaygus arkadaşımız iyi diyor doğru söylüyor da sağlıklı doğan bir bebeğe de bir rahatsızık verebilir Rabbim bunun garantisi yok ki, ayrıca sağlıksız denen birçok bebeğin de sağlıklı doğduğu görülebiliyor ??

sizde haklısınız tabi sağlıklı olupta ileride ne olacağı belli değil tabikide.ama şunuda unutmamak gerek kader var ama birazda bizim elimizde allah bunu böyle verdi diye düşünmek yanlış bence.o zaman teknoloji neden hep ileri gidiyo bizim için değilse eğer allah bebeklerimiizn sağlıklı olup olmadığını bilmememizi isteseydi 2li yada 3lü yada herneyse bu testlerde bulunmamış olurdu neden bide böyle bakmıyorsunuz.evet herşeyi allah veriyo bebeğide o testleri bulup beynimizi kullanmamızıda allah veriyo.
peki siz bebeğinizin yerine kendinizi koyun bakalım siz öyle yaşamak istermiydiniz.
herneyse tabi teslerin yanılma payıda var bunun içinde ii doktora gitmek lazım bende hemen sonuç kötü çıkar çıkmaz aldıralım demiyorum zaten iyice araştırmak lazım.bile bile lades dememek lazım.yada kumar gibi bişey oluyo ya sağlıklı olursa.herneyse allah hepimizin bebeğini korusun sağsağlim kucağımıza almayı nasip etsin.
allah korusun ama benim başıma gelirse ne yaparım bunuda daha bilemiyorum.:nazar::nazar::nazar:

:olmaz:arkadaşlar ben 3lü testimi haydarpaşa numunede yaptırdım riskli hemen amniyosentez denildi.gezmediğim dr hastane kalmadı.çok korktum.zeynep kamilde test tekrar edildi ve 0 risk çıktı.us de baktırdım bebek gayet normal dedi dr.yani ciddiye almayın hemen tekrarlattırın testi.tabi sonuç aynı çıkarsa amniyosentez..

ıkılı test yaptılar sonuc 1/179 rısklı denıldı
doktor dırekt amnıosentez yapalım dedı ben ona söylemeden 3lü test yaptırdım ıyı cıktı
bunun üzerine doktor bıraz bozuldu ama tamam ayrıntılı ultrason yaparız dedı
16 ekıme gun verdı 20 haftalık gebelık için uygun dedı sence testlerde hata payı yuksek olabılıyormu nasıl arastırdın?
sevgıler

normalde 2li testte anormal bi durum görülmediği takdirde yapmıolarr ama bnm hastanem presedür gereği yaptı zaten bi sakıncasıda yokk yap için rahat olsunn umarım bebeğin sağlıklıdırrr

Back
X