3 Saat Sırrı

HASRETYAXGXMURU

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2007
106
0
96
42
Diğer
3saat olayını paylaşmak için iyi bir zaman olsa gerek...şimdi....öncelikle kilo problemi yaşayan biriysem şunu gözden geçirmem lazım...

1 günde ne kadar su içiyorum....en AZ 5 bardak değilse, acilen bunu yapmam lazim..su, sindirim için vücüttaki enzimleri hizlarndirmak ve reaksiyonlar için olmazsa olmazdir.....çok fazla çay veya kahve tüketiyorsam eğer içtiğim su miktarini ona göre arttırmam gerek..çünki çayın vücüttaki suyu tutma özelliği vardır..yani ben çok çay içiyorum su içmiş gibi oluyorum diye düşünüyorsanız nafile...tam aksine çok çay içiyorsan o kadar da su içimen gerek....her bir bardak kahve için günlük içilen su miktarina 2 bardak ilave etmeniz gerektiğini düşünün....

evet ikinci bi mevzu ise ekmek olayi..ekmekten vazgeçemiyorsaniz eğer sabah kahvaltısında tüketilebiir tabi,ama bu ekmeğin kepek olması tercih sebebidir..çünki kepek ekmek liflleri aracılığıyla sindirimi kolaylaştırır...ama öğümlerde ekmek yerine bol salataaaaaaa tercih edilmeli tabi.....

3 saat olayian gelince..her uc saatte bir yeme alışkanlığından bahsediyorum..aslında olayın sırrı vücudunu tanımakla alakalı..vücüdumuzda var olan kendini koruma mekanizmasından dolayı 3 saatten fazla aç kalınca beyin kıtlık oldugunu algılayıp vücudu korumaya hazırlanıyor..bu koruma da gelen besinleri yağa çevirme,ilerisi için depolama olarak gerçekleşiyor...yani 3 saatten fazla aç kalinca vücut "kıtlık var yağları tut" diye şartlanıyor adeta...ve yediğimiz besinler enerji olarak kaslarımıza gönderieceğine yağ olarak çeşitlli bölgelerimizde depolanıyor....yediğimiz hallde halsiz ve kilolusak yediklerimizden enerji almıyoruz demektir...cunki doğru beslenme enerji açığa çıkmasını gerektirir....

ayrıca onu ye bunu yeme bu kaç kalori diye hayati zindan haline getirmeye gerek yok..yemek için var olan herşeyi vücut sindirebiir ve enerji olarak kaslara gonderebiir..ona yeterli suyu sağlamak ve 3 saati geçirmemek bize düşen kısmı....

3 saatte bir yemekten kasıt kelli felli sofralara her 3 saatte bir oturmak deği tabiki de....ana yemek sayısı 3,diğerleri ise atıştırmadan ibarettir...

örneğin sabah 7 kahvaltı

sabah 10 bir parça çikolata ve bir meyve

öğlen 1 yemek

öğlen 4 atıştırma,meyve ya da bisküvi birkaç tane(paketi bitirmek zorunda değiliz:))

akşam 7 yemek

eğer 12 de yatıcaksak en son bişeyler yediğimiz saat 9,yani yatıştan 3 saat önce olmalıdır..ki vücuda sindirecek vakit kalsın,uykudayken metabolzima çok yavaşlar ve sindiremez,sabah kalkmayı da zorlaştırır....

evetttt.....olay bu yani...vücudu aç bir kaplan,önüme ne gelse yerim seviyesinde aç bırakmamak kesinlikle,ara ara bişeyler gönderirsek sofrada mücadele daha kolay olur,çooooooooook aç değildir çünki arada yedikllerinden dolayı....

ha bir de unutmadan sofraya oturmadan 5 10 dakka once yapabiirsek 2 yapamazsak en az 1 bardak su içmek, sofradaki mücadelemizi ve iştahımızı ayarlamada çok yardımcı olacaktır....

sabah erken kallkıp vücudu çalıştırmayı da ihmal etmeyelim..

hem yemek hem diyet öğllen 11 e 12 ye kadar uyuyan bir bunyede çalışmaz...yerimsenibenyerimseniben.

Son düzenleyen: Moderatör:
bi yerde duymuştum diyoki: 3 saatte bir mideye bişeyler vermessen oda daha önce verdiklerini yakmak yerine yağa çevirerek sakLarmı$ yane kendinmi korumak için:)

gerçekten faydalı doğru şeyler yazmışsın canım. mide yi çok aç bırakmamak gerekiyor. zayıflamak için hızlı harket etmek hızlı yürümek şart. ya bi de çok su içince midem bulanıyo midem ağrıyo.2 litre içiyorum.çay hariç.kusacam yakında su bile görmek istemicem.yazın kilo aldık şimdi diyete başladık bakalım. çok sıkmıyorum kendimi aç kalınca adeta saldırıyorum yiyeceklere.sık sık az az yiyorum bol su.sabahları elma birde yovita yemeye başladım.kabızlıkta var bende.hadi hayırlısı bakalım.inş.göbecikten kurtulalım yav.

Demekki benim zayıflığım sırrı her saat başı ağzıma bişeyler atmamadanmış.
Beni gören herkes, sürekli bişeyler yediğimi söylüyorda ....

Back
X