• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.şahıslarrr

doğru yada yanlış herkesin çocuk yetiştirmesi farklıdır...sana ve çocuğuna karışmamaları gerekirdi evet ama bukadar laf söyleyecek sinir krizi geçirecek kadarda tartışma olmamalı..bak çocuğun unuttu bile olayı ama siz parçalandınız...
Benim sadece kp söylediğim yapmaya çalıştığım şeyi anlatmak ama kp benim üstüme yürüdü dediğim gibi kendi hakkımı savundum haksızlık karışısında sizce sessiz kalmak mı doğru

Sağolasın canım ben kara cahillik diyorum.Resmen işine geldiklerini yaptığında senden iyi yok ama işleirne gelmeyince en kötüsü sen olursun.Aklıma getirdin bana Şeytan bile demişti birde :KK70: :KK70:: :KK70: Gül geç sende canım eğer eşinle yavrunla mutlu isen onların dediklerine takılma derim.
Evet işlerine geleni yapınca senden iyisi yok hakkını savununca onlarında işine gelmiyorsa yeein dibine gir inşallah bende fülüp geçerim daha bana özür diletmesinlerse

Yaptığınız ceza yöntemi yanlış değil, ''Medyatik'' hiç değil.
Çocukları yolladıgınız anaokullarında da farklı bir şey olmuyor. Çocuklarınız öğretmenlerin uyarısını dinlemediğinde öğretmen tarafından Tebrik edilmiyorlar. Oturma köşeleri var. Oraya oturuyorlar ve yaptıklarını düşünüyorlar daha sonra öğretmenlerine hatalarını söyleyip, özür diliyorlar olması gerektiği gibi :)
Ceza yönteminiz kesinlikle çok etkili. Bu konunun eğitimini, psikolojisinin dersini alan bir insan olarak söylüyorum. Kayınpederiniz laf söylemek için laf söylemiş. Sizin otoriterinizi sarsmalarına izin vermeyin.

Yaptığınız ceza yöntemi yanlış değil, ''Medyatik'' hiç değil.
Çocukları yolladıgınız anaokullarında da farklı bir şey olmuyor. Çocuklarınız öğretmenlerin uyarısını dinlemediğinde öğretmen tarafından Tebrik edilmiyorlar. Oturma köşeleri var. Oraya oturuyorlar ve yaptıklarını düşünüyorlar daha sonra öğretmenlerine hatalarını söyleyip, özür diliyorlar olması gerektiği gibi :)
Ceza yönteminiz kesinlikle çok etkili. Bu konunun eğitimini, psikolojisinin dersini alan bir insan olarak söylüyorum. Kayınpederiniz laf söylemek için laf söylemiş. Sizin otoriterinizi sarsmalarına izin vermeyin.
Evet bende otoritemi sarsmamaları için onlarada anlatıyorum sizin yanınızda yapmazsam bu olmaz diyorum yok ve bi daha böyle bişey yapsam tepkisi gene aynı olurmuş güya ceza vermemi destekliyolarmış

Evet bende otoritemi sarsmamaları için onlarada anlatıyorum sizin yanınızda yapmazsam bu olmaz diyorum yok ve bi daha böyle bişey yapsam tepkisi gene aynı olurmuş güya ceza vermemi destekliyolarmış
Yahu sanki çocugu dövüyorsunuz. Tabiiiii beyfendiyide anlamak lazım onların zamanlarında ceza yoktu tabii dayak atıyorlardı çocuklara. Lütfen aynen böyle devam edin otoritenizi sarsmasınlar. Eğer eşinizi,kayınpederinizi dinlerseniz eğer çocugunuz kaba tabirle söylemek zorundayım ki iplemez sizi. Siz ona yeniden ceza vermeye kalktıgınızda otoriteniz sarsıldıgından ''Seni babama söyliycem, dedeme söyliycem'' durumu olur emin olun. Siz çocugunuza ''gerektiği'' zamanlar ceza uyguluyorsunuz diye kötü anne olmuyorsunuz. Ama onlar öyle düşünüyor demekki. Eşinizede bunu izah etmeye çalışın.. :KK43:

Yahu sanki çocugu dövüyorsunuz. Tabiiiii beyfendiyide anlamak lazım onların zamanlarında ceza yoktu tabii dayak atıyorlardı çocuklara. Lütfen aynen böyle devam edin otoritenizi sarsmasınlar. Eğer eşinizi,kayınpederinizi dinlerseniz eğer çocugunuz kaba tabirle söylemek zorundayım ki iplemez sizi. Siz ona yeniden ceza vermeye kalktıgınızda otoriteniz sarsıldıgından ''Seni babama söyliycem, dedeme söyliycem'' durumu olur emin olun. Siz çocugunuza ''gerektiği'' zamanlar ceza uyguluyorsunuz diye kötü anne olmuyorsunuz. Ama onlar öyle düşünüyor demekki. Eşinizede bunu izah etmeye çalışın.. :KK43:
Eşim ceza vermeme birşey demiyor ama kp diyır ki çocuk sen ayağa kalktığında pişman oldu sen hakkaniyetli değilsin çocuğu götürdün diyo bende diyorum ki o cezadan kurtulmak için hep böyle yapıyor ceza vericem dediysem onu yapmam lazım diyorum yanlış mı yapıyorum ki daha önce uyardım

