• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.şahıslarrr

çocuğa cezayı onların evinde değil de kendi evinize gelince verseydiniz.
kayınpeder haksız kesinlikle o konuya girmiyorum.
Bu seferde o cezanın bi hükmü kalmıyo anlık bişey o var bu var veya dışarısı olduğu için cezayı ertelemek daha yanlış o zaman hep gittiği yerlerde ceza verilmediği için herşeyi daha ileri seviye yapacak

Ceza yanlışşşşş.
Böyle oturma yeri bilmem ne çocuğu baskılar sadece.
Onun seviyesine inip de o hareketi neden yaptığını sen anlamadığın için o da o hareketi neden yaptığı zaman kızdığına anlam veremiyor.
Her şey konuşmak konuşmak konuşmak.
Kızıma annem bakıyor okul dışında. Kızım 5,5 yaşında.
Annem geçen söyledi biraz oyuncaklarını toplamıyor falan gibi bir kaç şey. Defalarca uyarmasına rağmen sonuç aynı. Annem dedi ki: akşam kız buna biraz.
Kızmak çözüm olsaydı şiddet gören bebelerin hepsi katil, uyuşturucu vs olmazdı.
Kızıma dedim ki: sen büyünce çocuğun oldu diyelim ve ben bakıyorum senin çocuğuna. Çocuğun beni üzdü, yordu üzülür müsün? Bak annanen 60 yaşında yaşlandı, benden daha çabuk yoruluyor. Onu yorman doğru değil. gibi gibi gibi...
örneklerle anlatmalısın, anlayacağı şekilde ve anladığından emin olana kadar..

İşe yariyor mu?

Ceza yanlışşşşş.
Böyle oturma yeri bilmem ne çocuğu baskılar sadece.
Onun seviyesine inip de o hareketi neden yaptığını sen anlamadığın için o da o hareketi neden yaptığı zaman kızdığına anlam veremiyor.
Her şey konuşmak konuşmak konuşmak.
Kızıma annem bakıyor okul dışında. Kızım 5,5 yaşında.
Annem geçen söyledi biraz oyuncaklarını toplamıyor falan gibi bir kaç şey. Defalarca uyarmasına rağmen sonuç aynı. Annem dedi ki: akşam kız buna biraz.
Kızmak çözüm olsaydı şiddet gören bebelerin hepsi katil, uyuşturucu vs olmazdı.
Kızıma dedim ki: sen büyünce çocuğun oldu diyelim ve ben bakıyorum senin çocuğuna. Çocuğun beni üzdü, yordu üzülür müsün? Bak annanen 60 yaşında yaşlandı, benden daha çabuk yoruluyor. Onu yorman doğru değil. gibi gibi gibi...
örneklerle anlatmalısın, anlayacağı şekilde ve anladığından emin olana kadar..

Siddet gören bebelerin hepsi katil, uyusturucu vs olmuyor. Egilim oluyor, ne görüyorsa onun dogru olduguna alisiyor ama bir kismi da yanlisa düsmüyor. Gayet normal isinde gücünde olanlar da var. Cocuktan cocuga fark var. Benim büyük kizim daginikligi sevmez, esyalarini oyuncaklarini döker sacar oynar sonra da hepsini toplar. Kücük kizim daha oyuna baslarken ben bunlari nasil topluycam diye aglamaya baslar. Hatta oynamaktan vazgectigi zamanlar bile oluyor. Ben de senin kararin sen bilirsin, senin oyunun senin oyucaklarin ama toplayacak olan sensin derim. Ben de ceza veririm ama fiziksel,olarak odaya göndermek veya sandalyede oturtmak bunlari yapmam. Hafta ici zaten sekerli seyler yemezler, kücüklükten alistirdim. Hafta sonu pasta kek falan yemege gideriz mesela o haklarindan olurlar veya istedikleri oyuncagi almayi erteleriz. Sen böyle yapsaydin veya yapmasaydin istedigin oyuncak alinacakti ama bir hafta sonra alinacak bu durumda deriz.

Ne salak adamlar var ya.Bide yaşları büyük diye saygı duymak zorunda kalıyoruz.Evliliğinizi bitiririm diyen insan insan mıdırki.Yazıklar olsun.

her şeyi geçtim çocuğa oturma cezası vermeyi asla doğru bulmuyorum. süper dadı mıdır nedir bir program revaçtaydı bir ara: sözde aileler çok yaramaz, zaptedemedikleri çocuklarını "süper dadı" ya emanet ediyorlar, süper dadı da yavaş yavaş oturma cezası, duvara bakma cezası gibi bana göre insanlık dışı yöntemlerle çocuğu yavaş yavaş yola getiriyorlardı. bana göre klasik koşullanma dan hçbir farkı yok bu cezanın. yaptığının neden yanlış olduğunu anlamadan istediğiniz cezayı verin. oturma cezasıyla tokat atmak arasında bir fark yok bana göre. ödül ceza kavramını desteklemiyor değilim ama cezanın nedenini iyice örneklerle açıklayıp sonra onu sevdiği bir şeyden mahrum ederek, istediği bir yere götürmeyi erteleyerek veya favori programını izletmeyerek vs bu cezayı vermek gerekli. not: henüz anne değilim, eğitimciyim.