Ceza şekli doğru yanlış medyatik veya değil farketmez çocuk sizin çocuğunuz ve onu sizden daha çok kimse sevemez elbette ki onu en iyi şekilde eğitmek istersiniz bu da sizin yönteminiz büyüklerin karışıp ardından ayırırım sizi diye tehdit edeceği bi durumu haklı kılamaz. Benim eşimle ayrılıp ayrilmayacagima kp karar veremez çocuğumla aradamdaki iletisime de burnunu sokamaz. Saygısızlık yapmış çok ayıp etmiş. Yani şimdi kp sizden daha mı çok düşünüyor ki sizin çocuğunuzu size diyor yok çocuk pişman olmuş bırak bilmem ne. Koskoca insan bide gelinine ettiği söze bak çok ayıp

Eşim ceza vermeme birşey demiyor ama kp diyır ki çocuk sen ayağa kalktığında pişman oldu sen hakkaniyetli değilsin çocuğu götürdün diyo bende diyorum ki o cezadan kurtulmak için hep böyle yapıyor ceza vericem dediysem onu yapmam lazım diyorum yanlış mı yapıyorum ki daha önce uyardım
Eğer siz hiç bir şey yapmamış olsaydınız, bu ''boşa sıkmak'' olurdu. Çocuk bunu oyun haline getirir. ''Ben bir kötü davranış yapıyım. Anne bana ceza vermek için hareketlendiginde uslu uslu oturuyıyım ya da ceza almamak için özür diliyim anne bana bir şey yapmaz, oyunuma devam ediyim'' gibi veya ''Ben hep xxxx davranışını yapıyım sonra özür diliyim ceza vermez bana annem'' gibi düşünür. Siz çocugunuzu uyarmışsınız. Geri adım atmayın. Yanlış yapmadınız.

Eğer siz hiç bir şey yapmamış olsaydınız, bu ''boşa sıkmak'' olurdu. Çocuk bunu oyun haline getirir. ''Ben bir kötü davranış yapıyım. Anne bana ceza vermek için hareketlendiginde uslu uslu oturuyıyım ya da ceza almamak için özür diliyim anne bana bir şey yapmaz, oyunuma devam ediyim'' gibi veya ''Ben hep xxxx davranışını yapıyım sonra özür diliyim ceza vermez bana annem'' gibi düşünür. Siz çocugunuzu uyarmışsınız. Geri adım atmayın. Yanlış yapmadınız.
Saolun teşekkürler bilgilendirdiğiniz için

Ceza yanlışşşşş.
Böyle oturma yeri bilmem ne çocuğu baskılar sadece.
Onun seviyesine inip de o hareketi neden yaptığını sen anlamadığın için o da o hareketi neden yaptığı zaman kızdığına anlam veremiyor.
Her şey konuşmak konuşmak konuşmak.
Kızıma annem bakıyor okul dışında. Kızım 5,5 yaşında.
Annem geçen söyledi biraz oyuncaklarını toplamıyor falan gibi bir kaç şey. Defalarca uyarmasına rağmen sonuç aynı. Annem dedi ki: akşam kız buna biraz.
Kızmak çözüm olsaydı şiddet gören bebelerin hepsi katil, uyuşturucu vs olmazdı.
Kızıma dedim ki: sen büyünce çocuğun oldu diyelim ve ben bakıyorum senin çocuğuna. Çocuğun beni üzdü, yordu üzülür müsün? Bak annanen 60 yaşında yaşlandı, benden daha çabuk yoruluyor. Onu yorman doğru değil. gibi gibi gibi...
örneklerle anlatmalısın, anlayacağı şekilde ve anladığından emin olana kadar..
Kesin anlar bu söylediklerinizi :D

Torununa annesinin uygun gördüğü bir ceza seklini kabullenemeyen bir dedenin,karı kocayı ayırma fikriyle kimi cezalandırdığını anlamaması arasındaki saçmasapan egosal yaklaşımını hiç doğru görmedim. Dolayısıyla bu hikayenizde anladığım çocuğunuzla ilgili "en" doğru kararı siz verebilirsiniz.Eşinizin sessiz kalışıda apayrı bir konu. bence sizde bu sessizliğe iştirak edin.Sizi dinlemeye değil anlamaya niyeti olduğunu hissettiğinizde zaten sorun çözülecektir. hakkınızda hayırlısını dilerim

Benim sadece kp söylediğim yapmaya çalıştığım şeyi anlatmak ama kp benim üstüme yürüdü dediğim gibi kendi hakkımı savundum haksızlık karışısında sizce sessiz kalmak mı doğru

ben sessiz kalınsın demedim..sadece konu gereksiz yere bu duruma gelmiş dedim...