her şeyi geçtim çocuğa oturma cezası vermeyi asla doğru bulmuyorum. süper dadı mıdır nedir bir program revaçtaydı bir ara: sözde aileler çok yaramaz, zaptedemedikleri çocuklarını "süper dadı" ya emanet ediyorlar, süper dadı da yavaş yavaş oturma cezası, duvara bakma cezası gibi bana göre insanlık dışı yöntemlerle çocuğu yavaş yavaş yola getiriyorlardı. bana göre klasik koşullanma dan hçbir farkı yok bu cezanın. yaptığının neden yanlış olduğunu anlamadan istediğiniz cezayı verin. oturma cezasıyla tokat atmak arasında bir fark yok bana göre. ödül ceza kavramını desteklemiyor değilim ama cezanın nedenini iyice örneklerle açıklayıp sonra onu sevdiği bir şeyden mahrum ederek, istediği bir yere götürmeyi erteleyerek veya favori programını izletmeyerek vs bu cezayı vermek gerekli. not: henüz anne değilim, eğitimciyim.
Çoğu zaman bu dediğinizi de yapıyorum zaten onu da hiçe sayarsa ve caydırıcı olmazsa ceza veriyorum

Ne salak adamlar var ya.Bide yaşları büyük diye saygı duymak zorunda kalıyoruz.Evliliğinizi bitiririm diyen insan insan mıdırki.Yazıklar olsun.
Aynen öyle kendisi çok sinirli olduğu in karşısında ezilip büzülmemizi hakkımızı aramamamızı bekliyor ki buna eşim kaynım kaynanam eltim dahil vay neymiş sinirliymiş biz susacakmışız

cocugu ceza yontemi ile egitiyor olabilirsin senin tercihin ama 3 yasinda bile olsa cocugu baskalarinin yaninda rencide edici sekilde cezalandirmak dogru degil.
sakince bir kenara cekip konusup gerekliyse yine cezasini verirsiniz ama bunu olay haline getimek cok gereksiz.
kp in durumu ayri olay ona hak veren esiniz baska bir dunya ama bunlarin hepsinin ortasinda muhakkak su an olan herseyden kendini suclayan bir cocuk var,
cocuklar her olayi kendilerine baglar cunku gercekten dunyanin merkezindeler sanarlar.
sinir eciren anne bagiran dede. taa anneanne evine kadar gitmeler geri donmeler.
cocugun psikolojisini ciddi anlamda etkilemissiniz bence.
ilk olarak bunu dusunup bunun ustune kafa yorum fikrimce.

cocugu ceza yontemi ile egitiyor olabilirsin senin tercihin ama 3 yasinda bile olsa cocugu baskalarinin yaninda rencide edici sekilde cezalandirmak dogru degil.
sakince bir kenara cekip konusup gerekliyse yine cezasini verirsiniz ama bunu olay haline getimek cok gereksiz.
kp in durumu ayri olay ona hak veren esiniz baska bir dunya ama bunlarin hepsinin ortasinda muhakkak su an olan herseyden kendini suclayan bir cocuk var,
cocuklar her olayi kendilerine baglar cunku gercekten dunyanin merkezindeler sanarlar.
sinir eciren anne bagiran dede. taa anneanne evine kadar gitmeler geri donmeler.
cocugun psikolojisini ciddi anlamda etkilemissiniz bence.
ilk olarak bunu dusunup bunun ustune kafa yorum fikrimce.
Çocuğumuza bunu yansıtmadık ananesinin evine gitmedi çümkü uyuyodu eve kaynım geldi ve zaten geri döndük gittiğimiz gibi

Cocuga ceza verilmesine karsi olmakla beraber anneliginizin yargilanmasina da siddetle karsiyim. Kp niz tam densiz esiniz ondan beter.

Onlara uydu denemez çünkü ben bitsin dedim oda o zaman götüriö annenlere dedi yani hala konuşma olmadı bakalım

Kızlar merhaba benim bi oğlum var ve kaynanamlara gittim oğlumun yaptığı yanlış şeylere ceza yöntemiyle düzeltiyoruz o gün yine birşey yaptı ceza vericem diye uyarmama rağmen devam etti ve bende kalktım ceza yerine oturtmaya götürürken her zaman yaptığı gibi tamam yapmıca dedi ama ben bunu kaçış yöntemi olarak kullandığı için genede götürdüm kayınbabam sen çocuk pişman olduğu balde niye götürüyorsum diye bana bağırdı açıklama yapıyırum anlamıyo olay büyüdü ben sinir krizi geçirdim bana kayınbabam nugün evliöiğinizi bitiririm dedi (tabi eşim yok orda dışardaydı) bende eşime baban böyle böyle yaptı diye anlattım gördü zaten halimi gitti babasıgili dinledi ve onları haklı buldu bende iyi o zaman ayrılalım dedim ve şu an hiç konuşmuyoruz doğru düzgün sizce napmalıyım
Çocuk senin çocuğun kp ne oluyor! ben boşansam kına mı yakacaksın! deseydin.. hadsiz ya !eşine ne diyeyim keşke senin yanında olsa herşey eş de bitiyor da işte keşke arkanda olsa ...

Back
X