Torununa annesinin uygun gördüğü bir ceza seklini kabullenemeyen bir dedenin,karı kocayı ayırma fikriyle kimi cezalandırdığını anlamaması arasındaki saçmasapan egosal yaklaşımını hiç doğru görmedim. Dolayısıyla bu hikayenizde anladığım çocuğunuzla ilgili "en" doğru kararı siz verebilirsiniz.Eşinizin sessiz kalışıda apayrı bir konu. bence sizde bu sessizliğe iştirak edin.Sizi dinlemeye değil anlamaya niyeti olduğunu hissettiğinizde zaten sorun çözülecektir. hakkınızda hayırlısını dilerim
Aynen canım hayırlısı olur inşallah çom doğru bir tespit

ben sessiz kalınsın demedim..sadece konu gereksiz yere bu duruma gelmiş dedim...
Evet bencede gereksiz oldu eğer ben değil karşı taraf abartmasaydı çünkü ben orda cezayı vermişim çocuk oturuyor orda onu alıp sen napıyosun vs vs olmasaydı dediğiniz doğru

Evet bencede gereksiz oldu eğer ben değil karşı taraf abartmasaydı çünkü ben orda cezayı vermişim çocuk oturuyor orda onu alıp sen napıyosun vs vs olmasaydı dediğiniz doğru

kayınpederin fazla cesaretli davranmış..eşinin bu durumu görmesi lazım..inşallah herşey düzelir herkes yaptığının farkına varır..

kayınpederin fazla cesaretli davranmış..eşinin bu durumu görmesi lazım..inşallah herşey düzelir herkes yaptığının farkına varır..
İnşallah anlarlar ama sanmıyorum yine aynısını yapsan gene benden aynı tepkiyi görürsün diyo yani cesareti parasından kaynaklanıyo birazda eşimi eline alıyo o yüzden

Şu insanlar neden ota b.ka karışır anlamıyorum.
Çocuk senin, koca senin ne istersen yaparsın
Senin kp kendini dünyanın merkezi falan sanıyor galiba
Bu nasıl bir yaklaşım
insan hakları çocuk hakları diye birşey vardır çocuklar üzerinde heppimizin sorumlulukları hakları vardır bende yanlış davranan bir anneyi uyarma hakkını kendinde bulurum
Yarın onlar geleceğe şekil verecekler
Konu sahabinin eşini objektif iki tarafı dinleyip karar vermesi bir artı bence konu sahibi disiplini biraz gevşetse iyi olur gibime geliyor

dedeler, ananeler-babanneler ne yazık ki müdahale etmeyi çok seviyor, anne-babanın kurallarını sabote edip torunların sevgisini kazanıyor.
keşke sinir krizi geçirecek noktaya gelmeyip sabredebilseydiniz. siz ne söyleseniz de anlamazlar ki, onlar kendilerini doğru biliyorlar.
boşanma lafının edilmesi de çok tuhaf olmuş, siz anne olarak çocuğunuzu ihmal etmemişsiniz, ona şiddet de uygulamamışsınız ki. haksız olduğunuz nokta yok... onlar da çocuğa kıyamamış... ne bileyim, gereksiz büyümüş olay, keşke uzamasaydı.

Bu nasıl bir yaklaşım
insan hakları çocuk hakları diye birşey vardır çocuklar üzerinde heppimizin sorumlulukları hakları vardır bende yanlış davranan bir anneyi uyarma hakkını kendinde bulurum
Yarın onlar geleceğe şekil verecekler
Konu sahabinin eşini objektif iki tarafı dinleyip karar vermesi bir artı bence konu sahibi disiplini biraz gevşetse iyi olur gibime geliyor
Yanlış bir annelik yaptığımı sanmıyorum herkesin bakış açısı farklı eşim evet objektif ama gelinen nokta babasının bizim ailevi birliğimize dil uzatması ayrıca disiplin demişsiniz ben çocuğuma her dk onu yapma bunu etme demiyorum ki deseydim çocuk beni ceza verdiğimde umursamazdı

çocuğa cezayı onların evinde değil de kendi evinize gelince verseydiniz.
kayınpeder haksız kesinlikle o konuya girmiyorum.

Back
X